Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post Reply
salik79

#301 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by salik79 »

nemampojma0 wrote:De vise da se razjasnimo oko tih arapa..vecina njih je dosla il da se sakrije od zakona u svojim drzavama il da se ozeni i ne pravite vise od njih nikakve borcine.
Ili kao spijuni bjelosvjetskih agencija.
beniciodeltoro

#302 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by beniciodeltoro »

limeni wrote:@beniciodeltorislav

1. Da, mi Bosnjaci muslimani smo se borili za Republiku Bosnu i Hercegovinu. Ja se ne grozim svoje vjere jer je to dio mog identiteta ostali su nasa braca Srbi i Hrvati koji su istinski volili BiH uz nas a oni supci koji su se vremenom ispalili za Pale i Lukavicu da bi nas granatirali su za mene nebitni.
2. Nase patriotske pjesme (iako nisam neki ljubitelj te vrste muzike) su pune ljubavi posebno prema domovini dok su vase pjesme "sve dzamije u oblake lete", "kad udare srbi sa svih strana nece vise biti muslimana" i "nosila ti drina 100 mudzahedina (svaka slicnost sa vucicem je slucajna). Vi imate neke cudne poglede na svijet a ne mi.
3. Oduvijek sam govorio Babo a Selam se naziva braci po vjeri mada ni dobar dan nije zlonamjeran pozdrav.
4. Mogu oni koji hoce da piju vazda piti nemoj izmisljati neistine.
5. Pa jebo ga ti kako ste nas onda poklali kada smo mi krvolocni bili spremni u "zelenim kosuljama"? Da smo bogdo bili spremni...
Da smo vam se naguzili vi ne bi prestali klati, ne bi bili za zajednicku BiH, ne bi se odrekli hrvatstva i srpstva tako da je neukusno doci na forum i prosipati iz supljeg u prazno nego shvatimo da je ova danasnja BiH sa torovima itekako bolja varijanta ove drzave, makar nema laznog sjaja i bratstva nego iskreno zivimo zajedno i ovako je mozda najbolje dok se neke stvari ne promjene a bratstva nece biti dok Dodik i slicni vode glavnu rijec.
Do sada sam bio SAFFovac, Zukorlićev glasnogovornik, Sandžaklija, neko ko širi bošnjački nacionalizam po forumu e nek sam sada i đikan :D
Da si malo bolje skontao post shvatio bi da pišeš gluposti ali si valjda bio previše zauzet da mi smisliš jedno kreativno đikansko ime. Evo ja smatram prvi da je itekako bilo taktički pametno što smo se sami "islamizirali" kada su Srbi i Hrvati krenuli sa svojim strankama jer je to bio spas nas Bošnjaka. Isto smatram da je itakako bilo pametno za nas što smo imali predsjednika koji je trebao biti vođa svih Bosanaca a ponašao je se kao Bošnjački lider. Nije se mogao Alija ponašati kao lider svih Bosanaca i Hercegovaca i staviti poziciju predstavnika Bošnjaka u drugi plan ako ti svjetske sile daju do znanja da i ne planiraju jednu građansku BiH nego podjelu na nacionalne torove. U toj situaciji bi Alija borio jednu već izgubljenu bitku, bitku za građansku BiH i trošio dragocjeno vrijeme a glavnu bitku, bitku za svoj narod bi zapostavio tako da bi mi na kraju bili skroz donji.

Ali to ne znači da su pojedini kao ti licemjeri i ako je tvoj jedini odgovor iz afekta da sam đikan onda sve govori o tome koliko te istina pogađa.
Volim i ja te patriotske pjesme pune ljubavi gdje su tekstovi namjenjeni za jednu muslimansku vojsku, nazivam i ja selam i ne smatram to uopšte zlonamjernim pozdravom ali je razlika šta se radi privatno a drugo je da selam postane službeni pozdrav Armije BiH. Nemoj mi onda šuplje kako je Armija mjesto za svu tvoju braću Srbe i Hrvate koji vole BiH a ne vidiš problem u tome što komandant naziva selam i da vas sve motivira pjesma "Allah, Allah majka klanja".
Ja za razliku od tebe bar priznajem da je se tako moralo uraditi jer je to bila posljedica politike stranaca koji nisu htjeli građansku BiH.
Razlog zašto ja uopšte to pominjem i zašto je uopšte u kontekstu na ovoj temi je što se sad 20 godina kasnije svi prave fini i naše časne generale pljuju jer su islamizirali našu Armiju a svi su pjevali te pjesme pune ljubavi i tekbirali a sada kao pojedinci uništili viziju građanske BiH :-)
XXS

