I u isto vrijeme komotno produzivao francusku putovnicu da ga francuzi nisu "A" pitalimosor1 wrote:Evo i mog misljenja. Za Gotovinu me nije briga: ako je kriv, neka odgovara, ako nije, neka dokaze. Ali mi je drago da je uhapsen i priveden iz nekoliko razloga.
1. Ako je kriv, da ga sklone s ulica i pokazu preostalim zlocincima, i normalnim ljudima, da ipak ima nekakve pravde.
2. Ako nije kriv, da se rascisti tko jest.
3. Da nam vise prestanu njime odvracati paznju od stvarno vaznih pitanja: ekonomije, korupcije, losih i pokvarenih politicara...
Uostalom, mislim da ce se na kraju pokazati da on i nije bjezao toliko zbog Haaga (jer ce se vjerojatno tamo oprati prebacivanjem krivice na kasnijeg zapovjednika podrucja, ili nagoditi), nego zbog jednog drugog razloga. Sjetite se da je taj lik u Francuskoj u odsustvu osuden na 10 godina zatvora zbog, koliko se sjecam, oruzane pljacke i otmice.
Uhapsen Gotovina!
-
Tomo82
-
mojsije
činjenica je da je produžio francuski pasoš sa svojim pravim imenom dok je za njim navodno raspisana francuska tjralica-Fair Life wrote:Haj' Tomo ohladi!Tomo82 wrote:I u isto vrijeme komotno produzivao francusku putovnicu da ga francuzi nisu "A" pitali
Ko ga je u CRO pitao za pasos na ime Christian Horvat? Bez problema ga dobio... obisao nekoliko zemalja...
smrdi tu nešto
-
Sarafcina
Mislim da su Bosnjaci dovoljno rekli time sto nisu pravili nikakve skupove i cirkuse kada je otisao Delic i kada je otisao Sefer.Neovisnjak wrote:Za¹to ne i pre¾ivjele u Bihaæu i ostatku BiH, jerGotovian nije zapovijedao samo Olujom veæ i operacijama HV u BiH 1995. U biti, on je vojni pobjednik rata na podruèju biv¹e SFRJ.Sarafcina wrote:Prenj wrote:Pitam se da li je Gotovini konacno jasno kako ga je HDZ zavalio?
da sam novinar, ja bih otisao u Grabovicu i tamo pitao ljude sta misle o Gotovininom hapsenju... Ili prezivjele sa Ovcare...
Za informaciju Bo¹njacima, nije sudjelovao u borbama protiv Armije BiH.
Ne vjerujem da bi ista drugacije rekli i za Gotovinu.
Grabovicu sam uzeo za primjer, jer te ljude novinari pitaju za misljenje samo onda kada se odvede neko ko je optuzen za zlocin nad njima.
A licno mislim da bi oni poslali sto puta pametniju poruku svim mitingasima, nego stotine sati prenosa sudjenja u Hagu.
Pa eno Hrvatska se digla na noge jer je pobogu, nas general morao da slusa srpski prevod..... jebo te... covjeku sude za ubistva, oni se sekiraju oko prevoda...
- kekec
Jesi ti naivcina. Zar mislis da je to neki problem. Naci nekogmojsije wrote:činjenica je da je produžio francuski pasoš sa svojim pravim imenom dok je za njim navodno raspisana francuska tjralica-Fair Life wrote:Haj' Tomo ohladi!Tomo82 wrote:I u isto vrijeme komotno produzivao francusku putovnicu da ga francuzi nisu "A" pitali
Ko ga je u CRO pitao za pasos na ime Christian Horvat? Bez problema ga dobio... obisao nekoliko zemalja...
smrdi tu nešto
cinovnika, podmazati i muhur je gdje treba. Pa znas li ti za onu
staru, dobru izreku: "Para vrti, gdje burgija nece".
-
zikamu
Dobih danas e-mail od prijatelja...vrijedi pogledati.
2.84 MB
http://rapidshare.de/files/9506822/Za_A ... i.wmv.html
2.84 MB
http://rapidshare.de/files/9506822/Za_A ... i.wmv.html
-
zico
Kekec,Francuska je malo ozbiljnija država i njihovu putovnicu ne možeš
Jesi ti naivcina. Zar mislis da je to neki problem. Naci nekog
cinovnika, podmazati i muhur je gdje treba. Pa znas li ti za onu
staru, dobru izreku: "Para vrti, gdje burgija nece".
tek tako produžiti...No ako ti to nije dovoljno,evo navodim ti
da se baš nešto i nije skrivao dok je bio general..a u Hrvatskoj poodavno imaš francusko veleposlanstvo...
Gotovina ima burnu prošlost,bez sumnje,no izgleda da je to postalo bitno
tek kada je postao bjegunac..Koliko ja znam on je svoju kaznu u Francuskoj odradio...
No što se toga tiče već smo jednom zaključili da je za djela Legije stranaca odgovornija Francuska nego li Antimon
-
rumenko
kako si mi mici lafice...ma pogledam teme kad ono jos o Gotovini...i on sam zaboravio kad su ga i kako uhvatili a ovde se jos raspreda o njemu....stipu njeg ima li sta svjezije...evo meni je mici.... moja najdraza virtualna prijateljica iz 2005... popravila dan...mici lutko u subotu navece sam ponovo tamo odakle si mi se ono zadnji put javljala...popice se crnog vina...pa sjeticu te se kad budem nazdravljao....
