Mislim da treba jedna generalna tema koja ce pratiti "familija" u njihovim lopovulicma i cirkusima...
Elektroprivreda
Epilog, osim kazne na izborima, mala hvala Bogu jos radi u Elektroprivredi. Niko nije odgovarao...Mirsad Mešić predsjednik KO SDP ZE-DO kantona
Jeste li zaposlili nekoga svoga u državnim ili javnim preduzećima, budžetskim ili vanbudžetskim fondovima?
Da, zaposlio sam kćerku u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine. Zaposlio sam je u trećoj godini mandata, to sam pitanje iznio svojim kolegama i pitao da li je to nešto zbog čega ja nisam moralan da obavljam svoju dužnost. Niko s tim nije imao nikakvog problema. Jesam, ali samo svoju kćerku, i to nakon što sam posredovao za zapošljavanje velikog broja djece širom ZDK, što svojim poslovnim vezama, što moleći razne funkcionere da uvaže moje prijedloge kod nekih primanja.
BH Telecom
Centralna bankaPronevjera na ULTRA karticama
Čelnici državne kompanije "BH Telecom" smijenili su prije nekoliko dana Mustafu Fetića, rukovodioca sektora za prodaju i podršku u Direkciji "BH Telecoma" Zenica, jer je inventurom utvrđeno da je u ovoj direkciji na ultra dopunama pronevjereno oko 1,4 miliona maraka, saznaje "Dnevni avaz".
Manji prihodi
Osim Fetića, saznajemo, direktor Direkcije Zenica Fikret Brdarević, a na direktno insistiranje Uprave Društva iz Sarajeva, smijenio je i Almu Maglić, šeficu Službe za prodaju i podršku zeničke Direkcije “BH Telecoma".
Iz izvora bliskih ovoj kompaniji saznajemo da je reakcija uslijedila čim su uočene nepravilnosti zbog kojih su umanjeni prihodi ove državne firme.
- Riječ je o malverzacijama koje se tiču ugovora s jednom privatnom firmom koja je vršila prodaju ultra dopuna, kako elektronskih tako i kartica. Uočeno je da je Direkcija tom privatniku izdala robu u vrijednosti od 1,4 miliona KM, ali da zauzvrat nije osigurana bankovna garancija. Roba je potrošena, ali nema para - tvrdi naš sagovornik.
Sve znali
On kaže da je Fetić samo kolateralna šteta jer je referent koji je radio na izdavanju robe lažirao finansijski izvještaj.
- Sada je nastala velika frka ko je to dozvolio. Svi su smijenjeni osim direktora Brdarevića. Uprava "BH Telecoma" sada na sve načine potražuje te pare, ali je pitanje kako će ih naplatiti. Privatnik je pristao potpisati izjavu da je dužan. Riječ je o državnim parama. Pitanje je ko je sve u ovim malverzacijama učestvovao, ko je to znao, a zataškao - kaže naš sagovornik.
Bilo odstupanja
Iz Direkcije "BH Telecoma" Zenica jučer nam je kratko rečeno da se radi o povećanom stepenu nenaplaćenih sredstava.
- Toga je uvijek bilo. Istina, sada je uočeno da nije sve naplaćeno i da ima odstupanja. Ali riješit ćemo to. Već radimo na tome - rečeno nam je jučer iz Direkcije Zenica.
Epilog. Osim smjena niko nije odgovarao za falsifikovanje dokumenata.
Epilog: trenutno sudski postupak u toku, 9 sluzbenika suspendovano izdmedju ostalih i onaj koji je prijavio slucaj. Jedan od suspendovanih je i brat direktora jedinice Sarajevo...Krađa 600 000 KM - Zašto da se tužimo svi smo naši
"Nemam šta kriti. U startu sam sve rekao. Odmah sam bio spreman da vratim novac, rukovodioci u banci bili su spremni da se dogovorimo, ali onda su, iz meni nepoznatih razloga, sve zbrzali i prijavili", kazao je Bajraktarević ponovivši da je spreman vratiti ukradeni novac s pismenim dokazom odakle potječe."
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /141212015
Malo budžetskih korisnika
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Školska godina od 2 mjeseca...(cijeli članak na linku ispod)
http://www.zenicablog.com/zenica/vijest ... 7ima.html
- Direktor me je primio na dva mjeseca, a nakon prvog konkursa bila sam prvorangirana i trebala potpisati ugovor ugovor do 15. avgusta. Uostalom, direktor mi je u oktobru izdao i potvrdu za kredit u kojoj piše da sam do tada i zaposlena. Ali, taj ugovor nikada nisam dobila, ali sam 3. novembra potpisala novi dvomjesečni, mada direktor ne može dva puta primiti radnika po dva mjeseca- ističe Šarić, koja dodaje da je u petak telefonski obavještena da ne dolazi na posao.
- Direktor je jučer pozvao i policiju, da me odstrane, jer ometam nastavu koju izvodi kolega Elvis Hodžić, koji je na prvom konkursu bio sedmi. Zato roditelji danas nisu ni doveli djecu u školu- kaže Šarić, koja je slučaj prijavila inspekciji rada, a planira i Tužilaštvu ZDK. Kantonalni sindikat je podržava u njenoj borbi. Po prijavi pedagogice Medine Čajdrić, inspekcija Ministarstva obrazovanja ZDK i utvrdila je nepravilnosti u prvom konkursu, koje su se odnosile na izbor u njenom slučaju. U školi su odlučili poništiti cjeli septembarski konkurs.
Epilog - Stara učiteljica će raditi do polugodišta, a onda će ovaj novi, a i oboje će kako stvari stoje primati platu do kraja godine.. Kad je bal nek se i učiteljica ------
Pa kako koji skandal izbije dodajte ga ovdje da imamo trag svih njihovih pizdarija...