Ujed psa - odšteta
Moderator: _BataZiv_0809
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#1 Ujed psa - odšteta
Napao me danas pas-lutalica, i od istog sam pretripo ujed. Ako zna da li je moguća naplata za navedene tjelesne povrede, i ako jeste, koja je procedura?
- Sarajbeg
#2 Re: Ujed psa - odšteta
tuzi opstinu,grad .To je njihova briga a ocigledno nista nisu poduzeli p pitanju sigurnosti prolaznika,gradjana od napada pasa lutalica.
- muminovic
#3 Re: Ujed psa - odšteta
tuzba i sudski postupak, znaci sudskim putem. (treba ti sva relevantna dokumentacija nakon ujeda).
- W0rM
#4 Re: Ujed psa - odšteta
Konkretno, da li si upoznat sta mi je sve potrebno?muminovic wrote:tuzba i sudski postupak, znaci sudskim putem. (treba ti sva relevantna dokumentacija nakon ujeda).
-
zippoo87
#5 Re: Ujed psa - odšteta
valjda bi prvo trebalo da si isao na hitnu,da oni zabiljeze ujed i da te testiraju na bolesti i oni bi ti rekli sta dalje i gdje
onda sa tom dokumentacijom,posjetis advokata i vidis sta on predlaze
- W0rM
#6 Re: Ujed psa - odšteta
U hitnu cu naknadno, rekoh da ne kasnim na posao, posto je povrsinska rana, samo produzio.zippoo87 wrote:valjda bi prvo trebalo da si isao na hitnu,da oni zabiljeze ujed i da te testiraju na bolesti i oni bi ti rekli sta dalje i gdje
-
zippoo87
#7 Re: Ujed psa - odšteta
pa je li te puno ujeo,nabaci nam slikuW0rM wrote:U hitnu cu naknadno, rekoh da ne kasnim na posao, posto je povrsinska rana, samo produzio.zippoo87 wrote:valjda bi prvo trebalo da si isao na hitnu,da oni zabiljeze ujed i da te testiraju na bolesti i oni bi ti rekli sta dalje i gdje
ako nije puno i nisi ugrozen...mozda ces se samo beze peglati sa advokatima i tuzbama...budzeti prazni,bog zna kada ces naplatiti i da dobijes tuzbu
btw.i ja sam da ih se tuzi ali kod nas nista nije kao u svijeta
- W0rM
#8 Re: Ujed psa - odšteta
Bjaaaazi, necu da nabacujem komplexe lijepih nogu xD Ma nako vala, ne izgleda nesto duboka rana, ko kad padnes sa bicikla et xDzippoo87 wrote:pa je li te puno ujeo,nabaci nam slikuW0rM wrote:U hitnu cu naknadno, rekoh da ne kasnim na posao, posto je povrsinska rana, samo produzio.zippoo87 wrote:valjda bi prvo trebalo da si isao na hitnu,da oni zabiljeze ujed i da te testiraju na bolesti i oni bi ti rekli sta dalje i gdje
ako nije puno i nisi ugrozen...mozda ces se samo beze peglati sa advokatima i tuzbama...budzeti prazni,bog zna kada ces naplatiti i da dobijes tuzbu
btw.i ja sam da ih se tuzi ali kod nas nista nije kao u svijeta
- muminovic
#9 Re: Ujed psa - odšteta
Ako te je toliko malo ujeo, sudskim putem mozes dobit 50 - 100 KM.
-
l33t
#10 Re: Ujed psa - odšteta
ako te je ujeo malo vise moras anti tetanus injekciju primit ili neku drugu idi u hitnu
- W0rM
#11 Re: Ujed psa - odšteta
Raspitat cu se jos o tome. U svakom slucaju hvala.muminovic wrote:Ako te je toliko malo ujeo, sudskim putem mozes dobit 50 - 100 KM.
l33t wrote:ako te je ujeo malo vise moras anti tetanus injekciju primit ili neku drugu idi u hitnu
Svakako, otici cu aBd cim mognem.
- muminovic
#12 Re: Ujed psa - odšteta
raspitaj se koliko hoces
Imas orjentacione kriterije vrhovnog suda FBiH kao i materijalni trosak koji imas na sanaciji "rane".
A sto se tice bjesnila, od njega se inace umire, svaki dan na svijetu umre 150 ljudi od bjesnila, pa skontaj dal ces imat vremena ili ne da odes do doktora.
A sto se tice bjesnila, od njega se inace umire, svaki dan na svijetu umre 150 ljudi od bjesnila, pa skontaj dal ces imat vremena ili ne da odes do doktora.
-
putokaz1
#13 Re: Ujed psa - odšteta
a naše sudove nečekat ćeš se za pare
- Language
#14 Re: Ujed psa - odšteta
Općinski sud u Zenici donio je odluku kojom je Općina u kojoj se desio ujed psa dužna nadoknatiti štetu za pretrpljeni strah i povrede.....angažovati advokata u svakom slučaju
- ho oponopono
#15 Re: Ujed psa - odšteta
...de nemojte me nasmijavati, vilica mi ionako klapce haman ce spasti...
i 
-
Drinski
#16 Re: Ujed psa - odšteta
samo utuziti, nisi ni prvi niti zadnji koji je to uradio.W0rM wrote:Napao me danas pas-lutalica, i od istog sam pretripo ujed. Ako zna da li je moguća naplata za navedene tjelesne povrede, i ako jeste, koja je procedura?
- SpecialOffer
#17 Re: Ujed psa - odšteta
Psi ne napadaju ako ih se ne uznemirava. Treba tebe tuziti sto napadas neduzne pseW0rM wrote:Napao me danas pas-lutalica, i od istog sam pretripo ujed. Ako zna da li je moguća naplata za navedene tjelesne povrede, i ako jeste, koja je procedura?
- KUZNETSOV
#18 Re: Ujed psa - odšteta
pas ne napada ako ga odma na startu sprcis u labrnju četeresčetvrticom da skomice i trci svom silom... to ti je moj savjetSpecialOffer wrote:Psi ne napadaju ako ih se ne uznemirava. Treba tebe tuziti sto napadas neduzne pseW0rM wrote:Napao me danas pas-lutalica, i od istog sam pretripo ujed. Ako zna da li je moguća naplata za navedene tjelesne povrede, i ako jeste, koja je procedura?
- vjesticanametli
#19 Re: Ujed psa - odšteta
SpecialOffer wrote:Psi ne napadaju ako ih se ne uznemirava. Treba tebe tuziti sto napadas neduzne pseW0rM wrote:Napao me danas pas-lutalica, i od istog sam pretripo ujed. Ako zna da li je moguća naplata za navedene tjelesne povrede, i ako jeste, koja je procedura?
-
Naslovnica
#20 Re: Ujed psa - odšteta
Ujedam po potrebi.
Diskrecija zagarantovana, provizija 25% po ugizu (bez PDV-a).
Šifra- Fido.
Diskrecija zagarantovana, provizija 25% po ugizu (bez PDV-a).
Šifra- Fido.
- avetinja
#21 Re: Ujed psa - odšteta
Zaboravi na tužbu, pošto ujed nije onakav kakav bi trebao biti - dubok. Otiđi u hitnu. Osveti se psu, ujedi ti njega.