ugradnja vještačkog korijena zuba
Moderator: anex
- alen_zenica
#1 ugradnja vještačkog korijena zuba
postoji li igdje u bih da se na ovaj način ugrađuje vještački korijen zuba.

-
melb26sa
#2 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
Postoji - tzv zub na saraf ili implantat. Prvo kreni od stomatologije pa dalje - moras traziti nekoga ko zna oralnu hirurgiju jer ipak ubacuje titanijum u tvoju vilicu. I pripremi se za tekucu hranu bar mjesec dana. Za donju vilicu koja se resorbuje izvana prema unutra treba 2-3 mjeseca da zaraste, gornjoj vilici 4-6 mjeseci - naravno sve zavisi od osobe jer nekima rane brze zarastaju. Znaci tek po zarastanju se mogu postaviti/zasarafiti zubi.
Evo sam proguglala i nasla http://www.as-stomord.ba/pitanja_odgovori.htm, a imas i na forum.hr podforum zdravlje veliki topic bas o zubnim implantatima.
Evo sam proguglala i nasla http://www.as-stomord.ba/pitanja_odgovori.htm, a imas i na forum.hr podforum zdravlje veliki topic bas o zubnim implantatima.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
- savrseni krug
#4 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
ako bas imas zelju i novac da zavrnes koji implant onda i je jako bitno da nadjes nekoga ko je strucan al fakat strucan,i taj se neko mora dobro razumjeti u sve principe asepse i antisepse tj sterilizacije.I ako se odlucis onda trazi samo najjace proizvodjace implanta.Moj ti je savjet da trazis Strauman,po meni su oni najbolji.Zvao bih te da dodjes da ti ja to uradim al ti se ne isplati platit karte
tako da ti zelim srecu
tako da ti zelim srecu
- alen_zenica
#5 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
mene interesuje ima li gdje ovo da se radi u bih......... i koliko košta
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#6 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
Ja ti napisah kontakt...alen_zenica wrote:mene interesuje ima li gdje ovo da se radi u bih......... i koliko košta
Mob: 065/ 896 547
Tel./fax: 057/ 317 178
dr. Nikolic. Nigdje ti cijena nije fiksna jer se uvijek mora izvrsit priprema, pa valjda i od toga ovisi cijena.
- savrseni krug
#7 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
cijena ustvari i zavisi od same marke implanta koji se ugradjuje,jer kao i svugdje za neke pare mozes dobiti golfa a za neke porsche a razlika izmedju golfa i porshe-aje ocitamIRCerka wrote:Ja ti napisah kontakt...alen_zenica wrote:mene interesuje ima li gdje ovo da se radi u bih......... i koliko košta
Mob: 065/ 896 547
Tel./fax: 057/ 317 178
dr. Nikolic. Nigdje ti cijena nije fiksna jer se uvijek mora izvrsit priprema, pa valjda i od toga ovisi cijena.
Neke firme su postigle cifru od 99%same prihvatljivosti implantata od strane organizma dok su neke na razini od oko 70 % i tu je ta razlika u cijeni.Moja ti je preporuka kazem Strauman.Oni daju najvise za relativno prihvatljivu cijenu
Ali kazem opet sve je to badava ako nemas strucnog doktora
puno srece
-
faraz1
#8 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
evo ovdje nadjoh stranicu gdje rade implantate u Sarajevu. Imaju sve slike u galeriji.
www.sulejmanagic.ba
sretno
www.sulejmanagic.ba
sretno
-
hamza123
#9 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
meni bi jedan ovakav zub trebao. koliko to kosta orjentaciono??? i jel to pouzdano. iskustva??
-
Hadzi Lojo
#10 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
Kao prvo dobro se raspitaj o svakom stomatologu i njegovom radu a ako mozes porazgovaraj sa njegovim pacijentima.
vecina njih ima dobre web stranice gdje pricaju bajke o sebi, a vamo im most ili krunice koje ugrade propadnu za 5 godina.
Proguglaj dobro, naci ces dosta informacija na internetu prije nego se odlucis na takvo sto. Naci ces takodje i informacije o raku vilicne kosti kojeg moze da izazove implantat, ali to se desava rijetko.
vecina njih ima dobre web stranice gdje pricaju bajke o sebi, a vamo im most ili krunice koje ugrade propadnu za 5 godina.
Proguglaj dobro, naci ces dosta informacija na internetu prije nego se odlucis na takvo sto. Naci ces takodje i informacije o raku vilicne kosti kojeg moze da izazove implantat, ali to se desava rijetko.
-
blesava
#11 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
najbolji oralni hirurg u sarajevu je dr. asotic. ima polikliniku kod mostarskog raskrsca, specijalizirao se upravo za implantologiju.
- casper_
#12 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
znas li mozda za cijene?blesava wrote:najbolji oralni hirurg u sarajevu je dr. asotic. ima polikliniku kod mostarskog raskrsca, specijalizirao se upravo za implantologiju.
- Bronco_Billy
#13 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
Meni su na stomatologiji rekli da cijena varira, od 1200 pa gore. S tim sto mi je doktorica rekla da ako se stavi implatant higijena usta mora biti neprikosnovena - a to nije redovno pranje zuba... konac, voda za ispiranje i tako ti fazoni, cigare out, alkohol minimalno i takocasper_ wrote:znas li mozda za cijene?blesava wrote:najbolji oralni hirurg u sarajevu je dr. asotic. ima polikliniku kod mostarskog raskrsca, specijalizirao se upravo za implantologiju.
Radili mi neki dan operaciju 6-ce i 7-ce, ja mislio mozda staviti 6-cu al me pravo ohrabrila nema sta. Mada volim kad su ljudi iskreni, doktorica je za 10
-
senainter
#14 Re: ugradnja vještačkog korijena zuba
Ako moze informacija za ove implantate mislim vidim cijenu otprilike, al dal mi mozete reci o nivou bola i takvim stvarima, tj kad se moze vratiti na posao ...?
I da li je neko radio ili gdje, naime imam most koji je posao po zlu pa sam jednog nosaca izvadila, a most se drzi sad na sam jednom zubu, elem ja bih to ugradila na mjestu 7ice.
Razmisljam i o parcijalnoj protezi, zasto ne, al se bojim da bi mi ona tim metalnim dijelovima unistila ostale zube, koji su svi isporavljani svi osim gornjih trica i donjih prednjih zuba.
Tako da se implantat namece kao logicno rjesenja, al me strah stvarno to je ipak mini operacija, dal tijelo odbacuje ili ne, ajd dobro jelo mada i to je tesko ne jest mjesec dana krutu hranu ...
Ako neko moze o tom napisati ovdje, stvarno bi bilo korisno.
Puno hvala ...
I da li je neko radio ili gdje, naime imam most koji je posao po zlu pa sam jednog nosaca izvadila, a most se drzi sad na sam jednom zubu, elem ja bih to ugradila na mjestu 7ice.
Razmisljam i o parcijalnoj protezi, zasto ne, al se bojim da bi mi ona tim metalnim dijelovima unistila ostale zube, koji su svi isporavljani svi osim gornjih trica i donjih prednjih zuba.
Tako da se implantat namece kao logicno rjesenja, al me strah stvarno to je ipak mini operacija, dal tijelo odbacuje ili ne, ajd dobro jelo mada i to je tesko ne jest mjesec dana krutu hranu ...
Ako neko moze o tom napisati ovdje, stvarno bi bilo korisno.
Puno hvala ...