Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!
-
zonbirile
#2576 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
zato naši dube na glavi preko bare da dobiju američki pasoš.Bio istiniti film "Nestao" o mladiću nestalom u Čileu u frci oko kontrarevolucije protiv Aljendea.Gdje mu je sve doprla familija i ko se sve založio,a obični američki državljanin.Kod nas nemaš zaštite u sarajevu,a kamoli gdje vani.
-
popajic
#2577 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ima tema o SDP-u , pa tamo mozes izliti svoje nezadovoljstvo.irvinx1 wrote:Jos jedan od razloga zasto cijenim toga covjekaklif wrote:
Da nije zbog ovoga?![]()
Ko im je kriv sto su politicke kurve htjele da jame stolicu u predsjednistvu pa izasli sa Zeljkom kao kandidatom, posto za bosnjackog ne bi ni prosli. Ali nije tema o tome...
Covjek je rekao istinu!!!
Nas general je prije svega dokazani humanist , patriot , a ponajmanje politicar. Ima pravo , kao i svaki gradjanin , na neka svoja vidjenja politicke situacije koja mogu biti , a ne moraju i tacna i netacna.
To je u ovom slucaju sasvim irelevantno .
Bitno je da mu jos uvijek velikosrpska politika i "nase" minderasenje ne dozvoljavaju povratak kuci.
Jovana je "proizveo" njegov patriotizam i anti torasenje , a etno patrioti i torasi su mu okrenuli ledja i u ratu, evo sada i u miru.
Klero- etnickoj barustini jedan Divjak NE odgovara.
Srecom, ima kome odgovara !
- Bosnolog
#2578 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Bošnjačke organizacije Amerike i Australije traže oslobađanje generala Divjaka
Postavljeno: 25/07/2011 - 04:49
• Zatočeništvo Jovana Divjaka raduje samo neprijatelje istine i pravde sa konačnim ciljem još jednog pokušaja izjednačavanja zločinca žrtve, ističe se u saopštenju..
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), Institut za istraživanje genocida Kanada (IRGC), Američki Institut za genocid i obrazovanje (BAGI) i Vijeće Bosanskohercegovačkih organizacija Australije (VBHOA) izražavaju svoj protest državnim vlastima Srbije i Austrije zbog pravno neutemeljenog i potpuno nemoralnog zatočeništva penzionisanog generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka. Zatočeništvo Jovana Divjaka raduje samo neprijatelje istine i pravde sa konačnim ciljem još jednog pokušaja izjednačavanja zločinca žrtve.Nakon slučaja Ejupa Ganića i Ilije Jurišića stvari se ponavljaju zato što uvijek postoji konstanta srpskog nacionalističkog jezgra o potrebi mjenjanja karaktera agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima. Međunarodni krivični sud za područije bivše Jugoslavije (MKSJ= se izjasnio da na “Predmetu Dobrovoljačka” nema elemenata za pokretanje bilo kakvog postupka u smislu kršenja ljudskih prava ili konvencija ratovanja. Srpsko nacionalističko jezgro to ni danas ne želi prihvatiti.
Austrija kao jedna od država Europske Unije koja govori o ljudskim pravima kao temljenim stavovima svoje ustavnosti treba ispraviti svoju veliku grešku u pogledu neosnovanog hapšenja nedužnog Jovana Divjaka. Evropska Unija i Austrija kao njena punopravna članica koje se kite demokratijom i slobodom trebaju znati da rastave šta je zločin od onoga ko se borio protiv zločina. Zahtjev Srbije za ekstradiciju generala Divjaka je politički motiviran dok Austrijsko povinovanje predstavlja crnu mrlju na Austriju i cijelu Europsku Uniju.Povrh toga, smatramo nedopustivim indolentan odnos političkih subjekata u Bosni i Hercegovini prema hapšenju Jovana Divjaka. Takav odnos prema penzionisanom general Jovanu Divjaka je dokaz da se u Bosni i Hercegovini ne vodi računa o ljudima koji su se borili protiv agresije i genocida. Takav nemaran stav bošnjačka dijaspora neće tolerisati.KBSA, IRGC, VBHOA, i BAGI pozivaju sve političke i intelektualne subjekte u Bosni i Hercegovini i dijaspori da se maksimalno angažuju i da prema vlastima države Austrije pokrenu nove aktivnosti čiji će rezultat biti puštanje na slobodu generala Jovana Divjaka.
