Ne mozes to ti objasniti onima koji te pojmove ne kontaju. Kao sto je sada opcenito postao idiom za teror i teroristu - islam i musliman.Drinski wrote:Sjo, pa instruktori iranci, ratni mudzahedini i poratne vehabije su tri potpuno razlicite grupe.
Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
- salik79
#226 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#227 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Buraz, došlo gadno vrijeme...Jednom sam, prije 15 godina, u zajebanciji govorio da ćemo morati kriti rane i obilježja jedinica.zateznistub wrote: ovo je od prvog "sata"
Samo sto su se ti satovi tada malo drugacije zvali
Sad je tako. Došla su vremena kada ni naša djeca u školi ne uče o tvojoj i žrtvama tebi sličnih, već im se, evo i putem službenih Novina u Bošnjaka, servira istina da je "prošlost opterećenje".
Jebo Mahmuljina. Neka gori zajedno sa ostalim napuhancima koje je bolio qrac dok su vojsku slali u unaprijed propali rat.
-
Drinski
#228 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Ma kontaju, nego se prave ludi. Ko i inace.salik79 wrote:Ne mozes to ti objasniti onima koji te pojmove ne kontaju. Kao sto je sada opcenito postao idiom za teror i teroristu - islam i musliman.Drinski wrote:Sjo, pa instruktori iranci, ratni mudzahedini i poratne vehabije su tri potpuno razlicite grupe.
-
PM72
#229 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Prejako!dr.gog wrote:zateznistub wrote: Na građevinskom fakultetu su nam iranci drzali neke obuke diverzantskog ratovanja, te kako se pravi eksploziv od svega i svacega. jebeni neki tipovi bili
Pade mi napamet rahmetli Nećko Ugljen...
Imao sam rijetku priliku slušati o tom obavještajnom iranskom, engleskom i francuskom smeću koje je, svako za svoje sitne interese, rovarilo po ionako razrovanoj Bosni.
Sa tugom sam, nekoliko puta u zadnjih 20 godina , poželio da je taj čovjek izbjegao ubistvo naručeno, očito, od bijednika iz Deset najtežih godina.
Iranci? O kome govorite? O onoj grupici oficira Garde Irana koja je po Sarajevu glumila vrhunac vojne vještine, "uvježbavajući" "jurišne čete"...Za šta , jebem li im i Republiku i Ajatollaha ? Da ti isti kasnije budu slati u akcije gdje će ginuti k'o zečevi,a preživjele će mlatiti Vojna policija jer su pripadali "neposlušnim" brigadama? Pa ljudi još nose gelere, rupe i krive kosti zbog njihovog "obučavanja" za borbe koje su bile unaprijed odrukane četnicima. Trebević, smrt Zlatnih Ljiljana...
Ili o onom smeću koje je, sve po obavještajnim tehnikama bivših im kolonizatora Engleza, učilo bošnjačke agente kako se od dječije igračke pravi naprava za sakaćenje, na Pogorelici?
Pa plati Nećko Ugljen glavom, jer ga je , za ljubav "prijatelja Bosne" išaretom precrtao sam Otac Deset najtežih godina, a kasnije se pravio budala. Da bi glavni specijalac i odani Alijin potrčko- zaljubljenik SDA Ademović Kemo, pun ljubavi prema Aliji, također "demantovao" i "skromno objašnjavao" da pojma nema ko je upucao najboljeg policijskog agenta Bosne... Iran? Jebo Iran i njihovu ljubav prema Bosni. Ima gnusne simbolike u tome što je ambasada te nazadne države smještena tik do ambasade Vučić- Šešelj Republike, prijateljske i susjedne, jel...Gdje ih Ugljen ne sjeba prije, umjesto da ih "diplomatski" eskortovaše NATO specijalci, ko fol zabrinuti "zbog uloge terorističkog Irana".
Sakib Mahmuljin i munđosi?
Pa ljudi moji, evo i vas na forumu koji ste pratili sve zadnjih 20 godina, bili ovdje. Srednja Bosna. Travnik i Zenica. Tamo ni zadnji fanatik iz El Mudžahida nije mogao opaliti metak da Mahmuljin ne zna. Zato jer je to tako dogovorio Alija. Nije Mahmuljin rekao uvučenoj bagri iz francuske i engleske tajne službe da kolju, ali je taj napuhani pjevac, isto kao i rahmetli Rasim Delić, zaslužio detaljno preispitivanje svih sitnica. Čisto zbog one poginule mladosti u sasvim besmislenom sukobu sa HVO, ili bivala uvučena u mračne "kaznene" akcije nad sirotinjom i u maskirno obučenom bijedom po Ozrenu.