#303 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by XXS »

beniciodeltoro wrote:De šta vam je ljudi, ponašate se kao da je Alija rahmetli pokazao tek pravo lice sa mudžahedinima i da je kao tokom rata nekada došlo do jedne tačke kada je se Armija islamizirala. Taktika je bila jednostavna, ovamo ovi u borbi za veliku Srbiju, sa druge strane HVO i pod ljiljanima sve BH patriote koje su se borile za bošnjačku muslimansku stranu samo što su to neki prije a neki kasnije shvatili. ........
Nastanak drzave, borba za samostalnost i suverenost su ozbiljne stvari i gomila naroda se vijekovima borila da bi bili samostalni i suvereni.
Ono sto se nama desilo na osnovu politicke situacije u nekadasnjoj SFRJ je sljedece.
Pravno se ispostavilo da BIH, uz odredjenu demokratsku proceduru i povoljnu politicku klimu na zapadu ima sansu za samostalnost i suverenost i ima sansu da ta suverenost bude fakticki i pravno priznata, kako od UN-a, tako i od vecine glavnih igraca na medjunarodnoj politickoj sceni.

Zato se i krenulo u proces referenduma i zato je Republika BIH, nakon referendumskih rezultata postala medjunarodni politicki i pravni faktor.
To je to, game over!!!

Sta se desava nakon toga? Pojavljuje se neprijatelj broj jedan, koji javno i militantno, protiv medjunarodno priznate drzave zapocinje agresiju i zapocinje okupaciju teritorija.
Nakon toga, pojavljuje se neprijatelj broj dva i cini istu stvar kao neprijatelj broj jedan.

Znaci, imamo medjunarodno priznatu drzavu sa svojim ustavno pravnim poredkom, koji je garantovao jednakopravnost svih gradjana na svakome pedlju drzavne teritorije, protiv dvije agresorske sile u medjunarodnom ratnom i pravnom sukobu.

Tesko i zajebano jeste bilo ali do ovoga momenta, u ozbiljnim krugovima, nije moglo biti nikakvog govora o gradjanskom ratu jer je situacija bila cista. Znalo se ko napada ustav suverene drzave i znalo se ko ga brani.

Imamo gomilu primjera koroz istoriju, u kojima se se zemlje nalazile i u tezem polozaju pa nisu pristale na ustupke neprijatelju.

Sta radi Alija?
Puca u ledja RBIH i prikljucuje se kao nacionalni neprijatelj broj tri protiv medjunarodno priznatog ustava RBIH. Od tog momenta vise nema medjunarodno priznatog faktora nego postoje tri zaracene strane sto je klasican primjer gradjanskog rata. Od tog' momenta samo je bilo pitanje ko ce vise zemlje da zgrabi i kako ce izgledati zavrsne mape.

Od tog momenta samo je pitanje trenutka kada ce se te tri zaracene strane vratiti oruziju da zavrse ono sto je Dayton prekinuo.
Mohamad Sissoko

#304 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Mohamad Sissoko »

General War wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
salik79 wrote:Ispaljivo bi karinu, kao sto general Halilovic rece. Do 1995. nas nije trebalo ni biti.
:thumbup:
Sjedili bi po rovovima i drzali u ruci kurčinu čekajući da nam slobodarska Europa pomogne,mamu li im jebem.
Sve James Bondovi danas pametuju kako šta, jbo im Miteran majku.
To ti Hodze dovama prizvale bombardovanje i zaustavljanje ofanziva u nekoliko navrata cetalja i wasingtonski sporazum ?
Bosanske izbjeglice otisle za Iran i Arabiju ili u Njemacku ili kod tog Miterana?
...kad se po pamet ide na hutbama nista drugacije ni ocekivati
Pojma ti nemaš ni ko sam ni sta sam, upucaj se. :D
Walther

