Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
bailaor

#426 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by bailaor »

Zasto se konacno ne prekinu diplomatski odnosi sa Srbijom? :x :x
Last edited by bailaor on 04/03/2011 08:36, edited 1 time in total.
baby24

#427 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by baby24 »

zateznistub wrote:
baby24 wrote:Ne da mi se sve citati, moze li mi neko reci kada su zakazani protesti?

zakazani su za 05.03. u 13h..... nadam se da ce trajati dugo pa da svi s posla dodjemo.....
Portesti su bili sinoc, ali nas je bilo pravo puno. JBG lakse je davati podrsku i protestvovati sa tastaturom i ispod deke, ko ce ba na onu zimu...nismo ludi, jel de???? :x :x :x

????? :? :? :?:
Grof

#428 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Grof »

Ce-de-vi-ta wrote:Image
Nije mi samo jasno zašto protesti pred ambasadom Austrije??? Zašto se ne ide pred ambasadu Srbije? Jesu i u Hrvatskoj trebali ići pred ambasadu BiH kad je uhvaćen Purda?

Austrija je dobila njegove podatke preko Interpola Srbije i samo postupila kako bi i svaka druga država postupila.

Stvarno ne mogu da vjerujem da se ide protestvovati pred ambasadu Austrije, kakva glupost!
zateznistub

#429 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by zateznistub »

baby24 wrote:
zateznistub wrote:
baby24 wrote:Ne da mi se sve citati, moze li mi neko reci kada su zakazani protesti?

zakazani su za 05.03. u 13h..... nadam se da ce trajati dugo pa da svi s posla dodjemo.....
Portesti su bili sinoc, ali nas je bilo pravo puno. JBG lakse je davati podrsku i protestvovati sa tastaturom i ispod deke, ko ce ba na onu zimu...nismo ludi, jel de???? :x :x :x

Da da, draga baby24, poceli su sinoc ali kako rekoh pravo malo dusa...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#430 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PipiDugaDevetka »

Grof wrote:
Ce-de-vi-ta wrote:Image
Nije mi samo jasno zašto protesti pred ambasadom Austrije??? Zašto se ne ide pred ambasadu Srbije? Jesu i u Hrvatskoj trebali ići pred ambasadu BiH kad je uhvaćen Purda?

Austrija je dobila njegove podatke preko Interpola Srbije i samo postupila kako bi i svaka druga država postupila.

Stvarno ne mogu da vjerujem da se ide protestvovati pred ambasadu Srbije, kakva glupost!
Šta je to Srbija u konkretnom slučaju uradila, pa da se protestvuje pred njihovom ambasadom? Ništa, osim što je 1991.g. pokrenula ratove i sva ostala njaSra,...
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#431 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by enko 1964 »

Nisam siguran da je Austrijska ambasada pravo mjesto za proteste. Mislim da su odgovorni za ova sranja ipak na drugoj lokaciji. To što Austrija kao i Britanija postupa po utvrđenim međunarodnim zakonima nije njihova krivica.
Najbolja stvar koju mi možemo učiniti je, kako neko već reče, bojkot svega što dolazi iz Srbije, a u međuvremenu se obračunavati sa našim šupcima na vlasti i tražiti od njih da konačno počnu raditi bilo šta što je u interesu ove jebene države i njenih građana.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#432 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

enko 1964 wrote:Nisam siguran da je Austrijska ambasada pravo mjesto za proteste. Mislim da su odgovorni za ova sranja ipak na drugoj lokaciji. To što Austrija kao i Britanija postupa po utvrđenim međunarodnim zakonima nije njihova krivica.
Najbolja stvar koju mi možemo učiniti je, kako neko već reče, bojkot svega što dolazi iz Srbije, a u međuvremenu se obračunavati sa našim šupcima na vlasti i tražiti od njih da konačno počnu raditi bilo šta što je u interesu ove jebene države i njenih građana.
Ganić je tačno prozvao ministarstva koja nisu uradila potrebno!
Poslušati Ganića, ima link na prethodnim diskusijama!
Sentinel

#433 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Sentinel »

Treba pred ambasadu Srbije
baby24

#434 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by baby24 »

????? :? :? :?:[/quote]

Da da, draga baby24, poceli su sinoc ali kako rekoh pravo malo dusa...[/quo

cudim se ovom tvom "BAGRO JEDNA"...... nazalost, bilo je nas koji smo tek jutros saznali, sto ne znaci ako nismo bili sinoc, da necemo biti danas, sutra.... i sve dok GA ne oslobode!!!
PipiDugaDevetka

