Uhapsen Ilija Jurisic u Srbiji...

Kako BiH ili tacnije FBiH treba odgovoriti?

Uhapsiti srbijanskog ambasadora u BiH i izvrsiti razmjenu
11
37%
Uhapsiti bilo kojeg srbijanskog gradjanina (znamo koje nacionalnosti) i izvrsiti zamjenu
1
3%
Nista ne raditi
3
10%
Izdati potjernicu za svakog ko je bio u opstinskim vlastima na svim okupiranim teritorijama u periodu 92-95
15
50%

Total votes: 30

Unjustice

Post by Unjustice »

_BosanaC wrote:
Slazem se da nije poenta u imenu, ali da je uhapsen kakav Mujo vec bi bile sazivane vanredne sjednice, pricalo bi se o ugrozenosti, padale bi koalicije, itd... I tu se ja probudim :oops: Jbg ipak zivimo u Bosni :roll:

Jel' ti stvarno mislis da ce neko pocesati guzicu za Iliju, Hrvata iz Tuzle? :roll: Osim mozda Tuzlaka...

A na idiotizam se ne odgovara idiotizmom... Jedino, kao sto opet neko rece, poceti hapsiti one sa spiska za Srebrenicu... Ili one za koje se pouzdano zna da su bili u vlasti na okupiranim teritorijama za vrijeme rata, i ucestvovali u zlocinima.
Pa sad ne vjerujem. Svi znamo stanje na "trzistu" u tom domenu. Iliji moze to pomoci sto veliki igraci u BiH znaju cemu to vodi. Sto se tice Srbije, Ilija je pokusni kunic, ako ne bude prikladnog odgovora, biti ce toga jos. Zato mozda i jeste bas ILIJA, a ne ALIJA uhapsen prvi.

Sto se mene tice hebe mi se je li Ilija ili Alija, ja znam da je Tuzla odbranjena i da nije bila Srebrenica. I sad je vrijeme da se Ilija zastiti od strane drzave. Kako znamo drzava nam je u blokadi znaci FBIH treba nesto uraditi, Silajdzic i Komsic trebaju nesto uraditi, pogotovo Komsic i to pod hitno.

Ja predlazem da se specijalna policija posalje na adresu Obala Marka Dizdara 3a u Sarajevu i da se uhapsi ambasador Srbije Grujica Spasovic i da se onda stupi u kontakt sa Beogradom da vidimo dokle su stigli sa procesom Iliji.
zzzzz

Post by zzzzz »

U anketi nema alternative " izdati potjernicu za svakog ko je bio u opstinskim vlastima na svim okupiranim teritorijama u periodu 92-95"....Nema opstine u kojoj nije pocinjen makar jedan zlocin spram civila Bosnjaka, Hrvata i neposlusnih Srba, od Bosanske Kostajnice do Trebinja a to su pravi zlocini a ne ono sto se desilo u Tuzli. Druga strana jednostavno nema materijala da bi se bavila zlocinima nad civilima pa mora izmisljati i praviti halabuku oko Tuzlanske kolone ili operacije "Sana"

I ne vjerujem da bi ista bolje bilo da je uhapsen Mujo.....na zalost. Juce je u Bratuncu sahranjeno 98 Muja pa se niko nije potrudio da se npr. u jebenoj Premijer Ligi, cije su se utakmice igrale gotovo pa u isto vrijeme, prouci Fatiha i odrzi minuta sutnje za zrtve. Nevjerovatno kako smo indolentni.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zzzzz wrote:U anketi nema alternative " izdati potjernicu za svakog ko je bio u opstinskim vlastima na svim okupiranim teritorijama u periodu 92-95"....Nema opstine u kojoj nije pocinjen makar jedan zlocin spram civila Bosnjaka, Hrvata i neposlusnih Srba, od Bosanske Kostajnice do Trebinja a to su pravi zlocini a ne ono sto se desilo u Tuzli. Druga strana jednostavno nema materijala da bi se bavila zlocinima nad civilima pa mora izmisljati i praviti halabuku oko Tuzlanske kolone ili operacije "Sana"

I ne vjerujem da bi ista bolje bilo da je uhapsen Mujo.....na zalost. Juce je u Bratuncu sahranjeno 98 Muja pa se niko nije potrudio da se npr. u jebenoj Premijer Ligi, cije su se utakmice igrale gotovo pa u isto vrijeme, prouci Fatiha i odrzi minuta sutnje za zrtve. Nevjerovatno kako smo indolentni.
Dodana i ta alternativa, to je i meni zapelo za oko, valjda se Unjustice nece ljutiti :)