-
micika
Ajme Rumenko,emotivno sam vezana za to mjesto odakle sam ti se zadnji put javljala
Lijepo se provedi i nazdravi dragi moj...i ja cu sama sa sobom.
Ma ti si lafac pravi,eh......
ja sam nazalost opet u finskoj,a mogla sam te pocastiti casom vina da sma jos na onom mjestu,yebiga

Ma ti si lafac pravi,eh......
ja sam nazalost opet u finskoj,a mogla sam te pocastiti casom vina da sma jos na onom mjestu,yebiga
- kekec
Zico, ne bih mnogo polemisao, ali vrlo dobro znam da se ti putni dokumentiKekec,Francuska je malo ozbiljnija država i njihovu putovnicu ne možeš
tek tako produžiti...
mogu nabaviti ispod ruke, bez obzira o cijem je rijec.
Na kraju, Francuska jeste ozbiljna drzava, kao i mnoge druge, ali
njihovih falcifikovanih pasosa imas masu. Da bi se nekome produzio
pasos, nije potrebno zasjedanje francuskog Parlamenta ili odobrenje
Predsjednika. To rade "sitna raja".
-
Tulipan
Da završimo više sa Gotovinom! Gotovina je oslobodio Hrvatsku od VRSK ali ju je i "oslobodio" od srpskog stanovništva a to je i bio jedan od francekovih glavnih ciljeva odnosno svesti srpsku populaciju na "prihvatljivih" 5%. Takođe za vrijeme "akcije čiste kao suza" pod komandom Ante pobijeno 200 tinjak Srba međutim to naše zapadne susjede uopšte ne zanima. Nije važno da li se radi o cifri 200 ili 2000. To su ljudi sa imenom i prezimenom. Druga je stvar što naše drage komšije ne žele prihvatiti činjenicu da je njihov dragi general Ante lično odgovoran za pomenute zločine i zbog toga je završio tamo gdje mu je i mjesto odnosno u haaškom zatvoru. Da se primijetiti da naše i vaše zapadne komšije kritikuju druge ali ne dozvoljavaju da iko njih kritikuje niti žele ukazati na crne ovce u njihovim redovima.
- dalmatinka
Ma dozvoljavamo mi kritike, samo ne dozvoljavamo našim prekodrinskim susjedima, pardon komšijama da više ikad zabadaju nos u naše. Amen.Tulipan wrote:Da završimo više sa Gotovinom! Gotovina je oslobodio Hrvatsku od VRSK ali ju je i "oslobodio" od srpskog stanovništva a to je i bio jedan od francekovih glavnih ciljeva odnosno svesti srpsku populaciju na "prihvatljivih" 5%. Takođe za vrijeme "akcije čiste kao suza" pod komandom Ante pobijeno 200 tinjak Srba međutim to naše zapadne susjede uopšte ne zanima. Nije važno da li se radi o cifri 200 ili 2000. To su ljudi sa imenom i prezimenom. Druga je stvar što naše drage komšije ne žele prihvatiti činjenicu da je njihov dragi general Ante lično odgovoran za pomenute zločine i zbog toga je završio tamo gdje mu je i mjesto odnosno u haaškom zatvoru. Da se primijetiti da naše i vaše zapadne komšije kritikuju druge ali ne dozvoljavaju da iko njih kritikuje niti žele ukazati na crne ovce u njihovim redovima.
-
Tulipan
Ma koga uopšte zanima lijepa vaša. Mene lično ne. Niti me je ikada zanimala.dalmatinka wrote:Ma dozvoljavamo mi kritike, samo ne dozvoljavamo našim prekodrinskim susjedima, pardon komšijama da više ikad zabadaju nos u naše. Amen.Tulipan wrote:Da završimo više sa Gotovinom! Gotovina je oslobodio Hrvatsku od VRSK ali ju je i "oslobodio" od srpskog stanovništva a to je i bio jedan od francekovih glavnih ciljeva odnosno svesti srpsku populaciju na "prihvatljivih" 5%. Takođe za vrijeme "akcije čiste kao suza" pod komandom Ante pobijeno 200 tinjak Srba međutim to naše zapadne susjede uopšte ne zanima. Nije važno da li se radi o cifri 200 ili 2000. To su ljudi sa imenom i prezimenom. Druga je stvar što naše drage komšije ne žele prihvatiti činjenicu da je njihov dragi general Ante lično odgovoran za pomenute zločine i zbog toga je završio tamo gdje mu je i mjesto odnosno u haaškom zatvoru. Da se primijetiti da naše i vaše zapadne komšije kritikuju druge ali ne dozvoljavaju da iko njih kritikuje niti žele ukazati na crne ovce u njihovim redovima.
Btw. Hrvatska nema više granicu na Drini.
