Ja sam nekad dok sam vozio GSi-ja isto zbog naših "stručnih" majstora isto radio. Idioti su mi pobrkali elektroniku toliko da sam dolazio do ludila i na kraju odlučim da zamjenim motor. Uzeo Astrin 1.8, uklapao se na saraf, tako da njegova ugradnja nije bila problem. Majstor koji mi je radio je super odradio posao, godinu dana sam vozao auto bez kvara i onda ga je rodjak slupao. Ja sam motor uzeo u oglasima i platio 700 maraka (skupo je zato sto sam morao uz motor uzeti i njegovu ECU jedinicu). Mozes proći jeftinije ako budes uzimao karburatorsku verziju, bar tada je bilo oko 500 maraka. Pazi samo da ti ne uvale prekucavan motor ili motor koji je na izdisaju. Gledaj da je motor suh, da nema znakova da pušta ulje. Ako je motor opran, bježi od njega ko od kuge, u 99 posto slučajeva nije ispravan pa ga uglancaju da dobro izgleda, a kad ga ugradiš i skontas da ne valja onda je kasno.
Sretno!
Ugradnja Opelovog-Astrinog motora u Kadett??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- NEOPLAN
-
whow
#2 Re: Ugradnja Opelovog-Astrinog motora u Kadett??
piimp wrote:Kao prvo hvala unaprijed svima koji ponude bilo kakve odgovore! Imam kadett 89 godiste koji vozim vec 11godina, auto izgleda ODLICNO ali zbog gresaka majstora/da ne ulazim u detalje/ na motoru prosiljen sam raditi generalku a radi se o motoru 1.8benzin. Posto je jako skupa generalka receno mi je da se isplati uzeti mladji motor i da odgovara Astrin otprilike 95.godiste? Uzeo bih benzinca 1.6 ccm ne preko 1.8. Ako neko ima slicna iskustva ili bilo kakvu informaciju o tome GDJE MOGU NACI DOBAR MOTOR,PO KOJOJ CIJENI, KOLIKO DODJE UGRADNJA ILI DA LI JE OVO PAMETNA IDEJA UOPSTE molio bih da nesto napise...svaka informacija je dobro dosla..
Joj buraz pa zar se to isplati , dok platis motor dok platis majstora pa onda jel motor dobar ili nije puno zezancije.
-
whow
#3 Re: Ugradnja Opelovog-Astrinog motora u Kadett??
Pa valjda je lakse , pojma nemam. 400 KM ulaganja da vozis auto jos dvije godine nije puno ako je to konacna cifra , samo da ne bude kakvih dodatnih zezancija.piimp wrote:Imam covjeka koji ce mi to obaviti-mislim ugraditi za cca 120km, vec je radio to dakle nasao je motor astrin za nekih 300 km i ugradio u Kadett a posto generalka dodje nekih 900km eto ti racunice..posto namjeravam vozit jos godinu dvije to auto cini mi se kao razumna investicija jer ce biti lakse prodat Kadett sa astrinim motorom..zar ne..