Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
-
junior3
#276 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa upravu je general, 91 je bio embargo za čitavu YU. 
- General War
#277 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
I zadnja budala se upeca na to...kako ne kontas, jesi li se naspavao?Fudo387 wrote: Pa kako mozes uopste spominjati embargo na citav prostor ex yu kad i zadnja budala zna da je samo nas pogodio.
- beniciodeltoro
#278 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
De šta vam je ljudi, ponašate se kao da je Alija rahmetli pokazao tek pravo lice sa mudžahedinima i da je kao tokom rata nekada došlo do jedne tačke kada je se Armija islamizirala. Taktika je bila jednostavna, ovamo ovi u borbi za veliku Srbiju, sa druge strane HVO i pod ljiljanima sve BH patriote koje su se borile za bošnjačku muslimansku stranu samo što su to neki prije a neki kasnije shvatili. Koliko je Bošnjaka koji sada kao glume da su zgroženi islamizacijom armije sjeća skupova SDA gdje je se mahalo zastavom mjesec i zvijezda? Koliko je bilo bosanskih patriotske pjesama gdje su stihovi bili o džamijama, bajramima i Allahu?XXS wrote:To je to, ja sam jos davno napisao da Aliju i one sto leze neposredno do njega treba eshumirati sa Kovaca jer brukaju i narusavaju ugled svih ostalih koji temo pocivaju, a koje su svoje zivote dali na castan nacin posveceni odbrani ljudskih i civilizaciskih vrijednosti.nightvision wrote:Dalazi na naplatu islamizacija armije bih sprovedena pod dirigentskom palicom sda i nekada prvog covjeka drzave, alije izetbegovica. Metak u ledja koji je ispalio jedinstvenoj i cjelovitoj drzavi postrojavanjem mudzahedina danas se najbolje osjeti kroz hapsenje ljudi koji su najmanje odgovorni za zlocine koji se pripisuju arbih a koje su zapravo pocinili arapski placenici. Zahvaljuci takvoj katastrofalnoj politici sda, oslobodilacka borba svedena je na gradjanski rat a borci izjednaceni sa zlocincima koji su osnovali koncentracione kampove i pocinili genocid. Danas nasljednici takve politike, okupljeni oko prestononasljednika izetbegovica mladjeg, nastavljaju rusiti drzavu kriminalom nevidjenih razmjera uz istovremenu podrsku radikalnim islamskim elementima izjednacavajuci tako narod koji je bio najveca zrtva u proteklom ratu sa bjelosvjetskim teroristima. Porodica izetbegovic i saradnici najvece su zlo koje je bosna dozivjela za hiljadu godina svog postojanja.
Ovi koji brane islamizaciju Armije uvijek kazu da su mudjahedine podmetnuli Englezi i Franjo Tudjman.
Jedno pitanje, ako su ih strani elementi poslali, ko ih je primio, nahranio, obukao u uniforme Armije BIH i ko im je dao oruzije (bili su najbolje naouruzana jedinica ABIH) sa kojima su pocinili zlocine. Ko nije nista uradio nakon prvog zlocina, a znao je za isti?
Po komandnoj odgovornosti najebace Mahmuljin ali svi mi znamo da on nije licnost gdje odgovornost zavrsava. Mahmuljin nije bio mozak operacije islamizacij ABIH, odgovornost je na Izetbegovicima.
Evo je, prava bosanska patriotska pjesma za svakoga ko je se borio za sekularnu, građansku BiH
Bajram dođe, Jovan Divjak plače. Koliko je vas zamijenilo tata za babo i dobar dan za selam? Koliko je bilo momenata kada komandant poselami a svi uzviknu "alejkumu selam"?
I to je sve bilo prije mudžahedina. I da se sada jave neki i kažu da su se uvijek zgražavali nad time i borili se za građansku BiH, pa vi ste isti oni koji se i danas zgražavaju jer želite građansku BiH i mislite da ste na dobrom putu e onda shvatite gdje ste kada za ramazan ne možete nigdje pivu popiti. Armija je islamizirana prije mudžahedina i prije nego što je se i formirala i prvi metak opaljen bio a to je kada su mnogi oblačili zelene košulje i išli na skupove gdje su mahali mjesec i zvijezda zastavama?
