Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
Princeton

#1601 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Princeton »

iPod wrote:Sad skontah, kad sam pregledao onaj prilog sa HRT-a dje Divjak kaze da je za trenutno stanje u drzavi kriv SDP i politika koju vodi ta stranka, pa je mozda to razlog zasto se niko iz uprave Grada nije pojavio na mirnom protestu povodom hapsenja generala Divjaka, to je bilo na prijemu u Predjsednistvu BiH, HRT razgovarao sa Zlatko, Tihicem, Divjakom, Jurisicem iz HSP-a i ostalim.
Ako je to razlog onda Lagumdžijina sujeta postaje krajnje degutantna. A ostali mu ionako služe k'o priručne barbike.
stochar

#1602 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by stochar »

Princeton wrote:
iPod wrote:Sad skontah, kad sam pregledao onaj prilog sa HRT-a dje Divjak kaze da je za trenutno stanje u drzavi kriv SDP i politika koju vodi ta stranka, pa je mozda to razlog zasto se niko iz uprave Grada nije pojavio na mirnom protestu povodom hapsenja generala Divjaka, to je bilo na prijemu u Predjsednistvu BiH, HRT razgovarao sa Zlatko, Tihicem, Divjakom, Jurisicem iz HSP-a i ostalim.
Ako je to razlog onda Lagumdžijina sujeta postaje krajnje degutantna. A ostali mu ionako služe k'o priručne barbike.
bio je Kamočaji na onom ponocnom protestu...

Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1603 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PipiDugaDevetka »

tempora wrote:Vijest o hapsenju gospodina Divjaka me nije zacudila, naprotiv, po scenariju, u posljednih 20 godina, moglo se cak i predvidjeti. Pa se pitam, citajuci silne komentare pod "nevjerovatno" i "nemoguce" - jesmo li mi to zaista kratke pameti i da li nam je fundament zivljenja hronicno obolio?

Ma koliko se ja nadala, da ce ova agonija izazvana hapsenjem gospodina Divjaka, prvenstveno za njega, a potom za sve nas, koji smo u mislima uz njega, brzo proci, te da ce sto prije biti oslobodjen- bojim se, tj sigurna sam da ovo nije kraj mrcvarenja i unistavanja svega sto je bilo bosansko. Od strane Srbije, RS-a, "nase vlasti" i svih nas, koji smo godinama bili inferiorni na sve terore poslijeratnog vremena.

Jovan je samo jedna zrtva, od mnogih poslijeratnih, koje su nas za vjecnost buducih generacija uvukle u bolesnu "civilizaciju" postojanja. Njegovih oslobadjanjem,nece nista stati niti prestati. Ako neko misli drukcije, taj neka i dalje raspreda o tome koliko ce koja bosanska kompanija, finansijski podrzati odbranu gospodina Divjaka.

Malo je dublja i komplikovanija problematika i njeno rjesavanje od finansijske ( pojedinacne ili kolektivne) pomoci jednog slucaja. Vec odavno smo mi uvuceni i dopustili da budemo inferiorni prema svemu sto se u poslijeratnim godinama desilo.
Dokazali su to mnogi slucajevi, pojedinacni i kolektivni, povec od onog o tuzbi o genocidu, pa od onog o precutnom unistavanju kompletne dokumentacije svjedocanstava o genocidu u Hagu, hapsenju Jurisica, usamljenoj borbi Hasana Nuhanovica, dokazivanju zrtava i njihovom pobijanju itd itd. Primjra je jako puno, a jako malo pobjeda koje bi smo si kolektivno mogli pripisati. U svim tim silnim zbivanjima, mogli smo pokazati drukcije, ali nismo.

Nasa inteligencija godinama spava, sacica aktivista koji u zemlji i svijetu ponesto pokusavaju, na kraju odustajuci i okrecuci se goloj egzistenciji. Od vlasti nicemu se nadati. I necemo valjda biti ludi, pa ocekivati da ce kojekakve bosanske kompanije iznikle na pljackama, prevarama i iskoristavanju naroda imati nekakav kompas za pravdu i odjednom biti spremne za nekakvu borbu za pravdu??? Nemojmo biti djeca.

