Vodenjak wrote:
Vrlo tendenciozna pitanja na koja niko ozbiljan ne moze odgovoriti!
Ne znam da li su tendeciozna, nije mi bila namjera u opste razmisljati o tome, kad sam pisao to imao sam na umu sta uraditi da Ilija bude za 24 sata u Tuzli i sta uraditi da se ne dozvoli etiketiranje oslobodilacke borbe hrabrih Tuzlaka. Sve ostalo nije bitno. Ne treba biti pametan pa skontati da Iliju u Tuzli mozemo vidjeti jedino ako posaljemo specijalce u srbijansku ambasadu. Takodjer ta stvar ne bi koristila samo Iliji, nego bi bila demonstracija da se niko sa nama ne moze zajebavati koliko on hoce.
Vodenjak wrote:
Vidim da si razjaren @Unjustice (nista manje nego i mi ostali) ali, ako hocemo drzavu, onda cemo se i ponasati drzavnicki.
Uhapsiti ambasadora ili bilo kojeg drugog gradjanina Srbije tek tako, bez optuznice za eventualno pocinjeno nedjelo, predstavlja potez koji nema nista zajednicko sa drzavom, pravom i ponajmanje sa pravdom.
A ne raditi nista je gore cak i od prva dva prijedloga!
Toliko o anketi!
Samog hapsenja sto se tice, mene vise brine to da gospoda u Srbiji imaju optuznice (cak medjunarodne kako kazu

) i za ljude za koje vecina od nas ni cula nije, a da gospoda u Sarajevu sa onima koji su nam o glavi radili i vodili cijelu hajku protiv naroda i drzave za istim stolom sjede, pregovore neke vode, ustupke im prave, kafe ispijaju, iftare im priredjuju...
Ah da... I bore se za samostalnu, suverenu, nedjeljivu...
To sto bi se trebao uhapsiti diplomata nista danas u ovakvom svijetu ne znaci. Ameri su u Iraku uhapsili iranskog ambasadora. Jos je i danas u hapsani. Pogledajte kako se Srbija igra sa EU. Kostunica izabrao Nikolica da bude babaroga EU. Oni su progutali stvar tako lako. Zasto? Zato sto su uz njih. Sad ce im EU dati sta zele. Moramo napokon shvatiti da politicari pogotovo u EU su gomila smeca i da se tako prema njima treba odnositi. Politika, europska politika nista nije drukcija od cjenkanja na laktaskoj pijaci prilikom prodaje divljeg Ronhila. Sve je isto, fore su iste, samo se odvijaju u nesto elegantnijoj okolini. Tako da nas misljenje EU ne treba zanimati. Ako se budu briselski cinovnici bunili, jednostavno ih odjebati. I onako nikoga ne predstavljaju. Sto se tice Srbije to bi joj bila prikladna lekcija. Sve ispod je malo i nije dovoljno ostar odgovor.
Treba vec jednom prestati nastojati biti dobri decko i treba pokazati zube, hapsenje diplomate jedne zlocinacke drzave znaci da nema zajabavanja i da se Ilija mora odmah pustiti. Ne dobijamo mi ni ti nas hvale sto smo mekani i sto se ne branimo. U Srebrenici smo isli na klanja bez rijeci, danas nas hapse bez rijeci, sutra ce nas ubijati bez nase rijeci. Cijeni sebe i cijeniti ce te drugi, nemoj sebe cijeniti drugi ce po tebi srati. Sve je receno u tome. Sta drugi misle o nasim potezima to za nas nije bitno, bitan je nas nacionalni interes.
Srbiji treba pokazati zube ne samo radi Ilije nego i radi mirnije buducnosti. Dozvolimo li da Ilija trune po srpskim kazamatima, sutra ce biti puno gore i mnogo krupnije ribe mogu zavrsiti tamo.
Zato savjet za Harisa i Komsica, izdajte policijski nalog da se jos veceras srpski ambasador stavi u kucni pritvor, sutra ce Ilija biti u Tuzli, ako to ne uradite sutra vi mozete biti na Ilijinom mjestu u srpskom kazamatu.