Ugasite vas mobilni telefon

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Harrys

#1 Ugasite vas mobilni telefon

Post by Harrys »

Protokol Bluetooth koji su kreirali svi veliki proizvodjaci,IBM,MIcrosoft,Nokia,Motorola;Ericsson ili Intel i koji omogucuje da svi aparati komuniciraju medjusobno bezzicno,ima slabosti.
Istrazivaci Laboratorije za sigurnost i kriptografiju pri Fakultetu informatike u Lozani u cetvrtak ce odrzati ,otvorenu za javnost,prezentaciju svojih istrazivanja,glumice pirate.
Sa samo 3 poteza,klik,klak, klik na tastaturi pc,spojice se sa vasim mobilnim u vasem djepu i za koju sekundu na ekranu ce se ukazati spisak adresa.Na vasem mobilnom nece ostati nikakvog traga o posjeti.Moguce je da se ide i dalje,da se vrse tel.pozivi ili da se spoji na internet,sve preko vaseg telefona.
Kazu da lopovi danas koriste dosta ovaj sistem,za izbor zrtve,za otkrivanje drugog aparata na veoma kratkoj distanci,npr parking.
Lace

Post by Lace »

moj bluetooth ne radi...il ga ja ne znam nastimat...elem nit moze koga naci nit mene ko pronalazi :D
Harrys

Post by Harrys »

:D sigurno ti je iskljucen. :D
Lace

Post by Lace »

pa ne znam kako ga ukljuciti...jel mogu ja to sama il mi to mora neka "visa sila" odraditi :D
Harrys

Post by Harrys »

Mogao bi neko sa kim si u bliskom kontaktu,prve vrste,tesko iz daljine da ti pomognem. :-)
Harrys

Post by Harrys »

Dvojica brace,bivsi pirati visokog nivoa,osnovali firmu" Bunker" i nude novo rijesenje -bluesnarfing- :-)
Lace

Post by Lace »

Harrys wrote:Mogao bi neko sa kim si u bliskom kontaktu,prve vrste,tesko iz daljine da ti pomognem. :-)
jel to ti predlazes ...zblizavanje ...iz cisto humanitarnih razloga :P
Harrys

Post by Harrys »

Lace wrote:
jel to ti predlazes ...zblizavanje ...iz cisto humanitarnih razloga :P
Ma ne,nije valjda dotle doslo,vise iz psiholosko-socijalnih. :)
Post Reply