#305 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Walther »

XXS wrote:
beniciodeltoro wrote:De šta vam je ljudi, ponašate se kao da je Alija rahmetli pokazao tek pravo lice sa mudžahedinima i da je kao tokom rata nekada došlo do jedne tačke kada je se Armija islamizirala. Taktika je bila jednostavna, ovamo ovi u borbi za veliku Srbiju, sa druge strane HVO i pod ljiljanima sve BH patriote koje su se borile za bošnjačku muslimansku stranu samo što su to neki prije a neki kasnije shvatili. ........
Nastanak drzave, borba za samostalnost i suverenost su ozbiljne stvari i gomila naroda se vijekovima borila da bi bili samostalni i suvereni.
Ono sto se nama desilo na osnovu politicke situacije u nekadasnjoj SFRJ je sljedece.
Pravno se ispostavilo da BIH, uz odredjenu demokratsku proceduru i povoljnu politicku klimu na zapadu ima sansu za samostalnost i suverenost i ima sansu da ta suverenost bude fakticki i pravno priznata, kako od UN-a, tako i od vecine glavnih igraca na medjunarodnoj politickoj sceni.

Zato se i krenulo u proces referenduma i zato je Republika BIH, nakon referendumskih rezultata postala medjunarodni politicki i pravni faktor.
To je to, game over!!!

Sta se desava nakon toga? Pojavljuje se neprijatelj broj jedan, koji javno i militantno, protiv medjunarodno priznate drzave zapocinje agresiju i zapocinje okupaciju teritorija.
Nakon toga, pojavljuje se neprijatelj broj dva i cini istu stvar kao neprijatelj broj jedan.

Znaci, imamo medjunarodno priznatu drzavu sa svojim ustavno pravnim poredkom, koji je garantovao jednakopravnost svih gradjana na svakome pedlju drzavne teritorije, protiv dvije agresorske sile u medjunarodnom ratnom i pravnom sukobu.

Tesko i zajebano jeste bilo ali do ovoga momenta, u ozbiljnim krugovima, nije moglo biti nikakvog govora o gradjanskom ratu jer je situacija bila cista. Znalo se ko napada ustav suverene drzave i znalo se ko ga brani.

Imamo gomilu primjera koroz istoriju, u kojima se se zemlje nalazile i u tezem polozaju pa nisu pristale na ustupke neprijatelju.

Sta radi Alija?
Puca u ledja RBIH i prikljucuje se kao nacionalni neprijatelj broj tri protiv medjunarodno priznatog ustava RBIH. Od tog momenta vise nema medjunarodno priznatog faktora nego postoje tri zaracene strane sto je klasican primjer gradjanskog rata. Od tog' momenta samo je bilo pitanje ko ce vise zemlje da zgrabi i kako ce izgledati zavrsne mape.

Od tog momenta samo je pitanje trenutka kada ce se te tri zaracene strane vratiti oruziju da zavrse ono sto je Dayton prekinuo.
Postoji samo jedan problem u toj teoriji... Ustvari vise njih ali dva jako bitna. Odnos MZ do BIH i do muslimana. Onomad kad je Bosna postala turbodrzava i sve to MZ je uvela Bosni i Bosnjacima sankcije tj. osudila na smrt. A sad to ubaci u teoriji sta je Alije trebao ili nije trebao... bla bla bla bla. Alija je valjda trebao proglasiti bar jedan od 3 naroda teroristima, zar ne...