Ja lično smatram da iako je se na početku trebalo boriti za građansku BiH, kada se sagledaju stvari na koji način je se vodio rat, taktika stranaca da se ne podvuče crta kao u Hrvatskoj nego je se gledalo da se svim narodima u BiH ugodi onda je bila potrebna islamizacija ili Bošnjakozacija jer kada imaš agresivnu taktiku dva naroda sa ciljem totalne dominacije države i treći narod u armiji koja se bori za građansku BiH iako su više sile same dale do znanja da to ne žele onda to može dovesti do gubljenja tog trećeg naroda. To je bilo potrebno i neizbježno ma koliko se to pojedinima gadilo.
Last edited by beniciodeltoro on 08/12/2015 21:35, edited 1 time in total.
-
bumerangss
#279 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa ako je zasluzio a jeste onda neka je i na moj racun! Ti izdvajas tih 17% PDV-a svakako paaaa_BataZiv_0809 wrote:Nije problem velicina kuce u komsije, nego cinjenica da komsija ima kucu na moj racun.
Ali de vi guslajte floskule.
- nemampojma0
#280 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Nemojte zamjeriti GeneralWar-u, nije on znao za embargo u Tuzli do 15.maja, jer ga je branila JNA i nekakve oruzane snage grada Tuzle...imalo se oruzja. A dopunjavalo se i od boraca Podrinja i Kalesije kad su donosili ranjenike. Da pojasnim, na ulazu u Tz morali su predati oruzje i skinuti ljiljane, ako su htjeli ranjenike dopremiti do doktora. Shvatamo se, dzenerale 
- limeni
#281 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
@beniciodeltorislav
1. Da, mi Bosnjaci muslimani smo se borili za Republiku Bosnu i Hercegovinu. Ja se ne grozim svoje vjere jer je to dio mog identiteta ostali su nasa braca Srbi i Hrvati koji su istinski volili BiH uz nas a oni supci koji su se vremenom ispalili za Pale i Lukavicu da bi nas granatirali su za mene nebitni.
2. Nase patriotske pjesme (iako nisam neki ljubitelj te vrste muzike) su pune ljubavi posebno prema domovini dok su vase pjesme "sve dzamije u oblake lete", "kad udare srbi sa svih strana nece vise biti muslimana" i "nosila ti drina 100 mudzahedina (svaka slicnost sa vucicem je slucajna). Vi imate neke cudne poglede na svijet a ne mi.
3. Oduvijek sam govorio Babo a Selam se naziva braci po vjeri mada ni dobar dan nije zlonamjeran pozdrav.
4. Mogu oni koji hoce da piju vazda piti nemoj izmisljati neistine.
5. Pa jebo ga ti kako ste nas onda poklali kada smo mi krvolocni bili spremni u "zelenim kosuljama"? Da smo bogdo bili spremni...
Da smo vam se naguzili vi ne bi prestali klati, ne bi bili za zajednicku BiH, ne bi se odrekli hrvatstva i srpstva tako da je neukusno doci na forum i prosipati iz supljeg u prazno nego shvatimo da je ova danasnja BiH sa torovima itekako bolja varijanta ove drzave, makar nema laznog sjaja i bratstva nego iskreno zivimo zajedno i ovako je mozda najbolje dok se neke stvari ne promjene a bratstva nece biti dok Dodik i slicni vode glavnu rijec.
1. Da, mi Bosnjaci muslimani smo se borili za Republiku Bosnu i Hercegovinu. Ja se ne grozim svoje vjere jer je to dio mog identiteta ostali su nasa braca Srbi i Hrvati koji su istinski volili BiH uz nas a oni supci koji su se vremenom ispalili za Pale i Lukavicu da bi nas granatirali su za mene nebitni.
2. Nase patriotske pjesme (iako nisam neki ljubitelj te vrste muzike) su pune ljubavi posebno prema domovini dok su vase pjesme "sve dzamije u oblake lete", "kad udare srbi sa svih strana nece vise biti muslimana" i "nosila ti drina 100 mudzahedina (svaka slicnost sa vucicem je slucajna). Vi imate neke cudne poglede na svijet a ne mi.
3. Oduvijek sam govorio Babo a Selam se naziva braci po vjeri mada ni dobar dan nije zlonamjeran pozdrav.
4. Mogu oni koji hoce da piju vazda piti nemoj izmisljati neistine.
5. Pa jebo ga ti kako ste nas onda poklali kada smo mi krvolocni bili spremni u "zelenim kosuljama"? Da smo bogdo bili spremni...