- dalmatinka
Taj izraz je već sada spada u slang, ne radi se o granici, to je jednostavno izraz. Da imam vremena izvukla bih sve tvoje natpise o Lijepoj našoj po svim forumima i svim tvojim nickovima pa neka ostali prosude koliko te ne interesira. Toliko mržnje koliko ti nosiš u sebi jedan normalan čovjek ne može imati, da li si normalan i da li si čovjek? Što vidiš u ogledalu kad se pogledaš? Svim normalnim ljudima su zločinci zločinci bilo koje boje da su vjere i nacije, a tebi se zločinci isključivo Hrvati. A što bi tek bilo da smo mi bacali cvijeće na tenkove koji su iz Hrvatske išli u srbiju? Liječi se krajnje je vrijeme dok ti je psihijatar još na slobodi.Tulipan wrote:Ma koga uopšte zanima lijepa vaša. Mene lično ne. Niti me je ikada zanimala.dalmatinka wrote: Ma dozvoljavamo mi kritike, samo ne dozvoljavamo našim prekodrinskim susjedima, pardon komšijama da više ikad zabadaju nos u naše. Amen.
-
Tulipan
dalmatinka wrote:Taj izraz je već sada spada u slang, ne radi se o granici, to je jednostavno izraz. Da imam vremena izvukla bih sve tvoje natpise o Lijepoj našoj po svim forumima i svim tvojim nickovima pa neka ostali prosude koliko te ne interesira. Toliko mržnje koliko ti nosiš u sebi jedan normalan čovjek ne može imati, da li si normalan i da li si čovjek? Što vidiš u ogledalu kad se pogledaš? Svim normalnim ljudima su zločinci zločinci bilo koje boje da su vjere i nacije, a tebi se zločinci isključivo Hrvati. A što bi tek bilo da smo mi bacali cvijeće na tenkove koji su iz Hrvatske išli u srbiju? Liječi se krajnje je vrijeme dok ti je psihijatar još na slobodi.Tulipan wrote: Ma koga uopšte zanima lijepa vaša. Mene lično ne. Niti me je ikada zanimala.
Eh moja dalmatinko ja sam '92. osjetio šape lijepe tvoje Hrvatske i izvadi me iz takta kada neko spomene da je Hrvatska prijatelj BiH i da nije izvršila agresiju. Iskreno tvoja Hrvatska mene ne zanima niti mi je imalo draga od 26. aprila 1992. godine.
Kada smo kod mržnje ne znam ako si primijetila koliko se samo puta provuklo "zločinački srpski narod" ovom forumu međutim to ne smeta. "Ljudi smo nismo Srbi" što su rekli neki na ovom forumu.
Što se tiče psihijatra meni to nije potrebno. Potpuno sam zdrav.
Last edited by Tulipan on 23/12/2005 17:54, edited 1 time in total.
- dalmatinka
Ne znam da li si primjetio, ali ja to nikada nisam negirala, dapače uvijek osuđivala i stidila se toga i sada se stidim. Drago mi je da si zdrav, čuvaj zdravlje, ono je najvažnije u životu. I ovim putem bih ti čestitala Novu godinu.Tulipan wrote:dalmatinka wrote: Taj izraz je već sada spada u slang, ne radi se o granici, to je jednostavno izraz. Da imam vremena izvukla bih sve tvoje natpise o Lijepoj našoj po svim forumima i svim tvojim nickovima pa neka ostali prosude koliko te ne interesira. Toliko mržnje koliko ti nosiš u sebi jedan normalan čovjek ne može imati, da li si normalan i da li si čovjek? Što vidiš u ogledalu kad se pogledaš? Svim normalnim ljudima su zločinci zločinci bilo koje boje da su vjere i nacije, a tebi se zločinci isključivo Hrvati. A što bi tek bilo da smo mi bacali cvijeće na tenkove koji su iz Hrvatske išli u srbiju? Liječi se krajnje je vrijeme dok ti je psihijatar još na slobodi.
Eh moja dalmatinko ja sam '92. osjetio šape lijepe tvoje Hrvatske i izvadi me iz takta kada neko spomene da je Hrvatska prijatelj BiH i da nije izvršila agresiju. Iskreno tvoja Hrvatska mene zanima niti mi je imalo draga od 26. aprila 1992. godine.
Kada smo kod mržnje ne znam ako si primijetila koliko se samo puta provuklo "zločinački srpski narod" ovom forumu međutim to ne smeta. "Ljudi smo nismo Srbi" što su rekli neki na ovom forumu.
Što se tiče psihijatra meni to nije potrebno. Potpuno sam zdrav.
- dalmatinka
Hvala, svrati na ručakTulipan wrote:@dalmatinka
Sretna i tebi Nova Godina ali najprije sretan ti božić. Vama je prekosutra.
-
Tuce
Steta sto Francek nije ziv pa da ih on osobno povede u Ag,jer on je stalno govorio da je Ag glavni grad Rvatske Republike.edu wrote:i odose susjedi u europuuuuuuuuuuu...![]()
![]()
![]()
cestitke!
Erceg Bosna i njeno predsjednistvo je vec zauzelo Hag,a kad stignu ovi iz R.Srpske kuku meni za Nizozemce jer doce ponovo do podjele teritorije.