Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
-
almir90
#451 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Ja prđenja u prazno, ili ti ga u šišu.
Nema razlike između ljevice i desnice, sve ista bagra. Sve je to pohlepno, sebično, ne zna nikakvu novu vrijednost u životu da stvore, već samo znaju da potroše ono što drugi naprave. I tu sva priča završava.
Ovdje treba mentalni restart, a ne stranački restart.
Nema razlike između ljevice i desnice, sve ista bagra. Sve je to pohlepno, sebično, ne zna nikakvu novu vrijednost u životu da stvore, već samo znaju da potroše ono što drugi naprave. I tu sva priča završava.
Ovdje treba mentalni restart, a ne stranački restart.
Last edited by almir90 on 17/06/2017 23:07, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#452 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Da te čuju naši ljevičari u Općini sad bi skočili da te ''tuku'' riječimaalmir90 wrote:Ja prđenja u prazno, ili ti ga u šišu.
Ovdje treba mentalni restart, a ne stanački restart.
Mentalni restart DA
Ali zar je Novi načelnik Bihaća npr isti kao Ajnadžić i Bože svašta njih dvojica isti ,nisu ni nalik.
Da Rukovodsvo dijela Lijevih stranaka je grozno
-
almir90
#453 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Ma može da priča ko šta hoće, to je realnost.putokaz1 wrote:
Da te čuju naši ljevičari u Općini sad bi skočili da te ''tuku'' riječima
Mentalni restart DA
Ali zar je Novi načelnik Bihaća npr isti kao Ajnadžić i Bože svašta njih dvojica isti ,nisu ni nalik.
Da Rukovodsvo dijela Lijevih stranaka je grozno
I kao opozicija svi imaju svu mogućnost da urade nešto konkretno, od pozicija gdje se nalaze zaposleni, financiranja i još mnogo toga što imaju pri ruci, i dalje niko ništa ne zna da napravi. Osim što znaju samo da pljuju jedni druge, kao mi smo bolji od onih što vladaju. Oni kao selje i došlje, mi kao emancipovani, a sve ista bagra, samo im je splet okolnosti omogućio da budu na suprotnim stranama.
-
putokaz1
#454 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Možda ste u pravu
U jednom mjestu Načelnik je i SDA 12 godina
Jedna djevojka mu piše i opisuje ''neuvjete'' u kojima žive
nema odgovora
Dolazi Ljevičar čita pismo i za par mjeseci pronazi novi stan toj ugroženoj porodici
I to je Bosna i Hercegovina
Jeste rijedak slučaj ali dešava se.
Isti taj ljevičar s još jednim potpisuju dokument o transparetnom zapošljavanju s nevadinom organizacijom
isti taj ima na netu Grupu i profil na koji se može napisati poruka javno privatno i dobiju se odgovori
Da li ja opisujem Bakira i Sebiju
Nije sve crno pojedinaca ljevičara ima iskrenih,koji rade svoj posao
Ali da dio strukture SDP,DF je ustvari SDA,ta struktura je još uvjek glavna ne da pojedincima da isplivaju koji bi promjenili situaciju
Po meni je jedini lider stranke koji pravi ljevičar je PEĐA,Gospodin Kojović i on odgovara na pitanja i nudi rješenja,ali njegova stranka je poput LDP u Srbiji
nema odgovora
Dolazi Ljevičar čita pismo i za par mjeseci pronazi novi stan toj ugroženoj porodici
Isti taj ljevičar s još jednim potpisuju dokument o transparetnom zapošljavanju s nevadinom organizacijom
isti taj ima na netu Grupu i profil na koji se može napisati poruka javno privatno i dobiju se odgovori
Ali da dio strukture SDP,DF je ustvari SDA,ta struktura je još uvjek glavna ne da pojedincima da isplivaju koji bi promjenili situaciju
Po meni je jedini lider stranke koji pravi ljevičar je PEĐA,Gospodin Kojović i on odgovara na pitanja i nudi rješenja,ali njegova stranka je poput LDP u Srbiji
-
almir90
#456 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Jedan nije nikakvo mjerilo. Da ne budem pljuvač, svaka mu čast. O kome se radi?putokaz1 wrote:Možda ste u pravu
nema odgovora
Generalno situacija je u većini loša, bez strategije, i svi se bave samo ličnim interesima kako da namaknu samo u svoj džep što više, a ko će to sve da plati, ma ima glupe bagre, nek rade kad su glupi.
