Ugovoreni brak ?!?!?!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1 Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by pici »

Ovo me malo vrati na nekadašnje miraze i ja tebi dva telea s junicom a ti meni šĆer i tri janjeta :shock: s razlikom da se sad mjest janjadi i teladi a bogumi i dukata traže konvertibilne markice i to mašHala a i djevojke su sa dalekog istoka :dance: :thumbup:
Bh. oglasi: Tražim 10.000 KM za brak sa Kineskinjom, može i 5.000 KM
Image
SARAJEVO - "Uko­li­ko je­dna od Ki­nes­ki­nja že­li do­bi­ti bh. držav­ljan­stvo, ka­ko bi mo­gla os­ta­ti u BiH, uz na­do­kna­du od 5.000 KM, ne­ka se ja­vi". "Tra­žim 10.000 KM za brak sa Ki­nes­ki­njom ka­ko bi pos­ta­la bh. držav­ljan­ka". Ovo su sa­mo ne­ki od ogla­sa ko­ji se u po­slje­dnje vri­je­me mo­gu pro­či­ta­ti u no­vi­na­ma, ali i na in­ter­net stra­na­ma, ši­rom BiH. Bo­san­ci i Her­ce­gov­ci...

... slo­bo­dni i bez oba­ve­ze ka­ko bi se pre­ko no­ći "do­če­pa­li" la­ke lo­ve, pri­tom ne ra­zmiš­lja­ju ko­li­ko bi taj brak mo­rao tra­ja­ti, ili ih to uo­pće ne za­ni­ma jer im je na­mje­ra pre­va­ri­ti la­ko­vjer­ne Ki­ne­ze.

Por­tpa­rol Mi­nis­tar­stva ci­vil­nih po­slo­va BiH Zo­ri­ca Rulj, ka­že za "San" da je po za­ko­nu ova­kva pro­ce­du­ra skla­pa­nja bra­ko­va izme­đu na­šeg držav­lja­ni­na i stran­ca, ite­ka­ko ja­sna i pre­ci­zna.

- Pri­je sve­ga, bez ob­zi­ra na brak, ta oso­ba, bi­la Ki­nes­ki­nja ili ne­ka dru­ga, mo­ra ima­ti pet go­di­na pri­vre­me­nog bo­rav­ka u na­šoj drža­vi, plus pro­ve­de­ne tri go­di­ne u bra­ku sa držav­lja­ni­nom BiH, a ka­ko bi na­kon to­ga ste­kla bh. držav­ljan­stvo. To je sto­ga pro­ce­du­ra. Zna­či, ne ula­ze­ći u ta­kve po­nu­de, ona ili on, bez osam go­di­na bo­rav­ka u BiH ni­je­dan stra­nac ne mo­že bi­ti držav­lja­nin BiH una­toč že­ni­dbi - po­jaš­nja­va Rulj. Ona nam, me­đu­tim, ni­je nam mo­gla re­ći ko­li­ko je na ova­kav na­čin Ki­ne­za uo­pće do­bi­lo na­še držav­ljan­stvo, jer je to, ka­ko tvrdi, po­sao za en­ti­tet­ske MUP-ove. Ne­zva­ni­čno, me­đu­tim, sa­zna­je­mo da je pre­ma is­tra­ži­va­nji­ma ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja ta ci­fra dos­ti­gla čak 15.000 na­tu­ra­li­zo­va­nih Ki­ne­za i to sa­mo una­zad ne­ko­li­ko go­di­na, ali da osim mu­ška­ra­ca, ta­kve ogla­se uve­li­ko da­ju i dje­voj­ke ko­je za odre­đe­nu su­mu nov­ca ra­do pris­ta­ju na tri go­di­ne bra­ka sa Ki­ne­zom.