Tito dragi ...
beniciodeltoro

#306 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by beniciodeltoro »

Walther wrote:99% bosanskih katolika & pravoslavaca otislo na onu stranu a pajdo jos uvijek o gradjanskoj bih :D ono kad ti neko kaze da te NECE a ti jos goras u njega :roll:

eto alija je islamizirao ARBIH I ne nedostatak katolika&pravoslavaca
Valjda ne misliš mene sa pajdom jer ako pročitaš moj post skontat ćeš da se ti i ja slažemo. Ako me ne misliš onda izvini :)
General War

#307 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by General War »

Walther wrote:
General War wrote:
salik79 wrote:@General War

Jesi li bio rodjen tada?! Sjecas li se nametnutog embarga na oruzje, takoreci od prvog dana rata?!
Sine, embargo je bio svima u ex yu...postavljao sam ti razlog stzo se prale ruke konkretno za alju i dvostruku igru, a ti se pravis mutav.
cuj svima... a svi su eto imali jednake pozicije u startu...
...e tako isto reci od lopova koji uperi pistoolj prema tebi da ti uzme pare do recimo Cengica kad ti dijete bude na fakultet islo...jebi ga niste na istim pozicijama...ljudi o cemu vi pricate? Zivot je neposten, zato se i spremi prije sranja, posebno kad ti se sranje najavljuje.
Walther

#308 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Walther »

A Alije se eto mogao spremati kad je pola drzave (bukvalno) peta kolona. Sta tacno je mogao uraditi a da to nije pocetak na otvoreni rat? A Cengic je imao posla sa svakakvim polusvijetom da nabavi drzavi oruzje.
XXS

#309 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by XXS »

Walther wrote: Postoji samo jedan problem u toj teoriji... Ustvari vise njih ali dva jako bitna. Odnos MZ do BIH i do muslimana. Onomad kad je Bosna postala turbodrzava i sve to MZ je uvela Bosni i Bosnjacima sankcije tj. osudila na smrt.
Jeste, zato je RBIH postala medjunarodno priznati pravni faktor. Zato joj je MZ dodjelila to priznanje,

Najveci problem Bosne i politicke borbe u BIH je cinjenica da su mladomuslimanski politicari svoje politicko umjece ucili od najgorih srpskih i najgorih hrvatskih politicara. Alija je bio politicka neznalica koja je citav zivot mastala o nekom imaginarnom islamskom drustvu i kad su ga Cosic, Seselj i ostali iz SANU-a izvadili iz zatvor da im bude partner u raspadu Yugoslavije nije ni cudo sto je bio izgubljen te prijepodne mislio jedno, a poslijepodne drugo.
General War

#310 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by General War »

Walther wrote:A Alije se eto mogao spremati kad je pola drzave (bukvalno) peta kolona. Sta tacno je mogao uraditi a da to nije pocetak na otvoreni rat? A Cengic je imao posla sa svakakvim polusvijetom da nabavi drzavi oruzje.
Pola drzave peta kolona, pa avdicevci, pa HVO pa drugi gradovi drugacija politika...de saberi malo bolje (kako to izgleda nekome sa strane kad uporedi i treba da donese odluku?)...evo samo procitaj komentare gore
Za Cengica si fulao. Plan se skuje, oruzje se nabavi, saveznici okupe...pa onda...ne obratno.
Edin H.

#311 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Edin H. »

General War wrote:
Walther wrote:A Alije se eto mogao spremati kad je pola drzave (bukvalno) peta kolona. Sta tacno je mogao uraditi a da to nije pocetak na otvoreni rat? A Cengic je imao posla sa svakakvim polusvijetom da nabavi drzavi oruzje.
Pola drzave peta kolona, pa avdicevci, pa HVO pa drugi gradovi drugacija politika...de saberi malo bolje (kako to izgleda nekome sa strane kad uporedi i treba da donese odluku?)...evo samo procitaj komentare gore
Za Cengica si fulao. Plan se skuje, oruzje se nabavi, saveznici okupe...pa onda...ne obratno.
Nije frajer, zar nije bolje donacije za oruzje zaslepati, i uvesti sistem samonaoruzavanja i kompenzacije nedostatka oruzja ljudstvom :zzzz:
salik79

#312 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by salik79 »

