Ugostiteljstvo i Turizam
-
IgorB.
#1 Ugostiteljstvo i Turizam
Student sam Visoke Hotelijerske skole Bgd.
Bas me zanima koliko ljudi ima na forumu da se bave ugostiteljstvom ili Turizmom? Odakle ste, da li radite ili studirate?
Bas me zanima koliko ljudi ima na forumu da se bave ugostiteljstvom ili Turizmom? Odakle ste, da li radite ili studirate?
- Jara
Zar nije kod Evrope?No_oNe__ wrote:Evo ima mene
Protekle tri godine radila sam u Tourist info centru u Sarajevu, inace studiram to bi znaci bio moj summer job.
Jel' ti to dovoljno?
Trebal' ti jos sta?
p.s
Za sve koji ne znaju, DA MI IMAMO Info centar i on se nalazi kod Centrala.
-
Leonid Breznjev
a takvih je danas puno..
-
IgorB.
Ima ih brdo takvih, sto je isto jos tolko strasno, ljudi koji vode ugostiteljska preduzeca i koji su vlasnici uglavnom nemaju pojma o tom poslu..
mene licno Ugostiteljstvo i Turizam jako zanima, nije ni malo tako jednostavno i lako radit taj poso profesionalno i dobro. (Kao i svaki drugi poso mog mislenja). I mislim da je to jedna jako lepa naucna oblast.
mene licno Ugostiteljstvo i Turizam jako zanima, nije ni malo tako jednostavno i lako radit taj poso profesionalno i dobro. (Kao i svaki drugi poso mog mislenja). I mislim da je to jedna jako lepa naucna oblast.
-
Leonid Breznjev
e pa da vidimo onda Igore, sta te to zanima o gastronomiji? zasto si se uopste odlucio za taj posao? koji je povod, razlog i uzrok tvoje odluke da se bavis gastronomijom? opisi mi svoj posao...IgorB. wrote:Ima ih brdo takvih, sto je isto jos tolko strasno, ljudi koji vode ugostiteljska preduzeca i koji su vlasnici uglavnom nemaju pojma o tom poslu..
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ma to je istina, da se ugostiteljstvom bave ljudi koji to u sustini mrze - goste, konkurenciju, zahtjev za profesionalizmom.
kad jednom upoznas nekog ko to radi sa strascu, steknes postovanje za ljude koji se time bave. treba imati slifa za to. i ljubavi i strpljenja.
kad jednom upoznas nekog ko to radi sa strascu, steknes postovanje za ljude koji se time bave. treba imati slifa za to. i ljubavi i strpljenja.
-
IgorB.
Pre svega iz jednostavnog razloga sto volim da kuvam.. Sto je i najbitnije, imam zelju da obidjem mnogo hotela, restorana da bi sto vise naucio.. A i opste je poznato da imas plus poene kod cura ako znas dobro da kuvasArslan wrote:e pa da vidimo onda Igore, sta te to zanima o gastronomiji? zasto si se uopste odlucio za taj posao? koji je povod, razlog i uzrok tvoje odluke da se bavis gastronomijom? opisi mi svoj posao...IgorB. wrote:Ima ih brdo takvih, sto je isto jos tolko strasno, ljudi koji vode ugostiteljska preduzeca i koji su vlasnici uglavnom nemaju pojma o tom poslu..
-
Leonid Breznjev
a je li?IgorB. wrote:Pre svega iz jednostavnog razloga sto volim da kuvam.. Sto je i najbitnije, imam zelju da obidjem mnogo hotela, restorana da bi sto vise naucio.. A i opste je poznato da imas plus poene kod cura ako znas dobro da kuvasArslan wrote:e pa da vidimo onda Igore, sta te to zanima o gastronomiji? zasto si se uopste odlucio za taj posao? koji je povod, razlog i uzrok tvoje odluke da se bavis gastronomijom? opisi mi svoj posao...IgorB. wrote:Ima ih brdo takvih, sto je isto jos tolko strasno, ljudi koji vode ugostiteljska preduzeca i koji su vlasnici uglavnom nemaju pojma o tom poslu..
mene licno Ugostiteljstvo i Turizam jako zanima, nije ni malo tako jednostavno i lako radit taj poso profesionalno i dobro. (Kao i svaki drugi poso mog mislenja). I mislim da je to jedna jako lepa naucna oblast.![]()
mene interesuje tvoj pogled na cjelokupnu gastronomiju i uzivanje iste, znaci od ulaska gosta u restoran (za sada samo restoran, kasnije budemo pricali o hotelima, hostelima, barovima itd..) do njegovog odlaska. kako to treba da izgleda? sta pruziti gostu? kako mu napraviti i pruziti jedno nezaboravno vece (naravno u pozitivnom smislu)?
hvala unaprijed!
-
IgorB.
