Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!
- fwh
#251 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Čini mi se da je tajming ovog hapšenja precizno isplaniran pred formiranje vlasti u BiH...
Ode sve u qratz...
Ode sve u qratz...
- burek_in_space
-
Shaco
#253 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Molim SVE clsnove ove grupe da slijedeci text posalju mailom na adresu austrijske Ambasade u Sarajevu.
Solidarität für Jovan Divjak!
Ejup Ganic und Ilija Jurisic wurden aufgrund von nazionalistischer serbischer Lobby zu Unrecht verhaftet und gedemütigt. Doch die Gerechtigkeit siegte, sie wurden freigesprochen und freigelassen.
Ejup Ganic viel der nazionalistischen serbischen Lobby vor der britischen Regierung. Ilija Jurisic wurde in Belgrad festgehalten.
Jovan Divjak ein weiterer Menschenrechtler und großer Humanist (jährlich verteilt seine Kinderorganisation mehrere hundert Stipendien an Kinder in Bosnien-Herzegowina) wurde zu Unrecht verhaftet. Diesmal an der schönen blauen Donau, in Wien.Dass ist eine Schande fur Osterreich, fur Europa, fur den ganzen Welt.Wir sind ALLE Jovan Divjak und stehen mit Ihm!!!
Ambasade BiH u Austriji:
Haris Hrle, ambasador
Tel.: +43 (0) 1 811 85 55
Fax:+43 (0) 1 811 85 69
e-mail: [email protected]
Ambasada Austrije u BiH:
Österreichische Botschaft Sarajewo
Dzidzikovac 7
BiH-71000 Sarajewo
Bosnien und Herzegowina
Tel: (+387/33) 279 400 ,
Fax: (+387/33) 668 339
E-Mail: [email protected]
Ejup Ganic und Ilija Jurisic wurden aufgrund von nazionalistischer serbischer Lobby zu Unrecht verhaftet und gedemütigt. Doch die Gerechtigkeit siegte, sie wurden freigesprochen und freigelassen.
Ejup Ganic viel der nazionalistischen serbischen Lobby vor der britischen Regierung. Ilija Jurisic wurde in Belgrad festgehalten.
Jovan Divjak ein weiterer Menschenrechtler und großer Humanist (jährlich verteilt seine Kinderorganisation mehrere hundert Stipendien an Kinder in Bosnien-Herzegowina) wurde zu Unrecht verhaftet. Diesmal an der schönen blauen Donau, in Wien.Dass ist eine Schande fur Osterreich, fur Europa, fur den ganzen Welt.Wir sind ALLE Jovan Divjak und stehen mit Ihm!!!
Ambasade BiH u Austriji:
Haris Hrle, ambasador
Ambasada Austrije u BiH:
Dzidzikovac 7
BiH-71000 Sarajewo
Bosnien und Herzegowina
-
patria
#254 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Je li moguce?!Princeton wrote:Haris ovaj momenat koristi za promovisanje svoje propale stranke... koji jad!
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#255 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Šta god mi mislili o njoj, Turska nam je jedan od najjačih prijatelja. Ne može se zaboraviti 400 godina života u jednoj državihajducka travica wrote:Shaco wrote:Ma kakvi nasi politicari. Vise se diglo Tursko Ministartvo Vanjski poslova nego oni nasi uhljupi. Kao i za sve ostalo. Bezvizni rezim, Tanja. Preko hiljadu ljudi iz Libije evakuirano preko Turske. Iz egipta, turkish airlines izvukao nase ljude....![]()
![]()
![]()
naravno za Turke.
-
Ponosan
#256 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
General Jovan sigurno nece biti izrucen Srbiji,pa nema koga oni nisu trazili,ali njihovo politicko sudstvo je najsmjesnije u Evropi...svi se sprdaju sa Srbijom..Jovan je normalno zivio,kretao se po Evropi,nema se on cega bojati.....nije on nikakav zlocinac da se krije...normalno ncece mu biti lako u zatvoru,ali ovo ce biti jos jedan u nizu poraza Srbije i njihove genocidne politike! Treba vec jednom bojkotovati sve proizvode iz Srbije,pa cemo vidjeti kako ce na to reagovati! kako ih vise nije stid!?
