Uhakaše mi temu (politički dream-team)

kub lajkan

#1 Uhakaše mi temu (politički dream-team)

Post by kub lajkan »

Stvarno ne vidim logike... neko ti se natakari na temu i onda je zaključaju... džaba što se ti trudiš, džaba što se drugi trude, džaba što nije šuplja... :?

Daj ba moderatori, malo više vatre po selektivnim ciljevima... :)

I nemojte mi zatvarati sad ovu temu zato što ima slična. Ima slična, ali zaključana, i šta da radim sa njom?! Nju obrišite a ovu ostavite.

Jer, tema je više nego konstruktivna... Biramo ljude u ovoj državi kojima se vjeruje.

Elem, među dosadašnjim prijedlozima ima i nekih vrlo diskutabilnih likova, ali hajde, selekciju ćemo vršiti kasnije.

Dakle prijedlozi su :

Jasmin Imamović
Bogić Bogićević
Alija Behmen
Svetozar Gligorić
Šahbaz Džihanović

Hamdija Lipovača
Željko Komšić

Beriz Belkić
Azra Hadžiahmetović
Zlatko Lagumdžija

fra Luka Markešić
fra Petar Anđelović
Zdravko Grebo
Mirko Pejanović
Svetlana Broz
Haris Silajdžić
Jovan Divjak
Muhamed Filipović

Atif Dudaković
Mirnes Ajanović

Boris Tihi
Dragan Vikić
Dragoljub Stojanov
Božidar Matić
Ibrahim Spahić
Rusmir Mahmutčehajić
Marko Oršolić
Emir Kabil
Kemo Sokolija
Amir Pašić
Faruk Širbegović
Kemal Malohodžić
Milorad Dodik
Josip Pejaković

Ima li se šta dodati, oduzeti, pomnožiti, podijeliti... ?
mostarac

Post by mostarac »

Evo da malo budem u offtopicu. u ovoj drzavi se uvijek ima sta dijeliti, sve dok ne dodjemo do atoma :)
DiplomataSaSela

#3 c

Post by DiplomataSaSela »

Oduzeti lagumdjiju i behmena
Ostali o.k.
SD-6

Post by SD-6 »

i Azru H.,Dodika,Tihog,S.Broz.Gligorica...
SD-6

Post by SD-6 »

evo vala i jedan prijedlog...dzemala latica za ministra vanjskih poslova ili ministra pravde :D ...spreman sam na kompromis u vezi ove diobe :D :D :D...ma jok ne mere premijer :-?
odgovor unaprijed znam:Goli otok ili giljotina :oops:
:mrgreen:
:zzzz: :zzzz:
kub lajkan

#6 Re: c

Post by kub lajkan »

DiplomataSaSela wrote:Oduzeti lagumdjiju i behmena
Ostali o.k.
Da ti ispričam nešto za Behmena...

Prije 3-4 godine, u vrijeme vlasti Alijanse, jedno veče slučajno okrenem na OBN. Emisija "Telering", gost Alija Behmen. Ako se ne varam on je tada bio premijer Vlade (predsjedavajući Vijeća ministara, ili kako li se već to zvalo). I dipla on o politici, ekonomiji, i tako to - sve u svemu, za obične ljude, malo dosadna i apstraktna priča. Javlja se telefonom u program neka žena, i obraća se Behmenu otprilike ovim riječima: Sve je to lijepo, krasno, planovi, razvoj države itd. Ali ja imam penziju 80 KM, ja sam poluslijepa, imam slijepu kćerku koja živi sa mnom. Nemam nikoga. Nemam nikakve pomoći. Zadužila sam se da kupim namirnice u obližnjoj radnji. Nemam para da platim račune za struju, a hoće da mi je isključe. Može li meni iko ko sluša ovo pomoći? Možete li mi Vi pomoći?

Behmen joj odgovara onako diplomatski, da ostavi broj telefona i da će je neko iz njegovog Ureda nazvati.

Meni se nešto baš steglo srce, nije ovako moguće objasniti koliko je sva priča te žene bila tegobna i jadna. Nazvao sam OBN da se raspitam kako mogu pomoći, kao što bi vjerovatno uradili i mnogi drugi. Žena je živjela u Dobrinji i poslije nekoliko dana sam je našao.

Pošto sam vjerovao u političare Alijanse, zanimalo me da li su oni išta uradili da toj jadnici pomognu, ili se sve svelo na obećanja radi publike.

Ta žena mi je tada rekla da su bili iz Vlade i da su joj platili sve račune i donijeli neke pakete pomoći.

