Uhapsen Darko Elez
-
Mascherano
#1 Uhapsen Darko Elez
U policijskoj akciji koja je u toku, uhapšeno je šest clanova medjunarodne kriminalne grupe, medju kojima i Darko Elez iz Sarajeva, sa prebivalištem u Beogradu, vodja i organizator te grupe, Izjavio je Tanjugu zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacic.
Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) uhapsili su šest clanova te kriminalne grupe u Srbiji, a policije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske istovremeno vode sinhronizovanu akciju na hapšenju preostalih clanova koji se nalaze na njihovoj teritoriji, rekao je Dacic.
Rec je o medjunarodnoj kriminalnoj grupi koja je pripremala i vršila najveca kriminalna dela na zapadnom Balkana - ubistava, iznude, ucene, razbojništava, krijumcarenja, trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivnim napravama i motornim vozilima i pranje novca.
Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) uhapsili su šest clanova te kriminalne grupe u Srbiji, a policije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske istovremeno vode sinhronizovanu akciju na hapšenju preostalih clanova koji se nalaze na njihovoj teritoriji, rekao je Dacic.
Rec je o medjunarodnoj kriminalnoj grupi koja je pripremala i vršila najveca kriminalna dela na zapadnom Balkana - ubistava, iznude, ucene, razbojništava, krijumcarenja, trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivnim napravama i motornim vozilima i pranje novca.
- spanc777
#2 Re: Uhapsen Darko Elez
uuu steta:P skim li ce sad Damir Kaletovic praviti "exluzivne" intervjue:D
- Baltazar_khan
#3 Re: Uhapsen Darko Elez
A Dodik? 
-
Judge_Dread
- Lekler
#5 Re: Uhapsen Darko Elez
A kakave on veze ima sa Sarajevom,osim sto je prodavao ukradene automobile sarajlija 
-
Mascherano
#6 Re: Uhapsen Darko Elez
Her Flick wrote:ovu vijest je mac sa dvije ostrice
jedna je: sta me briga sto je uhapsen tamo anam hjihov kriminalac (ovko ce razmisljati nacionalno osvjestenj bosnjak)
a druga je : treba da nas briga mozda ce sa sada (makar neko vrijeme) manje krasti auta, poskupit ce droga (jer ce je manje biti, opet kazem makar jedno vrijeme) itd itd itd
Sta te briga sto je uhapsen kriminalac koji je pljackao banke po Sarajevu...
-
Mascherano
#7 Re: Uhapsen Darko Elez
Her Flick wrote:Mascherano wrote:Her Flick wrote:ovu vijest je mac sa dvije ostrice
jedna je: sta me briga sto je uhapsen tamo anam hjihov kriminalac (ovko ce razmisljati nacionalno osvjestenj bosnjak)
a druga je : treba da nas briga mozda ce sa sada (makar neko vrijeme) manje krasti auta, poskupit ce droga (jer ce je manje biti, opet kazem makar jedno vrijeme) itd itd itd
drug milicioner cemu tolika opterecenost i nervoza, hadje zaustavi postenog gradjanina pa se na njemu izzivljavaj ili nadji neku postenu djecu pa ih malteritiraj, malo da se se ispuses
jos jednom procitaj moj post, pa ako ti nebude nesta jasno pitaj, objasnit cu ti
a to sto je doticni pljackao banke, neka je, banke pljackaju nas pa njih niko ne hapsi, metaforicki receno
Neki dan sam fasovao ban zbog jednog delegata poput tebe, tako da nemam s tobom stvarno sta raspravljati.
over and out
- Lekler
#9 Re: Uhapsen Darko Elez
Pa pogledaj u kojem je podforumu ova temaLud i ponosan wrote:A jel' to mora da ima neke veze?Lekler wrote:A kakave on veze ima sa Sarajevom,osim sto je prodavao ukradene automobile sarajlija
- Super Hik
#10 Re: Uhapsen Darko Elez
hajde, hajde, nagledali smo se mi spektakularnih hapšenja i još spektakularnijih puštanja na slobodu zbog nedostatka dokaza. bojim sa de će od svega ovoga biti tresla se gora rodila se prdibaba, živi bili pa vidjeli.Mascherano wrote:Her Flick wrote:ovu vijest je mac sa dvije ostrice
no vjerujem da će ovo biti pribilježeno kao rješavanje svih do sada ne rješenih razbojništava, krađa i ubistava, bez obzira što neće biti osuđeni.
- Boom71
#11 Re: Uhapsen Darko Elez
Ovo sto se desava nije puko hvatanje kriminalca koji je Uspio u zivotu i koji se godinama,na krilima srece izvlacio dok ga,eto,sreca nije napustila.
Nekada davno upoznao sam Darka Eleza,sasvim slucajno i ne znajuci ko je.
Vidjeli smo se jos nekoliko puta,sretali po nekim kaficima,ulicama....
Bio je budaletina ogromnog srca,a mozga velicine klikera sestoperca i ne zavidne tjelesne konstitucije,dodatno iscrpljene gudrom.
