Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
muha_sa

#2176 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by muha_sa »

slobodni armirach wrote:neznam da li ko postavio ovo koje nekontam

jel se ovo Senad divi i ovom ublehasu :?: nisam pogledo klip vec vidim tv1. pa zato pitam.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2177 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by -LIBERO- »

Hipnotisana gomila.

Kod njih je IN biti nacionalista,sovinista i zalagati se za ne suzivot sa bilo kim. mrziti muslimane,siptare,amerikance,zidove,hrvate,sandzaklije..i koga sve ne. Mitovi,legende,sovinizam..kolektivna hipnoza,potpomognuta od skolstva do mainstrim politike. Cast izuzetcima u politickom smislu,i nezavisnim samomislecim intelektualcima

Nema sta,jedna zdrava drustvena sredina... :mrgreen:
Sezam

#2178 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Sezam »

Rimad wrote:
slobodni armirach wrote:Banja Luka
Image
Jes' mi vala žao ovih Srba, što će se razočarati.
Ova dvojica ljepotana, kad bi kojom srecom zavrsili u nekoj od EU zemalja, drzali bi se za rukice :mrgreen: ...ovako im je samo ostalo da budu cetnicki modeli i da kriju svoju ljubav :cry: ;-)
zavrzlama

#2179 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by zavrzlama »

Pera Trta wrote:A to će biti...
...na kukovo ljeto. :)
hoce biti,jer suzivot je nesto sto ide zajedno sa normalnim funkcionisanjem zivota u visenacionalnim drzavama..ono sto je interesantno je da srbi kao narod ne mogu,nece i nije im dozvoljeno da se okane fasizma i nacionalizma kroz katarzu,nego ce sve ici ekonomskim,demografskim,moralnim i politickim slomom....doslo se do momemnta gdje se vidjelo da uvjeravanja,nudjenje ruku pomirenja ne pije vode i jos vise jaca destruktivne snage...preslo se na plan"B" pocetak konfrontacije sa destruktivcima....bar ce se znati ko je ko ...
muha_sa

#2180 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by muha_sa »

nista nas ne smije iznenadit--to dobro zapamtit.

-djecu obrazovat-obrazovat i obrazovat. i zabranit im da gledaju eke-keke-veke i ostale prekodrinske bubamare.
ROTOR 9

#2181 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by ROTOR 9 »

Bas tako.. ko je digao sarajlije ? Jesu garant ove nabrojane institucije..
MI IMAMO Zdrav razum - cistu pamet
ONI to nemaju.. ;-)
STA ocekivati od covjeka koji se hvali pred medijima da je preuzeo vodecu ulogu u borbi protiv terorizma u jugoistocnoj evropi.. NE bi me iznenadilo da u svojim ambasadama Vuk i kompanija predstavljaju karte velike srbije i sl.. pa odakle toliko aminovanje medjunarodne zajednice., osim ako nisu nasjeli na bas takvu podvalu ..

i nekako.. sta radi ambasada engleske., rusije ? jel to zbog prebijanja duga plina .,ko ga napravi?
sve bi to poslao odakle su i dosli.. ovih 20 godina samo su zlo donijeli Bosni.. a kad pogledamo u historiju .. ta ista engleska podrzava cetnicku lozu ., a rusija pogotovo.. :!:
o cemu mi pricamo ? kakav evropski put ambasadore ? samo bih ih upitao .. :D
iPod

#2182 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

slobodni armirach wrote:
doktor78 wrote:Ovi se nisu bili ni rodili '92. :roll:
Al' ispasce face u svom selu...
naravno, a u odganju nema nikakvih razlika da li rodio 1992,2002 ili sto ce se roditi 2012, po istom shablonu ce biti odgojeno, e tu su problemi.
:thumbup: , to znaci :run: od njih.

Servi su iskompleksiran narod, 500 godina bili pod Turcima, pa onda izgubise i kosovo i svasta nesta se izdogadjalo. 500 godina je dug period i to se usadilo u gene, pa od tuda i zelja za osvetom, mucenjem, iskaljivanjem nadmoci nad neravnopravnim ili nemocnima, nema tu nikakve milosti i razuma.