U MUP-u Kan­to­na Sa­ra­je­vo tvrde da ova­kve vrste ogla­sa ne spa­da­ju u kri­vi­čna dje­la. Dra­gan Mi­oko­vić, šef Ure­da po­li­cij­skog ko­me­sa­ra na­po­mi­nje ka­ko po­li­ci­ja ne odlu­ču­je šta je kri­vi­čno di­je­lo, već da to ra­di Tu­ži­laš­tvo. - Mi tu­ži­ocu opi­še­mo slu­čaj, a oni do­ne­su odlu­ku. No, u ova­kvim si­tu­aci­ja­ma, mi­slim da se ne ra­di o kri­vi­čnim dje­li­ma, bez ob­zi­ra na su­šti­nu i ozbi­ljnost ovog pi­ta­nja - ka­že Mi­oko­vić.

Imali ko kakvo iskustvo s ovim ugovorenim brakovima bilo kakve vrste(osim vanzemajske) :mrgreen:
HAVANA

#2 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by HAVANA »

A vid naslova,ja konto ti nešta ugovorio :lol:
pici

#3 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by pici »

HAVANA wrote:A vid naslova,ja konto ti nešta ugovorio :lol:

Ma dje bi ja od Herke ....mogo bi al bez vilice dva bubrega pola slomjenih kostiju i lijevog jajeta tj da ko invalid stupim u ovakav ugovoren brak :mrgreen: deset milja je deset milja :mrgreen:
GAU 8

#4 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by GAU 8 »

Ja znam za jedan brak, gdje se bosanka udala za kineza, imaju cak i dijete.
Skupa su vise od 3 godine, i stvar lijepo fercera. Ne bi se reklo da je ugovoren..
pici

#5 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by pici »

GAU 8 wrote:Ja znam za jedan brak, gdje se bosanka udala za kineza, imaju cak i dijete.
Skupa su vise od 3 godine, i stvar lijepo fercera. Ne bi se reklo da je ugovoren..

jedna moja prijateljica prije 7-8 godina je bila pritisnuta od majke da se udaje za Kineza ....bježala je od kuće i skrivala se kod prijateljica....nisam je vidio par godina tako da ne znam šta je bilo na kraju
black

#6 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by black »

znam jednu koja je trazila i naravno placala da je neko ozeni, prije nekih par godina, izgleda k'o top model, najljepsha kineskinja koju sam do sada vidio kod nas :mrgreen:
Officer Crabtree

#7 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by Officer Crabtree »

dajte od sad to na virjeme na forum postavite
HAVANA

#8 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by HAVANA »

Zabavljao se moj haver 96g sa crnkinjom i živio tri godine sa njom... dogovorili i brak da bi on dobio papire i ostao u toj zemlji,ništa pare,sve bračne dužnosti i obaveze :D ja bio malKice ljubomoran(em dobra,em crna :-D :lol: )...rastali se...oženio mahalušu :D ,dobio dijete...
GAU 8

#9 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by GAU 8 »

black wrote:znam jednu koja je trazila i naravno placala da je neko ozeni, prije nekih par godina, izgleda k'o top model, najljepsha kineskinja koju sam do sada vidio kod nas :mrgreen:
Idealna prilika za sve sto bi probali "Asian" :D :D navali narode
HAVANA

#10 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by HAVANA »

black wrote:znam jednu koja je trazila i naravno placala da je neko ozeni, prije nekih par godina, izgleda k'o top model, najljepsha kineskinja koju sam do sada vidio kod nas :mrgreen:

Ima li dug nokat na malom prstu?Našla je jednog.
Gospoda Ministarka

#11 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by Gospoda Ministarka »

pici wrote:
GAU 8 wrote:Ja znam za jedan brak, gdje se bosanka udala za kineza, imaju cak i dijete.

jedna moja prijateljica prije 7-8 godina je bila pritisnuta od majke da se udaje za Kineza ....bježala je od kuće i skrivala se kod prijateljica....nisam je vidio par godina tako da ne znam šta je bilo na kraju

Kod mene komsinica ostavila muza i sina i preudala se za Kineza, nije bio ugovoren brak vec iz ljubavi.
Nego, nedavno sam citala da je Srbija puna prebogatih Kineza.