Mr. Haris Alibašić, predsjednik
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA)
http://www.bosniak.org
Prof. Emir Ramić, direktor
Institut za istraživanje genocida Kanada (IRGC)
http://www.instituteforgenocide.ca/
Mr. Senada Softić-Telalović, predsjednica
Vijeće BiH organizacija Australije (VBHOA)
Mr. Sanja Drnovsek Seferović, direktor
Bosansko –američki institut za genocid i obrazovanje (BAGI
- dzeno123
#2579 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Znaci u tom grmu lezi zec. Koje licemjerstvo...klif wrote:popajic wrote:Nije naseg generala izdao SDP.Ta izdaja se desila puno ranije !irvinx1 wrote:Ja znam kad god je ovaj SDP doso na vlast deseilo se neko sranje... A satro socijalna drzava, patriote, ovo ono...
Divjaku svaka cast... A na ove nek ne racuna, ipak on nije G. koji im je potreban i koji ima uticaja po bijelome svijetu...
Ali , jesam ogorcen zasto Zeljko sada ne reaguje.Od njega sam to ocekivao. Od drugih i nisam !
Da nije zbog ovoga?
- Skijaš
#2580 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Licemjerstvo je koristiti ovu temu da se pljuje po SDP-u iako je i stranka koju ti podržavaš izašla sa čitavih nula inicijativa u korist generala. Sve su stranke pale na ovom ispitu i nemoj prljati temu i vrijeđati našu inteligenciju tim sektaškim podvalama.dzeno123 wrote:Znaci u tom grmu lezi zec. Koje licemjerstvo...
Ja kritikujem SDP jer sam glasao za SDP, ti kritikuj LDS, nemoj se tako ljigavo ponašati pa ovu temu koristiti kao poligon za predizborne kanonade.
- dzeno123
#2581 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Isto to vazi za tebe crveni. Znaci ako nisam glaso za SDP ne smijem kritikovati ih, jesi li cuo za termin opozicija? I sta je LDS mogla uraditi vise od toga osim da napise saopstenje, nije valjda Bojan Zec.F. clan predsjednistva u BiH pa da ima neke ovlasti? Za ubuduce, ja bih te zamolio da se ne pravis lud jer sad da napisem kako LDS ima neku inicijativu u KS ti bi napiso da je ta stranka marginalna i da je najlakse pricat (ko sto si i govorio u par slucajeva). Dvostruki arsini...Skijaš wrote:Licemjerstvo je koristiti ovu temu da se pljuje po SDP-u iako je i stranka koju ti podržavaš izašla sa čitavih nula inicijativa u korist generala. Sve su stranke pale na ovom ispitu i nemoj prljati temu i vrijeđati našu inteligenciju tim sektaškim podvalama.dzeno123 wrote:Znaci u tom grmu lezi zec. Koje licemjerstvo...
Ja kritikujem SDP jer sam glasao za SDP, ti kritikuj LDS, nemoj se tako ljigavo ponašati pa ovu temu koristiti kao poligon za predizborne kanonade.