Da smo vam se naguzili vi ne bi prestali klati, ne bi bili za zajednicku BiH, ne bi se odrekli hrvatstva i srpstva tako da je neukusno doci na forum i prosipati iz supljeg u prazno nego shvatimo da je ova danasnja BiH sa torovima itekako bolja varijanta ove drzave, makar nema laznog sjaja i bratstva nego iskreno zivimo zajedno i ovako je mozda najbolje dok se neke stvari ne promjene a bratstva nece biti dok Dodik i slicni vode glavnu rijec.
- Better Man
#282 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Sakib Mahmuljin nije uhapšen zato što je počinio ratne zločine, jer ih on nije počinio, već zato što nije sankcionirao ne koji su te stvari radili. Glavni i odgovorni za njegovo hapšenje su porodica Izetbegović, koja je štitla one koji su okaljali ugled i čast ARBiH i nije dozvolila da se isti izvedu pred lice pravde. Rasim Delić je platio životom svoju odanost porodici Izetbegović i šutnjom. Valjda je to bila cijena svih privilegija koje su mu omogučili. Na kraju su ga odbacili ko staru krpu, tj. žrtvovali.Delić umjesto da je sve lijepo rekao pred sudom kako jest, on je odabrao da šuti i preuzme na sebe krivicu, a mogao je danas bi bio slobodan čovjek i živ i zdrav sa svojom porodicom samo da je progovorio.
- Danguba
#283 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa gdje su ti mudzahedini sada?
-
Walther
#284 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
cuj svima... a svi su eto imali jednake pozicije u startu...General War wrote:Sine, embargo je bio svima u ex yu...postavljao sam ti razlog stzo se prale ruke konkretno za alju i dvostruku igru, a ti se pravis mutav.salik79 wrote:@General War
Jesi li bio rodjen tada?! Sjecas li se nametnutog embarga na oruzje, takoreci od prvog dana rata?!
- salik79
#285 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Koliko god te cijenio i bio suprostavljen warovim suludim konstrukcijama, moram te ovdje demantovati. Manevarske jedinice su bile rasporedjene nasuprot vojnicima JA, u kontekstu "zajednicke" odbrane grada od spoljnog neprijatelja, jer to je bio jedini nacin da se ne dozvoli tuzlanskm korpusu da jednostrano kontrolisu prilaze gradu. Sjecam se prvih rovova iznad kasarne, na Badrama, kada su vojnici JA poceli ukopavati se, a nasi odmah dosli i preko puta njih poceli kopati. Pitaju ovi - sta to radite?! A sta vi radite?! Vele cetalji:"Ukopavamo se radi odbrane od spoljnog neprijatelja!", a odavdje odgovor:"Mi smo tu da vam pomognemo u odbrani!".nemampojma0 wrote:Nemojte zamjeriti GeneralWar-u, nije on znao za embargo u Tuzli do 15.maja, jer ga je branila JNA i nekakve oruzane snage grada Tuzle...imalo se oruzja. A dopunjavalo se i od boraca Podrinja i Kalesije kad su donosili ranjenike. Da pojasnim, na ulazu u Tz morali su predati oruzje i skinuti ljiljane, ako su htjeli ranjenike dopremiti do doktora. Shvatamo se, dzenerale
Jbg, moralo se na taj nacin raditi (ni po koju cijenu se nije smjelo uci u otvoreni sukob), dok se nisu sve kockice poslozile. Kad je pravo krenulo (15.5.1992) ta taktika se pokazala kao najpametnija.
