Hvala im na neizmijernim simpatijama tih dana, ta '93 bijese bas simpaticna.Banksy wrote:Evo, valjam se od šege ...Prošli smo mi već ovu priču, Fudo, i ne da mi se ponavljati. Naravno da je bila ključna i da se na njoj insistiralo, evropski Jeruzalem, četiri bogomolje u sto metara, odbrana evropskih vrijednosti blabla, a sve ne bi li se dobila podrška i simpatije Zapada i ne bi li se sačuvalo Bosnu cijelom, znaš to k'o i ja. To što je sve bila ubleha i što smo nasankani je druga priča ... A ti sad nastavi, bez mene.
Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
-
Fudo387
#376 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
-
Drinski
#377 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
ma nemas se sta izvinjavati, to je tako.sumirprimus wrote:mislio sam na sda.Drinski wrote:sumirprimus wrote: sto ne pita svoje partijske drugove sto ne lbokirasev kasarne po bih?pa dobro, bar ja na ovom forumu, osuđujem sve politička partije redom. evo, nađi mi, gdje sam pohvalio recimo, Fahru, SDP, Novalića ili Nasu stranku...to sto ti mislis da neko kritikuje jer je pripadnik ove ili one stranke, to je druga stvar.sumirprimus wrote:nista, nek drinski pita sefa da ugrira,sta se moze ucinit...
posto sve znaju.
ako sam pogrijesio izvinjavam se.ok?
-
sumirprimus
-
Drinski
#379 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa na forumu se odmah svi svrstavaju za ovoga ili onoga, a i da ne postoje odgovorna stranka u nasoj zemlji. ljudi mi ne mogu da vjeruju da nisam član niti jedne polit.partije.sumirprimus wrote:sta je tako?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#380 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Malo nabacujemo šbb kbb. Evo hipoteticki, a ovo sam pitanje postavio mnogim ljudima "sa obje strane", da se odlucilo na taj korak (ustvari odlucilo se, pa je Alija odustao), bi li se izbjeglo ovo sto se desilo?Drinski wrote:dobro, ne treba sad pretjerivati._BataZiv_0809 wrote:Ako se moglo udruziti sa crnim vragom, pa sto ne ostadosmo u krnjoj Jugoslaviji po sporazumu Zulfikarpasic-Milosevic?
-
Drinski
#381 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
nije tema, ali ne mislim da bi bilo dobro._BataZiv_0809 wrote:Malo nabacujemo šbb kbb. Evo hipoteticki, a ovo sam pitanje postavio mnogim ljudima "sa obje strane", da se odlucilo na taj korak (ustvari odlucilo se, pa je Alija odustao), bi li se izbjeglo ovo sto se desilo?Drinski wrote:dobro, ne treba sad pretjerivati._BataZiv_0809 wrote:Ako se moglo udruziti sa crnim vragom, pa sto ne ostadosmo u krnjoj Jugoslaviji po sporazumu Zulfikarpasic-Milosevic?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#382 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Sad cu ja otvoriti temu, pa vas ocekujem na njojDrinski wrote:
nije tema, ali ne mislim da bi bilo dobro.
EDIT: ima tema, ali je zakljucana, pitacu moderaciju prije otvaranja
- BHCluster
#383 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Mozda iz istog razlog sto to nisu uradili Slovenija, Hrvatska, Makedonija, i na kraju Crna Gora i Kosovo._BataZiv_0809 wrote:Ako se moglo udruziti sa crnim vragom, pa sto ne ostadosmo u krnjoj Jugoslaviji po sporazumu Zulfikarpasic-Milosevic?
-
sumirprimus
#384 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
normalno,na politickoj temi,da se svrstas uz jedan politicki koncept...Drinski wrote:Pa na forumu se odmah svi svrstavaju za ovoga ili onoga, a i da ne postoje odgovorna stranka u nasoj zemlji. ljudi mi ne mogu da vjeruju da nisam član niti jedne polit.partije.sumirprimus wrote:sta je tako?
ne mos i za lijeve i za desne u isto vrijeme...to se zove prelivoda ili stranke centra...
-
Drinski
#385 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
ma ne volim ja puno niti stranke centra.sumirprimus wrote:normalno,na politickoj temi,da se svrstas uz jedan politicki koncept...Drinski wrote:Pa na forumu se odmah svi svrstavaju za ovoga ili onoga, a i da ne postoje odgovorna stranka u nasoj zemlji. ljudi mi ne mogu da vjeruju da nisam član niti jedne polit.partije.sumirprimus wrote:sta je tako?
ne mos i za lijeve i za desne u isto vrijeme...to se zove prelivoda ili stranke centra...
