Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!
-
Shaco
#351 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
smiri strasti. hvala. moderacija.
- bogoljub
#352 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
MOŽE ZAŠTO NE BI MOGLO!bejzik wrote:OVO JE PLAKAT ►►►
http://img717.imageshack.us/f/protestplakat.jpg/
SVAKO OD NAS BI TREBAO SKINUTI OVU SLIKU I STAVITI NA USB/CD...OTIĆI U BILO KOJU KOPIRNICU U GRADU I ISPRINTATI KOLIKO GOD MOŽE PRIMJERAKA (A4 crno-bijeli JE 5 FENINGA - A3 (duplo veći) 10 FENINGA......SELOTEJP JE POLA MARKE I DA NAS MAKAR 100 ZALIJEPI PO 10 PLAKATA TO JE 1000 PLAKATA.......IMATE SUTRA ČITAV DAN LJUDI DJELUJTE MOLIM VAS....JOVAN JE ŽRTVOVAO SVOJ ŽIVOT ZA NAS 4 GODINE...MOŽEMO I MI ŽRTVOVATI 20 MINUTA VREMENA I MAKAR 2 MARKE
SVI NA PROTESTE!!!
Pokažimo da nismo gnjide!
-
Haettenschweiler
#353 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Evo jedan prijedlog, nadam se da je sprovodiv:
Ako bude potrebno telefonski donirati novac za sudske troškove i slično, onda treba obavezno podići iznos donacije po pozivu sa bijednih 1KM na minimalno 5KM.
Ako bude potrebno telefonski donirati novac za sudske troškove i slično, onda treba obavezno podići iznos donacije po pozivu sa bijednih 1KM na minimalno 5KM.
- JBT
#354 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ma nista, ba. Izgotivice Generala par dana u nekom od hotela i onda ce ga pustiti sa svim pocastima. Kao covjeka sa medaljom Francuske Legije casti.
Mene bas interesuje zasto se nesto ne "napakuje" Tadicu u tom glupom i neozbiljnom Interpolu, kad je vec takva rupa od organizacije da svaka fukara moze pokrenuti crvene potjernice, pa da se pravda par mjeseci da nije bio na nekom mjestu ratnog zlocina u BiH.
Mozda ih to dozove pameti.
Mene bas interesuje zasto se nesto ne "napakuje" Tadicu u tom glupom i neozbiljnom Interpolu, kad je vec takva rupa od organizacije da svaka fukara moze pokrenuti crvene potjernice, pa da se pravda par mjeseci da nije bio na nekom mjestu ratnog zlocina u BiH.
Mozda ih to dozove pameti.
- Djokej
#355 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
SVI SMO ZA HAGA! OSLOBIODITE JOVANA!
Last edited by Djokej on 04/03/2011 01:24, edited 1 time in total.
- ratata
#356 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
bogoljub wrote:SVEGA MI treba razglasiti po čitavom gradu!
Gnjida je svako onaj ko ne dodje na proteste!
Treba ovom gradu dosta da se upali, al kad se UPALI jarane moj nekoliko godina ni Armija JNA mu ne može ništa!
bogoljube ti si za tastaturom i upravo porucujes ostalima koji kao i ti nisu na protestu da su gnjide
ovako se Divjaku pomoci ne moze
Last edited by ratata on 04/03/2011 01:23, edited 1 time in total.
-
_AvAx_
- snaga_znanja
#358 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Da treba da nas bude stid jer smo kvazi branitelje nacionalnih interesa birali na izborima svake cetiri godine, a oni osim svoje egzistencije nisu nikom nista obezbjedili.Shaco wrote:Nek nas je stid sviju...
Prvo za ovu zemlju je zivot dalo 250 000 ljudi
Majke su davale sinove, kceri...
Pa nekada me je stvarno stid... Je li NANA fata trebala da dodje...
Je li nana fata treba da povede proteeste...
Sve ove godine koje su ove vlasti provele, a nista nisu doprinjeli da se ovakve situacije ne desavaju!
Gdje ste branitelji nacionalnih interesa veceras? I da li vas je stid jer ste svojim ne radom doprinjeli ovakvim situacijama. Svoje amidzice i tetice ste slali u medjunarodne misije dok je skolovan narod po biroima!
I na kraju zao mi je! Ali Jovana Divjaka trazi Srbija ali smo Jovana Divjaka "isporucili" mi. Mi koji smo birali one koji su govorili, a ne djelovali!