Gospodinu Jurisicu treba i mora se dati svaka podrska. Od moralne, finansijske i svake druge. To je duznost svih nas koji smo zivi. I koji na neki nacin mozemo. No ta podrska je zasnovana na Sarajevu. Sto je opet dokaz koliko smo daleko od ispravne buducnosti ( ako ista uopste postoji).

I nemojmo Jovanovu nacionalnu pripadnost koristiti kao nekakvu znacku kojom cemo dokazivati svoju neutralnost.

Jovan je covjek. I sa njim se brani covjecnost. On nije nikakav dzoker u rukavu, koji bi neki koristili kako bi prikazali nekakvu multietnicnost, toleranciju ili sto vec.
Jovan je covjek, koji je u najgorem vremenu branio covjecanstvo i njegovo postojanje bez osvrta na okove koje nalazu bolesne nacije.
Ja odaavnooo znam da se Jovan Divjak izjašnjava kao Bosanac.
Međutim, transparent Јово Србине, чаршија је уз тебе је bio namijenjen prvesntveno omladini iz Regije koja ne pamti ili barem, nije učestvovala u ratu jer su bili djeca. Što kaže @Corto M., autor teksta parole: ИМАМО ХИТ! Region se zatalasao, a nacinal šovinistička omladina je sa ogromnim upitnikom iznad svojih glava :?: :idea: :arrow: :?:
Da li je istina što su im roditelji pričali?
Da li je istina što je pričala i priča tv. Srbije?
Da li je istina to što su u školama učili o nedavnoj historiji?
Da li je dobro biti nacional-šovinista?

Jovo će meni oprostiti što pronosah onaj transparent koji u sebi nosi ovu netačnost o njegovom narodnosnom izjašnjavanju. Siguran sam u to!
Last edited by PipiDugaDevetka on 07/03/2011 18:21, edited 2 times in total.
bjelave

#1604 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by bjelave »

Jara wrote:Prvo, apropos bojkota: teško ga je potpuno izvesti jer se u BiH prodaje roba iz Hrvatske i Slovenije koju su te zemlje uvezle iz Srbije.
Drugo: ako komentarišete nekog Vasića, uz prezime obavezno staviti i ime (što neki ne urade) da se ne brka Miloš :thumbup: :thumbup: sa Rajkom. :x
(I mene zbunilo u početku jer ne stignem upratiti sve ovdje napisano.)
Treće: skandalozno :D je da se ovdje do sada nisu otkrili niti kaznili oni kojima je Divjak vikao "ne pucaj", pa sad anamo oni svu krivicu svališe na njega, ni krivog ni dužnog.
Skandalozno je da jos ima onih koji tvrde da se u dobrovoljackoj dogodio zlocin a pri tome se prave jos " dobronamjernim" Kolona JA je u Dobrovoljackoj bila legitimni vojni cilj. Zbog toga je i Hag odbacio procesuiranje tog slucaja. Ista ta vojska je dan ranije otela predsjednika drzvave i pokusala da zauzme grad, ubijala civile, zapalila postu itd.
Usput koje je ukopao topove oko Sarajave ako nije JA?
iPod

#1605 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

stochar wrote:
Princeton wrote:
bio je Kamočaji na onom ponocnom protestu...

Image
ama kazem, mozda je to razlog, jer kazem, ima na par stranice prije ove, okacen prilog sa HRT-a, emisija i prilog iz BiH, kao HRvatima neradni dan, Bosnjacima praznik, srbima obican radni dan.

I prilog iz predsjednistva, medju sagovornicima i Divjak bio i pricao...