General War wrote:
Nismo mi ni kovali planove. Za nas je plan bio skovan - i to potpuni bioloski nestanak sa ovih prostora. Nase je bilo da se branimo i odbranimo, kako znamo i umijemo. I to je sve, nemalo, iznenadilo - te malo svima pomrsilo racune, odnosno - sjebalo planove.
nightvision

#313 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by nightvision »

salik79 wrote:
zagortenej wrote: koliko poznaješ bivših boraca da su ratovali na Allahovom putu? na stranu sad šta stvarno podrazumijeva termin džihad i šehid.
Masu njih, jer to ne iskljucuje borbu za domovinu i njen(e) narod(e).
Od kojih inace nijedan nije rodjeni bosnjak. :lol:
Edin H.

#314 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Edin H. »

salik79 wrote:
General War wrote:
Nismo mi ni kovali planove. Za nas je plan bio skovan - i to potpuni bioloski nestanak sa ovih prostora. Nase je bilo da se branimo i odbranimo, kako znamo i umijemo. I to je sve, nemalo, iznenadilo - te malo svima pomrsilo racune, odnosno - sjebalo planove.
Nije to bas tako jednostavno, ima i toga, ali bilo je i ono Cengino u Parlamentu "Pliva patka, pliva guska..."
Alija isforsirao referendum preglasavanjem jednog naroda. a Radovan 110% :D za ostanak u Jugoslaviji, Hrvati hinjski da ga suknu Srbima.

Seljacka posla :oops:
nightvision

#315 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by nightvision »

Walther wrote: 99% bosanskih katolika & pravoslavaca otislo na onu stranu a pajdo jos uvijek o gradjanskoj bih :D ono kad ti neko kaze da te NECE a ti jos goras u njega :roll:

eto alija je islamizirao ARBIH I ne nedostatak katolika&pravoslavaca
Ma jok, dje bi to on... On je zagovarao sekularnu drzavu. Sad dosta ironije. Najgore od svega je sto je u javnosti zagovarao sekularnu drzavu a u praksi pristao na podjelu drzave radi fiNdzana. To je taj metak u ledja koji smo dobili. Sve poslije toga je istorija.
General War

#316 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:
Mozda nismo kovali planove, ali savrseno smo pristali na igru i upali u zamku...
Do tebe je da se zavaravas, da je neko (ne cetalji ili ujke) htio da se se to desi, desilo bi se...kao sto se desilo na dijelovima BiH, i sta se konkretno promjenilo? proizasla neka nova poiticka mudrost? koliko ja vidim...nije. nekima je vrh vizije neki bosnjakistan, pa hoce li biti sponzor turska, ili iran...ili ko vec...ta opasnost od bioloskog nestanka uvjek postoji.
salik79

#317 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by salik79 »

@Edin H.

Bijeljina, Ravno,....,..... Podrinje, sve je to bilo prije Referenduma, tako da ta ne pije vode. Mogli smo 3x biti za "Jugu" isto nam se pisalo.
salik79

#318 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by salik79 »

@General

Pogledaj moj prethodni upis, sa tezistem na zadnjoj recenici.
General War

#319 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by General War »

salik79 wrote:@General

...ne znam sta bi ti odgovorio...jedino da dam primjer Svicarske...Njemacka-italija-francuska se rokale, a svica iako i tamo ima svih nabrojanih, se ogradilo i reklo odjebite...tu dolazi umjece politike.
salik79

#320 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by salik79 »

General War wrote:

...ne znam sta bi ti odgovorio...jedino da dam primjer Svicarske...Njemacka-italija-francuska se rokale, a svica iako i tamo ima svih nabrojanih, se ogradilo i reklo odjebite...tu dolazi umjece politike.
Bijeljina i ostala mjesta su u BiH, a mi nismo Svica. Daleko visi interesi su "sacuvali" Svicu. Kakva politika, kakvi bakraci.
Edin H.

#321 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Edin H. »

salik79 wrote:@Edin H.

