Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
Vitez Koja

#701 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Vitez Koja »

SKAFISKAFNJAK wrote:ovo je nasa realnost. ova prepiranja, izgovori gdje treba, sta treba. uvijek smo bili najpametniji, filozofi. furamo svoje do kraja bez obzira koliko glupo bilo ili bez logike. kakve veze ima gdje ce se okupljati. momak vam 10 strana objasnjava da se okupi masa pred austrijskom ambasadom pa ce se ici dalje, ali ne tu je taj poriv za "strucno" misljenje. austrija ovo, ono prijateljska drzava. ovdje nije vazna austrija , ovdje je bitan general jovan divjak. neko napisa nece da se blamira. :skoljka:
momak vam daje link http://www.sarajevo-x.com/showtime/film ... /110303130 govorite nisu ti ljudi krivi. nisu mozda ali za sta smo mi bili krivi. ne zelim da nas izjednacavam sa agresorima, to je neuporedivo ali eto toliki pozivi na bojkot ali dzaba sve.svakome na dusu. hvala ljudima dobre volje . sram nas bilo sve do jednog :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
zavrzlama

#702 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by zavrzlama »

kakv je sad objektivno interes Srbije da poslije blamaža sa ganićem,jurišićem i purdom radi na hapšenju Divjaka.

razlog jednostavan...

Njemacka i njen narod su nakon 1945-e izabrali katarzu za ucinjeno....

srbija je nakon 1999-e izabrala relativizaciju ucinjenog.
...

srpska crkvena,polticka i intelektualna elita ne moze da podnese moralni,vojni i ideoloski poraz svoje politike i taj poraz je propagandom i nevjerovatnom satanizacijom pretvorila u poraz srba kao naroda,a nijedan narod ne voli da je porazen i na stubu srama,pa kako srbi kao narod ne mogu od navedenih da prodju katarzu,njima jedino preostaje da podrzavaju relativizaciju zla...dokle ne zadugo....
iPod

#703 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

Efekat ce biti postignut kako god da se ovo zavrsi, a postoje dva scenarija...

Ukoliko isporuce penzionisanog generala ARBIH Srbiji, biti ce veliki gnjev i nevjerica svih simpatizera gosp. Jove Divjaka, ali i svih ljudi koji su prizivili golgote Agresije na BiH od Strane, Srbije i cetnickih organizatora iz danasnjeg RS-a.

Ukoliko austrijanci pak odluce da puste gospodina Divjaka, sto iskreno prizeljkujem, bice dosta negodovanja iz RS-a, a sve je cilj da se destabiliziraju prilike u BiH.

Srpska diplomatija, radi na fenomenu izjednacavanja Dzelata i zrtve, a ne treba zaboraviti kroz historiju da Srpska diplomatija nije nimalo naivna!
ri0

#704 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by ri0 »

Jel ima sutra tih protesta u 13 h ili samo danas ?

Ko organizuje te proteste sutra, ako ih ima ?
Language

#705 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Language »

evo ti scenarija

44. Optuženi se stoga oslobađa.
Language

#706 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Language »

ri0 wrote:Jel ima sutra tih protesta u 13 h ili samo danas ?

bili su spontani pred predsjednistvom kada sam naisao nekih 200-tinjak ljudi
Gny. Sgt. Hartman

#707 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Gny. Sgt. Hartman »

zavrzlama wrote:
kakv je sad objektivno interes Srbije da poslije blamaža sa ganićem,jurišićem i purdom radi na hapšenju Divjaka.

razlog jednostavan...

Njemacka i njen narod su nakon 1945-e izabrali katarzu za ucinjeno....

srbija je nakon 1999-e izabrala relativizaciju ucinjenog.
...

srpska crkvena,polticka i intelektualna elita ne moze da podnese moralni,vojni i ideoloski poraz svoje politike i taj poraz je propagandom i nevjerovatnom satanizacijom pretvorila u poraz srba kao naroda,a nijedan narod ne voli da je porazen i na stubu srama,pa kako srbi kao narod ne mogu od navedenih da prodju katarzu,njima jedino preostaje da podrzavaju relativizaciju zla...dokle ne zadugo....
cucete ih kad kazu kako nije bilo srba u sarajevu tokom agresije i kako je rat bio između bosnjaka i srba.
Ali ne potvrđuju li sami ovih hapsenjem da se rat vodio između agresora JNA i vojske rs s jedne i obicnog naroda sa druge strane.
Vitez Koja

#708 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Vitez Koja »

Protesti su i za sutra najavljeni. Bice tacno u 13:00 sati ispred Austrijske ambasade. Proteste organizuje "Obrazovanje gradi BiH". Dodouse, ove proteste su podrzali i mnoge druge organizacije. Ipak, najvaznija stvar u cijeloj prici da se odazovemo u sto vecem broju, jer Jovan Divjak je to zasluzio!!!! Sutra nema kafa i kafica, setnji i setnjica, ni planina, za sve one istinske Bosance i Hercegovce, ukoliko to mogu, jedino mjesto okupljanja bice prostor ispred Austrijske ambasade!!!!
Tranquilizer

