Uhapšen Atif Dudaković

Post Reply
nema me tamo

#101 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by nema me tamo »

ultima_palabra wrote:
nema me tamo wrote:Mnogo mrtvih civila, mnogo.
Znaci u pravu je Lesko?

Da li po tebi treba pustiti da bude na slobodi nakon onih snimaka i fizickih dokaza smrti civila s njihove strane..
Naravno bruku manje civila, al' da li ga treba pustiti?

Na stranu to ko si imenom i prezimenom treba li?
BHCluster

#102 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by BHCluster »

Ko je sljedeci general Fikret Ćuskić?
kiligonzales

#103 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by kiligonzales »

S4mpion wrote:
nema me tamo wrote:
Da ne pricam o bombardovanju Zadra 91..
Nemoj hljeba ti, dosta si prič'o. :mrgreen:
Jesi vidio Srne, mora da je kod Pickoustog ucio propagandu na paljanskom S kanalu. :D
nema me tamo

#104 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by nema me tamo »

Znate li da je bio u JNA i bombardovao Zadar?
BHCluster

#105 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by BHCluster »

nema me tamo wrote: Da li po tebi treba pustiti da bude na slobodi nakon onih snimaka i fizickih dokaza smrti civila s njihove strane..

Gdje su ti dokazi?
julisiz es grant

#106 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by julisiz es grant »

General će dokazati svoju nevinost, braneći se sa slobode, kao i gotovo svi kojima sudi Sud BiH.

Problem je što će to trajati godinama.
Toffee karamela

#107 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Toffee karamela »

Ja ne znam da li iko primjećuje da dok se okuplja front protiv SDA i dok ekonomija tone i prebrojavamo one koji bježe iz zemlje kadar koji je '91 pravio spiskove za likvidaciju ljudi (SDS) stoluje u SA po policijskim i drugim agencijama.

2014. tek je nekom došlo iz dupeta u glavu da je tadašnji direktor SIPE Goran Zubac učestvovao u likvidaciji nekoliko desetaka ljudi u Ahatovićima pobacavči bombe u autobus u kojem su bili. Zubac je naknadno pao zbog neke petljavine oko paljevine predsjedništva, te nije se odazvao na vrijeme dok je federalni Lukač tražio podršku oko suzbijanja demonstranata. Znači možeš učestvovati u likvidaciji desetaka ljudi i da slobodno nakon rata hodaš gradom i još komanduješ nečim.

Idemo dalje. Ratni gradonačelnik Vlasenice u kojoj je do jeseni 1992 pobijeno 2 500 civila, od toga preko 200 djece, 20 godina stoluje u Ministarstvu bezbjednosti BiH. Bio je prvi saradnik obožavanog nam komedijaša Mektića. Tek odnedavno govori se o optužnici protiv njega. Zamislite sad Švabu iz Vroclava koji je poslao u logor par hiljada Jevreja kako odlazi u Izrael da im bude šef sekcije MOSAD-a.

Sadašnji direktor SIPE ovaj Perica Stanić isto dolazi iz prnjavorske policije i bog dragi zna šta je sve tamo radio za vrijeme rata.

SDS kadrovi koji ko fol rade nešto za državu i bore se protiv Dodika istovremeno namiruju svoje ratne račune podvaljujući optužnice Oriću i Dudakoviću. Valjda kad su u SA da se bore za svesrpsku stvar. :roll:

Ne dao bog da se sutra oglasi mobilizacija, pa ko bi poslije ovoga uzeo oružje u ruke.
Last edited by Toffee karamela on 27/04/2018 12:37, edited 1 time in total.
S4mpion

#108 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by S4mpion »

Što se tiče suđenja Dudakoviću, neće se desiti ništa, ne postoje dokazi koji će ga učiniti krivim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#109 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:Znate li da je bio u JNA i bombardovao Zadar?
Znaš li ti zašta je on uopšte uhapšen?
BHCluster

#110 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by BHCluster »

julisiz es grant wrote:General će dokazati svoju nevinost, braneći se sa slobode, kao i gotovo svi kojima sudi Sud BiH.