-
Walther
#286 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
99% bosanskih katolika & pravoslavaca otislo na onu stranu a pajdo jos uvijek o gradjanskoj bihbeniciodeltoro wrote:De šta vam je ljudi, ponašate se kao da je Alija rahmetli pokazao tek pravo lice sa mudžahedinima i da je kao tokom rata nekada došlo do jedne tačke kada je se Armija islamizirala. Taktika je bila jednostavna, ovamo ovi u borbi za veliku Srbiju, sa druge strane HVO i pod ljiljanima sve BH patriote koje su se borile za bošnjačku muslimansku stranu samo što su to neki prije a neki kasnije shvatili. Koliko je Bošnjaka koji sada kao glume da su zgroženi islamizacijom armije sjeća skupova SDA gdje je se mahalo zastavom mjesec i zvijezda? Koliko je bilo bosanskih patriotske pjesama gdje su stihovi bili o džamijama, bajramima i Allahu?XXS wrote:To je to, ja sam jos davno napisao da Aliju i one sto leze neposredno do njega treba eshumirati sa Kovaca jer brukaju i narusavaju ugled svih ostalih koji temo pocivaju, a koje su svoje zivote dali na castan nacin posveceni odbrani ljudskih i civilizaciskih vrijednosti.nightvision wrote:Dalazi na naplatu islamizacija armije bih sprovedena pod dirigentskom palicom sda i nekada prvog covjeka drzave, alije izetbegovica. Metak u ledja koji je ispalio jedinstvenoj i cjelovitoj drzavi postrojavanjem mudzahedina danas se najbolje osjeti kroz hapsenje ljudi koji su najmanje odgovorni za zlocine koji se pripisuju arbih a koje su zapravo pocinili arapski placenici. Zahvaljuci takvoj katastrofalnoj politici sda, oslobodilacka borba svedena je na gradjanski rat a borci izjednaceni sa zlocincima koji su osnovali koncentracione kampove i pocinili genocid. Danas nasljednici takve politike, okupljeni oko prestononasljednika izetbegovica mladjeg, nastavljaju rusiti drzavu kriminalom nevidjenih razmjera uz istovremenu podrsku radikalnim islamskim elementima izjednacavajuci tako narod koji je bio najveca zrtva u proteklom ratu sa bjelosvjetskim teroristima. Porodica izetbegovic i saradnici najvece su zlo koje je bosna dozivjela za hiljadu godina svog postojanja.
Ovi koji brane islamizaciju Armije uvijek kazu da su mudjahedine podmetnuli Englezi i Franjo Tudjman.
Jedno pitanje, ako su ih strani elementi poslali, ko ih je primio, nahranio, obukao u uniforme Armije BIH i ko im je dao oruzije (bili su najbolje naouruzana jedinica ABIH) sa kojima su pocinili zlocine. Ko nije nista uradio nakon prvog zlocina, a znao je za isti?
Po komandnoj odgovornosti najebace Mahmuljin ali svi mi znamo da on nije licnost gdje odgovornost zavrsava. Mahmuljin nije bio mozak operacije islamizacij ABIH, odgovornost je na Izetbegovicima.
Evo je, prava bosanska patriotska pjesma za svakoga ko je se borio za sekularnu, građansku BiH![]()
Bajram dođe, Jovan Divjak plače. Koliko je vas zamijenilo tata za babo i dobar dan za selam? Koliko je bilo momenata kada komandant poselami a svi uzviknu "alejkumu selam"?
I to je sve bilo prije mudžahedina. I da se sada jave neki i kažu da su se uvijek zgražavali nad time i borili se za građansku BiH, pa vi ste isti oni koji se i danas zgražavaju jer želite građansku BiH i mislite da ste na dobrom putu e onda shvatite gdje ste kada za ramazan ne možete nigdje pivu popiti. Armija je islamizirana prije mudžahedina i prije nego što je se i formirala i prvi metak opaljen bio a to je kada su mnogi oblačili zelene košulje i išli na skupove gdje su mahali mjesec i zvijezda zastavama?
Ja lično smatram da iako je se na početku trebalo boriti za građansku BiH, kada se sagledaju stvari na koji način je se vodio rat, taktika stranaca da se ne podvuče crta kao u Hrvatskoj nego je se gledalo da se svim narodima u BiH ugodi onda je bila potrebna islamizacija ili Bošnjakozacija jer kada imaš agresivnu taktiku dva naroda sa ciljem totalne dominacije države i treći narod u armiji koja se bori za građansku BiH iako su više sile same dale do znanja da to ne žele onda to može dovesti do gubljenja tog trećeg naroda. To je bilo potrebno i neizbježno ma koliko se to pojedinima gadilo.