- Skijaš
#2582 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Svi su mogli uraditi nešto, SDP puno više od ostalih i zato moja slikovita poruka Lagumdžiji u jednom od prethodnih komentara. Nemoj ovo pretvarati u međustranačko prepucavanje, svi su pali na ispitu, pa i oni koji su mogli samo oglasiti se saopštenjem za javnost a nisu.dzeno123 wrote:I sta je LDS mogla uraditi vise od toga osim da napise saopstenje
- dzeno123
#2583 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ono sto je LDS mogla uraditi i uradila je, kontaktirala je Jelku Kacina (nas liberal) i napisala saopstenje povodom hapsenja pa i kasnije povodom izrucenja kojeg niko ziv nije objavio. Kome se najvise moze zamjeriti su upravo oni koji su na vlasti a zbog svojih stranackih interesa nisu htjeli da prstom mrdnu.Skijaš wrote:Svi su mogli uraditi nešto, SDP puno više od ostalih i zato moja slikovita poruka Lagumdžiji u jednom od prethodnih komentara. Nemoj ovo pretvarati u međustranačko prepucavanje, svi su pali na ispitu, pa i oni koji su mogli samo oglasiti se saopštenjem za javnost a nisu.dzeno123 wrote:I sta je LDS mogla uraditi vise od toga osim da napise saopstenje
- Co0l
#2584 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Podrška svjetski poznatih ličnosti
Beč: Vladimir Kličko i Sanela Jenkins posjetili Divjaka
U društvu poznate Bosanke Sanele Jenkins svjetski bokserski šampion Vladimir Kličko posjetio je u Beču generala Jovana Divjaka, saznaje Sarajevo-x.com.
Jenkins već neko vrijeme putuje po svijetu alarmirajući svjetsku javnost i poznate ličnosti da pomognu penzionisanom generalu Armije BiH da se vrati kući, a podršku mu je pružio i ukrajinski bokser.
"Ovo je još jedan pokazatelj koliko se Sanela Jenkins angažovala prema svjetskoj javnosti da bih se ja što prije vratio kući. Kličko je kao njen prijatelj želio dati svoju podršku, pa smo se vidjeli", kaže Divjak za Sarajevo-x.com.
Dodaje kako mu je Kličko kazao da je i njegov djed bio oficir.
"Nakon toga ja sam njemu dubio na glavi, a on mi je rekao da to ne može", kroz smijeh nam govori Divjak, a onda nešto ozbiljnijim tonom nastavlja:
"Zaista godi činjenica da i u svijetu shvataju da mene kao čovjeka koji nije kriv progone kao životinju. To je to".
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110728067
U društvu poznate Bosanke Sanele Jenkins svjetski bokserski šampion Vladimir Kličko posjetio je u Beču generala Jovana Divjaka, saznaje Sarajevo-x.com.
Jenkins već neko vrijeme putuje po svijetu alarmirajući svjetsku javnost i poznate ličnosti da pomognu penzionisanom generalu Armije BiH da se vrati kući, a podršku mu je pružio i ukrajinski bokser.
"Ovo je još jedan pokazatelj koliko se Sanela Jenkins angažovala prema svjetskoj javnosti da bih se ja što prije vratio kući. Kličko je kao njen prijatelj želio dati svoju podršku, pa smo se vidjeli", kaže Divjak za Sarajevo-x.com.
"Nakon toga ja sam njemu dubio na glavi, a on mi je rekao da to ne može", kroz smijeh nam govori Divjak, a onda nešto ozbiljnijim tonom nastavlja:
"Zaista godi činjenica da i u svijetu shvataju da mene kao čovjeka koji nije kriv progone kao životinju. To je to".
-
brucos7
#2585 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Bravo Sanelaaaaaaaa!!!
Bar ti nisi zaboravila generala. Popravila si mi dan.
-
Wind
#2586 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
...pa dobro ba, gdje je tacno zapelo sa cika Jovom... 
-
brucos7
#2587 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Zapelo je sto nasa tri (dva) predsjednika nista ne rade da oslobode Jovana. Njima je ocito vise vazno da se otvaraju grilove i da se setkaju crvenim tepihom. Zbog toga general pet mjeseci trune u Becu. Fuuuuuj! Hvala Bogu da ima jos ljudi, patriota kao sto je Sanele pa da nam sto prije general dođe kuci.
