Pa kod nas u bih je fakat slicno.Djuro wrote:Milan Bandić je i moj (nadam se bivši) gradonačelnik i kao takav, u jedan od brojnih političkih likova koji su iznijedrila ova naša jadna ratna i poratna vremena. Neću spominjati da je prije rata bio komunist i vojnik Partije.
To se podrazumijeva.
Onda je, kad je komunizam pao, odjednom postao veliki Hrvat i katolik.
I to se podrazumijeva.
Izabran je za gradonačelnika kao kadar SDP-a i trebao je odrađivati posao za Račana i ekipu.
Vremenom se osamostalio, osilio i prestao slušati svoje gazde iz Partije, što je rezultiralo njegovim izbacivanjem iz SDP-a samostalnom političkom karijerom. Ojačao je kao samostalni političar.
Ali se očito nije dobro politički "osigurao", pa je sad u gabuli.
A i previše je krao i muljao na sve strane, ne možeš sve to sakriti...pitanje je bilo kada će njegovi politički takmaci aktivirati sve zapise iz prošlih godina....
Stalno pratile afere. I to izbiljne.
I stvarno se čovjek zapita, ako toliko preplaćivao pojedine radove - a jest - kako je moguće da mu kroz ove
silne godine Uskok nikad nije "uskočio".
A nije.
Sve do sada.
I jasno je da su ga i HDZ i SDP sada odlučili maknuti jer je ozbiljna politička prijetnja i jednima i drugima.
Mislim, izbori se bliže, ne smiju oni dozvoliti pojavu nekog novog jakog i neovisnog igrača na političkoj sceni.
Dakle, nadam se da je s njegovom karijerom gotovo, jer on jest muljator i lopina sa puno "putra" na glavi.
S druge strane, žao mi je da je politička scena spala na dva najgora, najnesposobnija i najantipatičnija lika u
HR politici - a to su naravno Milanović i Karamarko.
Kad njih normalan čovjek i građanin Hrvatske vidi, mora se rasplakati nad svojom sudbinom.
ONI će nam odlučivati o budućnosti i sudbini, ....koja je to strašna kazna o Bože...
Imamo sda i sdp (bakir i zlatko) poput vasih milana i karamarka - da se rasplaces. Ali uz sda moramo dodati i hdz i snsd i sds (covic i dodik - izadjemo na tri/cetiri karamarka; sds sada jacaju opet...), sto komplikuje nasu situaciju dodatno.
U ulozi bandica imamo fahru (veliki bandicev prijatelj) kojeg podupire df i zeljko. Fahro je "nastao" u politici na skoro identican nacin kao i bandic.
Sta reci...balkan.
Ebola je izlaz.