eto alija je islamizirao ARBIH I ne nedostatak katolika&pravoslavaca
- zagortenej
#287 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
neko veče sam sjedio sa jednim prijateljem koji je bivši borac ABiH, inače vjernik, klanja beš vakat i tako to. pitam ga jesi li se ti borio za Allaha, za islam? pitao sam ga to jer su poginuli borci dobijali status šehida, dakle poginuli na Allahovom putu. Kaže on, u 4 god. rata možda sam jedno 10 min. se borio na Allahovom putu, kad su me poslali na neko gadno ratište, pa sam se usrao od straha. pitam ga za njegove saborce, kaže išli su sa tekbirima u borbu, a poslije se okretala prasetina na ražnju i pila rakija
.(ne generalizujem)
imam veliko poštovanje prema borcima koji su branili Bosnu, samo ne znam čija je bila ideja da se poginuli proglašavaju šehidima? je li to neko htjeo da kaže da je ovo bio vjerski rat? koja je razlika između Bošnjaka i Srbina ili Hrvata koji su poginuli u redovima ABiH? Poginuli Bošnjak je šehid, a ostali su samo poginuli borci?!? Prvi je poginuo za neke više ciljeve, a ostali su domoljubi? zašto je pravljena takva razlika, ako su sva trojica se borili za istu stvar, da odbrane svoje živote, živote svojih najbližih, sugrađana i naposljetku za svoju domovinu. i na kraju, ko ima pravo da za nekog kaže da je šehid.
imam veliko poštovanje prema borcima koji su branili Bosnu, samo ne znam čija je bila ideja da se poginuli proglašavaju šehidima? je li to neko htjeo da kaže da je ovo bio vjerski rat? koja je razlika između Bošnjaka i Srbina ili Hrvata koji su poginuli u redovima ABiH? Poginuli Bošnjak je šehid, a ostali su samo poginuli borci?!? Prvi je poginuo za neke više ciljeve, a ostali su domoljubi? zašto je pravljena takva razlika, ako su sva trojica se borili za istu stvar, da odbrane svoje živote, živote svojih najbližih, sugrađana i naposljetku za svoju domovinu. i na kraju, ko ima pravo da za nekog kaže da je šehid.
-
Walther
#288 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Kakva crna cast u ratu? Guzio je ko je koga stigao i kad je stigao. I da, sve je to rahmetli Alije... On je mudzahedine doveo u BIH jer mu je bilo plaho dosadno... Ono kad pocne salonska prica.Better Man wrote:Sakib Mahmuljin nije uhapšen zato što je počinio ratne zločine, jer ih on nije počinio, već zato što nije sankcionirao ne koji su te stvari radili. Glavni i odgovorni za njegovo hapšenje su porodica Izetbegović, koja je štitla one koji su okaljali ugled i čast ARBiH i nije dozvolila da se isti izvedu pred lice pravde. Rasim Delić je platio životom svoju odanost porodici Izetbegović i šutnjom. Valjda je to bila cijena svih privilegija koje su mu omogučili. Na kraju su ga odbacili ko staru krpu, tj. žrtvovali.Delić umjesto da je sve lijepo rekao pred sudom kako jest, on je odabrao da šuti i preuzme na sebe krivicu, a mogao je danas bi bio slobodan čovjek i živ i zdrav sa svojom porodicom samo da je progovorio.
- salik79
#289 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Zato sto ovo prvo ne iskljucuje i ovo drugo. Zasto ne bih mogao biti i sehid i poginuli borac?zagortenej wrote:neko veče sam sjedio sa jednim prijateljem koji je bivši borac ABiH, inače vjernik, klanja beš vakat i tako to. pitam ga jesi li se ti borio za Allaha, za islam? pitao sam ga to jer su poginuli borci dobijali status šehida, dakle poginuli na Allahovom putu. Kaže on, u 4 god. rata možda sam jedno 10 min. se borio na Allahovom putu, kad su me poslali na neko gadno ratište, pa sam se usrao od straha. pitam ga za njegove saborce, kaže išli su sa tekbirima u borbu, a poslije se okretala prasetina na ražnju i pila rakija.(ne generalizujem)
- nemampojma0