A sad... kome treba i ko voli nek izvoli... azijatkinje su in :D
madner

#12 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by madner »

Hm ovo se moze dobro izkombinovat, 4 kineskinje po 10 000.

Valjda ne trose puno i nije skupo odrzavanje :D
black

#13 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by black »

HAVANA wrote:
Ima li dug nokat na malom prstu?Našla je jednog.
na nozi ili ruci :lol: nisam zapazio :mrgreen:
PalaSa Marsa

#14 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by PalaSa Marsa »

pici wrote:Ovo me malo vrati na nekadašnje miraze i ja tebi dva telea s junicom a ti meni šĆer i tri janjeta :shock: s razlikom da se sad mjest janjadi i teladi a bogumi i dukata traže konvertibilne markice i to mašHala a i djevojke su sa dalekog istoka :dance: :thumbup:
Bh. oglasi: Tražim 10.000 KM za brak sa Kineskinjom, može i 5.000 KM
Image
SARAJEVO - "Uko­li­ko je­dna od Ki­nes­ki­nja že­li do­bi­ti bh. držav­ljan­stvo, ka­ko bi mo­gla os­ta­ti u BiH, uz na­do­kna­du od 5.000 KM, ne­ka se ja­vi". "Tra­žim 10.000 KM za brak sa Ki­nes­ki­njom ka­ko bi pos­ta­la bh. držav­ljan­ka". Ovo su sa­mo ne­ki od ogla­sa ko­ji se u po­slje­dnje vri­je­me mo­gu pro­či­ta­ti u no­vi­na­ma, ali i na in­ter­net stra­na­ma, ši­rom BiH. Bo­san­ci i Her­ce­gov­ci...

... slo­bo­dni i bez oba­ve­ze ka­ko bi se pre­ko no­ći "do­če­pa­li" la­ke lo­ve, pri­tom ne ra­zmiš­lja­ju ko­li­ko bi taj brak mo­rao tra­ja­ti, ili ih to uo­pće ne za­ni­ma jer im je na­mje­ra pre­va­ri­ti la­ko­vjer­ne Ki­ne­ze.

Por­tpa­rol Mi­nis­tar­stva ci­vil­nih po­slo­va BiH Zo­ri­ca Rulj, ka­že za "San" da je po za­ko­nu ova­kva pro­ce­du­ra skla­pa­nja bra­ko­va izme­đu na­šeg držav­lja­ni­na i stran­ca, ite­ka­ko ja­sna i pre­ci­zna.

- Pri­je sve­ga, bez ob­zi­ra na brak, ta oso­ba, bi­la Ki­nes­ki­nja ili ne­ka dru­ga, mo­ra ima­ti pet go­di­na pri­vre­me­nog bo­rav­ka u na­šoj drža­vi, plus pro­ve­de­ne tri go­di­ne u bra­ku sa držav­lja­ni­nom BiH, a ka­ko bi na­kon to­ga ste­kla bh. držav­ljan­stvo. To je sto­ga pro­ce­du­ra. Zna­či, ne ula­ze­ći u ta­kve po­nu­de, ona ili on, bez osam go­di­na bo­rav­ka u BiH ni­je­dan stra­nac ne mo­že bi­ti držav­lja­nin BiH una­toč že­ni­dbi - po­jaš­nja­va Rulj. Ona nam, me­đu­tim, ni­je nam mo­gla re­ći ko­li­ko je na ova­kav na­čin Ki­ne­za uo­pće do­bi­lo na­še držav­ljan­stvo, jer je to, ka­ko tvrdi, po­sao za en­ti­tet­ske MUP-ove. Ne­zva­ni­čno, me­đu­tim, sa­zna­je­mo da je pre­ma is­tra­ži­va­nji­ma ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja ta ci­fra dos­ti­gla čak 15.000 na­tu­ra­li­zo­va­nih Ki­ne­za i to sa­mo una­zad ne­ko­li­ko go­di­na, ali da osim mu­ška­ra­ca, ta­kve ogla­se uve­li­ko da­ju i dje­voj­ke ko­je za odre­đe­nu su­mu nov­ca ra­do pris­ta­ju na tri go­di­ne bra­ka sa Ki­ne­zom.

