Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
Gat'Gor

#151 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Gat'Gor »

hercegovac_pravi wrote:Ja uopšte ne razumijem "naše" političare zašto ne uzvrate istom mjerom i pošalju interpolu potjernice za kompletnim Srbijanskim rukovodstvom iz ratnog vremena!? Tu naravno uključiti i Ćosića, Tadića starijeg, i Draškovića i Dačića i sve ostale kvazi četnike.
Mozda zato sto nasi lideri su debili.........?

Il_Principe wrote:sta koji k...c hoce vise srbija od nas :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Kratki odgovor: osvetu i nas nestanak.
Last edited by Gat'Gor on 03/03/2011 23:20, edited 1 time in total.
neruda

#152 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by neruda »

Kontakti:

Ambasade BiH u Austriji:
Haris Hrle, ambasador
Tel.:+43 (0) 1 811 85 55
Fax:+43 (0) 1 811 85 69
e-mail: [email protected]

Ambasada Austrije u BiH:
Österreichische Botschaft Sarajewo
Dzidzikovac 7
BiH-71000 Sarajewo
Bosnien und Herzegowina
Tel: (+387/33) 279 400,
Fax: (+387/33) 668 339
E-Mail: [email protected]
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#153 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Pera Trta »

Il_Principe wrote:sta koji k...c hoce vise srbija od nas :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Isto što i zadnjih 200 godina.
hercegovac_pravi

#154 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by hercegovac_pravi »

Pera Trta wrote:
hercegovac_pravi wrote:Ja uopšte ne razumijem "naše" političare zašto ne uzvrate istom mjerom i pošalju interpolu potjernice za kompletnim Srbijanskim rukovodstvom iz ratnog vremena!? Tu naravno uključiti i Ćosića, Tadića starijeg, i Draškovića i Dačića i sve ostale kvazi četnike.
Zbog "suživota", naravno.
Dobar him onda ovi suživot...!"/#%" na sred njega.
recto-verso

#155 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by recto-verso »

Ma kakve ambasade Austrije, ispred ambasade Srbije.
Been

#156 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Been »

Zato što su glupi ! Kad je jedan političar ( namjerno ne imenujem ) podnio prijavu protiv Ćosića i Lilića onda su mu spočitvali da "prošlost treba ostaviti iza nas". Pa eto im sada, prošlost nam agresori nabijaju na nos i to isprljanu i iskrivljenu prošlost koja teži da "svi budu krivi podjednako" !
patria

#157 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by patria »

Koliko su probosanske snage u sudstvu jake da to izvedu i kome se obratiti (kad ovo sa cika Jovom prodje)? Na koga vrsiti pritisak?
res publica

#158 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by res publica »

plain vanilla wrote: jos jedan provokator :x
Ne, ne. Sud je bio donio odluku o isporuci Purde. Ali je Srbija odustala danas, valjda.
patria

#159 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by patria »

Been wrote:
Zato što su glupi ! Kad je jedan političar ( namjerno ne imenujem ) podnio prijavu protiv Ćosića i Lilića onda su mu spočitvali da "prošlost treba ostaviti iza nas". Pa eto im sada, prošlost nam agresori nabijaju na nos i to isprljanu i iskrivljenu prošlost koja teži da "svi budu krivi podjednako" !
To je to.
neruda

#160 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by neruda »

hrasno38 wrote:Jovo nikada nije imao dilemu koja je ona, prava cestita strana.....ko je ona strana koja se brani a koja je ona koja napada. Covjek koji govori cistom ekavicom je 92 godine rekao "ovo je moja zemlja i ja sam njen vojnik". General koji nije bjezao od prvih linija, general koji je imao cast i obraz, general koji je ratovao po pravilima i kodeksima. On nije razmisljao Aprila 92 hoce li izaci na ulice uzarenog grada da ga brani i odbrani sa svojim suborcima, njegovi suborci veceras i sutra i svaki dan njegovog zatvora ne trebaju razmisljati trebaju li radi naseg Jove izaci na ulice i ponovo se boriti za naseg Jovu ne puskama ne silom nego cestitim bosanskim srcem....ima nas Jovo,ima nas i uz tebe cemo biti....dosta je vise hapsenja onih koji su se branili i dosta je vise da ns udara po usima ko stigne. Veceras ste gospodo iz Srbije dobili milion novih Jovana Divjaka.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#161 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Chmoljo »

nadam se da ćemo na ovoj temi zaobići međustranačka prepucavanja...