A moras na sud ici kako bi dokazao svoju nevinost.
julisiz es grant

#111 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Ratko Mladić.
insomnia78

#112 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by insomnia78 »

Kako se pokazu prije ili kasnije :lol:
julisiz es grant

#113 Re: Uhapšen Atif Dudaković

BHCluster wrote:
julisiz es grant wrote:General će dokazati svoju nevinost, braneći se sa slobode, kao i gotovo svi kojima sudi Sud BiH.

A moras na sud ici kako bi dokazao svoju nevinost.
Pa naravno, ne ide drukčije...zato sam i rekao trajaće godinama.
nema me tamo

#114 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:

Za šta ga tacno terete?

Ovo oko Zadra sam samo kao bonus dodao..
Nisam citao rijeci s portala za šta tacno?
decembar2017

#115 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by decembar2017 »

nema me tamo wrote:

Imaju Atifovi snimci gdje govori da im se svima puca u glavu..

U njegovoj zoni odgovornosti dešavali su se zlocini nad civilima...

Dakle moj mladi mozak kaže bravo Atife nek' si onaj drugi dio mozga kaze da zaslužuje robiju.

Vrijeme je za nove sukobe.
Nema snimaka gdje Dudakovic govori da im se svima puca u glavu, pogotovo ne na onom snimku gdje izdajice i cetnicke saradnike voda kao kerove jer su to i zasluzili.

Ako je po zlocinima nad civilima u zoni odgovornosti onda ne bi bilo oficira veceg ranga od vodnika i kod cetnika i kod ustasa koji bi ostao na slobodi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#116 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:
Tomahawk11 wrote:

Za šta ga tacno terete?

Ovo oko Zadra sam samo kao bonus dodao..
Nisam citao rijeci s portala za šta tacno?
Pa ne možeš ti odokativno dodavati nekakve bonuse :mrgreen:
Nekad je bolje prešutjeti, pa kad se slegne, kad raspolažeš činjenicama, onda koju napisati.

Ali dobro, forum je generalno mlaćenje prazne slame, tako da :thumbup:
kiligonzales

#117 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by kiligonzales »

BHCluster wrote:Ko je sljedeci general Fikret Ćuskić?
Naredni ce mu biti drug sa tribine Muderis, pa ce se onda mozda krenuti i po Selima, Jovu i jos neka imena.

Nisu oni godinama pritiskali tuzilastvo BiH, sve ciljano da bi stavili pod svoju vecu kontrolu, da bi mogli preci u novu fazu razvlacenja pameti nama.

Sad evo udarise na NI, tu dok ne uguraju kakvog svog ahbaba nece se smiriti. Jbg takvi su. :D

Kad je Fahro preporucio onu Cenicku iz paljanskog kabineta u BH.Telekom, nebi me cudilo da sutra i u NI predlozi kakvog cetu sa dna kace jer je ko biva struka. :D
julisiz es grant

#118 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Toffee karamela wrote:Ja ne znam da li iko primjećuje da dok se okuplja front protiv SDA i dok ekonomija tone i prebrojavamo one koji bježe iz zemlje kadar koji je '91 pravio spiskove za likvidaciju ljudi (SDS) stoluje u SA po policijskim i drugim agencijama.

2014. tek je nekom došlo iz dupeta u glavu da je tadašnji direktor SIPE Goran Zubac učestvovao u likvidaciji nekoliko desetaka ljudi u Ahatovićima pobacavči bombe u autobus u kojem su bili. Zubac je naknadno pao zbog neke petljavine oko paljevine predsjedništva, te nije se odazvao na vrijeme dok je federalni Lukač tražio podršku oko suzbijanja demonstranata. Znači možeš učestvovati u likvidaciji desetaka ljudi i da slobodno nakon rata hodaš gradom i još komanduješ nečim.

Idemo dalje. Ratni gradonačelnik Vlasenice u kojoj je do jeseni 1992 pobijeno 2 500 civila, od toga preko 200 djece, 20 godina stoluje u Ministarstvu bezbjednosti BiH. Bio je prvi saradnik obožavanog nam komedijaša Mektića. Tek odnedavno govori se o optužnici protiv njega. Zamislite sad Švabu iz Vroclava koji je poslao u logor par hiljada Jevreja kako odlazi u Izrael da im bude šef sekcije MOSAD-a.

