Za mjesec dana cu imati odrađen pripravnicki staz (1 godina). Zanima me da li nakon toga mogu zakljuciti ugovor o volontiranju, koji ce trajati jos 1 godinu. Ugovor bi zakljucio sa istim poslodavcem kod kojeg sam odradio pripravnicki, posto poslodavac nije u mogućnosti da mi ponudi ugovor o radu..Ovo mi je potrebno radi sticanja uslova za polaganje pravosudnog ispita. . Ukoliko moze zanima me koliko bi poslodavac morao izdvajati sredstava na ime mog osiguranja (prema zakonu o radu to je 35% od najnize place) ??
Ugovor o volontiranju
Moderator: anex
-
burner
#1 Ugovor o volontiranju
Pozdrav,
Za mjesec dana cu imati odrađen pripravnicki staz (1 godina). Zanima me da li nakon toga mogu zakljuciti ugovor o volontiranju, koji ce trajati jos 1 godinu. Ugovor bi zakljucio sa istim poslodavcem kod kojeg sam odradio pripravnicki, posto poslodavac nije u mogućnosti da mi ponudi ugovor o radu..Ovo mi je potrebno radi sticanja uslova za polaganje pravosudnog ispita. . Ukoliko moze zanima me koliko bi poslodavac morao izdvajati sredstava na ime mog osiguranja (prema zakonu o radu to je 35% od najnize place) ??
-
blesava
#2 Re: Ugovor o volontiranju
kod ugovora o volontiranju potrebno je da poslodavac placa osiguranja za slucaj nesrece na poslu (tako nesto), a zdravstveno opet ide preko biroa, radni staž se ne uplaćuje.
a mozda ti je bolje da se raspitas kakva je situacija sa ugovorom o djelu, mozda je povoljnija varijanata i za tebe i za poslodavca.
a mozda ti je bolje da se raspitas kakva je situacija sa ugovorom o djelu, mozda je povoljnija varijanata i za tebe i za poslodavca.
-
burner
#3 Re: Ugovor o volontiranju
Znaci moguce je zakljuciti ugovor o volontiranju sa osobom koja je zavrsila pripravnicki?? potrebna mi je ta informacija, ja ne vidim prepreku zasto nebi moglo?? Koliko li mjesecno iznose troskovi poslodavca na volontera, osiguranje itd?? Ipak nije ni volontiranje besplatnoblesava wrote:kod ugovora o volontiranju potrebno je da poslodavac placa osiguranja za slucaj nesrece na poslu (tako nesto), a zdravstveno opet ide preko biroa, radni staž se ne uplaćuje.
-
sussie
#5 Re: Ugovor o volontiranju
Kod mene je nešto obrnuta situacija. Naime, ja sam godinu dana volontirala u sudu, nakon toga sam potpisala ugovor o pripravničkom radu u jednoj privatnoj firmi na još jednu godinu dana, a sve u svrhi sticanja uslova za polaganje pravosudnog ispita.