PM72 wrote:Znači,ako ne misliš kao VI onda si "iskompleksirani balija"?!?
Pod to "vi" mislim na one koji su se okoristili ratom,na ratne profitere,muljatore,dijasporske ratnike,članove kojekakvih udruga/udruženja kojima je cilj uzimanje budžetskih para i namicanje donacija.U tu ubrajam džamijske pacove koji ne ustaju sa sedžde a olajavaju,tračaju,kradu,pljuju...bagra koja bi u saf ušla sa audijem i koja jedva čeka da poslije džume otrača ko je koga jebo,šta je ko uz'o,ko ima koga u kakvom upravnom odboru i stranci."vi" ste ispravni i jedini mjerodavni da vagate ko je dobar a ko balija."vi" ste nam unazadili i opljačkali zemlju,gdje četnik nije kročio vi ste to odradili daleko temeljitije nego oni.Vi ste prodali Srebrenicu i Istočnu Bosnu.Vi ste djelili donacije pa prodavali srbima kuće i motokultivatore,krave...vi ste doveli ovu arapsku pogan što kupuju sve oko nas pa ćemo za desetak godina morati tražiti dozvole da prođemo kroz recimo Ilidžu.Guzice bi dali za arapske pare.
E ja se sa ponosom ograđujem od "vas" koji se prepoznate na ovom spisku.To što je Naser oslobođen svih optužbi mi ništa ne kazuje jer je oslobođen i Vojo kao i Momčilo Perišić i desetine silovatelja i ubica.Dakle,haški tribunal nabijem na onu stvar.U njemu su uhljebljeni bjelosvjetski advokati i propale sudije kojima je primarni cilj uzimati satnicu od 500 eura a boli ih patka za pravdom.
Ja sam svoj rat sa četnicima priveo kraju.Časno i pošteno.Ukr'o nisam ni kutiju cigara.Ubio nikog nisam niti sam nekom civilu iili zarobljeniku čvoku opalio.Pucao jesam i to dosta,prolio sam i krvi ali sve na liniji i u borbi.Nije me zapala ni konzerva viška od onog što me sljedovala.Još nisam opravio i namirio ono što su moji roditelji imali prije rata.Ja nisam bio balijska fukara željna komšijskih frižidera i televizora niti sam uzimao stanove,donacije i pakete.Dobrovoljac sam od prvih granata po gradu i nisu mi trebali vojni odsjeci niti mobilizacije da branim svoju porodicu,komšije,grad i državu.Javljao sam se dobrovoljno da idemo spašavati srebreničane,jula 1995.Hvala Bogu pa mi "vi" niste ništa dali niti sam ovisan o "vašoj" milosti.
S toga,časno i pošteno mogu reći da vas nabijem na onu stvar.
Ovdje se radi o tome da je Naser Oric optuzen za ratni zlocin, Ne zato jer je bio kriminalac, dilo, pljacko ili bilo sta drugo sto mu se pripisuje, vec za RATNI ZLOCIN.
I onda dolazimo do toga ko si ti ili ja da tvrdimo da je on izvrsio ratni zlocin ako nismo licno bili svjedoci ili ako nemamo nekih drugih materijalnih dokaza ?
Kada se ti tako boris protiv ratnog zlocina jer si tako cuo od SRNA, carsije i birtije rekao sam kako mozes da pokazes da ti ne podrzavas ratne zlocince i da se ne zelis da druzis sa njima...ali nam to hrabri borac za pravdu nece uraditi, zar ne , lahko je iz udobne fotelje anoniman prozivati Nasera , hajde to isto sto govoris za Nasera jer si cuo u birtiji reci u lice ahbabu..ili barem Vikicu jer i njih isto tako SRNA proziva za zlocin u Pofalicima