-
hajducka travica
#257 Re: Uhapšen Jovan Divjak
Karabaja,dizi Krajinu na noge !!!Karabaja wrote:Upravo čujem na TV1 da je Jovan Divjak uhapšen u Beču?!
- Been
#258 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ne treba kriviti Austriju. Dobro te Ganić reče : Neki dežurni na ukrcaju je samo radio svoj posao i provjerio spisak ljudi koje traže... Problem političara u BiH je što nikako ne uspijeva skupiti dovoljno hrabrosti da lupi šakom od stol i zatraži od Beograda da prestane sa ovom hajkom na naše branioce...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
-
ibizza
#260 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
NIje!patria wrote:Je li moguce?!Princeton wrote:Haris ovaj momenat koristi za promovisanje svoje propale stranke... koji jad!
-
Shaco
#261 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Pismo prijateljima
Dragi prijatelji sarajevski….
…Sabite, Gradimire, Safete, Grebo, Stjepane, Senade, Zdravko, Cigo, Bisiću, Dinko, Srđane, Trifunovu, Dizdareviću, Gegiću, Vildano, Kimeta, Želimove, Vladimire, Vero, saborci Muslimani i Hrvati i ini drugi prijatelji…
Od šestog aprila 1992. godine, nekima je zasmetalo i nije im ni do danas jasno, zašto sam ja, Jovan Divjak, stao u redove boraca za slobodu, teritorijalnu celovitost i nedeljivost Republike Bosne i Hercegovine.
Za ovih osam ratnih meseci, pratili su me od nepoverenja, sumnjičavosti i podozrenja pojedinaca, pa do pretnji ubistvom.
Napadi i optuživanja u sredstvima javnog informisanja, posebno poslednjih tridesetak dana, veoma su gnusna i uvredljiva, tako da se kvalificiram kao ekstra četnik s ekstremnim četničkim pogledima, optužujem se da održavam vezu s četnicima, da sam prodao Sarajevo, da zavađam muslimanski i hrvatski narod, da se bavim kriminalnim radnjama i tako dalje i tome slično. To su, u većini slučajeva, optužbe iz najdemokratskijeg tiska na svijetu iz nama prijateljske zemlje.
Dragi prijatelji sarajevski, znate me dobro, nisam bio, niti sam, niti ću ikada biti četnikom. Predaja Sarajeva, sic! Niko mi ne može osporiti pravo da se zajedno s vama, Muslimanima i Hrvatima, građanima Sarajeva i cele Bosne i Hercegovine, borim za njenu slobodu.
Pretnji se ne plašim, bole gnusne optužbe i uvrede, ali "dva prsta obraza" ne dam nikom. I dalje ću se boriti; niko mi ne može oduzeti to pravo da slobodno i srećno živim u Logavinoj ulici i šetam se Vilsonovim šetalištem.
Zahvaljujući mudrosti i dobronamjernosti pitomih ljudi uz obalu reke Neretvice, sklonjen sam privremeno od onih koji su nameravali da im poslužim kao moneta za potkusurivanje. Ovde je u toku postupak na razotkrivanju prljavih rabota pojedinaca koji su preprodavali naoružanje, municiju i vojnu opremu i direktno uticali na uspešnost borbe na ovim prostorima.
Na redu je vojni tužilac. Svako će dobiti prema "zasluzi". Armija Republike Bosne i Hercegovine je i u ovom slučaju pobedila.
Neće me pokolebati maliciozne i gnusne optužbe niti me izbaciti iz našeg jedinstvenog fronta borbe za suverenu Republiku Bosnu i Hercegovinu.
Srećni vam predstojeći praznici, prijatelji sarajevski, uz pozdrav
Smrt četnicima i neofašizmu!
Sloboda Republici Bosni i Hercegovini!
Vaš Jovan Divjak,
(Parsovići, decembar 1992)
građanin Sarajeva i državljanin Bosne i Hercegovine
Dragi prijatelji sarajevski….
…Sabite, Gradimire, Safete, Grebo, Stjepane, Senade, Zdravko, Cigo, Bisiću, Dinko, Srđane, Trifunovu, Dizdareviću, Gegiću, Vildano, Kimeta, Želimove, Vladimire, Vero, saborci Muslimani i Hrvati i ini drugi prijatelji…
Od šestog aprila 1992. godine, nekima je zasmetalo i nije im ni do danas jasno, zašto sam ja, Jovan Divjak, stao u redove boraca za slobodu, teritorijalnu celovitost i nedeljivost Republike Bosne i Hercegovine.