Kao takav nikada se nije mogao osloniti na sirovu snagu,a srce koje je imao nije neki preduslov da se napravi bas ovakva i ovolika kriminalna organizacija i to "uspjesna".
Naravno,kao i svi "uspjesni" kriminalci imao je Politicka "ledja" i zastitu,bas kao i njegov kum Zdrale.
Ja se iskreno nadam da ce ovaj put Pravda pobjediti i da ce na povrsinu izaci sva trulez ove nase Drzave i posebno kriminilizirani politicari koji i prave ovakve "uspjesne" krimose
Pozdravljam Akciju sa nadom da ce Elez,zbog neuzvracene ljubavi (citaj zastite),propjevati i povaliti one koji su ga i Napravili
Nekada davno upoznao sam Darka Eleza,sasvim slucajno i ne znajuci ko je.
Vidjeli smo se jos nekoliko puta,sretali po nekim kaficima,ulicama....
Bio je budaletina ogromnog srca,a mozga velicine klikera sestoperca i ne zavidne tjelesne konstitucije,dodatno iscrpljene gudrom.
Kao takav nikada se nije mogao osloniti na sirovu snagu,a srce koje je imao nije neki preduslov da se napravi bas ovakva i ovolika kriminalna organizacija i to "uspjesna".
Naravno,kao i svi "uspjesni" kriminalci imao je Politicka "ledja" i zastitu,bas kao i njegov kum Zdrale.
Ja se iskreno nadam da ce ovaj put Pravda pobjediti i da ce na povrsinu izaci sva trulez ove nase Drzave i posebno kriminilizirani politicari koji i prave ovakve "uspjesne" krimose
Pozdravljam Akciju sa nadom da ce Elez,zbog neuzvracene ljubavi (citaj zastite),propjevati i povaliti one koji su ga i Napravili
-
Mascherano
- Super Hik
#13 Re: Uhapsen Darko Elez
sjećaš li se ovoga:Mascherano wrote:http://www.youtube.com/watch?v=bqVQqxJD4OM
hapšenje keljmendija i kompanije: http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... kstvu.html
iiiiiiiiiiiiiiii šta bi na kraju, jel se tresla gora................................za one koji ne znaju, dotična gospoda je ubrzo puštena nakon spektakularnog hapšenja i oduzimanja imovine, koja im je, naravno, uredno vraćena.
no nije bez značaja ni ova činjenica:
" Iz ove institucije Srni je ranije potvrđeno da među uhapšenim ima i aktivnih pripadnika više policijskih agencija".
-
Mascherano
#14 Re: Uhapsen Darko Elez
Super Hik wrote:sjećaš li se ovoga:Mascherano wrote:http://www.youtube.com/watch?v=bqVQqxJD4OM
hapšenje keljmendija i kompanije: http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... kstvu.html
iiiiiiiiiiiiiiii šta bi na kraju, jel se tresla gora................................za one koji ne znaju, dotična gospoda je ubrzo puštena nakon spektakularnog hapšenja i oduzimanja imovine, koja im je, naravno, uredno vraćena.
" Iz ove institucije Srni je ranije potvrđeno da među uhapšenim ima i aktivnih pripadnika više policijskih agencija".
Ja sam optimista da su ovo ipak neka nova vremena...
- Super Hik
#15 Re: Uhapsen Darko Elez
pa ćeš nakon ovoga za neki drugi slučaj biti optimista, biće to druga vremena, pa poslije toga opet neka druga vremena............i tako optimistično ćemo svi skupa utonuti u ........................da se ne izražavam.Mascherano wrote:Super Hik wrote:sjećaš li se ovoga:Mascherano wrote:http://www.youtube.com/watch?v=bqVQqxJD4OM
Ja sam optimista da su ovo ipak neka nova vremena...
- mrtva kokoš
#16 Re: Uhapsen Darko Elez
Mashcerano, uredu vidi se da su poceli cistku u istocnom...a kad ce te vi poceti u zapadnom dijelu pa da se i vi mozete pohvaliti...??
konkretno, posto sam upratio da oprasujes na opcini n.grad interesuje me kad ce tu poceti cistka...je li dok se osposobe novi zatvorski kapaciteti ili...??
uradite i vi nesto pa otvori temu da vas pohvalimo...treba li ti reci neko na forumu tko na podrucju svrakino - vojnicko polje dila drogu, odradjuje kuce i stanove i auta, tko za koga radi,tko nosa oruzje, tko voza motore i auta sumnjivih registracija, tipa onoga audija sa anexsa od prije par dana...
ukratko tko drzi to podrucje i tko je tu redovno dolazio u posjete dok je bio ziv...znate vi sve samo nikakve fajde kad medju vama ima njihovih prijatelja koji im redovno javljaju radnju,stanje i zbivanje u istoj toj policijskoj upravi opcine n.grad...
konkretno, posto sam upratio da oprasujes na opcini n.grad interesuje me kad ce tu poceti cistka...je li dok se osposobe novi zatvorski kapaciteti ili...??
uradite i vi nesto pa otvori temu da vas pohvalimo...treba li ti reci neko na forumu tko na podrucju svrakino - vojnicko polje dila drogu, odradjuje kuce i stanove i auta, tko za koga radi,tko nosa oruzje, tko voza motore i auta sumnjivih registracija, tipa onoga audija sa anexsa od prije par dana...
ukratko tko drzi to podrucje i tko je tu redovno dolazio u posjete dok je bio ziv...znate vi sve samo nikakve fajde kad medju vama ima njihovih prijatelja koji im redovno javljaju radnju,stanje i zbivanje u istoj toj policijskoj upravi opcine n.grad...