#435 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Sentinel wrote:Treba pred ambasadu Srbije
Ne treba, treba pred Ministarstvo sigurnosti čiji je ministar Ahmed Sadiković!
Marija Magdalena

#436 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Marija Magdalena »

enko 1964 wrote:Nisam siguran da je Austrijska ambasada pravo mjesto za proteste. Mislim da su odgovorni za ova sranja ipak na drugoj lokaciji. To što Austrija kao i Britanija postupa po utvrđenim međunarodnim zakonima nije njihova krivica.
Prioritet je da ga Austrija oslobodi i vrati u BiH!
seln

#437 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by seln »

Marija Magdalena wrote:
Ne moze ga Austrija osloboditi, jer ga nije ni uhapsila. Uhapsio ga je Interpol, koji je na neki nacin eksteritorijalan.
PipiDugaDevetka

#438 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Marija Magdalena wrote:
Prioritet je ne stvarati haos u Gradu i mirno dati podršku generalu Jovi Divjaku. Mirnim stajanjem na Trgu Bosne i Hercegovine.
muha_sa

#439 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by muha_sa »

bailaor wrote:Zasto se konacno ne prekinu diplomatski odnosi sa Srbijom? :x :x
ko da ih prekine :?: oni koji rade u drzavnim organima i koji se satrase da zemlja stagnira a generacije rastu u bezperspektivnosti dok ne kazu--jebes BiH--ona je nemoguca.

ovoj zemlji je navucena ludjacka kosulja--ne vidim snagu koja ce je skinut i necu to docekat.

a sto se sinocnjih protesta tice i malog odziva :-) hajd-mozda sutra bude bolje al cisto sumnjam--da dolazi dara-ceca-bubamara i osteli insekti iz susjedstva bilo bi otimanje za kartu vise---ko jebe branioce--jos malo pa ce nas pljuvat po ulicama--vec mnogi to rade na forumu-- na zalost.
Last edited by muha_sa on 04/03/2011 08:48, edited 1 time in total.
Marija Magdalena

#440 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Marija Magdalena »

seln wrote:
Marija Magdalena wrote:
Ne moze ga Austrija osloboditi, jer ga nije ni uhapsila. Uhapsio ga je Interpol, koji je na neki nacin eksteritorijalan.
Tako je, ali mu nece Interpol odrzati rociste...
Real Khan

#441 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Real Khan »

Da ponovim ono što sam pisao u slučaju Ganić: Slučaj "Dobrovoljačka" NIJE NIKAKAV RATNI ZLOČIN jer je kolona JNA bila NAORUŽANA i DRŽALI SU PREDSJEDNIKA PREDSJEDNIŠTVA REPUBLIKE BiH KAO TAOCA. Kolona JNA u Dobrovoljačkoj ulici je bila zbog ove dvije nabrojane činjenice potpuno LEGITIMNA VOJNA META prema odredbama Ženevske Konvencije (i dodatnih protokola).

General Jovan Divjak će biti OSLOBOĐEN jer jednostavno nije postojao nikakav zločin kojim se tereti. Koji klinac radi onaj muto mutavi ministar sigurnosti?!!!
leo karan

#442 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by leo karan »

Sentinel wrote:Treba pred ambasadu Srbije
ne valja dole, ja zamalo nisam upao u miljacku prosli put :D
PipiDugaDevetka

#443 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Real Khan wrote:Da ponovim ono što sam pisao u slučaju Ganić: Slučaj "Dobrovoljačka" NIJE NIKAKAV RATNI ZLOČIN jer je kolona JNA bila NAORUŽANA i DRŽALI SU PREDSJEDNIKA PREDSJEDNIŠTVA REPUBLIKE BiH KAO TAOCA. Kolona JNA u Dobrovoljačkoj ulici je bila zbog ove dvije nabrojane činjenice potpuno LEGITIMNA VOJNA META prema odredbama Ženevske Konvencije (i dodatnih protokola).

General Jovan Divjak će biti OSLOBOĐEN jer jednostavno nije postojao nikakav zločin kojim se tereti. Koji klinac radi onaj muto mutavi ministar sigurnosti?!!!
Tako je i ja sam za to da se mirno protestvuje na Trgu Bosne i Hercegovine gdje se nalazi to Sadikovićevo ministarstvo!
zateznistub

#444 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by zateznistub »

baby24 wrote:Portesti su bili sinoc, ali nas je bilo pravo puno. JBG lakse je davati podrsku i protestvovati sa tastaturom i ispod deke, ko ce ba na onu zimu...nismo ludi, jel de???? :x :x :x