Naravno, kao i svuda, ima dobrih i losih ljudi, Ekstremista i svakakvih, no nazalost pravih ljudi je malo, ili ne smiju ili ne mogu da dodju, isplivaju i kazu sta misle, ali to je samo realna slika situacije u Šumskoj, zadojeni su mrznjom.

A moze biti i da ih hrane Truhlim Bananama ko onog Sadika Bahtica :D
Last edited by iPod on 11/03/2011 18:49, edited 1 time in total.
1gorstak

#2183 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by 1gorstak »

Pera Trta wrote:A to će biti...
...na kukovo ljeto. :)
Sa srecom.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#2184 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Pera Trta »

Nije baš 500 godina, već mnogo manje, ali oni vole da zaokružuju.
Ali ja ih fakat poštujem zbog mnogih stvari koje su u istoriji za svoj interes vrlo mudro odradili, i znam više od prosječnog Srbina o istoriji Srbinovoj, ali šta to vrijedi kad ću ja za tog prosječnog Srbina uvijek biti Turčin ili poturica, i tu sva priča prestaje.
just in bieber

#2185 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by just in bieber »

slobodni armirach wrote:metamorfozu koju izvodi Daraskovic, na racun Divjaka.
Sto bas Divjaka da uzme za transoformaciju svojih politickih ideja?
A mene samo zanima kad ce pojedinci poput tebe dozivjeti metamorfozu. De bolan, malo procitaj nesto, informisi se, pokusaj racionalno sagledati neke cinjenice i onda donosi zakljucke. Nego si ti po stereotipno-predrasudnom-iskljucivom stavu koje su nametnule politicke elite a kojih se veliki broj pojedinaca slijepo pridrzava i ne pitajuci, svrstao tog covjeka u kategoriju i dalje nema. Nema, on je cetnik i gotovo. Da ga j..bes, ali nema promjene misljenja jer cu iskakati od matricnog razmisljanja vecine.

Sto se tice Divjaka, tek u posljednje vrijeme sam kao nesto upoznat sa njegovim djelovanjem. Na osnovu mojih spoznaja za ovaj kratak period, zasnovan prije svega na stavovima ljudi koji imaju kredibilitet, misljenja sam da on nije krivac za Dobrovoljacku i vidim da se uz njega veze jako pozitvina uloga u ratu u BiH (koliko bilo sta u ratu moze biti pozitivno).

Ono sto mi smeta u svemu ovome je sljedece:
1. smetaju mi srpske nacionalisticko-iskljucive elite koje bukvalno na silu hoce "navuci" potreban broj zrtava, po bilo koju cijenu. Time pokazuju da im uopste nije stalo do tih jadnih vojnika, vec im je u interesu politikanstvo tj. zele "drugu" stranu prikazati generalno zlocinackom po svaku cijenu. smeta mi kad vidim koji fasisti uzimaju u usta imena ovih neduznih mladica i kao staju u odbranu njihovog dostojanstva. smeta mi rad tuzilastva Srbije koje sve nastoji da ispolitizuje i ovim potezima se najvise ruga ubijenim vojnicima JNA...smeta mi jos mnogo toga...
2. smetaju mi bosnjacko-unitaristicke-iskljucive elite koje bas svaki zlocin nastoje opravdati "agresijom". Dakle, mi smo se branili od njih i bilo koja njihova zrtva je agresorska zrtva, i tu nema odstupanja. smeta mi sto podrsku Divjaku koriste za proturanje raznih likova sumnjivog morala (Ganici, zuze, kur..vi, palcevi).

Da su na vrijeme nadlezne institucije u BiH odradile posao, sudili i osudili odgovorne, danas se ovo ne bi dogadjalo...
Al, jebiga, tako nam grah pao...
Ja malo kren'o sa psovkama, sve nece li me banirati, jer sam to trazio nakon brisanja mojih postova.
Država

#2186 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Država »

slobodni armirach wrote:Banja Luka
Image
Ovo je čist dokaz da su najčešći materijali u prirodi vodonik i ljudska glupost.