Ma mi smo qrac drzava... Al' fakat... A kakav narod takva i drzava :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

_BosanaC wrote:Ubacena anketa by Unjustice.
Vrlo tendenciozna pitanja na koja niko ozbiljan ne moze odgovoriti!
Vidim da si razjaren @Unjustice (nista manje nego i mi ostali) ali, ako hocemo drzavu, onda cemo se i ponasati drzavnicki.
Uhapsiti ambasadora ili bilo kojeg drugog gradjanina Srbije tek tako, bez optuznice za eventualno pocinjeno nedjelo, predstavlja potez koji nema nista zajednicko sa drzavom, pravom i ponajmanje sa pravdom.
A ne raditi nista je gore cak i od prva dva prijedloga!

Toliko o anketi!

Samog hapsenja sto se tice, mene vise brine to da gospoda u Srbiji imaju optuznice (cak medjunarodne kako kazu :shock: ) i za ljude za koje vecina od nas ni cula nije, a da gospoda u Sarajevu sa onima koji su nam o glavi radili i vodili cijelu hajku protiv naroda i drzave za istim stolom sjede, pregovore neke vode, ustupke im prave, kafe ispijaju, iftare im priredjuju... :x
Ah da... I bore se za samostalnu, suverenu, nedjeljivu... :roll: :zzzz:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zzzzz wrote:U anketi nema alternative " izdati potjernicu za svakog ko je bio u opstinskim vlastima na svim okupiranim teritorijama u periodu 92-95"....Nema opstine u kojoj nije pocinjen makar jedan zlocin spram civila Bosnjaka, Hrvata i neposlusnih Srba, od Bosanske Kostajnice do Trebinja a to su pravi zlocini a ne ono sto se desilo u Tuzli. Druga strana jednostavno nema materijala da bi se bavila zlocinima nad civilima pa mora izmisljati i praviti halabuku oko Tuzlanske kolone ili operacije "Sana"

Tako!
Svaka ti je mjestu @zzzzz :thumbup:
Alfons Kauders

#31 Re: Uhapsen Ilija Jurisic u Srbiji...

Post by Alfons Kauders »

Unjustice wrote:
voajer wrote:...zbog slucaja "Tuzlanska kolona JNA".

U blicu izmedju ostalog pise:

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić izjavio je da je po međunarodnoj poternici uhapšen Ilija Jurišić, osumnjičen da je učestvovao u zločinu u Tuzli 1992. godine…
.
Imam ja nesto reci. Uhapsiti srpskog ambasadora u Sarajevu, prvog srpskog gradjanina koji dodje u Sarajevo ili Tuzlu i izvrsiti zamjenu. To je sve sto mislim da se treba uraditi. Nastavite izjednacavati zlocine, i na kraju cemo mi Srbiji placati ratnu odstetu?

Samo me zanima sta MVP ceka? Gdje je protestna nota, sta policija radi, zasto ne hapsi Srbijance po BiH? Gdje su Silajdzic, Tihic i Lagumdzija? Sta cekaju, muzicku zelju?
eee care moj

pa pao tuzlak... a u ocima sarajlijica tuzlanski zivot vrijedi makar 3put manje od sarajevskog... dokazano vise puta, nazalost...

al opet... ne sikirajte se vi nista... i 92 su nas njihove mahalske balijice ostavile na cjedilu pa se mi snasli... i sad cemo... ako treba istim metodama ko tad... pa bujrum... da pokazemo velegradu kako se to radi... kakva dobrovoljacka...
_BosanaC

#32 Re: Uhapsen Ilija Jurisic u Srbiji...

Post by _BosanaC »

Alfons Kauders wrote:
Unjustice wrote:
voajer wrote:...zbog slucaja "Tuzlanska kolona JNA".

U blicu izmedju ostalog pise:

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić izjavio je da je po međunarodnoj poternici uhapšen Ilija Jurišić, osumnjičen da je učestvovao u zločinu u Tuzli 1992. godine…
.
Imam ja nesto reci. Uhapsiti srpskog ambasadora u Sarajevu, prvog srpskog gradjanina koji dodje u Sarajevo ili Tuzlu i izvrsiti zamjenu. To je sve sto mislim da se treba uraditi. Nastavite izjednacavati zlocine, i na kraju cemo mi Srbiji placati ratnu odstetu?