http://fomsdp-ks.ba/index.php/component ... na-divjaka
Nakon što je u javnost izašla informacija o hapšenju Jovana Divjaka na aerodromu u Beču, na osnovu Interpolove potjernice koju je raspisala Srbija, KO FOM SDP BiH Sarajevo najoštrije osuđuje ovo hapšenje,i smatra da maltretiranja BH građana od strane režima Vlade Srbije moraju u što skorije vrijeme prestati. Posebno kada su upitanju najuzorniji građani naše domovine, i koji su joj najviše dali kada joj je najviše i trebalo.
„Jovan Divjak (rođen 11. mart 1937), bosanski general i pisac. Jedan od najpopularnijih generala Armije RBiH i drugi čovjek Armije.

Iako rođen u Beogradu, s obzirom da mu je otac porijeklom iz Bosanske krajine gdje je radio kao učitelj, Divjak se nacionalno izjašnjava kao Bosanac, što je u više navrata isticao u intervjuima za domaće i inostrane medije.Završio je 12. klasu Vojne akademije u Beogradu, kurs za komandanta bataljona, Komandno-štabnu akademiju i Ratnu školu.

Kasnije je također završio Štabnu školu francuske vojske. Predavao je u Vojnoj školi u Sarajevu. Rat ga je zatekao na dužnosti oficira u štabu TO BiH. Postao je brigadni general Armije RBiH i pomoćnik načelnika Glavnog štaba Armije Republike Bosne i Hercegovine. Prvi je nosilac najvišeg francuskog ordena, Legije časti iz Bosne i Hercegovine.

Vidjevši da JNA naoružava srpske paravojne formacije i civile, odlučio je da oružje iz Kiseljaka preda Teritorijalnoj odbrani BiH, kako ga JNA ne bi zloupotrijebila. Vojni sud JNA ga je 1991. osudio na 9 meseci zatvora zbog izdavanja oružja TO BiH. Kaznu je izbjegao napustivši JNA, nakon čega se pridružio Armiji Republike Bosne i Hercegovine.

U Parizu je na francuskom jeziku objavljena knjiga njegovih razgovora pod naslovom "Sarajevo mon amour" (Sarajevo moja ljubavi). Divjak je bio jedan od osumnjičenih od strane MUP-a Republike Srpske za napad 3. maja na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici. Osnovao je i ugradio sebe u fondaciju "Obrazovanje gradi BiH".
The 51st State

#162 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by The 51st State »

jebo suplju, odoh gore.
Gat'Gor

#163 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Gat'Gor »

patria wrote:
Koliko su probosanske snage u sudstvu jake da to izvedu i kome se obratiti (kad ovo sa cika Jovom prodje)? Na koga vrsiti pritisak?
Protest. Protest. Protest. Dan i noc. Kao Egipat. Kad narod ne ode kuci, onda ce "lideri" shvatiti da nemogu ovako vise.

Evo sad imamo KONKRETAN I JASAN razlog za protest. Nije vise problem, sad imamo jasan cilj.

Pa hajde onda...
mr.gugl

#164 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by mr.gugl »

pa majku mu ima li ikakav nacin da se mi organizujemo da nekad nesto uradimo. organizovase se plemena u Libiji a mi isto mutavi, je*e nas ko hoce i kad hoce. :x
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#165 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

res publica wrote:
Ne, ne. Sud je bio donio odluku o isporuci Purde. Ali je Srbija odustala danas, valjda.
Ti toliko brines o Purdi, a ne znas da je on vec kod kuce?
Imas cijelu temu o Purdi, pa bujrum, citaj, informisi se.

Ovo je tema o nasem generalu
swirl

#166 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by swirl »

Prije nego se stignete ibretiti zbog još jedne psovke tog nekulturnog stvora Nermina Čengića, pozvao bih vas da se prestanete praviti naivni i nevini. Svakim vašim mukom bol vam je sve veća.

Uhapsili su NAŠEG generala. Nisu uhapsili ni Srbina, ni Bošnjaka, ni Hrvata, nego NAŠEG generala JOVU DIVJAKA. Bez Jove mnogi od vas danas ne bi bili niti živi, ni u prilici da sazunaju da je prema Intepolovoj potjernici naručenoj iz Srbije uhapšen večeras u Beču.