Generale IZVINI!
-
The 51st State
#359 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
visestruko vise postova nego raje rego, 50-70 ljudi bilo maksimalno, u po frke skonto da nema vise smisla stajati do neke druge prilike, jovo brani se sam, od nas ti nema neke nafake.
- snaga_znanja
#360 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
I jos nesto!
Bezveze je slati mailove austrijskim institucijama. Treba slati mailove Interpolu jer ocigledno svaka suga po svom nahodjenju moze pokrenuti famoznu crvenu potjernicu!
Da li taj Interpol nakon Ganica i Purde ima vise obraza tolerisati zahtjeve Srbije za "ratnim zlocincima"?
Na kraju ako se to ne promjeni Interpol mozemo slobodno zvati SRBOPOL!
Bezveze je slati mailove austrijskim institucijama. Treba slati mailove Interpolu jer ocigledno svaka suga po svom nahodjenju moze pokrenuti famoznu crvenu potjernicu!
Da li taj Interpol nakon Ganica i Purde ima vise obraza tolerisati zahtjeve Srbije za "ratnim zlocincima"?
Na kraju ako se to ne promjeni Interpol mozemo slobodno zvati SRBOPOL!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#361 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ne pisemo svi iz Sarajeva i ne mozemo doci, ali tebi hvala sto si otisao, i nemoj da ti bude zao, to je bio neorganiziran prosvjed.The 51st State wrote:visestruko vise postova nego raje rego, 50-70 ljudi bilo maksimalno, u po frke skonto da nema vise smisla stajati do neke druge prilike, jovo brani se sam, od nas ti nema neke nafake.
Ako ga ujutro ne oslobode, sigurno ce u subotu biti vise ljudi, a vjerujem da ce se ukljuciti i drugi gradovi.
Hvala ti jos jednom
-
SKAFISKAFNJAK
#362 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
evo ovdje obrazac za slanje poruke interpolu. neka neko sastavi poruku, ja prvi saljem
http://www.interpol.int/public/mail/mail3.asp?id=info
- bogoljub
#363 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
PONESI ZASTAVU DRAGANE VIKIĆU!!!!!!!!!!!
-
Princeton
#364 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ma treba ih poslat u pi.zdu materinu!SKAFISKAFNJAK wrote:evo ovdje obrazac za slanje poruke interpolu. neka neko sastavi poruku, ja prvi saljem
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#365 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
PROTESTI ISPRED AUSTRIJSKE AMBASADE U SARAJEVU: Oslobodite Jovana Divjaka odmah!
Nakon što je objavljeno da je general Armije RBiH Jovan Divjak uhapšen u četvrtak navečer na aerodromu u Beču, građani Sarajeva izašli su na mirni protest ispred ambasade Republike Austrije na Džidžikovcu
Mirni protest iniciran je na Facebooku gdje su formirane grupe 'Podrška generalu Divjaku' te 'Oslobodite Jovana Divjaka odmah!". Zakazani su i mirni protesti za subotu u 13 sati ukoliko general Divjak ne bude pušten u roku od 12 sati.
Glasnogovornik Tužilaštva Bosne i Hercegovine Boris Grubešić, istakao je da su već stupili u kontakt s nadležnim osobama iz Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva sigurnosti BiH.
- Ujutro će biti održano ročište Divjaku u Beču i tada ćemo imati detaljnije informacije- istakao je Grubešić.
Slike prosvjeda su tu, iz nekog razloga ne mogu ih postaviti
http://** No links **.ba/front/oslobodite-jovana-divjaka-odmah
Nakon što je objavljeno da je general Armije RBiH Jovan Divjak uhapšen u četvrtak navečer na aerodromu u Beču, građani Sarajeva izašli su na mirni protest ispred ambasade Republike Austrije na Džidžikovcu
Mirni protest iniciran je na Facebooku gdje su formirane grupe 'Podrška generalu Divjaku' te 'Oslobodite Jovana Divjaka odmah!". Zakazani su i mirni protesti za subotu u 13 sati ukoliko general Divjak ne bude pušten u roku od 12 sati.
Glasnogovornik Tužilaštva Bosne i Hercegovine Boris Grubešić, istakao je da su već stupili u kontakt s nadležnim osobama iz Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva sigurnosti BiH.