#290 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Naravno da nisam aludirao na zajednicku odbranu s JNA, vec na njihovo kalkulisanje sve do polovine maja...a znamo sta se desavalo s Podrinjem do tada. A po pitanju ostalog, ne bih sad da se objasnjavamo i skrecemo s teme, samo cu reci da se ne slazem s napisanim. Ko je hapsio i predavao u kasarnu ljude iz PL? Mnoge stvari iz 92. i 95. nisu jasne, a ono izmedju cemo kazati da je ok.salik79 wrote:Koliko god te cijenio i bio suprostavljen warovim suludim konstrukcijama, moram te ovdje demantovati. Manevarske jedinice su bile rasporedjene nasuprot vojnicima JA, u kontekstu "zajednicke" odbrane grada od spoljnog neprijatelja, jer to je bio jedini nacin da se ne dozvoli tuzlanskm korpusu da jednostrano kontrolisu prilaze gradu. Sjecam se prvih rovova iznad kasarne, na Badrama, kada su vojnici JA poceli ukopavati se, a nasi odmah dosli i preko puta njih poceli kopati. Pitaju ovi - sta to radite?! A sta vi radite?! Vele cetalji:"Ukopavamo se radi odbrane od spoljnog neprijatelja!", a odavdje odgovor:"Mi smo tu da vam pomognemo u odbrani!".nemampojma0 wrote:Nemojte zamjeriti GeneralWar-u, nije on znao za embargo u Tuzli do 15.maja, jer ga je branila JNA i nekakve oruzane snage grada Tuzle...imalo se oruzja. A dopunjavalo se i od boraca Podrinja i Kalesije kad su donosili ranjenike. Da pojasnim, na ulazu u Tz morali su predati oruzje i skinuti ljiljane, ako su htjeli ranjenike dopremiti do doktora. Shvatamo se, dzenerale
Jbg, moralo se na taj nacin raditi (ni po koju cijenu se nije smjelo uci u otvoreni sukob), dok se nisu sve kockice poslozile. Kad je pravo krenulo (15.5.1992) ta taktika se pokazala kao najpametnija.
-
Walther
#291 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Dobro jutro... to jeste bio "vjerski rat", vjerovatno si opazio da su ubijeli muslimane zbog toga sto su muslimani ne zbog dosade. Mrtvi su velikom vecinom bili muslimani (vidi statistike) pa je tako izraz "sehid" sasvim legitiman. Poanta price nije 1% Srba&Hrvata u ARBIH vec 99% u VRS&HVO.zagortenej wrote:neko veče sam sjedio sa jednim prijateljem koji je bivši borac ABiH, inače vjernik, klanja beš vakat i tako to. pitam ga jesi li se ti borio za Allaha, za islam? pitao sam ga to jer su poginuli borci dobijali status šehida, dakle poginuli na Allahovom putu. Kaže on, u 4 god. rata možda sam jedno 10 min. se borio na Allahovom putu, kad su me poslali na neko gadno ratište, pa sam se usrao od straha. pitam ga za njegove saborce, kaže išli su sa tekbirima u borbu, a poslije se okretala prasetina na ražnju i pila rakija.(ne generalizujem)
- Better Man
#292 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Ne bitno je ko ih je doveo, ali jsu se morali sankcionirati svi oni koji su ukaljali časni ugled ARBiH. Svi znamo da je Cac bio obični ratni zločinac i Alija mu je poslije rata napravio spektakularnu đženazu i to na Kovačima i tako se popišao po svim patriotima koji su časno dali svoje živote za slobodu i koji su tu sahranjeni kao i po grašanima ove zemlje i onima koji su izgubili najmilije od Cacine ruke.Walther wrote:Kakva crna cast u ratu? Guzio je ko je koga stigao i kad je stigao. I da, sve je to rahmetli Alije... On je mudzahedine doveo u BIH jer mu je bilo plaho dosadno... Ono kad pocne salonska prica.Better Man wrote:Sakib Mahmuljin nije uhapšen zato što je počinio ratne zločine, jer ih on nije počinio, već zato što nije sankcionirao ne koji su te stvari radili. Glavni i odgovorni za njegovo hapšenje su porodica Izetbegović, koja je štitla one koji su okaljali ugled i čast ARBiH i nije dozvolila da se isti izvedu pred lice pravde. Rasim Delić je platio životom svoju odanost porodici Izetbegović i šutnjom. Valjda je to bila cijena svih privilegija koje su mu omogučili. Na kraju su ga odbacili ko staru krpu, tj. žrtvovali.Delić umjesto da je sve lijepo rekao pred sudom kako jest, on je odabrao da šuti i preuzme na sebe krivicu, a mogao je danas bi bio slobodan čovjek i živ i zdrav sa svojom porodicom samo da je progovorio.