-
Mascherano
#17 Re: Uhapsen Darko Elez
Splinter wrote:Mashcerano, uredu vidi se da su poceli cistku u istocnom...a kad ce te vi poceti u zapadnom dijelu pa da se i vi mozete pohvaliti...??
konkretno, posto sam upratio da oprasujes na opcini n.grad interesuje me kad ce tu poceti cistka...je li dok se osposobe novi zatvorski kapaciteti ili...??![]()
A sto ti to meni pricas?
Ja sam bolan obican prasinar koji radi ono sto mu se kaze, ide u racije i hapsenja kad neko drugi to naredi... a ti ako imas ikakva saznanja, znas broj krimolovaca, pa im javi...
- Super Hik
#18 Re: Uhapsen Darko Elez
a ne, ne, nisi ti običan prašinar, odnosno možda i jesi ali prašinar sa štelom. jer obični prašinari hodaju po terenu a ti imaš i kancelariju i još k tomu kompijuter, pa i internet.................a takvi se mogu na prste prebrojati.Mascherano wrote:Splinter wrote:Mashcerano, uredu vidi se da su poceli cistku u istocnom...a kad ce te vi poceti u zapadnom dijelu pa da se i vi mozete pohvaliti...??
konkretno, posto sam upratio da oprasujes na opcini n.grad interesuje me kad ce tu poceti cistka...je li dok se osposobe novi zatvorski kapaciteti ili...??![]()
A sto ti to meni pricas?Ili mozda mislis da sam ja Himzo Selimovic?
![]()
Ja sam bolan obican prasinar koji radi ono sto mu se kaze, ide u racije i hapsenja kad neko drugi to naredi... a ti ako imas ikakva saznanja, znas broj krimolovaca, pa im javi...
a ja sam krimolovce jednom nazvao i nikad više. zvao sam ih da prijavim pustošenje šuma u rakovici, kamioni i traktori svaki dan prolazili a oni mene pitaju imam li zapisane tablice. kako vozila nisu imala tablice rekli su da ne mogu nista uraditi. na moj komentar da postave jednog policajca na cestu rekli su da oni nisu policijska agencija i nemaju svoje policajce. ocigledno mu se nije radilo, jer koliko ja znam prijavu jetrbao samo proslijediti nadleznim, no i to mu je bilo tesko.
-
Mascherano
#19 Re: Uhapsen Darko Elez
Super Hik wrote:a ne, ne, nisi ti običan prašinar, odnosno možda i jesi ali prašinar sa štelom. jer obični prašinari hodaju po terenu a ti imaš i kancelariju i još k tomu kompijuter, pa i internet.................a takvi se mogu na prste prebrojati.Mascherano wrote:Splinter wrote:Mashcerano, uredu vidi se da su poceli cistku u istocnom...a kad ce te vi poceti u zapadnom dijelu pa da se i vi mozete pohvaliti...??
![]()
E daj Boze da je tako kako ti kazes, ali ja se druskane moj javljam od kuce i u slobodno vrijeme.
- Super Hik
#20 Re: Uhapsen Darko Elez
e onda pardon.Mascherano wrote:
![]()
![]()
![]()
E daj Boze da je tako kako ti kazes, ali ja se druskane moj javljam od kuce i u slobodno vrijeme.
- mrtva kokoš
#21 Re: Uhapsen Darko Elez
himzo nije u novom graduMascherano wrote:Splinter wrote:Mashcerano, uredu vidi se da su poceli cistku u istocnom...a kad ce te vi poceti u zapadnom dijelu pa da se i vi mozete pohvaliti...??
![]()
pa bas sto si obican prasinar treba da ta svoja saznanja(nemoguce je da ne vidis sta se radi na ovoj relaciji) preneses nadleznom ili kome vec i pokrenete vise tu akciju...a to za krimolovce objesi macku o rep, njima trebas video ili neki materijalni zapis pokazati, samo da se dignu sa stolice...
- mrtva kokoš
#22 Re: Uhapsen Darko Elez
sto ga narezili, sad cemo cekati po 2 dana da nam odg.Super Hik wrote:e onda pardon.Mascherano wrote:
![]()
![]()
![]()
E daj Boze da je tako kako ti kazes, ali ja se druskane moj javljam od kuce i u slobodno vrijeme.no opet moram primjetiti da imas previse slobodnog vremena
![]()
(sala)
- Csuhay
#23 Re: Uhapsen Darko Elez
Ne daj se Dare, Kaleta i Bake su uz tebe