Neka sud uradi svoje,a neka mu dragi Bog presudi, kao što će suditi svima nama.
-
Walther
#230 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa jesi, zvalo je vodstvo drzave BIH jer je Bosna bila pred padom. Hebalo se citavom svijetu za cistocu borbe ARBIH al ono bas.PM72 wrote:ja ih nisam zvao.Ni moj babo.Brat.Komšija,Rođak.I Alija je onomad izjavljivao da ih nije zvao.Tražio im oružje.
Nego malo "maskirane bijede"
A sad vratimo islamizaciji Bosne, kako je za sve Alija kriv i kako su islamski teroristi bili u BIH tokom rata. Treba pomoci malo PR sluzbi "RS" i Srbije da se provuce ta prica na Zapadu.
-
PM72
#231 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Doktor ti je sve rekao.
- zateznistub
#232 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Drug moj, mene mojih rana nika nije i neće biti stid. Kao ni postupaka i bilo čega drugog.dr.gog wrote:Buraz, došlo gadno vrijeme...Jednom sam, prije 15 godina, u zajebanciji govorio da ćemo morati kriti rane i obilježja jedinica.zateznistub wrote: ovo je od prvog "sata"
Sad je tako. Došla su vremena kada ni naša djeca u školi ne uče o tvojoj i žrtvama tebi sličnih, već im se, evo i putem službenih Novina u Bošnjaka, servira istina da je "prošlost opterećenje".
Jebo Mahmuljina. Neka gori zajedno sa ostalim napuhancima koje je bolio qrac dok su vojsku slali u unaprijed propali rat.
Zašto?
Zato što sam uvijek sve radio, rekao i napisao iz srca i duse. Nikada da to zloupotrijebim na bilo koji način i zato punih usta šaljem sve njih u lijepu materinu i tamo odakle su dosli.
A tebi hvala na podrsci.
-
Drinski
#233 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Unaprijed se izvinjavam ako nisam skuzio, al jel to neko kaza da je ARBIH izazvala sukob sa HVO-om?
- zateznistub
#234 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Za dijasporca da utvrdi kako je čačkati satove...zateznistub wrote: ovo je od prvog "sata"
a ovo od drugog
- salik79
#235 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Walther wrote:Pa jesi, zvalo je vodstvo drzave BIH jer je Bosna bila pred padom. Hebalo se citavom svijetu za cistocu borbe ARBIH al ono bas.PM72 wrote:ja ih nisam zvao.Ni moj babo.Brat.Komšija,Rođak.I Alija je onomad izjavljivao da ih nije zvao.Tražio im oružje.
A sad vratimo islamizaciji Bosne, kako je za sve Alija kriv i kako su islamski teroristi bili u BIH tokom rata. Treba pomoci malo PR sluzbi "RS" i Srbije da se provuce ta prica na Zapadu.
Evo sta o tome veli general Safet Halilovic:
https://youtu.be/9rZoKAYL2mc
-
PM72
- dr.gog
#237 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Walthere, fulaš poentu jbga... Nisi u pravu da ih je zvalo "vodstvo". Tu si plitak sa informacijama druže. U kolektivnom šefu države nije sjedio samo Alija, ali se ponašao tako i nek se nosi dođavola taj mit o njemu. Pusti priču o tome da su nam morali pomoći slanjem ljudi. To je glupost.Walther wrote:Pa jesi, zvalo je vodstvo drzave BIH jer je Bosna bila pred padom. Hebalo se citavom svijetu za cistocu borbe ARBIH al ono bas.PM72 wrote:ja ih nisam zvao.Ni moj babo.Brat.Komšija,Rođak.I Alija je onomad izjavljivao da ih nije zvao.Tražio im oružje.
Šteta što se ne jave ljudi iz Srednje Bosne...
A glede "fukare u maskirnom" zna se na koga mislim. Oni koji su glumili "heroje" zdušili su prvi,a fakinima koji su glumili "mudžahedine" dobro su došli ona šaka jada koje su poklali ko zečeve. Da te podsjetim na nekog fakina? Može. Jedini koji je ikad uspio pobjeći iz sarajevskog Centralnog zatvora je baš jedan takav fakin. Jebo li ga onaj rahmetlija koji mu je otvorio prolaz, išaretom.