No dobro, mozda se potrefilo da je gradonacelnik negdje drugo bio, pa da je bio sprjecen da dodje na proteste, pa je mozda poslao nekog u svoje ime ispred grada.

Evo ovdje je bilo :

03:13 pa nadalje....
Last edited by iPod on 07/03/2011 18:26, edited 2 times in total.
poznanik

#1606 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by poznanik »

Ahmetović Vijeću Evrope: "Uključite se u slučaj Divjak"

http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/110307095
Pa i likom čak podsjeća na Silajdžića, ne samo djelom. :oops:

Lako je sad kukati i plakati po svijetu, tražiti zaštitu, znajući da je pola države na nogama, da cijelom Evropom bruji vijest o Divjakovom nepravednom zatvaranju...

Ahmetoviću, gdje si bio prije, šta si radio dok je bilo vrijeme? :x
stari grad Visegrad

#1607 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by stari grad Visegrad »

SKANDAL - Dodik: Zbog izjave da je izručenje Divjaka "nezamislivo" neću prisustvovati sastanku u Sarajevu
B. A. 07/03/2011 14:50:00
Milorad Dodik / Vijesti.ba BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da neće učestvovati na današnjem sastanku sa ministrima inostranih poslova Bugarske, Slovenije i Austrije u Sarajevu zbog izjave šefa austrijske diplomatije Mihaela Špindelegera da je "nezamislivo'' izručenje nekadašnjeg generala Armije BiH Jovana Divjaka Srbiji.
Zaboli me uho sto ti neces na sastanak. Nikad i ne dosao.Sljedbenici zlocinca Radovana Kardzicica ne trebaju ni nama ni Evropi.
http://www.vijesti.ba/vijest-dana/33498 ... ajevu.html
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1608 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

Princeton wrote:
jest, zlaja je namjestio i da ga uhapse, zar si sumnjao? :oops:

btw, Komsic je otisao u Bec da posjeti Divjaka
iPod

#1609 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

plain vanilla wrote:
Princeton wrote:

Svaka cast, dobar potez Zeljke, kao predsjednik, e tako se treba reagovati!
bailaor

#1610 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by bailaor »

poznanik wrote:

Lako je sad kukati i plakati po svijetu, tražiti zaštitu, znajući da je pola države na nogama, da cijelom Evropom bruji vijest o Divjakovom nepravednom zatvaranju...

Sta je konkretno trebao uraditi Ahmetovic?
plain vanilla

#1611 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

Pa vise ne znam koliko je sta pametan potez, sta ih sprjecava da uhapse i Zeljka?
iPod

#1612 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

bailaor wrote:
poznanik wrote:

Sta je konkretno trebao uraditi Ahmetovic?
Ne otici na proslavu godisnjice MUP Srbije, čiji su pripadnici 91-92 ubili i Bajinoj Bašti desetine izbjeglica iz BiH, takodjer neke drzali zatocenima, koji su se na srecu uspjeli izvuci a neki i pobjeći.
spreca

#1613 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by spreca »

plain vanilla wrote:Pa vise ne znam koliko je sta pametan potez, sta ih sprjecava da uhapse i Zeljka?
Imunitet
poznanik

#1614 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by poznanik »

bailaor wrote:Sta je konkretno trebao uraditi Ahmetovic?

Za početak - mogao je tražiti urgenciju iz Evrope kakvu je danas tražio, samo nekoliko mjeseci ranije, a davno prije hapšenja Divjaka.

S tim da moj komentar o Ahmetoviću od odgovornosti ne oslobađa ni Barišu Čolaka, čak i većeg krivca za hajku na građane BiH i tamničarenje Divjaka u Beču.
Last edited by poznanik on 07/03/2011 18:50, edited 1 time in total.
stari grad Visegrad

#1615 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by stari grad Visegrad »

poznanik wrote:
bailaor wrote:Sta je konkretno trebao uraditi Ahmetovic?