Samo me zanima sta MVP ceka? Gdje je protestna nota, sta policija radi, zasto ne hapsi Srbijance po BiH? Gdje su Silajdzic, Tihic i Lagumdzija? Sta cekaju, muzicku zelju?
eee care moj

pa pao tuzlak... a u ocima sarajlijica tuzlanski zivot vrijedi makar 3put manje od sarajevskog... dokazano vise puta, nazalost...

al opet... ne sikirajte se vi nista... i 92 su nas njihove mahalske balijice ostavile na cjedilu pa se mi snasli... i sad cemo... ako treba istim metodama ko tad... pa bujrum... da pokazemo velegradu kako se to radi... kakva dobrovoljacka...
:thumbup: :bih:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Vodenjak wrote:
_BosanaC wrote:Ubacena anketa by Unjustice.
Vidim da si razjaren @Unjustice (nista manje nego i mi ostali) ali, ako hocemo drzavu, onda cemo se i ponasati drzavnicki.
Uhapsiti ambasadora ili bilo kojeg drugog gradjanina Srbije tek tako, bez optuznice za eventualno pocinjeno nedjelo, predstavlja potez koji nema nista zajednicko sa drzavom, pravom i ponajmanje sa pravdom.

Toliko o anketi!

Samog hapsenja sto se tice, mene vise brine to da gospoda u Srbiji imaju optuznice (cak medjunarodne kako kazu :shock: ) i za ljude za koje vecina od nas ni cula nije, a da gospoda u Sarajevu sa onima koji su nam o glavi radili i vodili cijelu hajku protiv naroda i drzave za istim stolom sjede, pregovore neke vode, ustupke im prave, kafe ispijaju, iftare im priredjuju... :x
vazda postujem tvoje misljenje...

al care moj...

od civiliziranog i drzavnickog kod nas nema nista...

kad nas vec gledaju ko stoku... tako se mozemo komotno i ponasat...
voajer

Post by voajer »

Posto je ovaj slucaj toliko ocit, ja sam za snazan mediski napad + diplomatske not + platit najjaceg advokata.
Ovo je vrlo realno i izvodivo a cini i se da bi bilo i najucinkovitije. Jednom za svagda bi toj Milosevicevoj propagandnoj prici oko ubijanja “nenaoruzanih vojnika” stali na kraj.
Kakva je to samo budalastina a svi preko drine je se uhvatili ko ocajnoici koji traze nestoi da mogu “izjednacit strane”. Cak komentarisu tamo I uporedjuju sa Srebrenicom, gamad neljudska pogana.
Treba im istinom uzet te iluzije da nisu najgore I najbolesnije drustvo na balkanu u zadnjih 1000 godina, nek se onda hvataju za usi i gade se sami sebi.

Samo mi ovi nasi nisu jasni, da su pustili da ti slucajevi oko kolona jos uvjek nisu besprijekorno razjasnjeni I glasno objavljeni, da se ne dozvoli stoci da ispira usta. Bacanje beba lavovima, granata na Markalama, 120 logora za Srbe u Sarajevu i ostale lazi I konstrukcije spadaju u istu kategoriju.
Hocu da se na akademskom nivou I glasno ove lazi razvale I da se gamadi zacepe usta.

edit: hocu i da svako bijednicko govno koje je sa nase strane iskoristilo priliku da nekog ubije ili muci uhvate i osude. Ali ovo zadnje ne radi govana preko Drine, nego radi nas samih, da ne moramo dijelit istu ulicu po kojoj hodamo sa bolesnicima.
Last edited by voajer on 13/05/2007 23:04, edited 2 times in total.
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

Treba učiniti nešto radikalnije, što će se čuti izvan balkan, nešto od nas neočekivano, tada će nas se Prekodrinjani okanuti a
međunarodna zajednica shvatati ozbiljnije
Unjustice

Post by Unjustice »

Vodenjak wrote:
Ne znam da li su tendeciozna, nije mi bila namjera u opste razmisljati o tome, kad sam pisao to imao sam na umu sta uraditi da Ilija bude za 24 sata u Tuzli i sta uraditi da se ne dozvoli etiketiranje oslobodilacke borbe hrabrih Tuzlaka. Sve ostalo nije bitno. Ne treba biti pametan pa skontati da Iliju u Tuzli mozemo vidjeti jedino ako posaljemo specijalce u srbijansku ambasadu. Takodjer ta stvar ne bi koristila samo Iliji, nego bi bila demonstracija da se niko sa nama ne moze zajebavati koliko on hoce.
Vodenjak wrote: Vidim da si razjaren @Unjustice (nista manje nego i mi ostali) ali, ako hocemo drzavu, onda cemo se i ponasati drzavnicki.

