Pozz,
Da li neko zna 100% provjerenu informaciju da li mogu registrovati ugostiteljsku radnju kao dodatnu/dopunsku djelatnost. Zaposlen sam vec pa bih zelio otvoriti ugostiteljski objekat.
Ugostiteljstvo kao dodatna djelatnost
Moderator: _BataZiv_0809
-
moonca
#2 Re: Ugostiteljstvo kao dodatna djelatnost
.. niko -nista ne zna..
-
high_volume
#3 Re: Ugostiteljstvo kao dodatna djelatnost
Ja mislim da ne, obzirom na Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti Federacije BiH:tarikBA wrote:Pozz,
Da li neko zna 100% provjerenu informaciju da li mogu registrovati ugostiteljsku radnju kao dodatnu/dopunsku djelatnost. Zaposlen sam vec pa bih zelio otvoriti ugostiteljski objekat.
Član 16.
Nadležni organ izdat će rješenje kojim se odobrava osnivanje ugostiteljske radnje licu koje ispunjava sljedeće uvjete:
1. državljanin je Bosne i Hercegovine,
2. poslovno je sposobno,
3. posjeduje najmanje treći stepen stručne spreme,
4. udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima,
5. pravomoćnom sudskom presudom, rješenjem o prekr{šju ili upravnim aktom nije mu izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja ugostiteljske djelatnosti,
6. nema zasnovan radni odnos, odnosno nema već osnovanu ugostiteljsku radnju,
7. ima poslovni prostor za koji ima dokaz o pravu vlasništva ili ugovor o zakupu poslovnog prostora, te dokaz da je za poslovni prostor izdata upotrebna dozvola i da taj poslovni prostor ispunjava propisane minimalne uvjete.
Rje{enje iz stava 1. ovog člana može se izdati i licu koje ne ispunjava uvjet iz stava 1. tačka 3. ovog člana, ako zaposli lice koje ispunjava taj uvjet.
- JThomas
#4 Re: Ugostiteljstvo kao dodatna djelatnost
u.r. ne možeš ako si u radnom odnosu, a možeš d.o.o. napraviti pa otvoriti.
- DaffyDuck
#5 Re: Ugostiteljstvo kao dodatna djelatnost
I bolje mu je d.o.o. nego u.r.
- Mea_parvitas
#6 Re: Ugostiteljstvo kao dodatna djelatnost
Da postavim vezano pitanje, moze li se pruzati turisticka usluga vodica, a da se za to ima registrovan samo nekakav obrt?