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
doktor78

#2187 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by doktor78 »

muha_sa wrote:nista nas ne smije iznenadit--to dobro zapamtit.

-djecu obrazovat-obrazovat i obrazovat. i zabranit im da gledaju eke-keke-veke i ostale prekodrinske bubamare.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Država

#2188 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Država »

doktor78 wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sezam

#2189 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Sezam »

just in bieber wrote:
slobodni armirach wrote:metamorfozu koju izvodi Daraskovic, na racun Divjaka.
Sto bas Divjaka da uzme za transoformaciju svojih politickih ideja?
A mene samo zanima kad ce pojedinci poput tebe dozivjeti metamorfozu. De bolan, malo procitaj nesto, informisi se, pokusaj racionalno sagledati neke cinjenice i onda donosi zakljucke. Nego si ti po stereotipno-predrasudnom-iskljucivom stavu koje su nametnule politicke elite a kojih se veliki broj pojedinaca slijepo pridrzava i ne pitajuci, svrstao tog covjeka u kategoriju i dalje nema. Nema, on je cetnik i gotovo. Da ga j..bes, ali nema promjene misljenja jer cu iskakati od matricnog razmisljanja vecine.

Sto se tice Divjaka, tek u posljednje vrijeme sam kao nesto upoznat sa njegovim djelovanjem. Na osnovu mojih spoznaja za ovaj kratak period, zasnovan prije svega na stavovima ljudi koji imaju kredibilitet, misljenja sam da on nije krivac za Dobrovoljacku i vidim da se uz njega veze jako pozitvina uloga u ratu u BiH (koliko bilo sta u ratu moze biti pozitivno).

1. smetaju mi srpske nacionalisticko-iskljucive elite koje bukvalno na silu hoce "navuci" potreban broj zrtava, po bilo koju cijenu. Time pokazuju da im uopste nije stalo do tih jadnih vojnika, vec im je u interesu politikanstvo tj. zele "drugu" stranu prikazati generalno zlocinackom po svaku cijenu. smeta mi kad vidim koji fasisti uzimaju u usta imena ovih neduznih mladica i kao staju u odbranu njihovog dostojanstva. smeta mi rad tuzilastva Srbije koje sve nastoji da ispolitizuje i ovim potezima se najvise ruga ubijenim vojnicima JNA...smeta mi jos mnogo toga...
2. smetaju mi bosnjacko-unitaristicke-iskljucive elite koje bas svaki zlocin nastoje opravdati "agresijom". Dakle, mi smo se branili od njih i bilo koja njihova zrtva je agresorska zrtva, i tu nema odstupanja. smeta mi sto podrsku Divjaku koriste za proturanje raznih likova sumnjivog morala (Ganici, zuze, kur..vi, palcevi).

Da su na vrijeme nadlezne institucije u BiH odradile posao, sudili i osudili odgovorne, danas se ovo ne bi dogadjalo...
Ja malo kren'o sa psovkama, sve nece li me banirati, jer sam to trazio nakon brisanja mojih postova.
:mrgreen:
popajic

#2190 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by popajic »

E, moj muha,nama je neka cudna genetika montirana.Vazda nas nesto iznenadi, zaprepasti...i dok dlanom o dlan sve se promijeni ( na losije) a mi ko ishavijesceni.
Ne bi da peharim , ali bice toga jos...vazda smo spremni za kafenisanje, ostalo preskacemo :roll:
A djeca ?!
Kucno obrazovanje je danas puno bitnije od ovog troglavog skolstva...dobro je da jos ne kontaju kakvu im izbelajisanu drzavu ostavljamo u amanet :(
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2191 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

just in bieber wrote:

o čem ti? kakvi jadni vojnici? imali su puške, imali su MTS... a bogami su to i koristili. ko je jadan?

unitarizam... očito je potrebna jedna politička škola u RS, da se nauče neki pojmovi... baš kao što se "slučajno" etničko čišćenje ustalilo umjesto genocid.
BiH-x

#2192 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by BiH-x »

Država wrote:
doktor78 wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
slobodni armirach