Toliko o anketi!

To sto bi se trebao uhapsiti diplomata nista danas u ovakvom svijetu ne znaci. Ameri su u Iraku uhapsili iranskog ambasadora. Jos je i danas u hapsani. Pogledajte kako se Srbija igra sa EU. Kostunica izabrao Nikolica da bude babaroga EU. Oni su progutali stvar tako lako. Zasto? Zato sto su uz njih. Sad ce im EU dati sta zele. Moramo napokon shvatiti da politicari pogotovo u EU su gomila smeca i da se tako prema njima treba odnositi. Politika, europska politika nista nije drukcija od cjenkanja na laktaskoj pijaci prilikom prodaje divljeg Ronhila. Sve je isto, fore su iste, samo se odvijaju u nesto elegantnijoj okolini. Tako da nas misljenje EU ne treba zanimati. Ako se budu briselski cinovnici bunili, jednostavno ih odjebati. I onako nikoga ne predstavljaju. Sto se tice Srbije to bi joj bila prikladna lekcija. Sve ispod je malo i nije dovoljno ostar odgovor.

Treba vec jednom prestati nastojati biti dobri decko i treba pokazati zube, hapsenje diplomate jedne zlocinacke drzave znaci da nema zajabavanja i da se Ilija mora odmah pustiti. Ne dobijamo mi ni ti nas hvale sto smo mekani i sto se ne branimo. U Srebrenici smo isli na klanja bez rijeci, danas nas hapse bez rijeci, sutra ce nas ubijati bez nase rijeci. Cijeni sebe i cijeniti ce te drugi, nemoj sebe cijeniti drugi ce po tebi srati. Sve je receno u tome. Sta drugi misle o nasim potezima to za nas nije bitno, bitan je nas nacionalni interes.

Srbiji treba pokazati zube ne samo radi Ilije nego i radi mirnije buducnosti. Dozvolimo li da Ilija trune po srpskim kazamatima, sutra ce biti puno gore i mnogo krupnije ribe mogu zavrsiti tamo.

Zato savjet za Harisa i Komsica, izdajte policijski nalog da se jos veceras srpski ambasador stavi u kucni pritvor, sutra ce Ilija biti u Tuzli, ako to ne uradite sutra vi mozete biti na Ilijinom mjestu u srpskom kazamatu.
Last edited by Unjustice on 13/05/2007 23:18, edited 2 times in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Bosanski_kralj wrote:Treba učiniti nešto radikalnije, što će se čuti izvan balkan, nešto od nas neočekivano, tada će nas se Prekodrinjani okanuti a
Ne glasati vise za 'svoje' nego za one koji ce vise raditi a manje pricati, a ne pricati a ne raditi nista?
voajer

Post by voajer »

Medjunarodna je u toliko sto je objavljena kod njih i kod manjeg nam entiteta. Bolesnici bezobrazni. Nista se tamo od devedesetih nije promjenilo, jedino sto sad vise ne mogu s vojskom nego prljaju usta.
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

_BosanaC wrote:
Bosanski_kralj wrote:Treba učiniti nešto radikalnije, što će se čuti izvan balkan, nešto od nas neočekivano, tada će nas se Prekodrinjani okanuti a
Ne glasati vise za 'svoje' nego za one koji ce vise raditi a manje pricati, a ne pricati a ne raditi nista?
Za koga cu onda glasat na iducim izborima? Daj mi prijedlog. Ko su ti sto ce vise raditi a manje pricati? Ima li ih uopste?
Unjustice

Post by Unjustice »

Uhapsiti srpskog ambasadora, skrsiti diplomatski status i reci jebe mi se (izvinjavam se na izrazu) za vas diplomatski status kad vi hapsite duznosnika jedne nase opcine. Stvar savrsena i sasvim sigurno ce se cuit daleko. Takodjer bila bi opomena i ostalima da nam se ne moze jahati po ledjima zauvijek i bio bi dobar primjer kako ce se stvari odvijati budu li se zajebavali sa bosanskom teritorijom u vez Kosova. To treba odraditi Sarajevo, bez Bluke, znaci FBIH. Hrvati imaju takodjer interesa jer ipak radi se o ILIJI i to ILIJI koji nije iz Hercegovine. idealna prilika za Hercegovce Hrvate da demonstriraju da su predstavnici Hrvata iz BiH, ne samo Hrvata iz zapadne Hercegovine.
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