- salik79
#293 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Moras shvatiti da tada nije bilo mogucnosti da branimo i Podrinje kada smo i sami pokusavali napraviti "pitu od govana". Nismo imali nista i nismo smjeli plaho cackati mecku, dok se u potpunosti ne organizujemo i barem osnovno naoruzamo. Sto bi rekli, tada je svako branio svoj prag. Niko nije hapsio i predavao u kasarnu ljude iz PL - barem niko od manevaraca i lojalnih policijskih struktura. To mozes slobodno pitati Saliha Kulenovica. Ako zelis, posto cesto klanjamo zajedno dzumu kada sam u Tuzli, da ga pitam i snimim ti razgovor?nemampojma0 wrote:Naravno da nisam aludirao na zajednicku odbranu s JNA, vec na njihovo kalkulisanje sve do polovine maja...a znamo sta se desavalo s Podrinjem do tada. A po pitanju ostalog, ne bih sad da se objasnjavamo i skrecemo s teme, samo cu reci da se ne slazem s napisanim. Ko je hapsio i predavao u kasarnu ljude iz PL? Mnoge stvari iz 92. i 95. nisu jasne, a ono izmedju cemo kazati da je ok.salik79 wrote:Koliko god te cijenio i bio suprostavljen warovim suludim konstrukcijama, moram te ovdje demantovati. Manevarske jedinice su bile rasporedjene nasuprot vojnicima JA, u kontekstu "zajednicke" odbrane grada od spoljnog neprijatelja, jer to je bio jedini nacin da se ne dozvoli tuzlanskm korpusu da jednostrano kontrolisu prilaze gradu. Sjecam se prvih rovova iznad kasarne, na Badrama, kada su vojnici JA poceli ukopavati se, a nasi odmah dosli i preko puta njih poceli kopati. Pitaju ovi - sta to radite?! A sta vi radite?! Vele cetalji:"Ukopavamo se radi odbrane od spoljnog neprijatelja!", a odavdje odgovor:"Mi smo tu da vam pomognemo u odbrani!".nemampojma0 wrote:Nemojte zamjeriti GeneralWar-u, nije on znao za embargo u Tuzli do 15.maja, jer ga je branila JNA i nekakve oruzane snage grada Tuzle...imalo se oruzja. A dopunjavalo se i od boraca Podrinja i Kalesije kad su donosili ranjenike. Da pojasnim, na ulazu u Tz morali su predati oruzje i skinuti ljiljane, ako su htjeli ranjenike dopremiti do doktora. Shvatamo se, dzenerale
Last edited by salik79 on 08/12/2015 22:26, edited 1 time in total.
- zagortenej
#294 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
koliko poznaješ bivših boraca da su ratovali na Allahovom putu? na stranu sad šta stvarno podrazumijeva termin džihad i šehid.salik79 wrote:Zato sto ovo prvo ne iskljucuje i ovo drugo. Zasto ne bih mogao biti i sehid i poginuli borac?zagortenej wrote:neko veče sam sjedio sa jednim prijateljem koji je bivši borac ABiH, inače vjernik, klanja beš vakat i tako to. pitam ga jesi li se ti borio za Allaha, za islam? pitao sam ga to jer su poginuli borci dobijali status šehida, dakle poginuli na Allahovom putu. Kaže on, u 4 god. rata možda sam jedno 10 min. se borio na Allahovom putu, kad su me poslali na neko gadno ratište, pa sam se usrao od straha. pitam ga za njegove saborce, kaže išli su sa tekbirima u borbu, a poslije se okretala prasetina na ražnju i pila rakija.(ne generalizujem)
- salik79
#295 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Masu njih, jer to ne iskljucuje borbu za domovinu i njen(e) narod(e).zagortenej wrote:koliko poznaješ bivših boraca da su ratovali na Allahovom putu? na stranu sad šta stvarno podrazumijeva termin džihad i šehid.salik79 wrote:Zato sto ovo prvo ne iskljucuje i ovo drugo. Zasto ne bih mogao biti i sehid i poginuli borac?zagortenej wrote:neko veče sam sjedio sa jednim prijateljem koji je bivši borac ABiH, inače vjernik, klanja beš vakat i tako to. pitam ga jesi li se ti borio za Allaha, za islam? pitao sam ga to jer su poginuli borci dobijali status šehida, dakle poginuli na Allahovom putu. Kaže on, u 4 god. rata možda sam jedno 10 min. se borio na Allahovom putu, kad su me poslali na neko gadno ratište, pa sam se usrao od straha. pitam ga za njegove saborce, kaže išli su sa tekbirima u borbu, a poslije se okretala prasetina na ražnju i pila rakija.(ne generalizujem)