-
putokaz1
#457 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Bosnia i Hercegovina je najrazvijenija zemlja u svijetu 1996-2000sorted wrote:
2002-2017
Bosnu i Hercogovinu nije napustio niko
U Sarajevu Tuzli Zenici Bihaću ima milione fabrika koji svoj otpad prečišćuju i Dima nema
Hiljade radnika iz Srbije i Tisuće iz Hrvatske dolaze u BH da rade
Svi imaju platu doprinose unaprijed a o kašnjenu nema govora
U BH još od 1991 niko nije protestovao,a da dolazi pred zgradu vlade nema govori
Bosna i Hercegovina je uspjela da ukine ne samo Entitete već i Kantone ima normalno uređenje koje se uči u školama
Sarajevo je kandidat za ZOI 2024
a na koševu igraju igraju MančesterJunajted i Real Madrid Super kup Evrope
Tvornica automobila nedaleko od Sarajevo proizvela najnoviji automobil kojims edivi čitav svijet
Sve ovo su zasluge stranke koja nikad nije bila na vlasti sve ove godine SDA
-
putokaz1
#458 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Jedan nije nikakvo mjerilo. Da ne budem pljuvač, svaka mu čast. O kome se radi?
Generalno situacija je u većini loša, bez strategije, i svi se bave samo ličnim interesima kako da namaknu samo u svoj džep što više, a ko će to sve da plati, ma ima glupe bagre, nek rade kad su glupi.[/quote]
Jedan pojedinac a kako čujem ima ih bar Trojica sličnih ljevih načelnika.
Ali Generalno Ljevica je Grozna al bolja od Izetbegovića...
Generalno situacija je u većini loša, bez strategije, i svi se bave samo ličnim interesima kako da namaknu samo u svoj džep što više, a ko će to sve da plati, ma ima glupe bagre, nek rade kad su glupi.[/quote]
Jedan pojedinac a kako čujem ima ih bar Trojica sličnih ljevih načelnika.
Ali Generalno Ljevica je Grozna al bolja od Izetbegovića...
-
hAZNADAR
#459 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Jedan pojedinac a kako čujem ima ih bar Trojica sličnih ljevih načelnika.putokaz1 wrote:Jedan nije nikakvo mjerilo. Da ne budem pljuvač, svaka mu čast. O kome se radi?
Generalno situacija je u većini loša, bez strategije, i svi se bave samo ličnim interesima kako da namaknu samo u svoj džep što više, a ko će to sve da plati, ma ima glupe bagre, nek rade kad su glupi.
Ali Generalno Ljevica je Grozna al bolja od Izetbegovića...[/quote]
Jest, al kako narodu to da objasnis?
Glupi narod postuje svoja etnicka, vjerska,.. osjecanja, i dalje vidi srpske i hrvatske nacionaliste kao najveceg neprijetelja, glupi narod ima tolerancije, primitivna patriotska osjecanja, glupi narod vidi dalje od svoje carsije i ne postuje intelektualnu urbanu elitu kao visu klasu,..
Ocito je potreba da se glupom narodu nametne diktatura proleterijata i ljevica treba nastaviti razvijati svoju strategiju u tom pravcu. A do tada ima igraca koji ce se populisticki prolagoditi - kad neko nece - ima ko hoce.
-
putokaz1
#460 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Opozicija i Ljevica
moraju biti baš opozicija
a ne radi fotelje mijenjat stranke ili čak ideologije
npr:Sejfudin Tokić nekad bio ''ljevičar'' a sad Bošnjački radikal
Nesmije biti što je neko formalno član SDP a priori dobar
Ili nemože se reći pa on je iz SDP ne krade
Trenutno krade i SDP dobrim dijelom
''Izborni dan šta radi SDP
1-Mijenja odbore s SDA
2-Uvodi po petero kao i SDA(pomagač više puta)
3-Dopisuje glasove kao i SDA
Dali je takav SDP opozicija
NIJE
Pod SDP se podrazumjeva i DF naravno i SDU USD LDS .....