Sadašnji direktor SIPE ovaj Perica Stanić isto dolazi iz prnjavorske policije i bog dragi zna šta je sve tamo radio za vrijeme rata.

SDS kadrovi koji ko fol rade nešto za državu i bore se protiv Dodika istovremeno namiruju svoje ratne račune podvaljujući optužnice Oriću i Dudakoviću. Valjda kad su u SA da se bore za svesrpsku stvar. :roll:

Ne dao bog da se sutra oglasi mobilizacija, pa ko bi poslije ovoga uzeo oružje u ruke.
To bi bilo tačno da se na jednog našeg ne sudi u svakom trenu bar petorici Srba za ratne zločine, onako odoka (možda je odnos i veći). Hoću ipak da vjerujem da Tužilaštvo BiH nezavisno radi svoj posao, jer ako bih tvrdio drukčije ostavio bih mjesta nekom drugom da u sumnju dovodi stotine godina robije koje su do sada dosuđene četnicima.
armin071

#119 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by armin071 »

SDA USK: Hag za 23 godine nije našao osnovu za odgovornost Dudakovića
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Unsko-sanskog kantona iznenađen je i duboko razočaran događajem koji se desio na prostoru Bosanske Krajine i hapšenjem komandanta Atifa Dudakovića i drugih pripadnika 5. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

U saopćenju su podsjetili da Međunarodni sud u Hagu za 23 godine rada nije našao nikakav osnov za bilo kakvu odgovornost generala Dudakovića.

- Samo zbog toga što je imao dovoljno snage, hrabrosti, ali i ljudskosti danas komandanta Dudakovića žele pozvati na odgovornost zbog činjenice da je dostojanstveno branio i odbranio svoj narod. Za SDA nikad neće biti isti agresori i heroji 5. Korpusa - zaključili su iz SDA USK-a.

Evo „brace spasitelja“ nije se dugo cekalo :-)
decembar2017

#120 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by decembar2017 »

Znas li ti da je Dragan Covic vodio proizvodnju i popravku aviona koji su isli u bombardovanje vase drage hrvatske ?
Last edited by decembar2017 on 27/04/2018 12:43, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#121 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Tomahawk11 »

decembar2017 wrote:

Znas li ti da je Dragan Covic vodio proizvodnju i popravku aviona koji su isli u bombardovanje vase drage hrvatske.
I potpisivao dokumente kojima su se slali logoraši na prinudni rad.
ultima_palabra

#122 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by ultima_palabra »

nema me tamo wrote:
ultima_palabra wrote:
nema me tamo wrote:Mnogo mrtvih civila, mnogo.
Znaci u pravu je Lesko?

Da li po tebi treba pustiti da bude na slobodi nakon onih snimaka i fizickih dokaza smrti civila s njihove strane..

Ma nebitno to, sto se predstavljas da si nesto sto nisi?
nema me tamo

#123 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by nema me tamo »

Šta ce se ba slegnuti Toma kad nece biti dokaza za bilo šta jedino ako neko od ovih 400 se ne okrene kontra njega što se naravno nece desiti jer nema niti jednog dokaza..

I onda kad ne bude dokaza bice eto cist je, a mrtvih kamara s njihove strane..
decembar2017

#124 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by decembar2017 »

Tomahawk11 wrote:
decembar2017 wrote:

Znas li ti da je Dragan Covic vodio proizvodnju i popravku aviona koji su isli u bombardovanje vase drage hrvatske.
I potpisivao dokumente kojima su se slali logoraši na prinudni rad.
to bojovnicima sa poskoka nije mrlja u karijeriji vec je veliki plus. ALi vidim da im nije ni mrlja bombardovanje hrvatske ili pobijeni civili u Brisevu, sve se to zaboravi kada ljube dodikovo dupe ali uvijek prebacuju kako su Bosnjaci bili u JNA 1991 , kao da ni jedan "veliki" rvat to nije bio :-)
Hajvan

#125 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Hajvan »

SDA, Stranka Demagoshke Akcije
Post Reply