Bijeljina, Ravno,....,..... Podrinje, sve je to bilo prije Referenduma, tako da ta ne pije vode. Mogli smo 3x biti za "Jugu" isto nam se pisalo.
Ravno je rezultat hrvatsko - srbijanskog sukoba, ali nebitno neosporno je da su prevozili banane :-) preko Bistrika.
Nije bas ni da se muslimani nisu naoruzavali, ko je kako znao i umio, ali je to bio kap vode u moru.

Dogadjaji u BiH su samo posljedica dogadjanja u regionu, na to je Alija slabo mogao utjecati.

Srbi su se osjecali nepobjedivima, prije svega zbog oruzja koje su posjedovali iz bivse JNA, a i ocekivane podrske iz Srbije.
Muslimani su vidjeli sansu da dobiju drzavu i nisu htjeli od iste ni po koju cijenu odustati.
Hrvati kao sa Muslimanima, dok nisu vidjeli sansu da otkinu dio BiH, kao i Srbi, a u Hrvatskoj je prevagnula antibosanska struja.

Kompleksna situacija, u kojoj je vjerovatno prevagnula slabost i nezainteresiranost Medjunarodne zajednice da isforsira rijesenje.
General War

#322 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:

Bijeljina i ostala mjesta su u BiH, a mi nismo Svica. Daleko visi interesi su "sacuvali" Svicu. Kakva politika, kakvi bakraci.
..pa jel u bijeljini poceo rat ili u sloveniji pa onda i u hrvatskoj (sta je rukovodstvo Bih radilo?)...biralo strane...Interesi se stvaraju a ne otkrivaju.
oridjidji

#323 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by oridjidji »

Srbi su odavno pokrenuli ofanzivu na Ustavni sud BiH i Tuzilastvo BiH. Politicki pritisak je golem, dosljedni su da slijede odluke suda koje se ticu njihove koristi, ali i da odbijaju slijedjenje odluka koji im ne idu u prilog poput recimo ove o 9. januaru.

Rhm. Alagicu su prvo bosnjacke izdajice kompromitovali pred BiH javnoscu za zloupotrebu polozaja u Sanskom Mostu iako je u tome periodu napravio Sanski Most boljim i funkcionalnijim gradom od Bihaca za vrijeme njegovog nacelnickog mandata, pa su ga potom medijski lesinari poceli napadati po linijskoj odgovornosti kao jednog od odgovornih za zlocine koji su se desili za njegovog komandovanja 3 i 7 korpusom, te ga predali Hagu. Bukvalno mu je ta izdaja iscjedila zivot. Dobrovoljno je otisao u Hag. Stanovnici Sanskog Mosta su mu pripremili velicanstveni docek, kada se vratio iz Haga da se brani sa slobode, ali on vise nikada nije bio isti, ubrzo nakon ovoga veliki patriota i covjek je umro, a proces protiv njega u Hagu je obustavljen.

Nakon toga, Mahmuljinu se nije sudilo kao njegovome nasljedniku na celu 3. korpusa, iako je ICTY vodio istragu protiv njega. Mozda to ljudima koji zatvaraju oci pred cinjenicama nista ne znaci jer vrlo vjerovatno elemenata za podizanje optuznice nije ni bilo. Na kraju bio je i svijedok na sudjenju rhm. Rasimu Delicu koji je u Hagu osudjen na 3. godine zatvora. Na kraju je i on umro u Sarajevu po povratku u BiH iz Haga. Da spomenem niko mu nije sudio, a niti ga je teretio za zlocine koje je pocinio odred El Mudzahid.

Zadnjih par godina aktivirao se kod Srba novi lov na generale Armije BiH, kao i sveopci napadi na Ustavni sud BiH i Tuzilastvo BiH. Aktivirana interpolova potjernica za Divjakom, Ganicem, Oricem, hapsenje i sudjenje Jurisicu Srbiji, osudjen zbog politike na 12 godina zatvora, potom pusten na slobodu, a proces vracen na pocetak. Zanimljivo je da hajka oko Sakiba Mahmuljina traje, zadnjih par mjeseci sve je bilo izvjesnije da ce isti biti procesuiran pred Tuzilastvom BiH, te da bi mogao biti zrtva zloupotrebe politike jer sam poprilicno siguran da treba bosnjackoj eliti zrtveno janje koje bi smirilo hajku na Tuzilastvo BiH. Ista situacija je sa Oricem, ko prati njegov slucaj, zna da Srbija na kljucnog svijedoka vrsi pritisak Samira Avdica, cak su mu nudili americki pasos i 800 hiljada eura, lagao ili ne, ako je istina barem dio onoga sto je rekao u FACE TV-u, onda se da zakljuciti da nema kraja pokusajima da se izjednaci politika Bosnjaka u ratu sa politikom Srba.