Za ovih osam ratnih meseci, pratili su me od nepoverenja, sumnjičavosti i podozrenja pojedinaca, pa do pretnji ubistvom.
Napadi i optuživanja u sredstvima javnog informisanja, posebno poslednjih tridesetak dana, veoma su gnusna i uvredljiva, tako da se kvalificiram kao ekstra četnik s ekstremnim četničkim pogledima, optužujem se da održavam vezu s četnicima, da sam prodao Sarajevo, da zavađam muslimanski i hrvatski narod, da se bavim kriminalnim radnjama i tako dalje i tome slično. To su, u većini slučajeva, optužbe iz najdemokratskijeg tiska na svijetu iz nama prijateljske zemlje.
Dragi prijatelji sarajevski, znate me dobro, nisam bio, niti sam, niti ću ikada biti četnikom. Predaja Sarajeva, sic! Niko mi ne može osporiti pravo da se zajedno s vama, Muslimanima i Hrvatima, građanima Sarajeva i cele Bosne i Hercegovine, borim za njenu slobodu.
Pretnji se ne plašim, bole gnusne optužbe i uvrede, ali "dva prsta obraza" ne dam nikom. I dalje ću se boriti; niko mi ne može oduzeti to pravo da slobodno i srećno živim u Logavinoj ulici i šetam se Vilsonovim šetalištem.
Zahvaljujući mudrosti i dobronamjernosti pitomih ljudi uz obalu reke Neretvice, sklonjen sam privremeno od onih koji su nameravali da im poslužim kao moneta za potkusurivanje. Ovde je u toku postupak na razotkrivanju prljavih rabota pojedinaca koji su preprodavali naoružanje, municiju i vojnu opremu i direktno uticali na uspešnost borbe na ovim prostorima.
Na redu je vojni tužilac. Svako će dobiti prema "zasluzi". Armija Republike Bosne i Hercegovine je i u ovom slučaju pobedila.
Neće me pokolebati maliciozne i gnusne optužbe niti me izbaciti iz našeg jedinstvenog fronta borbe za suverenu Republiku Bosnu i Hercegovinu.
Srećni vam predstojeći praznici, prijatelji sarajevski, uz pozdrav
Smrt četnicima i neofašizmu!
Sloboda Republici Bosni i Hercegovini!
Vaš Jovan Divjak,
(Parsovići, decembar 1992)
građanin Sarajeva i državljanin Bosne i Hercegovine
- astala_vistala
#262 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Prvo ne razumijem nase ratne generale i clanove ratne administracije sta imaju hodati izvan granica BiH kada znaju da su za njima raspisane interpolove potjernice ?
Nasem generalu puno srce i abd da pobjedi dusmane sa one strane drine....
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#263 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ja bi samo volio da se ovo sve izgura bez ikakve pomoci drzave, a pogotovo bi mi smetale izjave sda prvaka na celu sa bakirom, kao i harisa i njemu slicnih ljudi koji su cinili vlast u vrijeme rata. Koja nelogicnost postoji u ovom Sarajevu govori podatak da je Jovo za 99% Sarajlija i Bosanaca heroj, a u Sarajevu su 16 godina na vlasti ljudi koji su ga gore od neprijatelja izdali, otjerali, zatvarali u zatvor na Bradini i slicno....
Znaci ono Jovo je dobar, a njegovi krvnici iz rata i dan danas vedre i oblace Sarajevom.....
Nismo mi bolje nista ni zasluzili
Jovo izdrzi, samo izdrzi
Znaci ono Jovo je dobar, a njegovi krvnici iz rata i dan danas vedre i oblace Sarajevom.....
Nismo mi bolje nista ni zasluzili
Jovo izdrzi, samo izdrzi
- Il_Principe
-
palermo
#265 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Valjda se osjećaju slobodnim, valjda su se i borili za sloboduastala_vistala wrote:Prvo ne razumijem nase ratne generale i clanove ratne administracije sta imaju hodati izvan granica BiH kada znaju da su za njima raspisane interpolove potjernice ?