Nešto tu ne štima
Kada bivši premijer zaposli svog brata u tadašnjoj koaliciji s SDA kaže da neće više zapošljavat braću niti biti s SDA=KO ĆE NJEMU DA VJERUJE
Osim onih koji moraju jer imaju Sebiju i El Baketa bin Alije,kojem je pomogao drugi kvazi ljevičar svojom rukom pred kraj 2014
moraju biti baš opozicija
a ne radi fotelje mijenjat stranke ili čak ideologije
npr:Sejfudin Tokić nekad bio ''ljevičar'' a sad Bošnjački radikal
Nesmije biti što je neko formalno član SDP a priori dobar
Ili nemože se reći pa on je iz SDP ne krade
Trenutno krade i SDP dobrim dijelom
''Izborni dan šta radi SDP
1-Mijenja odbore s SDA
2-Uvodi po petero kao i SDA(pomagač više puta)
3-Dopisuje glasove kao i SDA
Dali je takav SDP opozicija
NIJE
Pod SDP se podrazumjeva i DF naravno i SDU USD LDS .....
Nešto tu ne štima
Kada bivši premijer zaposli svog brata u tadašnjoj koaliciji s SDA kaže da neće više zapošljavat braću niti biti s SDA=KO ĆE NJEMU DA VJERUJE
Osim onih koji moraju jer imaju Sebiju i El Baketa bin Alije,kojem je pomogao drugi kvazi ljevičar svojom rukom pred kraj 2014
-
svi u napad
#461 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Evo super imamo 3 nacelnika ljevicara koji rade svoj posao casno i posteno. I sta cemo sad. Kako da njih trojica preuzmu vlast u svojoj stranci? Kako? Nema sanse. Jos ce biti kritikovani za populizam. Kako se rjesiti trenerke ili kako narod kaze trenirke? Sta je on uradio kad je imao vlast. Nista. I sad daj opet njemu vlast da ne uradi nista. Uh da zaboravio sam da je zaposslio brata. Hajd dobro zaposlio brata. To svi rade, al jebo te on bracu odmah za direktora. I to bi covjek halalio ako je sposoban, al sjetite se objasnjenja tj. pravdanja: "ja nisam ucestvocao u tome. Otisao sam u WC a oni izabrali njega za direktora dok sam ja bio u WC-u". I sad taj covjek treba da vodi drzavu. Pa on tretira narod tj. svoje glasace ko zadnju imbecilnu stoku. Zbog ovakvih svojih stavova Zlaja (najbolji saradnik Bakira Presvjetlog) ga je i postavio za svog nasljednika jer on moze manipulisati sa njim a isti je totalno bezopasan za SDA.
-
putokaz1
#462 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Možda ih više od 3.....svi u napad wrote:Evo super imamo 3 nacelnika ljevicara koji rade svoj posao casno i posteno. I sta cemo sad. Kako da njih trojica preuzmu vlast u svojoj stranci? Kako? Nema sanse. Jos ce biti kritikovani za populizam. Kako se rjesiti trenerke ili kako narod kaze trenirke? Sta je on uradio kad je imao vlast. Nista. I sad daj opet njemu vlast da ne uradi nista. Uh da zaboravio sam da je zaposslio brata. Hajd dobro zaposlio brata. To svi rade, al jebo te on bracu odmah za direktora. I to bi covjek halalio ako je sposoban, al sjetite se objasnjenja tj. pravdanja: "ja nisam ucestvocao u tome. Otisao sam u WC a oni izabrali njega za direktora dok sam ja bio u WC-u". I sad taj covjek treba da vodi drzavu. Pa on tretira narod tj. svoje glasace ko zadnju imbecilnu stoku. Zbog ovakvih svojih stavova Zlaja (najbolji saradnik Bakira Presvjetlog) ga je i postavio za svog nasljednika jer on moze manipulisati sa njim a isti je totalno bezopasan za SDA.
Ali Sve stoji o Nikšiću i njegovom SDP.
Ja ne želim Sebiju i Bakira ali koga da izaberem
Nikšića?Sve rečeno
Šepića?Pa i on je od njih nastao
Radončića,Jerlagića...na isto ti dođe?
Želim nekog normalnog ali ko je taj ili ta ako je Ljevičarka,možda trebam naočale da vidim stranku ili stranke koje će pobjediti SDA a biti normalne
-
Mohamad Sissoko
#463 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
sorted wrote:
Kod nas ljevicari su uglavnom neokomunisti i titomani.
Diktatura im je bliska srcu.Ljevicare uglavnom po 5-6 kantona sa bosnjackom vecinom i pricaju prijeratne mitove.Kasnije se cude...
-
Novak20
#464 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Bilo bi fino kad bi ljevičari došli do zaključka da u izvršnoj vlasti neće učestvovati ljudi iz političkog rukovodstva ljevice i gr. stranaka. Čisto da budemo uvjereni da N.N. neće obavljati funkciju premijera i da će se opredijeliti za profesionalce u strukama.
