Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Freamon Lester

#1 Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by Freamon Lester »

Legenda kaze da je jednom neko dobio posao u drzavnim preduzecima putem regularnog konkursa..

Mislim da treba jedna generalna tema koja ce pratiti "familija" u njihovim lopovulicma i cirkusima...

Elektroprivreda
Mirsad Mešić predsjednik KO SDP ZE-DO kantona
Jeste li zaposlili nekoga svoga u državnim ili javnim preduzećima, budžetskim ili vanbudžetskim fondovima?

Da, zaposlio sam kćerku u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine. Zaposlio sam je u trećoj godini mandata, to sam pitanje iznio svojim kolegama i pitao da li je to nešto zbog čega ja nisam moralan da obavljam svoju dužnost. Niko s tim nije imao nikakvog problema. Jesam, ali samo svoju kćerku, i to nakon što sam posredovao za zapošljavanje velikog broja djece širom ZDK, što svojim poslovnim vezama, što moleći razne funkcionere da uvaže moje prijedloge kod nekih primanja.
Epilog, osim kazne na izborima, mala hvala Bogu jos radi u Elektroprivredi. Niko nije odgovarao...

BH Telecom
Pronevjera na ULTRA karticama

Čelnici državne kompanije "BH Telecom" smijenili su prije nekoliko dana Mustafu Fetića, rukovodioca sektora za prodaju i podršku u Direkciji "BH Telecoma" Zenica, jer je inventurom utvrđeno da je u ovoj direkciji na ultra dopunama pronevjereno oko 1,4 miliona maraka, saznaje "Dnevni avaz".

Manji prihodi

Osim Fetića, saznajemo, direktor Direkcije Zenica Fikret Brdarević, a na direktno insistiranje Uprave Društva iz Sarajeva, smijenio je i Almu Maglić, šeficu Službe za prodaju i podršku zeničke Direkcije “BH Telecoma".

Iz izvora bliskih ovoj kompaniji saznajemo da je reakcija uslijedila čim su uočene nepravilnosti zbog kojih su umanjeni prihodi ove državne firme.

- Riječ je o malverzacijama koje se tiču ugovora s jednom privatnom firmom koja je vršila prodaju ultra dopuna, kako elektronskih tako i kartica. Uočeno je da je Direkcija tom privatniku izdala robu u vrijednosti od 1,4 miliona KM, ali da zauzvrat nije osigurana bankovna garancija. Roba je potrošena, ali nema para - tvrdi naš sagovornik.

Sve znali

On kaže da je Fetić samo kolateralna šteta jer je referent koji je radio na izdavanju robe lažirao finansijski izvještaj.

- Sada je nastala velika frka ko je to dozvolio. Svi su smijenjeni osim direktora Brdarevića. Uprava "BH Telecoma" sada na sve načine potražuje te pare, ali je pitanje kako će ih naplatiti. Privatnik je pristao potpisati izjavu da je dužan. Riječ je o državnim parama. Pitanje je ko je sve u ovim malverzacijama učestvovao, ko je to znao, a zataškao - kaže naš sagovornik.

Bilo odstupanja

Iz Direkcije "BH Telecoma" Zenica jučer nam je kratko rečeno da se radi o povećanom stepenu nenaplaćenih sredstava.
- Toga je uvijek bilo. Istina, sada je uočeno da nije sve naplaćeno i da ima odstupanja. Ali riješit ćemo to. Već radimo na tome - rečeno nam je jučer iz Direkcije Zenica.
Epilog. Osim smjena niko nije odgovarao za falsifikovanje dokumenata.
Centralna banka
Krađa 600 000 KM - Zašto da se tužimo svi smo naši

"Nemam šta kriti. U startu sam sve rekao. Odmah sam bio spreman da vratim novac, rukovodioci u banci bili su spremni da se dogovorimo, ali onda su, iz meni nepoznatih razloga, sve zbrzali i prijavili", kazao je Bajraktarević ponovivši da je spreman vratiti ukradeni novac s pismenim dokazom odakle potječe."