Naravno, Gastronomija je mnogo vise od kuhanja.. (Zato i nije vise Kulinarstvo, logicno) U principu ti sve utice od toga kako je uredjen exterijer, gost prvo vidi nasta to lici sa vana (ako ne uzmemo propagandu u obzir), exterijer treba bit tako podesen da gost ima zelju da udje unutra i da isproba neke od nasih usluga. Jela naravno trebaju biti ukusna, ako zelimo da gost opet dodje ali to nije sve, dzaba ako imamo najbolja jela a konobari nisu dobri.. Tako da sve to utice, manjevise podjednako. Sve je bitno i ovisi jedno od drugog.Arslan wrote:a je li?![]()
no gastronomija nije samo kuhanje, to je jedan dio naravno jako vazan, ali ima tu jos...
mene interesuje tvoj pogled na cjelokupnu gastronomiju i uzivanje iste, znaci od ulaska gosta u restoran (za sada samo restoran, kasnije budemo pricali o hotelima, hostelima, barovima itd..) do njegovog odlaska. kako to treba da izgleda? sta pruziti gostu? kako mu napraviti i pruziti jedno nezaboravno vece (naravno u pozitivnom smislu)?od slucajnog prolaznika dobiti stalnog gosta, kako to? sta mislis igore?
![]()
hvala unaprijed!
Na kraju krajeva, kvalitetno je ono sto gost smatra kvalitetnim, Postoje cetri nivoa kvaliteta proizvoda i usluge u ugostiteljstvu, sa potrosackog aspekta:
Prvi nivo, predstavlja minimum i on podrazumeva da gost dobije ono sto ocekuje u ugostiteljskom objektu
Drugi nivo, je da nas proizvod i usluga prevazidje ocekivanja gosta.
Treci nivo, da se gost odusevi.
Cetvrti nivo, da se gost zapanji nasim proizvodoima i uslugama..
-
Leonid Breznjev
volio bih kad bi bio malo detaljniji, konkretniji Igore. stolica nije cinila vecer, ima tu dosta faktora, naravno i ovi koje ti navodis. da ti olaksam malo..
recimo ti otvaras restoran!
koji je tvoj koncept restorana? mediteranski restoran? balkanski? francuska klasika? jelovnik? ponuda vina, aperitiva, degistiva i sl...
koji je tvoj koncept restorana? mediteranski restoran? balkanski? francuska klasika? jelovnik? ponuda vina, aperitiva, degistiva i sl...
-
IgorB.
A to te zanima, To ti je tip restorana. Mediteranska kuhinja je vec sirok pojamArslan wrote:volio bih kad bi bio malo detaljniji, konkretniji Igore. stolica nije cinila vecer, ima tu dosta faktora, naravno i ovi koje ti navodis. da ti olaksam malo..recimo ti otvaras restoran!
Sto te to sve zanima tako detaljno? Jel se bavis Ugostiteljstvom?
- Lace
ma meni se cini da njega to ne zanima...on to zna i zeli da vidi da li ti znasIgorB. wrote:A to te zanima, To ti je tip restorana. Mediteranska kuhinja je vec sirok pojamArslan wrote:volio bih kad bi bio malo detaljniji, konkretniji Igore. stolica nije cinila vecer, ima tu dosta faktora, naravno i ovi koje ti navodis. da ti olaksam malo..recimo ti otvaras restoran!
koji je tvoj koncept restorana? mediteranski restoran? balkanski? francuska klasika? jelovnik? ponuda vina, aperitiva, degistiva i sl..... Sto sam naucio i sto sam do sad radio znam naravno ovu nasu kuhinju.. Ma da je ne volim bas nesto i ne bi je nikad otvorio, dosta sam naucio iz talijanske kuhinje. Sad ako bas ides na Italijanskirestoran jbg, onda ne mozes da nudis nasa vina.. Nudices prava italijanska vina i ostala pica (izuzev bezalkoholnih pica to ti je svugde standardno).
Sto te to sve zanima tako detaljno? Jel se bavis Ugostiteljstvom?
-
Leonid Breznjev
a zna takodjer da si jako zlocesta!

-
Shoshana
QQ, Igore, prije nego sto bilo sta odgovoris, idi pregledaj ovu temu - tek da znas s kim imas posla
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=39684
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=39684
-
lamija_SA
Igore, načekao si se!
Ja sam studirala turizam i hotelijerstvo.
Tri godine sam radila part-time u branši.
Nažalost sada radim nešto sasvim drugo.
Voljela bih opet raditi u turizmu, ukoliko bi se ukazala adekvatna prilika.
Još uvijek dosta čitam o turizmu i pratim sva dešavanja i trendove.
Žao mi je što ne radim u struci, jer mislim da bi bilo dobro za našu zemlju, za turizam generalno (s obzirom da ima malo ljudi koji su visoko školovani za turizam), a i meni bi bilo najdraže da radim ono za što sam se školovala i u čemu baš uživam.
Pozdrav iz Sarajeva
Ja sam studirala turizam i hotelijerstvo.
Tri godine sam radila part-time u branši.
Nažalost sada radim nešto sasvim drugo.
Voljela bih opet raditi u turizmu, ukoliko bi se ukazala adekvatna prilika.
Još uvijek dosta čitam o turizmu i pratim sva dešavanja i trendove.
Žao mi je što ne radim u struci, jer mislim da bi bilo dobro za našu zemlju, za turizam generalno (s obzirom da ima malo ljudi koji su visoko školovani za turizam), a i meni bi bilo najdraže da radim ono za što sam se školovala i u čemu baš uživam.
Pozdrav iz Sarajeva