Od tada je Alija Behmen za mene jedan vrlo pozitivan lik na našoj političkoj sceni. Blatili su ga (tradicionalno) u Avazu i u Slobodnoj Bosni, ali nakon ovog događaja meni to ne znači ništa...

Slične priče sam čuo i za Beriza Belkića...
Fair Life

#7 Re: Uhakaše mi temu (politički dream-team)

Post by Fair Life »

kub lajkan wrote:Ima li se šta dodati, oduzeti, pomnožiti, podijeliti... ?
Image___http://www.startbih.info/default.asp?br ... d=intervju
Lamija Tanović
Profesorica i eksperimentalna fizičarka Lamija Tanović je jedna od najuglednijih naučnica u Bosni i Hercegovini. Danas je angažirana na reformi obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini, ali tvrdi da joj ekstravagantan državni sistem odmaže u tome. Kako kaže, eksperimentalna fizika je jako daleko od politike pa joj ta profesija nikada nije padala na pamet. Ipak, čaša strpljenja joj je sada prepunjena pa je ipak odlučila da se, po prvi put u životu, politički angažira. U intervjuu za StartBiH otkriva da će njen politički izbor biti Liberali BiH.
beharrr

#8 Re: Uhakaše mi temu (politički dream-team)

Post by beharrr »

kub lajkan wrote:Stvarno ne vidim logike... neko ti se natakari na temu i onda je zaključaju... džaba što se ti trudiš, džaba što se drugi trude, džaba što nije šuplja... :?

I nemojte mi zatvarati sad ovu temu zato što ima slična. Ima slična, ali zaključana, i šta da radim sa njom?! Nju obrišite a ovu ostavite.

Jer, tema je više nego konstruktivna... Biramo ljude u ovoj državi kojima se vjeruje.

Elem, među dosadašnjim prijedlozima ima i nekih vrlo diskutabilnih likova, ali hajde, selekciju ćemo vršiti kasnije.

Dakle prijedlozi su :

Jasmin Imamović
Bogić Bogićević
Alija Behmen
Svetozar Gligorić
Šahbaz Džihanović

Hamdija Lipovača
Željko Komšić

Beriz Belkić
Azra Hadžiahmetović
Zlatko Lagumdžija

fra Luka Markešić
fra Petar Anđelović
Zdravko Grebo
Mirko Pejanović
Svetlana Broz
Haris Silajdžić
Jovan Divjak
Muhamed Filipović

Atif Dudaković
Mirnes Ajanović

Boris Tihi
Dragan Vikić
Dragoljub Stojanov
Božidar Matić
Ibrahim Spahić
Rusmir Mahmutčehajić
Marko Oršolić
Emir Kabil
Kemo Sokolija
Amir Pašić
Faruk Širbegović
Kemal Malohodžić
Milorad Dodik
Josip Pejaković

Ne nije u redu, posto vidim "fratar" red bi bio jednog "efediju presloniti.. :D onda bilo fer plej :D :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

Dodik out :oops: Ivo Komšić In Sejfudin Tokić In :oops:
kojsino

Post by kojsino »

Sjecate li se ove trojke iz 1991 sa punim ustima demokratije :
IZETBEGOVIC
KLJUJIC
KARADZIC
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ja sam zapamtio zadnjeg i ne trpam ih u isti koš ni po jednom elementu.Tek zbog te iste demokratije.
ucenik

Post by ucenik »

umro je mostar wrote:Evo da malo budem u offtopicu. u ovoj drzavi se uvijek ima sta dijeliti, sve dok ne dodjemo do atoma :)
kazhu da se atomi dijele na elktrone, protone i neutrone!!!! :D :D :D
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Lamija je glavna, a i onaj eksperimentalni reaktor.

hjv
manijak1

Post by manijak1 »

ucenik wrote:
umro je mostar wrote:Evo da malo budem u offtopicu. u ovoj drzavi se uvijek ima sta dijeliti, sve dok ne dodjemo do atoma :)
kazhu da se atomi dijele na elktrone, protone i neutrone!!!! :D :D :D
:oops: :oops: :oops: :oops: 1 iz kemije/hemije ko Vila
kub lajkan

#15 Re: Uhakaše mi temu (politički dream-team)

Post by kub lajkan »

beharrr wrote: Ne nije u redu, posto vidim "fratar" red bi bio jednog "efediju presloniti.. :D onda bilo fer plej :D :lol:

Niko ti ne brani, samo argumentuj...
kub lajkan

#16 Re: Uhakaše mi temu (politički dream-team)