#2193 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by slobodni armirach »

ooo Bibere evo odmah letim da se informisem i citam, nemoj da se sekiras, mogo bi fasovat secer :lol: :lol: :lol: :lol:
just in bieber

#2194 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by just in bieber »

Chmoljo wrote:
just in bieber wrote:

o čem ti? kakvi jadni vojnici? imali su puške, imali su MTS... a bogami su to i koristili. ko je jadan?

unitarizam... očito je potrebna jedna politička škola u RS, da se nauče neki pojmovi... baš kao što se "slučajno" etničko čišćenje ustalilo umjesto genocid.
Slusaj buraz, tebi treba politicka skola i skola morala, ne meni. Slazem se da mnogima u Republici Srspkoj treba politicka skola, kao i tebi jer ste, vi, takvi pojedinci u RS, Federaciji, toliko zaslijepljeni mrznjom, predrasudama i nametnutim misljenjima da ste izgubili svaku vezu sa realnoscu. Najgore od svega sto ste UBIJEDJENI da ste u pravu i da ste dobrice.
Da pokusas realno da pogledas, vidio bi da se to dogodilo 1992. dakle, prije genocida u Srebrenici i ostalih strahota koje je dozivjelo bosnjacko stanovnistvo. Ma, ne ti si prorok i znao si vec 92. sta ce se desavati i zato je to opravdano. Ti si znao da je bas sve jedan od tih vojnika jedva cekao da se izvuce na jebeno Pale i da granatira po Sarajevu, jeli proroce? Pa ih je zbog toga trebalo ubiti za svaki slucaj? Iako su se povlacili, trebalo ih je ubiti?
I znas, jos nesto. Ja mogu o svemu raspravljati, sve dovoditi u pitanje, nema tabu tema. Ali, jedino o cemu nema ALI ni OPRAVDANJA su ljudske zrtve, bez obzira na nacionalnost.
muha_sa

#2195 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by muha_sa »

just in bieber wrote: Slusaj buraz, tebi treba politicka skola i skola morala, ne meni. Slazem se da mnogima u Republici Srspkoj treba politicka skola, kao i tebi jer ste, vi, takvi pojedinci u RS, Federaciji, toliko zaslijepljeni mrznjom, predrasudama i nametnutim misljenjima da ste izgubili svaku vezu sa realnoscu. Najgore od svega sto ste UBIJEDJENI da ste u pravu i da ste dobrice.
Da pokusas realno da pogledas, vidio bi da se to dogodilo 1992. dakle, prije genocida u Srebrenici i ostalih strahota koje je dozivjelo bosnjacko stanovnistvo. Ma, ne ti si prorok i znao si vec 92. sta ce se desavati i zato je to opravdano. Ti si znao da je bas sve jedan od tih vojnika jedva cekao da se izvuce na jebeno Pale i da granatira po Sarajevu, jeli proroce? Pa ih je zbog toga trebalo ubiti za svaki slucaj? Iako su se povlacili, trebalo ih je ubiti?
I znas, jos nesto. Ja mogu o svemu raspravljati, sve dovoditi u pitanje, nema tabu tema. Ali, jedino o cemu nema ALI ni OPRAVDANJA su ljudske zrtve, bez obzira na nacionalnost.
mogu li da ti postavim jedno pitanje :?:

ako pristanes odgovori mi-
-jesi li bio u SA. tih dana devedeset druge i znas li sta se desavalo do tog treceg maja :?:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2196 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

just in bieber wrote:
Slusaj buraz, tebi treba politicka skola i skola morala, ne meni. Slazem se da mnogima u Republici Srspkoj treba politicka skola, kao i tebi jer ste, vi, takvi pojedinci u RS, Federaciji, toliko zaslijepljeni mrznjom, predrasudama i nametnutim misljenjima da ste izgubili svaku vezu sa realnoscu. Najgore od svega sto ste UBIJEDJENI da ste u pravu i da ste dobrice.
Tuziteljstvo BiH ce se pozabaviti ovim slucajem, istraziti sta se dogodilo i ko je odgovoran.
Barašin: Prije dvije godine tražio sam od Srbije slučaj "Dobrovoljačka"

Najavili ste da bi istraga u slučaju "Dobrovoljačka" trebala biti okončana do sredine ove godine. Koliko je osoba stvarno obuhvaćeno istragom i mogu li se, s obzirom na stanje dokaza, očekivati optužnice?