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /141212015
Epilog: trenutno sudski postupak u toku, 9 sluzbenika suspendovano izdmedju ostalih i onaj koji je prijavio slucaj. Jedan od suspendovanih je i brat direktora jedinice Sarajevo... :-)

Malo budžetskih korisnika
Školska godina od 2 mjeseca... :-) (cijeli članak na linku ispod)
http://www.zenicablog.com/zenica/vijest ... 7ima.html

- Direktor me je primio na dva mjeseca, a nakon prvog konkursa bila sam prvorangirana i trebala potpisati ugovor ugovor do 15. avgusta. Uostalom, direktor mi je u oktobru izdao i potvrdu za kredit u kojoj piše da sam do tada i zaposlena. Ali, taj ugovor nikada nisam dobila, ali sam 3. novembra potpisala novi dvomjesečni, mada direktor ne može dva puta primiti radnika po dva mjeseca- ističe Šarić, koja dodaje da je u petak telefonski obavještena da ne dolazi na posao.

- Direktor je jučer pozvao i policiju, da me odstrane, jer ometam nastavu koju izvodi kolega Elvis Hodžić, koji je na prvom konkursu bio sedmi. Zato roditelji danas nisu ni doveli djecu u školu- kaže Šarić, koja je slučaj prijavila inspekciji rada, a planira i Tužilaštvu ZDK. Kantonalni sindikat je podržava u njenoj borbi. Po prijavi pedagogice Medine Čajdrić, inspekcija Ministarstva obrazovanja ZDK i utvrdila je nepravilnosti u prvom konkursu, koje su se odnosile na izbor u njenom slučaju. U školi su odlučili poništiti cjeli septembarski konkurs.

Epilog - Stara učiteljica će raditi do polugodišta, a onda će ovaj novi, a i oboje će kako stvari stoje primati platu do kraja godine.. Kad je bal nek se i učiteljica ------
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pa kako koji skandal izbije dodajte ga ovdje da imamo trag svih njihovih pizdarija...
razonoda

#2 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by razonoda »

Pisao je AVAZ, al djaba, narod voil 'lopove'. Izbori su prosli--kradja se nastavlja.Pa ko prezivi--pisat ce. :cry:
shibonja

#3 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by shibonja »

Nemam nista protiv da neko ko je na vlasti zaposli rodjeno djete,ali imam ako to krene u biznis pa masovno pocne zaposljavat za pare ,redom koga stigne ,taj treba u zatvor!
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by Zviz »

A jest vala ova ekonomska kriza gora nego razvod. Covjek pola para nema a i dalje ima zenu.
drastic

#5 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by drastic »

Zviz wrote:A jest vala ova ekonomska kriza gora nego razvod. Covjek pola para nema a i dalje ima zenu.
:thumbup:
strong69

#6 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by strong69 »

Radim u privatnoj firmi cijeli radni vijek. Nemam nista sa drzavnim budzetom. Ali pitam se koliko nas ne bi zaposlilo svoje dijete koje je zavrsilo fakultet i ima predispozicije za neko radno mjesto da imamo tu priliku?
almir90

#7 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by almir90 »

strong69 wrote:Radim u privatnoj firmi cijeli radni vijek. Nemam nista sa drzavnim budzetom. Ali pitam se koliko nas ne bi zaposlilo svoje dijete koje je zavrsilo fakultet i ima predispozicije za neko radno mjesto da imamo tu priliku?
Nije problem ako tvoje dijete ispunjava sve uslove, što bi rekli, završio je fakultet sa svojim učenjem i znanjem, a nije mu ga babo kupio. A, pošto se ovdje radi o djeci političkih kriminalaca, koji su na konkursima za prijem, gdje ono bijaše, uvijek među prvim, ali na dnu liste. :lol: A, uredno dobijaju poslove, što znači, babo kupio fakultet, i uvalio na budžet, a ne zna se ni potpisati pravilno. Obično znaju dobro vući crtice po stolovima i opijati se. :lol:
dječak sa šibicama

#9 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by dječak sa šibicama »

strong69 wrote:Radim u privatnoj firmi cijeli radni vijek. Nemam nista sa drzavnim budzetom. Ali pitam se koliko nas ne bi zaposlilo svoje dijete koje je zavrsilo fakultet i ima predispozicije za neko radno mjesto da imamo tu priliku?
vjeciti alibi za domacu mafiju, "ko nebi svoje dijete, ko nebi dijete rodjaka, prijatelja, amidzica, daidzica, komsije zaposlio" :-)

Daj jebote, dok cete vise ovoj mafiji udarati advokaturu.