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#266 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ma jah. Vazno je samo da ti sa biometrijskim mozes gdje hoces. Hajde poklopi se.astala_vistala wrote:Prvo ne razumijem nase ratne generale i clanove ratne administracije sta imaju hodati izvan granica BiH kada znaju da su za njima raspisane interpolove potjernice ?
- Moses lake
#267 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ne mogu da lupnu sakom od sto jer u vladi BIH sjede i oni Srbi i to bi trebao da znas?Been wrote:Ne treba kriviti Austriju. Dobro te Ganić reče : Neki dežurni na ukrcaju je samo radio svoj posao i provjerio spisak ljudi koje traže... Problem političara u BiH je što nikako ne uspijeva skupiti dovoljno hrabrosti da lupi šakom od stol i zatraži od Beograda da prestane sa ovom hajkom na naše branioce...
Sve sto se bude lupalo u Sarajevu lupa se i u BL i obrnuto.
- macan prvi
#268 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Malo popravljen tekst, saljite
Shaco wrote:Molim SVE clsnove ove grupe da slijedeci text posalju mailom na adresu austrijske Ambasade u Sarajevu.
Ejup Ganic und Ilija Jurisic wurden aufgrund der nazionalistischen serbischen Lobby zu Unrecht verhaftet und gedemütigt. Doch die Gerechtigkeit siegte, sie wurden freigesprochen und freigelassen.
Ejup Ganic fiel der nazionalistischen serbischen Lobby vor der britischen Regierung. Ilija Jurisic wurde in Belgrad festgehalten.
Jovan Divjak ist ein weiterer Menschenrechtler und großer Humanist (jährlich verteilt seine Kinderhilfe-Organisation mehrere hundert Stipendien an Kinder in Bosnien-Herzegowina), der zu Unrecht verhaftet wurde. Diesmal an der schönen blauen Donau, in Wien. Das ist eine Schande fur Österreich, für Europa, für die ganze Welt. Wir sind ALLE Jovan Divjak und stehen mit Ihm!!!
Ambasade BiH u Austriji:
Haris Hrle, ambasador
Ambasada Austrije u BiH:
Dzidzikovac 7
BiH-71000 Sarajewo
Bosnien und Herzegowina
-
patria
#269 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ma ja nikud ne bi trebalo ici, to je najbolje. A preventivno da niko ne ide jer ne znamo ko je sve na spiskovima. Iskusno.astala_vistala wrote:Prvo ne razumijem nase ratne generale i clanove ratne administracije sta imaju hodati izvan granica BiH kada znaju da su za njima raspisane interpolove potjernice ?
- Hemel
#270 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
otislo na adresu...Shaco wrote:Molim SVE clsnove ove grupe da slijedeci text posalju mailom na adresu austrijske Ambasade u Sarajevu.
Ambasade BiH u Austriji:
Haris Hrle, ambasador
Ambasada Austrije u BiH:
Dzidzikovac 7
BiH-71000 Sarajewo
Bosnien und Herzegowina
- law2
#271 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
a sta cemo sa onih 49% BIH ?Nefsun wrote:
-
SKAFISKAFNJAK
#272 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
ma nista navalimo na marbo chipseve. meni jaran kaze pa to je bosanski proizvodlaw2 wrote:a sta cemo sa onih 49% BIH ?Nefsun wrote:
-
patria
#273 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Stipu ovu pricu, bar sad dok ovo trajelaw2 wrote:a sta cemo sa onih 49% BIH ?Nefsun wrote:
Ima li iko ispred asmbasade da nama u dijaspri da izvjestak kakav? Koliko je ljudi, kako izgleda?
-
_AvAx_
#274 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
otislo i od mene 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#275 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Informaciju je za Sarajevo-x.com potvrdio i Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva Bosne i Hercegovine.
On je istakao da su već stupili u kontakt s nadležnim osobama iz Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva sigurnosti BiH.
"Ujutro će biti održano ročište Divjaku u Beču i tada ćemo imati detaljnije informacije", istakao je Grubešić.
On je napomenuo da nemaju tačne informacije zbog čega je bivši general uhapšen.
Pretpostavlja se da je priveden na osnovu Interpolove potjernice koju je izdala Srbija.