- U ovom predmetu osumnjičeno je 15 osoba. Na predmetu su radili međunarodni tužitelji, eksperti međunarodnog i humanitarnog prava. Predmet je veoma kompliciran, jer se pojedinačno za svakog osumnjičenog mora istražiti osnov sumnje. Istraga se vodi u dva pravca - istraživanje događaja i istraživanje postojanja osnova sumnje da je djelo počinjeno od za sada 15 osumnjičenih osoba ili, pak, nekih drugih osoba.

I dalje se saslušavaju svjedoci i prikupljaju dokazi. Treba imati u vidu i da je predmet u Tužiteljstvo BiH došao 2006. godine, dakle 14 godina nakon što se događaj desio! Vjerujem da će postupajući međunarodni tužitelj vrlo brzo donijeti konačnu odluku u ovom predmetu. Ja sam to od njega, kao glavni tužitelj, zahtijevao i držim da će on ispoštovati ono što je meni rekao.
Dakle, ako je neko kriv, odgovarat ce

De ti sad nama reci, gdje je Mladic?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2197 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by -LIBERO- »

Cuj sta se desavalo,Pa gadjali nas somunima i cvijecem,a bilo i i baklava... :-)

Svaka puska,svaki metak je bio od krucijalne vaznosti za odbranu grada kada se znalo da je po jedinicama bilo po par desetaka pusaka,maksimum. Samo me interesuje koja bi to vojna formacija pustila vojni konvoj da izadje sa oruzijem iz opkoljenog grada na kojeg su vec krenuli opsti napadi,a ciji su branitelji imali po 5-6 metaka po borcu.

Jesam li i ja bosnjacki ,unitaristicki :D ,bojovnik???
Chmoljo

#2198 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

just in bieber wrote: Slusaj buraz, tebi treba politicka skola i skola morala, ne meni. Slazem se da mnogima u Republici Srspkoj treba politicka skola, kao i tebi jer ste, vi, takvi pojedinci u RS, Federaciji, toliko zaslijepljeni mrznjom, predrasudama i nametnutim misljenjima da ste izgubili svaku vezu sa realnoscu. Najgore od svega sto ste UBIJEDJENI da ste u pravu i da ste dobrice.
niko ne spominje Srebrenicu. zar stvarno misliš da ako je bio genocid, da je mogao biti samo u Srebrenici, buraz?

jesi čuo za Bijeljinu, buraz? za Foču, buraz?

Vukovar i Dubrovnik mjesecima prije gorili, buraz?

nije znao samo onaj ko je bio slijep. i ja mogu o svemu raspravljati, i o svemu raspravljam. mada vidim da voliš opaliti generalizaciju.

ti "jadnici" su kako je već rečeno, prije tog datuma ispaljivali sve i svašta na grad. možda bi i imao sažaljenja prema njima kada ih ne bi umotavali u iste halje ko goloruki narod koji je ubijan na vlastitom pragu, ispred vlastitih porodica.

rat nije počeo 2. maja, buraz. slaba ti škola. ikakva.
Chmoljo

#2199 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:Cuj sta se desavalo,Pa gadjali nas somunima i cvijecem,a bilo i i baklava... :-)

Svaka puska,svaki metak je bio od krucijalne vaznosti za odbranu grada kada se znalo da je po jedinicama bilo po par desetaka pusaka,maksimum. Samo me interesuje koja bi to vojna formacija pustila vojni konvoj da izadje sa oruzijem iz opkoljenog grada na kojeg su vec krenuli opsti napadi,a ciji su branitelji imali po 5-6 metaka po borcu.

Jesam li i ja bosnjacki ,unitaristicki :D ,bojovnik???
ti si Osama :roll:
JThomas

#2200 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by JThomas »

zvornik, višegrad, vukovar, dubrovnik, slavonija...a što je najgore, dobrom broju ljudi zaista još nije bilo došlo iz guzice u glavu.
Post Reply