U MUP-u Kan­to­na Sa­ra­je­vo tvrde da ova­kve vrste ogla­sa ne spa­da­ju u kri­vi­čna dje­la. Dra­gan Mi­oko­vić, šef Ure­da po­li­cij­skog ko­me­sa­ra na­po­mi­nje ka­ko po­li­ci­ja ne odlu­ču­je šta je kri­vi­čno di­je­lo, već da to ra­di Tu­ži­laš­tvo. - Mi tu­ži­ocu opi­še­mo slu­čaj, a oni do­ne­su odlu­ku. No, u ova­kvim si­tu­aci­ja­ma, mi­slim da se ne ra­di o kri­vi­čnim dje­li­ma, bez ob­zi­ra na su­šti­nu i ozbi­ljnost ovog pi­ta­nja - ka­že Mi­oko­vić.

Imali ko kakvo iskustvo s ovim ugovorenim brakovima bilo kakve vrste(osim vanzemajske) :mrgreen:
:D
todd_smith

#15 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by todd_smith »

:lol: :lol: :lol:
PalaSa Marsa

#16 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by PalaSa Marsa »

todd_smith wrote::lol: :lol: :lol:
Nema meni da ja sta kazem, rek'o pici da se vanzemaljski "savjeti" ne pikaju. :D

:lol: :D
todd_smith

#17 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by todd_smith »

pa sad si vec pala, sto znaci da si jedna od nas... :mrgreen:
PalaSa Marsa

#18 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by PalaSa Marsa »

todd_smith wrote:pa sad si vec pala, sto znaci da si jedna od nas... :mrgreen:
Djaba, opet ostali oni nasi obicaji i ibadeti. :D :lol:
Ridjobrki

#19 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by Ridjobrki »

PalaSa Marsa wrote: Djaba, opet ostali oni nasi obicaji i ibadeti. :D :lol:

:-) :-) :-)

:lol: :lol: :lol:
PalaSa Marsa

#20 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by PalaSa Marsa »

Sta je sad? :D Sto se smijes? :D
Ridjobrki

#21 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by Ridjobrki »

ibadet - vrijeme posvećeno molitvi i introspekciji u Islamu
adet - običaj, tradicija...
PalaSa Marsa

#22 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by PalaSa Marsa »

Ridjobrki wrote:ibadet - vrijeme posvećeno molitvi i introspekciji u Islamu
adet - običaj, tradicija...
Pa jes', jes' to sam ja htjela rec'. Nemamo kad od molitve. :D

:lol: :lol: :lol: :thumbup: Fala na informacijama, mada sam ja to znala, al' et' zamjenila pojmove. :D
Ridjobrki

#23 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by Ridjobrki »

Ma očit lapsus, naravno da znam da si znala... I promijeni farmerice, te su ti se viš' izlizale od sedžde... :D :D :D
PalaSa Marsa

#24 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by PalaSa Marsa »

Ridjobrki wrote:Ma očit lapsus, naravno da znam da si znala... I promijeni farmerice, te su ti se viš' izlizale od sedžde... :D :D :D
E Brko, Brko. Cuj u farmericama. .. :-) :D
Ridjobrki

#25 Re: Ugovoreni brak ?!?!?!

Post by Ridjobrki »

Pa novo doba novi ibadet! :lol: :lol: :lol:
Post Reply