Dobar prijedlog, imal ko još primjera
Unjustice

Post by Unjustice »

_BosanaC wrote:
Bosanac to su duge staze i vecinom utopija i sam znas. Drzavu treba srediti, zamijeniti politicku elitu, pohapsiti izdajnike, strpati ih na dugogodisnju robiju i onda raditi to sto predlazes. To je proces koji treba trajati najmanje petnaest godina. Stanje je takvo da nece biti moguce ranije. Bez sredjivanja drzave nema nista od toga. Zato treba naci najmanje loseg politicara, izabrati ga na celo da odradi stvar, a istovremeno zazmiriti na njegove "sitne" lopovluke, nakon sto odradi stvar, izabrati novu pravu ekipu koja ce ga krivicno ganjati za te "sitne lopovluke". Toliko ima antibosanskih stvari i djelovanja, da i kradja od 20 miliona EUR izgleda sitno. Medjutim to je sad tema za neka drugi topik.
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

_BosanaC wrote:
Nemam realnih opcija osim "svojih", realnost
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Unjustice wrote:
_BosanaC wrote:
Bosanac to su duge staze i vecinom utopija i sam znas. Drzavu treba srediti, zamijeniti politicku elitu, pohapsiti izdajnike, strpati ih na dugogodisnju robiju i onda raditi to sto predlazes. To je proces koji treba trajati najmanje petnaest godina. Stanje je takvo da nece biti moguce ranije. Bez sredjivanja drzave nema nista od toga. Zato treba naci najmanje loseg politicara, izabrati ga na celo da odradi stvar, a istovremeno zazmiriti na njegove "sitne" lopovluke, nakon sto odradi stvar, izabrati novu pravu ekipu koja ce ga krivicno ganjati za te "sitne lopovluke". Toliko ima antibosanskih stvari i djelovanja, da i kradja od 20 miliona EUR izgleda sitno. Medjutim to je sad tema za neka drugi topik.
Znam, slazem se... U potpunosti. Ali jarane sve se nadam da ce napokon neka iskra pokrenuti narod, jer narod treba da se pobrine za sve ovo, politicari se i onako bore samo za sebe, a ne za narod... I zato ovo i povezujem s ovom temom, jer se nadam da ce narodu doci iz guzice u glavu.

Kao sto bi @uvjek dobar gost rekao: 'Vrijeme je da se krene'.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Bosanski_kralj wrote:
_BosanaC wrote:
Nemam realnih opcija osim "svojih", realnost
Tvoji ti jarane i rade ovo, na zalost... Treba svoje nabubati dobro, pokazati im da ce odgovarati za svaki postupak, pa onda nema nikakvih problema - izabrati ih opet, pa pustiti da rade posao. Ali na zalost nemaju pritiska ama bas nikakvog, jer znaju da su haman Bogom dani da budu na tim pozicijama, a da od njih niko ne ocekuje nista.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pa reko ja vama ljudi, tuzlaci su u BiH gradjani drugog reda... ma kurac drugog reda, tuzlaci su govna u ocima sarajeva, mostara, banjaluke i ostalih "gradova"... dovoljno je cuti voditelje na tv kad kazu kako je mostar "treci najveci grad u bih"... da ugode erama... a dje su ti hercegovci bili kad se branila hrvatska posavina i tuzla ? nidje, a tu ce biti i sad...krali nam protuoklopne rakete dok su je na gradaccu gorilo 70 tenkova JNA...ljudi rukama lijepili kumulativne mine na njih... dje su bile sarajlije ? prodavali nas ko polovnog golfa...zna tuzla i nikad nece ni zaboravit ni oprostit... i zna tuzla da nikad nista ne ocekuje od laznih balijsko/ustaskih dusebriznika iz sarajeva i mostara koji bi mater za marku prodali... aferim i jednim i drugim... i to ce proci...
Sogan

Post by Sogan »