#709 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Tranquilizer »

Srbija pere ruke pred svojim biracima tako što diže optužnice i hrani radikale za sve one zlocince što je do sada predala, to je makar jasno... a u protestima ne treba ni zaboraviti poskupljenja hljeba i rad naših "foteljaša" i samu cinjenicu da toliko poslje slucaja Ganic interpolove potjernice još stoje i primjenjuju se, to je samo i iskljucivo kriva politicka struktura ove zemlje...Austrija i Srbija nemaju nikakve veze sa tim, postoje diplomatski instrumenti kojima se ovakve stvari izjednacavaju a to oni koji vode ovu zemlju ne rade kao i još gomilu stvari koje ne rade pride !!!
PapakizSarajeva

#710 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PapakizSarajeva »

E svaka Vam cast na ovim komentarima i lajkovima ... :skoljka: :run: :skoljka: :run: :skoljka: :run:

To su ljudi intelektualci, kod njih to nije stvar penzije ... Njihovi vidici su malo siri od tvog (vaseg) pogleda iz Zenice prema Nemiloj ... I zbog takvih vidika putuju po svijetu, kao gosti ljudi koji su prepoznali njihovu velicinu ...

General sigurno nije nakrao para kao sto nije nista ni privatizirao ...
leo karan

#711 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by leo karan »

Vitez Koja wrote:
SKAFISKAFNJAK wrote:ovo je nasa realnost. ova prepiranja, izgovori gdje treba, sta treba. uvijek smo bili najpametniji, filozofi. furamo svoje do kraja bez obzira koliko glupo bilo ili bez logike. kakve veze ima gdje ce se okupljati. momak vam 10 strana objasnjava da se okupi masa pred austrijskom ambasadom pa ce se ici dalje, ali ne tu je taj poriv za "strucno" misljenje. austrija ovo, ono prijateljska drzava. ovdje nije vazna austrija , ovdje je bitan general jovan divjak. neko napisa nece da se blamira. :skoljka:
momak vam daje link http://www.sarajevo-x.com/showtime/film ... /110303130 govorite nisu ti ljudi krivi. nisu mozda ali za sta smo mi bili krivi. ne zelim da nas izjednacavam sa agresorima, to je neuporedivo ali eto toliki pozivi na bojkot ali dzaba sve.svakome na dusu. hvala ljudima dobre volje . sram nas bilo sve do jednog :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
zivio govornik
:thumbup:
LaBomba

#712 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by LaBomba »

A vi opet dajte djeci po sarajevskim skolama da crtaju one parole "Dodjite na Beogradjani" i sl. Koji komplexi nize vrijednosti bez granica.
PapakizSarajeva

#713 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PapakizSarajeva »

Language wrote:divjak: "ne pucaj, ne pucaj".....mladic: "dosao je trenutak da se osvetimo turcima"....
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ima i bolja od Mladića : " Tuci Velušiće, tamo nema puno ... "
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#714 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

04. Mar. 2011. 14:46 Banned user for reason “Trolanje i provociranje”
» barbar
04. Mar. 2011. 14:45 Banned user for reason “trolanje i provociranje, ranije baniran, itd...”
» mirovinica
:mrgreen: :evil:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#715 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PipiDugaDevetka »

photo wrote:ne kontam zasto tuzilastvo bih ne podigne optuznice protiv nekoga iz srbije pa samim tim i interpolovu potjernicu, recimo dobrica cosic i slicni.

pa kada pocnu hapsiti njihove, nase ce ostaviti na miru

doduse, znajuci ko radi u tuzilastvu bih ne cudi me. dok tuzilastvo bih drzi glavu u pijesku i jos negdje drugo, nisam iznenadjen kako nas hapse.

svi smo mi jovo divjak
Vjerovatno zbog blokada u radu bh. Tužilaštva, ali niko ne sprječava nikoga da se plate advokati u recimo, Španiji ili Turskoj, pa da od njih krene potjernica Interpola i slično....
JThomas

#716 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by JThomas »

jel mirovinica osa? :D
photo

#717 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by photo »

Vitez Koja wrote:

Protesti su i za sutra najavljeni. Bice tacno u 13:00 sati ispred Austrijske ambasade. Proteste organizuje "Obrazovanje gradi BiH". Dodouse, ove proteste su podrzali i mnoge druge organizacije. Ipak, najvaznija stvar u cijeloj prici da se odazovemo u sto vecem broju, jer Jovan Divjak je to zasluzio!!!! Sutra nema kafa i kafica, setnji i setnjica, ni planina, za sve one istinske Bosance i Hercegovce, ukoliko to mogu, jedino mjesto okupljanja bice prostor ispred Austrijske ambasade!!!!
ne znam koja je svrha organizovati proteste subotom kada je tamo samo obezbjedjenje, zaposlenici na vikendu a ambasadaor na skijanju jal' na jahorini jal' na bjelasnici????