Post by kub lajkan »

Fair Life wrote:
kub lajkan wrote:Ima li se šta dodati, oduzeti, pomnožiti, podijeliti... ?
Lamija Tanović
Profesorica i eksperimentalna fizičarka Lamija Tanović je jedna od najuglednijih naučnica u Bosni i Hercegovini. Danas je angažirana na reformi obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini, ali tvrdi da joj ekstravagantan državni sistem odmaže u tome. Kako kaže, eksperimentalna fizika je jako daleko od politike pa joj ta profesija nikada nije padala na pamet. Ipak, čaša strpljenja joj je sada prepunjena pa je ipak odlučila da se, po prvi put u životu, politički angažira. U intervjuu za StartBiH otkriva da će njen politički izbor biti Liberali BiH.
Evo dijela tog intervjua:

Vidite li zdrave političke snage u BiH?
Ne, kod nas je sve staro... Ali, eto ja sam novo lice.

Na koji se način mislite politički angažirati?
Naći ću neku malu, nekompromitiranu stranku...

Priča se da će to biti Liberalna stranka...
Da, ja razgovaram sa liberalima... Liberali su masovan pokret svugdje u svijetu, to je životna filozofija...

Ali, naši liberali su koalirali sa svakom vladajućom garniturom, pa čak i sa rigidnim nacionalistima?
Pa, stranke se mijenjaju...

Planirate li to promijeniti?
Apsolutno, koalicije takve vrste ne dolaze u obzir, ako ja budem u poziciji da o tom odlučujem... Liberali su vrlo ozbiljan pokret koji živi decenijama. Oni se ne mogu tempirati za naredne izbore. Oni moraju okupiti mlade ljude... Moj eventualni politički angažman biće obilježen angažmanom mladih, tu generaciju planiram izvesti na scenu. Također, i dijaspora je zapostavljena. Imamo jako dobar komadić Bosne u svijetu, koji je u međuvremenu stasao. Ova država nema odnosa prema njima. Oni se moraju skupiti i uvezati. Vidim mnogo prostora... Očekujem da će mnogo mojih poznanika, prijatelja, bivših studenata, zajedno sa mnom krenuti u taj politički angažman. Naravno, ako se odlučim za njega...

Dokle ste stigli u toj odluci?
Ja još uvijek to studiram. Moj izbor je neupitan, to su liberali, samo razmišljam na koji način ću se uključiti. Nemam političku naobrazbu, ja sam laik u tome...
Skljoco

Post by Skljoco »

Ko je od tih postenih i dobronamjernih pripadnik nacije i naroda drzave BiH ?
Ko je da je ja ga podrzavam a sve druge prihvatam kao one koji su spremni da pomognu onim prvima .
Kazimoglu

#18 Vidjeh i nevidjeh

Post by Kazimoglu »

Planirate li to promijeniti?
Apsolutno, koalicije takve vrste ne dolaze u obzir, ako ja budem u poziciji da o tom odluèujem... Liberali su vrlo ozbiljan pokret koji zivi decenijama. Oni se ne mogu tempirati za naredne izbore. Oni moraju okupiti mlade ljude... Moj eventualni politièki anga¾man biæe obilje¾en anga¾manom mladih, tu generaciju planiram izvesti na scenu. Takoðer, i dijaspora je zapostavljena. Imamo jako dobar komadiæ Bosne u svijetu, koji je u meðuvremenu stasao. Ova dr¾ava nema odnosa prema njima. Oni se moraju skupiti i uvezati. Vidim mnogo prostora... Oèekujem da æe mnogo mojih poznanika, prijatelja, biv¹ih studenata, zajedno sa mnom krenuti u taj politièki anga¾man. Naravno, ako se odluèim za njega...
Dakle zivise i za vreme komunizmana.

Gde mogu da se uclanim. Liberalno gledam na sve sto se ne desava.
To_sam_JA

Post by To_sam_JA »

kojsino wrote:Sjecate li se ove trojke iz 1991 sa punim ustima demokratije :
IZETBEGOVIC
KLJUJIC
KARADZIC
Kojsino prvog nosi u srcu, drugog na q* :mrgreen: *u a za treceg napravi rasprche.
digger

#20 Re: Uhakasˇe mi temu (politicˇki dream-team)

Post by digger »