VIDEO vezan za pomenuti slucaj
http://youtu.be/ymqqC6hqWlg

Da ne govorimo da su i u Gorazdu uhapsili Ešefa Hurića i Ahmed Sejdic, pa hapsenja u Brckom i tako dalje.

Na najgori moguci nacin Srbi koriste napade na Tuzilastvo BiH, kao i Sipu, da bi kompromitovali sto vise rukovodstvo Armije BiH i politiku Bosnjaka. Trazimo pravdu, a recimo Poplasen koji je hodao oko Sarajeva sa Seseljom, nema nikakve odgovornosti ni za sta iako je bio cetnicki vojvoda, komadant i borac, pogotovo nema nikakve odgovornosti za ono sto se desavalo u okupiranoj Vogosci za vrijeme rata i sada s pravom moze biti ministar obrazovanja BiH.

Samo merhametli Bosnjo ne vidi kakve su politicke igre po strani, istrazni proces se vodi protiv Dudakovica, Hadzihasanovica, Hajrudinovica, Džaferovića i td. Cak je jedno vrijeme bila aktuelizirana prica da ce se ponovo suditi i Seferu Halilovicu zbog Bradine.

https://www.youtube.com/watch?v=--wV0iuSSAE

Sada na BNN.ba krece niz tekstova o odredu El Mudzahid, jedinica zbog koje je armija BIH na optuzenickoj klupi. Kome nije mrsko nek cita...

Najmanje ce u ovome svemu biti pravde, a najvise politike i izjednacavanja.
bh.tornjak

#324 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by bh.tornjak »

Anto od Bosne Tomic

" Ljut k'o guja
Sakib Mahmuljin, Ilija Jurišić, Naser Orić - kriminalci, masovne ubice, ratni zločinci .... ili ?
Oni su ono 'ili' - branitelji domovine, heroji, patriote, bosnoljubi !
Ali, koga to briga !
I dok Bošnje razglabaju o njihovoj "krivici", oni tamo trljaju ruke. Upljuvak je bačen, ljaga je nanesena.
Memorandum se ispunjava od slova do slova :
* izjednači krivicu
* izjednači žrtvu i krvnika
* krivica je svih (ili - niko nije kriv)
* pokrij sve velom zaborava
* ko jamio, jamio. babo ruč'o !
Ali, neće ići !
Još uvijek hode Bosnom ljudi, ljudi sa trunom sjećanja, sa zrnom ponosa i prkosa i inata i pameti i razuma. Koji ne daju na se. Ne više !
Glasnih ljudi. Malo ali ima ih. I biće. Svakim danom više.
Ljudi, koji su primali udarce ali su spremni i da ih uzvrate. Koji su padali ali uvijek iznova ustajali.
Domoljubi. Bosnoljubi. Potomci ponositih Bošnjana.
Ljudi koji trpe ali neće zadugo. Vrijeme je za uzvraćanje udaraca. Svim dušmanima, sa bilo koje strane. I onim među nama, u Bosni. Pogotovo njima. Podguznim muhama. Kvislinzima.
Ili nas biti neće !"
Last edited by bh.tornjak on 09/12/2015 05:58, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#325 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by bh.tornjak »

Anto od Bosne Tomic

" nako, pošteno rečeno, pravo me strah od mogućeg hapšenja logoraša zbog neplaćenih računa za smještaj, ishranu i "terapiju" u omarskoj, keratermu, manjači. ...."
Post Reply