@vettel
Druze, vozio sam na plin sa 55 konja, i za moju voznju (99% gradska), jedina negativna stvar je trosenje para koje mi ostanu, na nepotrebne gluposti
A sad ozbiljno, obicna karburator verzija plina (doduse ubusen karburator), do 4000 obrtaja skoro da i nema razlike, nakon toga ne ide jebga

Po gradu rijetko kad i predjem 3000 obrtaja, pa mi ovo ne igra nikakvu ulogu. Na otvorenom i na autoputu sam se znao patiti, ali ni na benzinu nije bilo puno bolje. Nakon toga je ubacen 1.6 motor (75 KS), i tako vozim skoro 5 godina, i sa mojom voznjom nikad mi nije zafalilo snage.
Ugradio sam plin u Radicu, ali on ne postoji odavno (onaj u IS), i meni bi prva opcija bila Darkom, jer kod njih sam nastavio "servisirati" auto (2 filtera u dvije godine), i zamijenio bocu nedavno pred atest.
@mirzet
120 konja na 1400 kg nije malo za normalnog vozaca. Ako covjek puno prelazi, i bitna mu je usteda a ne 'gasanje', sumnjam da ce mu par postotaka manje snage predstavljati problem. Ako i bude, zaboravice sve kad prvi put kaze - naspi do vrha, i plati 40 KM to zadovoljstvo

Dakle, smanju je se potrosnja para za vise nego duplo. Niko nije pricao o smanjenju potrosnje goriva.
Imam i ja drugi autic koji mi je za cejf, i u koji nikad ne bih ugradio plin, koji trosi preko 16l, ali i kojeg ne vozam svaki dan. A tih 700 KM koje ti spominjes, nekome su mjesecna plata.
Plin 0,90 KM - Benzin 2,35 - racunica je vrlo prosta