Fair Life wrote:
kub lajkan wrote:Ima li se sˇta dodati, oduzeti, pomnozˇiti, podijeliti... ?
Lamija Tanovic´
Profesorica i eksperimentalna fizicˇarka Lamija Tanovic´ je jedna od najuglednijih naucˇnica u Bosni i Hercegovini. Danas je angazˇirana na reformi obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini, ali tvrdi da joj ekstravagantan drzˇavni sistem odmazˇe u tome. Kako kazˇe, eksperimentalna fizika je jako daleko od politike pa joj ta profesija nikada nije padala na pamet. Ipak, cˇasˇa strpljenja joj je sada prepunjena pa je ipak odlucˇila da se, po prvi put u zˇivotu, politicˇki angazˇira. U intervjuu za StartBiH otkriva da c´e njen politicˇki izbor biti Liberali BiH.
Sve me strah da cemo izgubiti vrsnu fizicarku i dobiti bespomocnog politicara.

S druge strane, mozda je ona pravi kandidat za nas DEMPRO (gdje godine starosti vise ne igraju ulogu)!

Ako je neko zaboravio link, evo ga: http://www.ulbih.netfirms.com
kojsino

Post by kojsino »

Nesto smo brzo zaboravili,
kako su ova trojica setali Bas-carsijom, slikavali se,
raji obecavali...
Boze ,ja nezaboravnog vremena !
Demokratija iz prve ruke.
Neki bi da ponekog sa ove slike odgule, valja izabrati...
kub lajkan

#22 Re: Uhakaše mi temu (politički dream-team)

Post by kub lajkan »

kub lajkan wrote:
beharrr wrote: Ne nije u redu, posto vidim "fratar" red bi bio jednog "efediju presloniti.. :D onda bilo fer plej :D :lol:

Niko ti ne brani, samo argumentuj...

@beharrr
Pa šta je sa imenima tih efendija? Ne možeš se sjetiti nijednog od kojeg bi ova država mogla imati haira, ha? Obrnuto, pretpostavljam, nije problem...
beharrr

Post by beharrr »

Tu je malo je stidan..... :D
Skljoco

#24 Re: Uhakaše mi temu (politički dream-team)

Post by Skljoco »

kub lajkan wrote:Stvarno ne vidim logike... neko ti se natakari na temu i onda je zaključaju... džaba što se ti trudiš, džaba što se drugi trude, džaba što nije šuplja... :?

Dakle prijedlozi su :

Jasmin Imamović
Bogić Bogićević
Alija Behmen
Svetozar Gligorić
Šahbaz Džihanović

Hamdija Lipovača
Željko Komšić

Beriz Belkić
Azra Hadžiahmetović
Zlatko Lagumdžija

fra Luka Markešić
fra Petar Anđelović
Zdravko Grebo
Mirko Pejanović
Svetlana Broz
Haris Silajdžić
Jovan Divjak
Muhamed Filipović

Atif Dudaković
Mirnes Ajanović

Boris Tihi
Dragan Vikić
Dragoljub Stojanov
Božidar Matić
Ibrahim Spahić
Rusmir Mahmutčehajić
Marko Oršolić
Emir Kabil
Kemo Sokolija
Amir Pašić
Faruk Širbegović
Kemal Malohodžić
Milorad Dodik
Josip Pejaković

-------------------------------
Izdvoj mi Zidare odnosno Graditelje multietnicke i multiuvjerske nacionalne drzave BiH i njihove postene i casne "Irgete" .
Da se zna .
SimpaticInc

#25 Re: Uhakaše mi temu (politički dream-team)

Post by SimpaticInc »

kub lajkan wrote:Dakle prijedlozi su :

Jasmin Imamović
Bogić Bogićević
Alija Behmen
Svetozar Gligorić
Šahbaz Džihanović

Hamdija Lipovača
Željko Komšić

Beriz Belkić
Azra Hadžiahmetović
Zlatko Lagumdžija

fra Luka Markešić
fra Petar Anđelović
Zdravko Grebo
Mirko Pejanović
Svetlana Broz
Haris Silajdžić
Jovan Divjak
Muhamed Filipović

Atif Dudaković
Mirnes Ajanović

Boris Tihi
Dragan Vikić
Dragoljub Stojanov
Božidar Matić
Ibrahim Spahić
Rusmir Mahmutčehajić
Marko Oršolić
Emir Kabil
Kemo Sokolija
Amir Pašić
Faruk Širbegović
Kemal Malohodžić
Milorad Dodik
Josip Pejaković

legenda:

bold idiJoti
italic ludjaci

izdvoji ove pa cemo razgovarati :o

:D

uzgred jedan od likova na listi ti je bio nosilac liste sda :lol:

ops, kuku sta cemo sada
Post Reply