-
Bodkin
#386 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Ne bi. Bosnjaci bi ginuli u hrvatskoj ili kosovu. Pitanje je da li bi danas bolje bilo jer su ginuli i ovdje. To je sbb kbb_BataZiv_0809 wrote:Malo nabacujemo šbb kbb. Evo hipoteticki, a ovo sam pitanje postavio mnogim ljudima "sa obje strane", da se odlucilo na taj korak (ustvari odlucilo se, pa je Alija odustao), bi li se izbjeglo ovo sto se desilo?Drinski wrote:dobro, ne treba sad pretjerivati._BataZiv_0809 wrote:Ako se moglo udruziti sa crnim vragom, pa sto ne ostadosmo u krnjoj Jugoslaviji po sporazumu Zulfikarpasic-Milosevic?
-
sumirprimus
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#388 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
_BataZiv_0809 wrote:Malo nabacujemo šbb kbb. Evo hipoteticki, a ovo sam pitanje postavio mnogim ljudima "sa obje strane", da se odlucilo na taj korak (ustvari odlucilo se, pa je Alija odustao), bi li se izbjeglo ovo sto se desilo?Drinski wrote:dobro, ne treba sad pretjerivati._BataZiv_0809 wrote:Ako se moglo udruziti sa crnim vragom, pa sto ne ostadosmo u krnjoj Jugoslaviji po sporazumu Zulfikarpasic-Milosevic?
bolje da si pitao ovako , sta bi bilo da fikret abdic nije odustao od predsjednikovanja i dao aliji kao drugoplasiranom na izborima funkciju predsjednika. koliko se sjecam abdic je pobijedio na izborima i reko ja odo u kladusu zajebavat se oko agrokomerca a evo tebi alija pa se zajebaji s bobanom i rasom.
da je abdic ostao predsjednik ostao bi u krnjoj jugi htio ne htio.
-
Drinski
#389 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
pa, ako bih mogao biti član UO Telekoma, sto da ne?sumirprimus wrote:znaci sda.
-
sumirprimus
#390 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
tako jeftino???Drinski wrote:pa, ako bih mogao biti član UO Telekoma, sto da ne?sumirprimus wrote:znaci sda.
-
Drinski
#391 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
a, koliko je to para tacno?sumirprimus wrote:tako jeftino???Drinski wrote:pa, ako bih mogao biti član UO Telekoma, sto da ne?sumirprimus wrote:znaci sda.
- nemampojma0
#392 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Moji prijatelji, nije mi cilj dokazivanje ko je u pravu, vec istina. Drinski barata cinjenicama. Salik, moguce je da nemas sve podatke iz tog doba.Drinski wrote:Odakle? Iz skladista MUP-a.salik79 wrote: Od cega, molim te, da se izdvoji 150 cijevi?! Jarane, zasto nije Zvornik za Tuzlu "izdvajao cijevi"?! Covjece, govoris kao da je Tuzla u to vrijeme bila regionalni lider odbrane i kao da je neko dostavljao u Tuzlu oruzje, koje kasnije nije ditribuirano dalje. U SUP-u nisu ni pod razno mogli znati ko je istinski patriota, a ko peta kolona. Cijeli korpus JA tu, plus dodatne snage koje su se povukle iz Slovenije, i ti ocekujes da se nasi isprse sa ljiljanima i tandzarama u rukama protiv toga?! Morala se mudro odigrati ta igra, ne davati povoda da se krene u otvoreni sukob, prije nego smo realno bili spremni za to. Zbog toga i oznake grada Tuzle, kao jedinica TO. Zato se i igralo na kartu "zajednicke odbrane od vanjskog neprijatelja". Za to vrijeme se radilo na pridobivanju povjerenja unutar korpusa, odnosno na "obradi" onih koji su se kolebali. Dvojica ljudi koje licno znam, a koji su dali lavovski doprinos u tome, su Rade Golic (jedan od komandira specijalnog voda u JNA), te Dusko Rujevic...Na taj nacin je izvuceno dosta prijeko potrebnog oruzja, pridobijeno ljudstvo, odnosno "obradjen" povelik dio onih koji nisu bili za rat, te su jedva cekali da se vrate svojim kucama u Srbiju...Duga prica...Pripadnici PL su, zadnje sto mi je poznato, bili smjesteni u fiskulturnoj sali OS Jusuf Jakupovic, a razmjestaj strunjaca i ostalih potrepstina organizovao nastavnik fizickog vaspitanja Branko (prezimena se ne mogu sjetiti) - takodjer jedan od dokazanih patriota...Uglavnom, morala se voditi itekako mudra politika, sto bi rekli mic po mic i u rukavicama, jer inace bi bili osudjeni na klaonicu poput ostalih gradova gdje je sve islo na "ho-ruk", odnosno "grlom u jagode". To se pokazalo kao najefikasniji nacin odbrane grada.
A ako nije imao, onda je trebao da postupi po ostatku naredbe.
Uslijed takve igre "zajednicke odbrane od vanjskog neprijatelja", koji dugo nije bio definisan, nastradale su rubne općine, jer su imali opstrukciju u Tuzli.
Ja ti ne znam gdje je skola Jusuf Jakupović, ali su u aprilu jednice PL i Reg. Stab PL (ukuljučujući i Vahu, koji je tada nekako imenovan i za k-danta Ok St TO) bukvalno protjerani iz Tuzle zbog prijetnji hapšenjem.