- Ujutro će biti održano ročište Divjaku u Beču i tada ćemo imati detaljnije informacije- istakao je Grubešić.
Slike prosvjeda su tu, iz nekog razloga ne mogu ih postaviti
http://** No links **.ba/front/oslobodite-jovana-divjaka-odmah
- snaga_znanja
#366 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Dosta je bilo vise ove torture.
Srbija nas iskreno jebe na demokratski nacin i to lagano sa cejfom! Ovi nasi su uhljebili svoju slabo inteligentnu rodbinu na funkcije i iskreno oni se ne znaju nositi sa ovim.
Pa zar je moguce da pored toliko skolovanih na biroima ne mozemo naci bar 30 pravnika koji ce u svoje slobodno vrijeme pokusati djelovati na medjunarodne institucije?
Ovo je rat! Ali ne rat metcima i topovskim djulima. Ovo je rat znanja, sposobnosti, medjunarodnih veza i ovaj rat je jednako tezak kao i onaj pravi!
Srbija nas iskreno jebe na demokratski nacin i to lagano sa cejfom! Ovi nasi su uhljebili svoju slabo inteligentnu rodbinu na funkcije i iskreno oni se ne znaju nositi sa ovim.
Pa zar je moguce da pored toliko skolovanih na biroima ne mozemo naci bar 30 pravnika koji ce u svoje slobodno vrijeme pokusati djelovati na medjunarodne institucije?
Ovo je rat! Ali ne rat metcima i topovskim djulima. Ovo je rat znanja, sposobnosti, medjunarodnih veza i ovaj rat je jednako tezak kao i onaj pravi!
- Djokej
#367 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ako su Jovana uhapsili onda mogu sve redom da nas hapse .
- bogoljub
#368 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Protesti su u Subotu u 13 00ratata wrote:bogoljub wrote:SVEGA MI treba razglasiti po čitavom gradu!
Gnjida je svako onaj ko ne dodje na proteste!
Treba ovom gradu dosta da se upali, al kad se UPALI jarane moj nekoliko godina ni Armija JNA mu ne može ništa!
bogoljube ti si za tastaturom i upravo porucujes ostalima koji kao i ti nisu na protestu da su gnjide
ovako se Divjaku pomoci ne moze
- bogoljub
#369 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Treba obavijestiti Dinu Merlina da ne ide na Eurosong.
Moguće da ga uhapse. I on je pevao tamo neke pesme patriotske, ovaj terorističke, sasvim je izvesno da može doći do belaja!
Moguće da ga uhapse. I on je pevao tamo neke pesme patriotske, ovaj terorističke, sasvim je izvesno da može doći do belaja!
-
Princeton
#370 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
bogoljub wrote:Treba obavijestiti Dinu Merlina da ne ide na Eurosong.
Ja sam dosad dva put bio na sajmu knjige u Beogradu, i nisu me uhapsili, koji sam ja sretnik, puna šaka brade!
-
bejzik
#371 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
SUTRA MI - KREATORI OVE STRANICE NA FB
KAČIMO OGROMNU PAROLU NA SKENDERIJU SA DATUMOM I SATNICOM SENTRALNOG PROTESTA
PRINTAJTE PLAKATE I LIJEPITE MOLIM VAS
http://www.facebook.com/pages/Oslobodit ... ?success=1
KAČIMO OGROMNU PAROLU NA SKENDERIJU SA DATUMOM I SATNICOM SENTRALNOG PROTESTA
PRINTAJTE PLAKATE I LIJEPITE MOLIM VAS
http://www.facebook.com/pages/Oslobodit ... ?success=1
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#372 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
neće, Ceca mu je štelabogoljub wrote:Treba obavijestiti Dinu Merlina da ne ide na Eurosong.
- USAblues
- Bosanski_kralj
#374 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Neko spominje bojkot, neko proteste, neko sakupljanje novčanih sredstava da se plati odbrana generalu Divjaku... na kraju od toga neće biti ništa. Čovjek će se sa šačicom svojih bliskih osoba boriti da ga ne izruče, a mi ćemo se nakon par dana umiriti, kao što to obično biva.
-
bejzik
#375 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
KRIZNI ŠTAB
PETAK - 15:00
PLATO SKENDERIJA
prestani koristiti crvenu boju, od toliko ostalih
PETAK - 15:00
PLATO SKENDERIJA
prestani koristiti crvenu boju, od toliko ostalih