Njihovoj djeci ne treba nikakvo guranje, dovoljno je prezime, i da svako zna ciji je. Sva su im vrata otvorena.
Innovation

#10 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by Innovation »

shibonja wrote:Nemam nista protiv da neko ko je na vlasti zaposli rodjeno djete,ali imam ako to krene u biznis pa masovno pocne zaposljavat za pare ,redom koga stigne ,taj treba u zatvor!
razonoda wrote:Pisao je AVAZ, al djaba, narod voil 'lopove'. Izbori su prosli--kradja se nastavlja.Pa ko prezivi--pisat ce. :cry:
Pisao je Avaz "istinu i samo istinu". :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#11 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by Bobi »

kakavdanakneiskustvu wrote:pratim
Pratimo i mi tebe :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#12 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bobi wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:pratim
Pratimo i mi tebe :mrgreen:

:mrgreen:
JThomas

#13 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by JThomas »

Innovation wrote:
shibonja wrote:Nemam nista protiv da neko ko je na vlasti zaposli rodjeno djete,ali imam ako to krene u biznis pa masovno pocne zaposljavat za pare ,redom koga stigne ,taj treba u zatvor!
razonoda wrote:Pisao je AVAZ, al djaba, narod voil 'lopove'. Izbori su prosli--kradja se nastavlja.Pa ko prezivi--pisat ce. :cry:
Pisao je Avaz "istinu i samo istinu". :mrgreen:
princip je isti. ofirno perete ruke od dojučerašnjeg saveznika esse, a vi ste mu omogućili da "to krene u biznis".
Last edited by JThomas on 20/12/2014 14:54, edited 1 time in total.
astala_vistala

#14 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by astala_vistala »

BiH je klasicni primjer opstanka putem prirodne selekcije gdje najjaci opstaju,kod nas je najgori oblik demokratije i kapitalizma,kao sto je bio komunizma,ili ti ga samoupravljanja,na ovom vaktu pravde nema,i ko se bori za pravdu jedino sto moze dobiti jeste dijagnozu da je psihicki oboljela osoba,dakle pravde nema najjaci opstaju i boze moj,jednostavno na ovom podruciju takav mentalni sklop ljudi zivi da se drugacije nemoze nismo mi danci ili norvezani,i da sam na nekoj funkciji zaposlio bi svoje dijete jer mu zelim dobro,a svak svoju brigu neka bere i neka se snalazi,bar dok se ne ponovi februar u pravom smislu te rijeci,a prizeljkujem ga samo tako,uostalom sudar nas svih nezaposlenih,onih iz privatnog sektora koji su moderni robovi sa 250 hiljada vezanih za budzetsku sisu ima nas 3 miliona rasturit cemo ih,i ne palit vise drzavno vlasnistvo,nego znamo gdje je baketova kuca,znamo gdje je BBI gdje je SCC gdje su zgrade Avaza a poljine komplet sravnit sa zemljom pa doci cemo do neke pravde i dusevne sadisfkacije.
JThomas

#15 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by JThomas »

dječak sa šibicama wrote:
vjeciti alibi za domacu mafiju, "ko nebi svoje dijete, ko nebi dijete rodjaka, prijatelja, amidzica, daidzica, komsije zaposlio" :-)

Daj jebote, dok cete vise ovoj mafiji udarati advokaturu.

Njihovoj djeci ne treba nikakvo guranje, dovoljno je prezime, i da svako zna ciji je. Sva su im vrata otvorena.
pa ne bi onaj ko makar srednjeročno razmišlja, evo sad da moralne obzire stavimo skroz po strani. budžeti su u kolapsu i čistka će se morati desiti kad tad. a i mimo toga, možeš izvisiti na svakoj promjeni vlasti. ono da se jednom uvališ i guliš do penzije polako ali sigurno postaje prošlost čak i kod nas. i dijete se nađe na ulici, a ništa konkretno nije naučilo da može raditi pravi posao.
sinuhe

#16 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by sinuhe »

A realno nema tu niko ni kapaciteta ni volje da upravlja drzavom. Kriju se iza stradanja naroda sad ce 25 godina.
Freamon Lester

#17 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by Freamon Lester »

Ljubavni problemi poslije suda zahvatili i MUP KS... :-)
Ja sam 92. godine bio pripadnik Armije RBiH, do trećeg mjeseca 93., i onda sam svojim zaslugama primljen u tadašnji CSB, školu unutrašnjih poslova. To sam završio 96. godine i počeo raditi u MUP-u Kantona Sarajevo.“

Ovako je razgovor za Source.ba portal započeo Almir Hadžiarapović, službenik MUP-a Kantona Sarajevo. U posljednjih pet godina Hadžiarapović je radio u Policijskoj stanici Vogošća, naselju koje, kada je kriminal u pitanju, važi za jedno od mirnijih u Kantonu Sarajevo. Međutim, situacija se promijenila, što potvrđuju i izvještaji MUP-a o počinjenim krivičnim djelima, a Almir tvrdi da zna razlog te promjene.