A PR službi Šešeljlanda ne treba pomoć. Oni konstruišu realnost bolje od bilo kojeg forumaša.
- dr.gog
#238 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Ne može to reći iz prostog razloga. Stenogrami pokojnog dr. Tuđmana jasno govore suprotno. Tačka.Drinski wrote:Unaprijed se izvinjavam ako nisam skuzio, al jel to neko kaza da je ARBIH izazvala sukob sa HVO-om?
-
Fudo387
#239 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Sve si fulio glede pomenute formacije.dr.gog wrote:Šteta što se ne jave ljudi iz Srednje Bosne...
-
Walther
#240 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Ti si siroko fulao poantu... Nakon svega sto je bilo u BIH danas se Bosnjaci upustaju u filozofiranje o zlocinima mudzahedina u nekoj hebenoj zabiti '95te. Vodstvo jeste zvalo (znas ono, help Bosnia, help bla bla bla) ali se Zapadu fuckalo jer su to ipak samo muslimani. Pa je to dosao ko je dosao i kako je zelio doci. Kao da onaj ko trazi ima pravo birati. 4 godine su mogli doci Amerikanci, Englezi, Kinezi... A nisu. Da se rat produzio jos koju godinu pozlatio bi ti svakog "mundzosa". Malo je bilo "fukare u maskirnom" a puno cetnika. Pustati se u detalje ko je bio malo vise ali malo manje zagrijan...dr.gog wrote:Walthere, fulaš poentu jbga... Nisi u pravu da ih je zvalo "vodstvo". Tu si plitak sa informacijama druže. U kolektivnom šefu države nije sjedio samo Alija, ali se ponašao tako i nek se nosi dođavola taj mit o njemu. Pusti priču o tome da su nam morali pomoći slanjem ljudi. To je glupost.
Šteta što se ne jave ljudi iz Srednje Bosne...
A glede "fukare u maskirnom" zna se na koga mislim. Oni koji su glumili "heroje" zdušili su prvi,a fakinima koji su glumili "mudžahedine" dobro su došli ona šaka jada koje su poklali ko zečeve. Da te podsjetim na nekog fakina? Može. Jedini koji je ikad uspio pobjeći iz sarajevskog Centralnog zatvora je baš jedan takav fakin. Jebo li ga onaj rahmetlija koji mu je otvorio prolaz, išaretom.
A PR službi Šešeljlanda ne treba pomoć. Oni konstruišu realnost bolje od bilo kojeg forumaša.
PR nema para za ovakve price koje Bosnjaci sami sebi tovare na ledja... Ljudi koji su pobili po nekoliko stotina ljudi se setaju po Srbiji a Bosnjaci okrecu Aliju u grobu jer je neki mudzahedin uradio nesto. Negdje. '95te.
- salik79
#241 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
I jos jednom - general Safet Halilovic:
Ukratko: "SAD, Njemačka i Turska ostali su gluhi. Pomoc Irana i Pakistana je bila vrlo konkretna, vrlo dragocjena i presudna za neke borbe u Bosni i Hercegovini."
A evo i teme na kojoj su forumasi, direktni sudionici odbrambeno-oslobodilackog rata, dali svoj komentar po pitanju iranske pomoci:
http://forum.klix.ba/uloga-irana-u-ratu-t134951.html
Posebno bih izdvojio ovaj:
Postby BISCANIN2 » 30/03/2015 19:14
Vec sam jednom pisao o tome ponovo pisem, godina 94 autonomija sa jedne strane, a četnici pokreću februarsku ofanzivu, nema municije, na Hasinu vrhu meci se broje i dijel po 10 tak na svakog, i onda za par dana dolazi municija rpg granate, mini bst topovi, PAM koreanske proizvodnje ,sam sam prisustvovao otvaranju konzervi municije od 1000 kom zapakovana ko riba municija je ruska a na kutijama alllahu ekber, komadant kaže poklon naroda IRANA, da nije tog poklona bilo mi u Krajini bi sad orali nebeske njive.
IRAN je od tad u mom srcu n1, prvi su investirali u poljoprivredu na našem kantonu odmah poslije rata 97 i 98 godine.
Svaka čast svakom ali za Krajinu je Iran uradio što niko nije.
Ne znam na koji način da se odužimo tom našem dokazanom najvećem prijatelju.Ako ko ima ideju rado cu je podrzati.
Ukratko: "SAD, Njemačka i Turska ostali su gluhi. Pomoc Irana i Pakistana je bila vrlo konkretna, vrlo dragocjena i presudna za neke borbe u Bosni i Hercegovini."