Za početak - mogao je tražiti urgenciju iz Evrope kakvu je danas tražio, samo nekoliko mjeseci ranije, a davno prije hapšenja Divjaka.
Nemojte tako. Bolje ikad nego nikad. Covjek je promjenio misljenje.
Last edited by stari grad Visegrad on 07/03/2011 19:19, edited 1 time in total.
plain vanilla

#1616 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

austrijski šef diplomatije Mihael Špindeliger zbog bolesti bio spriječen da posjeti BiH :-)
AliceInChains

#1617 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by AliceInChains »

Pa covjek nije glup, da konfrontira svoj ugled i ugled svoje zemlje sa bljuvotinama od strane politickih kauboja iz Wild Ost-Sumske i Srbije :mrgreen:
Princeton

#1618 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Princeton »

plain vanilla wrote:
Princeton wrote:

Slušaj, nemoj ti meni bit Lagumdžijin advokat, ja za SDP glasam otkako sam živ!

Što se tiče Komšića, i treba da bude tamo, treba da pokaže da se po nečemu razlikuje od ostalih, zato je i dobio 340 hiljada glasova!
plain vanilla

#1619 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

Princeton wrote:
plain vanilla wrote:
Princeton wrote: Ako je to razlog onda Lagumdžijina sujeta postaje krajnje degutantna. A ostali mu ionako služe k'o priručne barbike.

Slušaj, nemoj ti meni bit Lagumdžijin advokat, ja za SDP glasam otkako sam živ!

Što se tiče Komšića, i treba da bude tamo, treba da pokaže da se po nečemu razlikuje od ostalih, zato je i dobio 340 hiljada glasova!
Pa nemoj ti biti dzelat :oops:
Glasaj ti za koga god hoces, ali ovakve stvari dovoditi u vezu je besmislica.

A sto se tice Komsica, ne treba ga ni povlaciti po ovoj temi, nikome ova situacija ne treba sluziti za propagandu, ali ni za antipropagandu.
iPod

#1620 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by iPod »

Glasam i ja i glasat cu, jedina multietnicka stranka u BiH! uz one Lijanovice.
AliceInChains

#1621 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by AliceInChains »

Koga boli briga na ovoj temi, za koga vi glasate? :mrgreen: Il' si za Branitelja drzave, il' si protiv.....to je jedino mjerilo...pa vi glasali i za kokuze :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1622 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by -LIBERO- »

iPod wrote:Glasam i ja i glasat cu, jedina multietnicka stranka u BiH! uz one Lijanovice.
To jednostavno nije istina ;-)
Slazem se da oko nekih stvari,narocito ovakvih,treba naci zajednicki koncenzus bez obzira za koju stranku ko glasao ili ciju politiku ko podrzavao,ali na neke stvari se jednostavno mora odreagovati.
BSn

#1623 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by BSn »

Ne znam da li je vec bilo ovdje - osvrt Marka Vesovica:

http://www.tacno.net/Novost.aspx?id=2514
Last edited by BSn on 07/03/2011 19:40, edited 1 time in total.
hercegovac_pravi

#1624 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by hercegovac_pravi »

AliceInChains wrote:Koga boli briga na ovoj temi, za koga vi glasate? :mrgreen: Il' si za Branitelja drzave, il' si protiv.....to je jedino mjerilo...pa vi glasali i za kokuze :mrgreen:
:thumbup:
bh.tornjak

#1625 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by bh.tornjak »

Sad se vratio sa mitinga podrske g. Divjaku kojeg je organizovalo drustvo za ugrozene narode u Becu...
po mojoj procjeni bilo je oko 200 osoba....malo sam razocaran slabim odzivom ali imajuci u vidu da mnogi rade do 17 ili 18 h.....mnogo vise nije bilo ni za ocekivati...sve u svemu i danas se cuo glas podrske g. Divjaku.....
napravio sam i neke fotke..ali nisu nekog kvaliteta ...ako koga zanima postavit cu neke.....
Post Reply