Mislim, nemojte me pogresno shvatiti, treba organizovati proteste i bicu tamo ali koja je poenta biti tamo kada nema ko da nas cuje? da nas snimi TV?
Last edited by photo on 04/03/2011 15:34, edited 1 time in total.
Gny. Sgt. Hartman

#718 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Gny. Sgt. Hartman »

mislim da treba pozvat sanju vlaisavljević, nek nam ona kaze sta misli o ovom hapšenju!
Banksy

#719 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Banksy »

Vitez Koja wrote:

Protesti su i za sutra najavljeni. Bice tacno u 13:00 sati ispred Austrijske ambasade. Proteste organizuje "Obrazovanje gradi BiH". Dodouse, ove proteste su podrzali i mnoge druge organizacije. ?
Usaglasite se, zakucajte termin, pa šaljite medijima.
JThomas

#720 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by JThomas »

Gny. Sgt. Hartman wrote:mislim da treba pozvat sanju vlaisavljević, nek nam ona kaze sta misli o ovom hapšenju!
ima tu materijala za jednu neoliberalnu filozofsku tezu u njenom stilu. npr. "zašto je antičetništvo opasnije od četništva"? ili " medijska hajka na neistomišljenike i povreda osnovnih principa debate u slučaju protesta protiv divjakovog hapšenja".

:D
madner

#721 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by madner »

Gny. Sgt. Hartman wrote:mislim da treba pozvat sanju vlaisavljević, nek nam ona kaze sta misli o ovom hapšenju!
Ona ce nam objasnit da bi se B. I. trebao izvinuti Srbiji sto MUP KS nije uhapsio generala ranije.
Language

#722 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Language »

ja pak mislim da je ugo vlaisavljevic kompetentniji po ovom pitanju 8-) :run:
Vitez Koja

#723 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Vitez Koja »

photo wrote:
Vitez Koja wrote:

ne znam koja je svrha organizovati proteste subotom kada je tamo samo obezbjedjenje, zaposlenici na vikendu a ambasadaor na skijanju jal' na jahorini jal' na bjelasnici????

Mislim, nemojte me pogresno shvatiti, treba organizovati proteste i bicu tamo ali koja je pojenta biti tamo kada nema ko da nas cuje? da nas snimi TV?
Jednostavno, Austrijska ambasada je odabrana kao mjesto okupljanja! Bitno se okupiti i onda tako okupljenji mozemo ici gdje god zelimo, jer izmedju ostalih, tu slobodu kretanja nam je omogucio i Jovan Divjak!!!
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#724 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by prljavi Hare »

Sad sam se vratio sa protesta ispred austrijske amasade a bili smo neko vrijeme i pred presjednistvom BiH.
SRAMOTA!!!!!!

Okupilo se najvise oko 300 ljudi,mislim da je general Divjak PUNO VISE ZASLUZIO,od svih nas!! :x
Onda se cine logicnim sve nevolje koje nas zadese,zar smo toliko odrvenili,zar smo toliko ubijeni
u pojam???Zar cemo dozvoliti da fasisti trijumfuju?
Hvala onima koji su bili a onima koji nisu(a bili su u mogucnosti da dodju)jedna poruka:
"Nista ne brinite,promijenite uložak,otvorite JELEN pivu,zasladite se EUROKREMOM i nastavite
surfati"!

Nije vazno,borba se nastavlja!!!! :bih: :bih: :bih:
Banksy

#725 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Banksy »

prljavi Hare wrote:Sad sam se vratio sa protesta ispred austrijske amasade a bili smo neko vrijeme i pred presjednistvom BiH.
SRAMOTA!!!!!!

Okupilo se najvise oko 300 ljudi,mislim da je general Divjak PUNO VISE ZASLUZIO,od svih nas!! :x
Onda se cine logicnim sve nevolje koje nas zadese,zar smo toliko odrvenili,zar smo toliko ubijeni
u pojam???Zar cemo dozvoliti da fasisti trijumfuju?
Hvala onima koji su bili a onima koji nisu(a bili su u mogucnosti da dodju)jedna poruka:
"Nista ne brinite,promijenite uložak,otvorite JELEN pivu,zasladite se EUROKREMOM i nastavite
surfati"!

Nije vazno,borba se nastavlja!!!! :bih: :bih: :bih:
Radni je dan, a mnogi nisu ni znali.

Zato sutra

Usaglasite se, zakucajte termin, pa šaljite medijima.
Post Reply