Da da, draga baby24, poceli su sinoc ali kako rekoh pravo malo dusa...[/quo

cudim se ovom tvom "BAGRO JEDNA"...... nazalost, bilo je nas koji smo tek jutros saznali, sto ne znaci ako nismo bili sinoc, da necemo biti danas, sutra.... i sve dok GA ne oslobode!!![/quote]

Odnosi se na one koji su znali i samo lajkali na FB ili komentarisali ovdje, oni mi se gade. Naravno ne odnosi se ne one koji nisu znali. Ako nisi znala sinoc, onda tebi jedno veliko sorry.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#445 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by enko 1964 »

Marija Magdalena wrote:
Ako je tako, onda će nam sutra ili za koji dan ili mjesec, prioritet biti protest pred nekom drugom ambasadom zbog neke druge osobe sa srpskih potjernica, pa onda sljedećom i tako redom.
Ovo su stvari koje ova prokleta vlast mora riješiti, ne mogu ih riješiti ni Austrija ni Bog otac.
kanton_1990

#446 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by kanton_1990 »

Gat'Gor wrote:
kanton_1990 wrote:Ne miješajte prezimena Ganić i Divjak u istim rečenicama. Čak ni u postovim...
Divjak je pošten i dobar čovjek.
A eto Ganic je kao neko veliko govno jel? Plzzzzzz. Kao prvo nije to upste ni vazno, oni su gradjani BiH i branili drzavu. Nije vazno ko ti je "favorit".[/

Nismo svi isti... Pogotovo ova dvojica. Divjak ima čist obraz.
Ejub je "smislio uspješnu privatizaciju i uspješno rasprodao sve što su pošteni stvarali", "sa 50-tak godina u guzici pricao kako ce nam arapi od svakog litra davati po fening-dva", "oformio državnu fondaciju za stipendiranje i svoju kćer PRVU poslao na studije", " napravio viletinu, samo da se vidi".....
Važno je znati, za šta se boriti... Za Divjaka Jovu, se isplati i poginuti.
Corto Maltese

#447 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Corto Maltese »

Nema nikakve svrhe protestovati pred ambasadom Austrije.
Austrija samo izvršava međunarodni nalog, kao što je i BiH učinila u Purdinom slučaju.
Krivci za Jovino hapšenje su u Beogradu i u Sarajevu.
Treba napraviti lanac od Ambasade Srbije, preko Predsjedništva BiH, do Ministarstva Pravde BiH
I mirno i dostojanstveno im jebat mater, i jednima i drugima i trećima.

Što se tiče ostalog, Srpsko tužilaštvo se već izofiralo na Jurišićevom, Ganićevom i Purdinom slučaju. Najveći intelektualac ARBiH će ih sahranit lijevom rukom, vezanih očiju, bez advokata. U stvari, kad skontam ko nas sve brani po međunarodnim sudovima, samo bez advokata i ima šanse.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#448 Re: Uhapsen gen. Jovan Divjak!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

1gorstak wrote:Ne krava da komsiji crkne nego citava farma da im izgori. Kaze dijalog i medjusobno uvazavanje .... u okvire beogradskog pasaluka to treba svesti, samo ce nas tada ostaviti na miru.
Gorstak, cijenim te i rado citam tvoje postove, ali ovaj post cu da isprintam, uokvirim i stavim na zid. ;-) :-D

pozzzz
bailaor

#449 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by bailaor »

Real Khan wrote:Da ponovim ono što sam pisao u slučaju Ganić: Slučaj "Dobrovoljačka" NIJE NIKAKAV RATNI ZLOČIN jer je kolona JNA bila NAORUŽANA i DRŽALI SU PREDSJEDNIKA PREDSJEDNIŠTVA REPUBLIKE BiH KAO TAOCA. Kolona JNA u Dobrovoljačkoj ulici je bila zbog ove dvije nabrojane činjenice potpuno LEGITIMNA VOJNA META prema odredbama Ženevske Konvencije (i dodatnih protokola).

Svaki put kad navratim u Metropolis on je dole, eto sta radi. :x :x
travnik

#450 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by travnik »

Ovakvo ponašanje Srbije pokazuje njeno neuvažavanje BiH. Nema smisla da građani BiH strahuju za svoju sigurnost čim pređu granicu. Ovo je sramota! Međutim, krivicu treba tražiti i u Tužiteljstvu BiH, koje se bavi ovim slučajem "samo" 18 godina. Pa 18 godina je prošlo i oni ne mogu da ga riješe. To je također sramota. Protesti treba da se organiziraju ispred Tužiteljstva BiH, da konačno ljudi koji su dobro plaćani novcem građana BiH počnu i raditi svoj posao u interesu građana BiH. Da su naša nadležna tijela zatvorili ovaj slučaj, hapšenja ne bi bilo.
Post Reply