Alfons Kauders wrote:pa reko ja vama ljudi, tuzlaci su u BiH gradjani drugog reda... ma kurac drugog reda, tuzlaci su govna u ocima sarajeva, mostara, banjaluke i ostalih "gradova"... dovoljno je cuti voditelje na tv kad kazu kako je mostar "treci najveci grad u bih"... da ugode erama... a dje su ti hercegovci bili kad se branila hrvatska posavina i tuzla ? nidje, a tu ce biti i sad...krali nam protuoklopne rakete dok su je na gradaccu gorilo 70 tenkova JNA...ljudi rukama lijepili kumulativne mine na njih... dje su bile sarajlije ? prodavali nas ko polovnog golfa...zna tuzla i nikad nece ni zaboravit ni oprostit... i zna tuzla da nikad nista ne ocekuje od laznih balijsko/ustaskih dusebriznika iz sarajeva i mostara koji bi mater za marku prodali... aferim i jednim i drugim... i to ce proci...
*ebi ga, niste imali holidej in da ugostite novinare :-) sta mislis kakvu smo podrsku iz Centralne vlasti imali mi u Krajini gdje je turisticki smjestaj bio mahom namjenjen ruralnom turizmu pa sramota bilo slati domace a kamo li strane zvanicnike :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Sogan wrote:
Alfons Kauders wrote:pa reko ja vama ljudi, tuzlaci su u BiH gradjani drugog reda... ma kurac drugog reda, tuzlaci su govna u ocima sarajeva, mostara, banjaluke i ostalih "gradova"... dovoljno je cuti voditelje na tv kad kazu kako je mostar "treci najveci grad u bih"... da ugode erama... a dje su ti hercegovci bili kad se branila hrvatska posavina i tuzla ? nidje, a tu ce biti i sad...krali nam protuoklopne rakete dok su je na gradaccu gorilo 70 tenkova JNA...ljudi rukama lijepili kumulativne mine na njih... dje su bile sarajlije ? prodavali nas ko polovnog golfa...zna tuzla i nikad nece ni zaboravit ni oprostit... i zna tuzla da nikad nista ne ocekuje od laznih balijsko/ustaskih dusebriznika iz sarajeva i mostara koji bi mater za marku prodali... aferim i jednim i drugim... i to ce proci...
*ebi ga, niste imali holidej in da ugostite novinare :-) sta mislis kakvu smo podrsku iz Centralne vlasti imali mi u Krajini gdje je turisticki smjestaj bio mahom namjenjen ruralnom turizmu pa sramota bilo slati domace a kamo li strane zvanicnike :D
centalne cega ? mislis centralnog alije i oste mu familije, sto krvne sto zatvoraske, nabijem ih sve odreda na kurac i objesim na prvu banderu, za muda izdajnicka, ako ih imaju... a krajisnicima svaka cast... kamo srece da su i ostali bili poput vas, mozda bi sta i bilo od nas...
voajer

Post by voajer »

Kakve su vam to suplje price?

Vama nije jasno kakav je zivot tamo bio u ratu. Nema porodice u gradu da nije izgubila bar jednog clana.
Dao bi sad komad, da ne kazem cega, da sam imo srece da se mediji bave nekim drugim gradom tako intenzivno ko sto su se bavili sa mojim. I da je to recimo bila Tuzla, ne bi me vatra natjerala da tako govorim o njenim gradjanima.
Liska

Post by Liska »

Jebi ga Alfonse, Tuzla je stvarno zanemarena ali joj je za to Mostar najmanje kriv. Dalje, u Posavini je ratovalo skoro 400 pripadnika HOS-a iz Hercegovine u jesen 1992. godine. Dobar dio ih je izginuo. I ja sam dva puta bio u Posavini kao pripadnik HVO i sjecam se da je tamo bilo i Hercegovaca, i Bosanaca, i Rijecana i Splicana i mnogo drugih. A dusebriznika koje navodis imas ne samo u Sarajevu i Mostaru nego i u Tuzli.
Da se vratim na temu. Jos uvijek mi ostaju nejasne mnoge stvari oko ove tuzlanske kolone. Po onome snimku tesko mogu nesto skontati. Tuzlaci kazu da su napadnuti, JNA kaze da je napadnuta pri povlacenju. Na srprkim forumima sam citao svjedocenja ljudi koji su prezivjeli i ako je istina ono sto kazu, mogu reci da je bilo svacega i da su ubijani i zarobljeni vojnici. Tuzlanska verzija je suprotna ali ostaje cinjenica da je ubijeno mnogo vojnika i da su bas svi ubijeni u borbi, onda bi tuzlanska bitka bila upisana kao bitka u kojoj je JNA,nakon Vukovara imala najvise nastradalih vojnika, na jednom mjestu.
Isto tako veceras na srpskom forumu procitah da je nesretni Ilija vec jedno pedesetak puta bio u Srbiji i da je sada priveden zbog unutarnjopoliticke situacije u Srbiji, kojoj svi svjedocimo. Ilijin sin zivi u Beograd i Ilija do sada nije imao problema. Na srpskim forumima pretpostavljaju da ce ga brzo pustiti nazad.
Post Reply