- USAblues
#2588 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Co0l wrote:Podrška svjetski poznatih ličnosti
![]()
![]()
![]()
- Not My Idea
#2589 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
brucos7 wrote:Bravo Sanelaaaaaaaa!!!![]()
Bar ti nisi zaboravila generala. Popravila si mi dan.
- BiH-x
-
Wind
#2591 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
...sve je to fino ali nece ga Sanela dovesti u Sarajevo. Zato i pitam GDJE je tacno zapelo. Neko nesto ne da ili se cekaju neki papiri ili sta vec. Tada treba pritisak da se "to" zavrsi a slikanja i piskaranja po forumima ne pomazu.
-
popajic
#2592 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Sve je moglo biti lakse i brze dok je samo Srbija trazila njegovo izrucenje.Wind wrote:...sve je to fino ali nece ga Sanela dovesti u Sarajevo. Zato i pitam GDJE je tacno zapelo. Neko nesto ne da ili se cekaju neki papiri ili sta vec. Tada treba pritisak da se "to" zavrsi a slikanja i piskaranja po forumima ne pomazu.
Onda su " nasi" debelo uprskali kada su i oni ( BIH , dakle) takodje zatrazili izrucenje. A Divjakovi advokati su upozoravali da se to niposto ne cini , jer ga to , ni krivog ni duznog , stavlja u poziciju okrivljenog .
Niko ziv ne daje objasnjenje zasto je to ucinjeno
Svakako nije sa namjerom da mu se pomogne . OGAVNO !
- Co0l
#2593 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Kako sam ja skonto drzavno tuzilastvo i Barisa Colak prebacuju krivicu jedni na druge za to ko je kriv sto je sa nase strane izdat nalog za izrucenje generala BiH.E sad,ko tu laze...Moguce da lazu i jedni i drugi.
-
zonbirile
#2594 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Duško Tomić izjavljuje da je već angažovan od strane izvjesnih lica,za koje će optužnica uskoro biti i javno objavljena.
-
Wind
#2595 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
ma ja, svi krivi a niko nije kriv....nasa posla...idelana prilika za podkusurivanje na visokom nivou...e moj Jovo...a niko javno da kaze takva je situacija i tako cemo da rijesimo...
pitanje je koliko im je uopste stalo da se ovo rijesi...
pitanje je koliko im je uopste stalo da se ovo rijesi...
-
hocunecu
-
manki
#2597 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Evo sad i ja vidjeh na tv1!!!!! Bravo cika Jovo!

- ultima_palabra
#2598 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Masallah
Otkud sad ovo, s neba pa u rebra?
- swirl
#2599 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Je li to 100%, zasto niko ne objavljuje tu vijest?
- Dr.Mr.Fr.
#2600 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
swirl wrote:Je li to 100%, zasto niko ne objavljuje tu vijest?
Ma objavljuje evo ti:
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110729046
Vijesti iz BiH
Oslobođen Jovan Divjak!
Austrijsko pravosuđe odbacilo je zahtjev Srbije za izručenje Jovana Divjaka koji je od danas slobodan čovjek, objavila je TV1.
Jovan Divjak
Iz Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" saznajemo da je ročište u ovom predmetu zakazano za podne te da će se tek nakon toga zvanično znati šta je sudija odlučio.
Podsjetimo, general Jovan Divjak je uhapšen je 3. marta na Aerodromu u Beču po potjernici iz Srbije zbog događaja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u maju 1992. godine.
Nakon kraćeg zadržavanja u ekstradicijskom pritvoru, general je uz kauciju pušten na slobodu i od tad se nalazi u Beču i čeka na održavanje ročišta u austrijskom sudu, nadležnom za rješavanje tog predmeta.
Fala KU..U VIŠE