Ako imate još imalo obraza i držite do sebe, budite u ponoć ispred ambasade Austrije (Džidžikovac 7, Sarajevo) i normalnim protestom pokažite da niste izgubili sebe, i da vam je stalo do ljudi koji su vam sačuvali živote, i grad.
hercegovac_pravi

#167 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Been wrote:
Slažem se.
patria

#168 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by patria »

res publica wrote:
/hajde raspravljajte o Purdi i Herceg-Bosna provokatorima na nekom drugom threadu
Gat'Gor

#169 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Gat'Gor »

mr.gugl wrote:pa majku mu ima li ikakav nacin da se mi organizujemo da nekad nesto uradimo. organizovase se plemena u Libiji a mi isto mutavi, je*e nas ko hoce i kad hoce. :x
Zalosno....zar ne?
Hemel

#170 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Hemel »

Falcon wrote:
Klinac!

Evo maila Ambasade Srbije u BiH, pa hajdemo malo njima prosvjedovati!

[email protected]

a evo i Ministarstva vanjskih poslova

[email protected]

ovo je kljucno za pritisak...treba ih zatrpati mailovima da vide da je situacija stvarno usijana a ako ne reaguju blokada ambasade (ne rusenje)...traziti da se ambasador izjasni po ovom pitanju...traziti da nasi upute protesnu notu pa i otkazati gostoprimstvo ambasadoru...i ne treba nam
bogoljub

#171 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by bogoljub »

MOLIM SVE LJUDE KOJE JE OVA VIJEST ŽESTOKO POGODILA!!!!!!!!!!!!!!
Da se suprostavimo svim silama i mogućim i nemogućim načinima B O J K O T A svega što je Srbijansko!
Kroz institucije treba da se odmah oglase svi oni koji mogu na ovome nešto dobro uraditi.
Srbija treba da osjeti GNJEV naroda BiH.
Pomirenja nema. Jednostavno samo iz jednog razloga. A to je.
Svaki puta kada taman zabravim na agresiju u BiH desi se novi ispad Srbije koja me duboko podsjeti i napomene.
Napomene me ko je izvršio agresiju na moju lijepu BiH. Od koga uvijek moramo biti na oprezu i u priravnosti.
Kome nikad ne smijemo da vjerujemo.
Svako onaj koji može bilo šta da uradi na ovom polju, neka mu Uzvišeni i Veliki Bog podari svako dobro na svim životnim poljima, ma gdje on bio!

BOJKOT! :x BOJKOT! :x BOJKOT! :x BOJKOT! :x BOJKOT!
BHCluster

#172 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by BHCluster »

Image
Last edited by BHCluster on 03/03/2011 23:30, edited 1 time in total.
Been

#173 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Been »

Ako je tačno ovo što Alkalaj kaže možda je čak došlo do neke administrativne greške jer navodno ne može potjernica biti podignuti bez saglasnosti BiH ?! Ako zna neko nešto više ?
Ma.Le.Na

#174 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Ma.Le.Na »

Hemel wrote:
Falcon wrote:
Klinac!

Evo maila Ambasade Srbije u BiH, pa hajdemo malo njima prosvjedovati!

[email protected]

a evo i Ministarstva vanjskih poslova

[email protected]

ovo je kljucno za pritisak...treba ih zatrpati mailovima da vide da je situacija stvarno usijana a ako ne reaguju blokada ambasade (ne rusenje)...traziti da se ambasador izjasni po ovom pitanju...traziti da nasi upute protesnu notu pa i otkazati gostoprimstvo ambasadoru...i ne treba nam
bas ce nekoga mailovi natjerat da poduzme nesto :roll:
hercegovac_pravi

#175 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

patria wrote:
U sudstvu postoji sasvim dovoljan uticaj da se ovakve stvari mogu progurati pa makar i i spod "stola"..Zašto takve stvari nisu učinjene do sada je ono što mi diže prititsak. Ta bljutava naivnost i preseravanje o suživotu dok ti četnik iza grma oštri kamu...to je ono što meni ide na živce. Jel nas opet treba poklat, žive spaljivati, masovno strijeljati, zatvarati u Manjače i Omarske, da bi ljudi shvatili da politika "krvi i tla" još uvjek visi nad našim glavama.
Zbog stranačkog preseravanja i sitnog šićarluka ispaštaju LJUDI. Shvatite to.
Post Reply