„Problemi su nastali kada je došla prije šest mjeseci Mirsada Neretljak u Odjeljenje krim policije. Došla je u činu mlađeg inspektora da radi na probni rad. Međutim, rodila se ljubav između nje i šefa Džuhe Edina, tako da su počeli onda oni po svom da rade. Ovaj šef našeg odsjeka je oduzeo značku od mlađeg inspektora koji je radio i da njoj. Onda ona preuzima komandu sa svojim ljubavnikom i tu nastaju problemi za čitavo odjeljenje, nas devet“, tvrdi Hadžiarapović.

Prije problema o kojima naš sagovornik govori su u Policijskoj stanici Vogošća postojale uobičajene procedure. Jedna od njih su i jutarnji sastanci, kojima je naravno prisustvovao u Hadžiarapović. Međutim, to, prema njegovom mišljenju, nije odgovaralo pomenutoj Mirsadi Neretljak.

„Ona je rekla da će meni zabraniti da prisustvujem jutarnjim sastancima i odmah je sutra došao šef Džuho Edin i meni zabranio prisustvo sastancima pod izgovorom da se neko mora javljati na službeni telefon. Navodno je rekao da je obavijestio načelnika, da je načelnik bio saglasan sa tim. Međutim, ja sam pitao načelnika i on nema veze nikakve sa tim“, objašnjava naš sagovornik.

Hadžiarapović tvrdi da su Mirsada Neretljak i Edin Džuho policijsko vozilo koristili i u privatne svrhe, a čak su mu upućene i prijetnje. Jedna od njih je i od brata Mirsade Neretljak, koji je također uposlenik MUP-a. Situacija u Odsjeku krim policije Vogošća i međuljudski odnosi su zbog sveg navedenog jako loši, što se rezultiralo i na rad na terenu.

„Sve što ona kaže, on prenosi nama. Ne možete da vjerujete šta čovjek sve radi od sebe i šta je sve napravio od tog odjeljenja. Mi smo disali kao jedan. Nas je devet bilo, nije to veliko odjeljenje. Nalazili smo se i poslije službe, pijemo kafu i sjedimo“, kaže Hadžiarapović, te navodi primjer bahatosti Mirsade Neretljak.

„Ušla je meni u kancelariju i počela mi prevrtati po predmetima i krivičnim prijavama, gdje ona nema pristup. Iscijepala mi je upisnik. Ja sam to sve prenio, međutim ništa nije bilo. Trojica istražitelja su se najavila kod načelnika Uprave, ali niko ih nije htio primiti i saslušati“, tvrdi on.

U konačnici je Hadžiarapović dobio premještaj na drugu poziciji u MUP-u Kantona Sarajevo, što je, prema njegovom mišljenju, također posljedica odnosa sa Mirsadom Neretljak.

Pokušali smo dobiti komentar od Edina Džuhe, ali on nije bio voljan govoriti za naš portal. Na potezu su istražni organi MUP-a Kantona Sarajevo, koji moraju riješiti interne probleme koji očigledno postoje, kako bi se u konačnici mi, građani, osjećali sigurnije u našem gradu.
http://--- NO LINKS ---/clanak/68287412196 ... ajcitaniji
Hendrix

#18 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by Hendrix »

A isto ga je i kod privatnika, doduse moze se reci nisu na buzdetu ali jesu na mikro budzetu unutar firme, gdje obicni smrtnici rade za uhljebe koje dovedu.

Odrazava se sve to na ljude, vecina ljudi ide na posao ko na strijeljanje, kada znas da uhljup ce da sjedi 8 sati i na kraju ce jos reci da se umorio, a amidza direktor ce jos i pohvalu da uputi marljivom radniku... Vjerujem da u svakoj bosanskoj firmi ima bar 30% totalnih neradnika, dakle onih koji ne zarade ni marke + doprinosi i porezi...i kako ce onda posten radnik da dobije platu koju zasluzuje, kada svojim radom na ledjima nosi uhljupe u svojoj firmi a i nasu burzoaziju na drzavnom budzetu.
dobar osjecaj

#20 Re: Uhljebi doo i njihovi lopovluci koji nas vode u propast

Post by dobar osjecaj »

Iako poznat i mnogo cesci recept nego sto se izvjestava o tome, ipak je svaki put za prevrtanje zeluca nama koji se ne vodimo krilaticom "a gdje sam tu ja". Za povracanje u plus beskonacno.
Post Reply