KO SDP Sarajevo: Nema koalicije sa SDA ni nakon izbora 2018. godine
http://www.avaz.ba/clanak/298675/ko-sdp ... 018-godine
..."SDP BiH Sarajevo podržava zajednički nastup građanskih stranaka i stranaka ljevice na predstojećim izborima 2018. godine, s ciljem skidanja sa vlasti nacionalnog koncepta. SDP BiH Sarajevo ni u kom slučaju nakon Općih izbora 2018. godine neće ulaziti u vlast sa Strankom demokratske akcije (SDA), koja je najodgovornija za trenutno stanje u Kantonu Sarajevo", stoji u usvojenim zaključcima.....
..."SDP BiH Sarajevo podržava zajednički nastup građanskih stranaka i stranaka ljevice na predstojećim izborima 2018. godine, s ciljem skidanja sa vlasti nacionalnog koncepta. SDP BiH Sarajevo ni u kom slučaju nakon Općih izbora 2018. godine neće ulaziti u vlast sa Strankom demokratske akcije (SDA), koja je najodgovornija za trenutno stanje u Kantonu Sarajevo", stoji u usvojenim zaključcima.....
-
putokaz1
#465 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Tako kažu svi a opet ima saradnje npr u Gračanici,u Stocu i slNovak20 wrote:Bilo bi fino kad bi ljevičari došli do zaključka da u izvršnoj vlasti neće učestvovati ljudi iz političkog rukovodstva ljevice i gr. stranaka. Čisto da budemo uvjereni da N.N. neće obavljati funkciju premijera i da će se opredijeliti za profesionalce u strukama.
-
Novak20
#466 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
putokaz1 wrote:Tako kažu svi a opet ima saradnje npr u Gračanici,u Stocu i slNovak20 wrote:Bilo bi fino kad bi ljevičari došli do zaključka da u izvršnoj vlasti neće učestvovati ljudi iz političkog rukovodstva ljevice i gr. stranaka. Čisto da budemo uvjereni da N.N. neće obavljati funkciju premijera i da će se opredijeliti za profesionalce u strukama.
Ti baš uvijek tražiš dlaku u jajetu.
-
svi u napad
#467 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Dragi Putokaz, ni ti ni ja ne trebamo naocale. Jarane mi a i ostala normalna raja kojima glava ne sluzi samo za sissanje trebamo MIKROSKOPNo i sa njim necemo vidjeti bolje tj. naci nekog ko moze nesto promjeniti.
Ako npr. raja glasa za Pedju (sto je obzirom na strukturu pucanstva (bolje pricam rvatski od Franceka) ne moguce) opet se isti mora sa nekim ujediniti da bi vladao. I sta si dobio?. Ovdje kao i na cijelom prostoru bivse Yu mora doci do korjenite promjene skolskog sistema tj. obrazovanja (sto je nemoguce) i cekati 20-30 godina da se isti implementira kako bi se podigla svijest naroda- uh izvinjavam se pucanstva (tako sad i na tvBIH govore a tisuca i travanj su im omiljene rijeci). Dakle ovo je bezizlazna situacija i jedine promjene ce se desiti ratom a onda Jovo na novo. Novi majmuni inova pljacka onog sto ostane. Ni MIKROSKOP ne pomaze moj Putokaz.
Ako npr. raja glasa za Pedju (sto je obzirom na strukturu pucanstva (bolje pricam rvatski od Franceka) ne moguce) opet se isti mora sa nekim ujediniti da bi vladao. I sta si dobio?. Ovdje kao i na cijelom prostoru bivse Yu mora doci do korjenite promjene skolskog sistema tj. obrazovanja (sto je nemoguce) i cekati 20-30 godina da se isti implementira kako bi se podigla svijest naroda- uh izvinjavam se pucanstva (tako sad i na tvBIH govore a tisuca i travanj su im omiljene rijeci). Dakle ovo je bezizlazna situacija i jedine promjene ce se desiti ratom a onda Jovo na novo. Novi majmuni inova pljacka onog sto ostane. Ni MIKROSKOP ne pomaze moj Putokaz.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#468 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
A grad Sarajevo , visemilionsko gubitasko preduzece Bazeni...jos zvanicno niko ne moze smijeniti direktora ni GV ni skupstina , gubitak donacije za obnovu zicare , formiranje preduzeca za "upravljanje zicarom" bez da je zicara i zamisljena , obecanje da ce zicara biti u pogonu do kraja 2016...ko je za ovo odgovoran pitajmo Nermina Niksica jer grad Sarajevo je u okviru Kantona Sarajevo....SDA ?Novak20 wrote:Bilo bi fino kad bi ljevičari došli do zaključka da u izvršnoj vlasti neće učestvovati ljudi iz političkog rukovodstva ljevice i gr. stranaka. Čisto da budemo uvjereni da N.N. neće obavljati funkciju premijera i da će se opredijeliti za profesionalce u strukama.