-
Walther
#296 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
U ratu nema casti. Oni su dosli jer su Bosnjaci trebali pomoc. Nije njima trebala pomoc i nisu dosli da zarede koju kintu Bosnjicima. Vise manje svi su napustili BIH nakon rata BP. Da se rat produzio svakog bi ti pozlatio jer neke pretjerane zelje za nastavak rata medju Bosnjacima nije bilo. Osim sto su realno bili jedina nada u slucaju prodzetka rata bili su i jak psiholoski efekt.Better Man wrote:Ne bitno je ko ih je doveo, ali jsu se morali sankcionirati svi oni koji su ukaljali časni ugled ARBiH. Svi znamo da je Cac bio obični ratni zločinac i Alija mu je poslije rata napravio spektakularnu đženazu i to na Kovačima i tako se popišao po svim patriotima koji su časno dali svoje živote za slobodu i koji su tu sahranjeni kao i po grašanima ove zemlje i onima koji su izgubili najmilije od Cacine ruke.Walther wrote:Kakva crna cast u ratu? Guzio je ko je koga stigao i kad je stigao. I da, sve je to rahmetli Alije... On je mudzahedine doveo u BIH jer mu je bilo plaho dosadno... Ono kad pocne salonska prica.Better Man wrote:Sakib Mahmuljin nije uhapšen zato što je počinio ratne zločine, jer ih on nije počinio, već zato što nije sankcionirao ne koji su te stvari radili. Glavni i odgovorni za njegovo hapšenje su porodica Izetbegović, koja je štitla one koji su okaljali ugled i čast ARBiH i nije dozvolila da se isti izvedu pred lice pravde. Rasim Delić je platio životom svoju odanost porodici Izetbegović i šutnjom. Valjda je to bila cijena svih privilegija koje su mu omogučili. Na kraju su ga odbacili ko staru krpu, tj. žrtvovali.Delić umjesto da je sve lijepo rekao pred sudom kako jest, on je odabrao da šuti i preuzme na sebe krivicu, a mogao je danas bi bio slobodan čovjek i živ i zdrav sa svojom porodicom samo da je progovorio.
Poslije rata sjeckati sve kroz neku politicko korektnu prizmu je pateticno. Da nije bilo tih "obicnih ratnih zlocinaca" ovaj rat bi bio propusten komunistima i mahanju trobojkom... Mozda je u takvu vrstu rata trebalo poslati pionire i "slucajne prolaznike"-
- nemampojma0
#297 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
@Salik ahbabu, nije forum mjesto gdje bi mogli pricati o tim stvarima u detalje, pa se ne zahmeti. A mozda nam se nekad ukaze prilika da popijemo kafu, pa mozemo eglenisati i o tome.
- nemampojma0
#298 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
De vise da se razjasnimo oko tih arapa..vecina njih je dosla il da se sakrije od zakona u svojim drzavama il da se ozeni i ne pravite vise od njih nikakve borcine.
- salik79
#299 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Razumijem, nego mi smiješno ako je neko tada ocekivao od nas da mu pomognemo, a mi doslovno u onim plavim CZ tregericama, pokojom tandzarom i tromblonom.nemampojma0 wrote:@Salik ahbabu, nije forum mjesto gdje bi mogli pricati o tim stvarima u detalje, pa se ne zahmeti. A mozda nam se nekad ukaze prilika da popijemo kafu, pa mozemo eglenisati i o tome.
Ko zna, mozda podjahkad i pijemo zajedno kahvu, a da ni ne znamo
- General War
#300 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
nemampojma0 wrote:Nemojte zamjeriti GeneralWar-u, nije on znao za embargo u Tuzli do 15.maja, jer ga je branila JNA i nekakve oruzane snage grada Tuzle...imalo se oruzja. A dopunjavalo se i od boraca Podrinja i Kalesije kad su donosili ranjenike. Da pojasnim, na ulazu u Tz morali su predati oruzje i skinuti ljiljane, ako su htjeli ranjenike dopremiti do doktora. Shvatamo se, dzenerale