A evo i teme na kojoj su forumasi, direktni sudionici odbrambeno-oslobodilackog rata, dali svoj komentar po pitanju iranske pomoci:
http://forum.klix.ba/uloga-irana-u-ratu-t134951.html
Posebno bih izdvojio ovaj:
Postby BISCANIN2 » 30/03/2015 19:14
Vec sam jednom pisao o tome ponovo pisem, godina 94 autonomija sa jedne strane, a četnici pokreću februarsku ofanzivu, nema municije, na Hasinu vrhu meci se broje i dijel po 10 tak na svakog, i onda za par dana dolazi municija rpg granate, mini bst topovi, PAM koreanske proizvodnje ,sam sam prisustvovao otvaranju konzervi municije od 1000 kom zapakovana ko riba municija je ruska a na kutijama alllahu ekber, komadant kaže poklon naroda IRANA, da nije tog poklona bilo mi u Krajini bi sad orali nebeske njive.
IRAN je od tad u mom srcu n1, prvi su investirali u poljoprivredu na našem kantonu odmah poslije rata 97 i 98 godine.
Svaka čast svakom ali za Krajinu je Iran uradio što niko nije.
Ne znam na koji način da se odužimo tom našem dokazanom najvećem prijatelju.Ako ko ima ideju rado cu je podrzati.
Last edited by salik79 on 08/12/2015 20:13, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#242 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Nedaj se, jbg.zateznistub wrote:Za dijasporca da utvrdi kako je čačkati satove...
I moj je pun rupa, samo necu da ti ga uslikam jer ces reci kako se kurcim zbog six pack na njemu.
Malo fitnes, malo dijeta i bices ok.
-
Walther
#243 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
sve se nema, nejac u sakama islamsko teroristickih bandita i ta prica....
-
PM72
#244 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Složiću se sa ovim što se loži na Homeinija da su nam Iran i Pakistan od svih "bratskih" muslimanskih zemalja najviše pomogli.Pomogli su i Turci,nema govora,poslali su nam dva šlepera tespiha.Saudija nam je slala hurme.
Šala na stranu.Te 1995 sam gledao i ispaljivao iranske RPG-eve,ručne bombe...
- salik79
#245 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Hvala Bogu da se slozi sa HalilovicemPM72 wrote:Složiću se sa ovim što se loži na Homeinija da su nam Iran i Pakistan od svih "bratskih" muslimanskih zemalja najviše pomogli.Pomogli su i Turci,nema govora,poslali su nam dva šlepera tespiha.Saudija nam je slala hurme.
-
PM72
#246 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Ja sam se sa Halilovićem uvijek slagao i podržavao njegovo mišljenje,znanje i stručnost.
-
Drinski
#247 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Vi se izmirite taman kad pomislim da su razlike izmedju vas nepremostive.
-
PM72
#248 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
zato si ti uvijek budan da možeš ujedati sa strane.Pravi istočnjak. 
- salik79
#249 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa dok njega ne postavih i nismo se bas slagali po ovome pitanjuPM72 wrote:Ja sam se sa Halilovićem uvijek slagao i podržavao njegovo mišljenje,znanje i stručnost.
-
Bodkin
#250 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Cuj svi pomrijeti skupa. 1000 bradonja ce nesto napraviti. Bjezi ba fudo..Fudo387 wrote:U vojnom smislu nisu znacili gotovo nista, u strateskom jako puno. Mocnici su shvatili poruku, ili cete nas pomoci ili cemoXXS wrote:Sta je pakt sa djavolom dobra donio? Jel' 1000 mudjahedina donijelo konacnu pobjedu? Jel' sacuvalo ili okaljalo obraz ABIH?Na kraju krajeva, jesmol' to mi debili nesposobni da branimo nase majke sestre, djecu i familije pa nam je trebalo 1000 mundjosa da nas zastite?
svi pomrijeti skupa sa vecinom onih koji nas napadaju.
O tome koliki smo debili, mi smo rijetka vrsta debila, prelivoda, pizdi, beskicmenjaka.
Alija ti nije mogao privoliti dobar dio stanovnistva da zavoli BiH, cak i da je bio u stanju da ih vojno porazi to bi znacilo masovni egzodus tipaXXS wrote:Nije to bio paket sa djavolom nego promjena strategije, napustanje drzavno pravnog poretka RBIH i okretanje jednonacionalnom fildjanu.
Oluja u Hrvatskoj, samo pet puta veci i gori.