Sve ovo ti moze potvrditi Salih Kulenović (ili bilo ko iz tog tadašnjeg kruga oko SDA u Tuzli).
Tacno je da je Vaha bio uhapsen i cuvan u kasarni...izvucen je i krio se u jednoj kuci, koju je morao napustiti. Tacno je da su na K.Grad dolazile grupice boraca iz Kalesije i Zivinica, dakle mogla se uputiti pomoc,ali nije. Najbolji ljudi PL ratuju na Zvorniku i niko im ne salje pomoc, govori o tome i kapetan Almir komandant K.Grada, ali i Crni Labud, k.Hajro i Hase. Crni Labud gine 10.maja i zarobljava prvi tenk u BIH,a u Tuzli se mudruje. Tacno je i da je zaustavljen prodor kapetana Hajre prema Kamenici i Srebrenici, tacno je da je naredjeno povlačenje s Pećine kad je zauzeta i izginuli najbolji komandanti, tacno je da nije poslana nijedna jedinica na proboj koridora jula 95., a sve ovo po naredbama iz Tuzle. Takodjer, tacno je i da se najbrojnija brigada drzi u Kladnju , umjesto blize Drini. Tacno je da su zvornicki i podrinjski borci isli na Vares, Olovo, Gradacac, Brcko, Sarajevo i S. Most, ali nikako prema Drini.Vjerujem da Tuzla nije sama odlucivala o ovome.
Hocu da kazem da je Tuzla mnogo, ali mnogo kalkulisala i trazila najbolje rjesenje iskljucivo za sebe, zanemarujuci cijelu SI Bosnu.
A oko datuma, evo i jedno prisjecanje.
https://www.youtube.com/watch?v=lIrKfrBsdcQ
-
sumirprimus
#393 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
drzava nema cijenu...Drinski wrote: a, koliko je to para tacno?
-
sumirprimus
#394 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
trebali ste uhvatit vahu i nek vas izorganizuje kad ga toliko spominjete...tog o kom pricate..
hebale vas kalkulacije vise...
hebale vas kalkulacije vise...
- Mlohavi
#395 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
sumirprimus wrote:drzava nema cijenu...Drinski wrote: a, koliko je to para tacno?
Patnje ce biti i proci, drzava je ta koja ostaje.
-
Drinski
#396 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
e moj druze sve ima cijenu, samo ti ne bih pozelio da to moras birati.sumirprimus wrote:drzava nema cijenu...Drinski wrote: a, koliko je to para tacno?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#397 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Nadam se samo da ce ruka pravde poklopiti apsolutno sve koji to zasluzuju bez obzira na vjeru, naciju itd. Sakibe, Sakibe....htio si se kofrciti sa mudzahedinima i eto sad ces imati priliku da to dobro pojasnis. Ja bih usput priljepio i porijeklo imovine pa sve u paketu.
Medjutim isto tako bih upitao SIPU zasto ne hapse covjeka koji rusi ustavni poredak drzave ili su tolike pizde pa ne smiju!!!!! Ah da, da ne bi bilo zabune mislim na Milorada Micu Dodika iz Laktasa.
Medjutim isto tako bih upitao SIPU zasto ne hapse covjeka koji rusi ustavni poredak drzave ili su tolike pizde pa ne smiju!!!!! Ah da, da ne bi bilo zabune mislim na Milorada Micu Dodika iz Laktasa.
- muha_sa
#398 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
prije ce na k...cu nokat narast nego ce ovaj i njemu slicni bit uhapšenihrasno38 wrote:Nadam se samo da ce ruka pravde poklopiti apsolutno sve koji to zasluzuju bez obzira na vjeru, naciju itd. Sakibe, Sakibe....htio si se kofrciti sa mudzahedinima i eto sad ces imati priliku da to dobro pojasnis. Ja bih usput priljepio i porijeklo imovine pa sve u paketu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#399 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Znam al cisto onako spomenem gdje god imam priliku. Medjutim to isto smo govorili i za Milosevica, Karadzica, Mladica, Seselja itd itd pa zavrsise na kraju ili iza resetaka ili zauvjek ali opet iza resetaka (izuzev Seselja jer je to kreten nevidjenih razmjera i takve slucajeve majke momentalno pobacuju).muha_sa wrote:prije ce na k...cu nokat narast nego ce ovaj i njemu slicni bit uhapšenihrasno38 wrote:Nadam se samo da ce ruka pravde poklopiti apsolutno sve koji to zasluzuju bez obzira na vjeru, naciju itd. Sakibe, Sakibe....htio si se kofrciti sa mudzahedinima i eto sad ces imati priliku da to dobro pojasnis. Ja bih usput priljepio i porijeklo imovine pa sve u paketu.
-
dječak sa šibicama
#400 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Koja papanijada, ovolika kuca, a prozori pola sa pola metra.zateznistub wrote:Skromno bošnjački...