uhapsen Miro Grabovac Titan

Post Reply
E. Jaganjac

#1 uhapsen Miro Grabovac Titan

Post by E. Jaganjac »

HSS PROTESTIRA ZBOG PRIVOĐENJA MIRE GRABOVCA TITANA

SARAJEVO, 3. prosinca (FENA) - Hrvatska seljačka stranka (HSS) BiH najoštrije protestira zbog privođenja predsjednika Hrvatske koalicije za promjene Mire Grabovca Titana.

U HSS-u smatraju kako privođenje Titana predstavlja ruganje svima koji nastoje unijeti bar malo demokracije u postojeći sustav.

"Zahtijevamo od nadležnih organa, a prvenstveno od Izbornog povjerenstva BiH, da s posebnom pozornošću ispitaju ovaj slučaj i da hitno poduzmu zakonom predviđene mjere", stoji u priopćenju HSS-a BiH.

Naime, Titan je jutros priveden u policiju, nekoliko sati prije otvaranja biračkih mjesta za izvanredne izbore za načelnika općine Grude

-----------------------------

Ima li neko vise informacija o cemu se radi. Koliko mi je poznato HSS se ispravno zalaze za ukidanje fasistickih blentiteta. Ima lo to neke veze sa "uzvratnim udarcem" fasista, izdajnika i mafije.
wanderer

Post by wanderer »

Evo nekih njegovih stavova:

“TUTA JE DOMOLJUB, A NE MAFIJAS I KRIMINALAC”
http://www.bhdani.com/arhiva/155/t1551.htm

Pitanje je zasto je HSS protiv podjele na dva entiteta. Moze li biti da misle da bi se regionalnom podjelom (kao prvi korak) ucvrstili secesionisticki polozaji Hrvata?
savjest

#3 Re: uhapsen Miro Grabovac Titan

Post by savjest »

E. Jaganjac wrote: Ima li neko vise informacija o cemu se radi. Koliko mi je poznato HSS se ispravno zalaze za ukidanje fasistickih blentiteta. Ima lo to neke veze sa "uzvratnim udarcem" fasista, izdajnika i mafije.

Kakve su to price. HSS je oduvijek bila proustaska stranka i imala je jako uporiste i ranije, pogotovo u dijaspori. Njeno toboznje zalaganje za ukidanje entiteta nema nikakve veze sa nekom ljubavi za Bosnom.
E. Jaganjac

#4 Re: uhapsen Miro Grabovac Titan

Post by E. Jaganjac »

savjest wrote:
E. Jaganjac wrote: Ima li neko vise informacija o cemu se radi. Koliko mi je poznato HSS se ispravno zalaze za ukidanje fasistickih blentiteta. Ima lo to neke veze sa "uzvratnim udarcem" fasista, izdajnika i mafije.

Kakve su to price. HSS je oduvijek bila proustaska stranka i imala je jako uporiste i ranije, pogotovo u dijaspori. Njeno toboznje zalaganje za ukidanje entiteta nema nikakve veze sa nekom ljubavi za Bosnom.
Ne znam puno o HSS, nisu se puno eksponirali oko "Herceg-Bosne" kao recimo HDZ. Moguce da ste u pravi, ali ono sto je meni zapelo za oko je da je Grabovac uhapsen TEK NAKON sto je HSS poconjao spominjati ukidanje blentiteta (Republike srpske), ne prije toga. I po onome sto je do sada objavila stampa Grabovac nije bio ukjlucen ni u kakvu novcanu aferu, tako da ta linija sumnje otpada, ostaje SAMO POLITIKA., tacnije strah trenutne politike da ce se zahtjevi za ukidanje genocidne tvorevine pojacati.

Ispravite me ako grijesim, ali mislim da tu nesto itekako smrdi na velikosrpski pokret u BiH (SDS, SDA, SDP, SBiH, SNSD, PDP, SRS).
Prenj

Post by Prenj »

Ako mogu da primijetim, Miro Grabovac je clan HD-a.
Novi_Nick

#6 Re: uhapsen Miro Grabovac Titan

Post by Novi_Nick »

E. Jaganjac wrote:
savjest wrote:

Ne znam puno o HSS, nisu se puno eksponirali oko "Herceg-Bosne" kao recimo HDZ. Moguce da ste u pravi, ali ono sto je meni zapelo za oko je da je Grabovac uhapsen TEK NAKON sto je HSS poconjao spominjati ukidanje blentiteta (Republike srpske), ne prije toga. I po onome sto je do sada objavila stampa Grabovac nije bio ukjlucen ni u kakvu novcanu aferu, tako da ta linija sumnje otpada, ostaje SAMO POLITIKA., tacnije strah trenutne politike da ce se zahtjevi za ukidanje genocidne tvorevine pojacati.

Ispravite me ako grijesim, ali mislim da tu nesto itekako smrdi na velikosrpski pokret u BiH (SDS, SDA, SDP, SBiH, SNSD, PDP, SRS).
@ Jaganjac, mislim da si u pravu da tu nesto smrdi. Izgleda da su im to upakovali troglavi HDZ, SDA i SDS. Jer HSS je izjavio da je za ukidanje entiteta sto ne odgovara troglavim zbog trodjelne teritorijalne podjele drzave BiH. :roll:
Post Reply