E ne moze , do 01.11.2016 granitnu vecinu u gradu Sarajevu su cinili SDP I SDA....
Last edited by sabina1 on 18/06/2017 11:02, edited 2 times in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
putokaz1
#470 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Pedja je OKsvi u napad wrote:Dragi Putokaz, ni ti ni ja ne trebamo naocale. Jarane mi a i ostala normalna raja kojima glava ne sluzi samo za sissanje trebamo MIKROSKOPNo i sa njim necemo vidjeti bolje tj. naci nekog ko moze nesto promjeniti.
Ali nemože bit član predsjedništva BH,marao bi se preseliti u Lukavicu,ali s te strane nemože Pobjediti
- Prpa.ba
#471 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Vidi sto su mladomuslimancici iskocili iz svojih rupa i sa mindercica, pozitivan znak. 
- orinoco
#472 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Šta ljevica može unaprijediti u upravljanju državom ili entitetima, u odnosu na današnju garnituru vladajućih politika?
Šta se može promijeniti dolaskom ljevice na vlast?
- GeeTnT
#473 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Za pocetak mogu zabraniti iftar na otvorenom, kako bi izbjegli opasnost od masovnog prezderavanja...dalje, mogli bi da uvedu sportske aktivnosti pod nazivom "utrka do EU ambasada "...pobjedniku bi bila svecano urucena radna viza.orinoco wrote:Šta ljevica može unaprijediti u upravljanju državom ili entitetima, u odnosu na današnju garnituru vladajućih politika?
..imalo bi se tu kojesta promijeniti...
-
Novak20
#474 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Čemu pesimizam. Sportske aktivnosti trke za vizu su već uvedene. Ti si izgleda otrčao a mi trčimo ukrug.GeeTnT wrote:Za pocetak mogu zabraniti iftar na otvorenom, kako bi izbjegli opasnost od masovnog prezderavanja...dalje, mogli bi da uvedu sportske aktivnosti pod nazivom "utrka do EU ambasada "...pobjedniku bi bila svecano urucena radna viza.orinoco wrote:Šta ljevica može unaprijediti u upravljanju državom ili entitetima, u odnosu na današnju garnituru vladajućih politika?
..imalo bi se tu kojesta promijeniti...
Prvo da se složimo oko toga da li išta treba mijenjati. Po meni treba ako ništa da se malo nasekiraju i propitaju vođe uhljeba i uhljebi sami.
Po mnogima, izgleda da ne treba. Sve će ovo riješiti oni koji su napravili ovu nakaradu od sistema i države: SDA, HDZ i SDS-SNSD. Samo im trebamo stalno ukazivati povjerenje da usavrše svoj nakaradni kleptomanski sistem koji ne poznaje znanje i odgovornost nego podobnost.
-
homar
#475 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine
Jedina šansa ljevice je da do kraja 2017.g. izvrši sopstveno pospremanje, tj.da u rukovodstvima dodju najsposobniji ljudi. Ako Nikšić shvati (a to nema šanse) da je on i njemu slični (Zukan) kočnica demokratije, odnosno da se izvrše unutarstranački izbori, da dodju ljudi koji su pokazali rezultate, može se nešto očekivati na slijedećim izborima. Ovo isto važi i za Komšića, odavno je ovaj lik postao Željko jagnjić, kafanska duša.
Ova dva lika u ljevici postali su sinonim destrukcije i nedemokratije.
Ko su ljudi i programi koji mogu stati u kraj ovoj mafiji, fašistima i lopovima. Ima ih ali se trebaju 100% posvetiti borbi bez kompromisa protiv sadašnjih ugnjetača građana BiH. Ima li takvih????????????????
Ova dva lika u ljevici postali su sinonim destrukcije i nedemokratije.
Ko su ljudi i programi koji mogu stati u kraj ovoj mafiji, fašistima i lopovima. Ima ih ali se trebaju 100% posvetiti borbi bez kompromisa protiv sadašnjih ugnjetača građana BiH. Ima li takvih????????????????