UG SOS IMA KONJA SAD!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

VeljaPas

Post by VeljaPas »

Bajko wrote:jao pa ovog konja vec sedmicama vidjam ispred zgrada na dobrinji :(
i razmišljam kako mu se može pomoći :(
u subotu sam ga vidjela zadnji put i napadoh onog čiču što ga drži .. kaže da je konj star 32 godine :shock: al da je zdrav :x

ja sam svakako spremna odvojiti mjesecno novac za njegov smjestaj ...

tako mi je drago da je spašen :)
nadam se da će jadničak doživjeti još koju sretnu godinu u životu :(
Mozes uplatiti na racun UG SOS kod Raiffa 1610000022670075 sa naznakom za Bjelka (i obavijestis me mailm ili preko ovoga foruma da se zna) ili u birou udruzenja gdje ces obiti priznanicu.
VeljaPas

Post by VeljaPas »

daduli_sa wrote:kako dati pare?
Mirci, imas li kakve veze sa akcijom, ako se tako moze nazvati....
Mozes uplatiti na racun UG SOS kod Raiffa 1610000022670075 sa naznakom za Bjelka (i obavijesti me mailom ili preko ovoga foruma da se zna) ili u birou udruzenja gdje ces dobiti priznanicu.
Bandido

#28 Pozdrav svima

Post by Bandido »

S obzirom da sam novi na forumu, želim sve da vas pozdravim i čestitam na ovakvoj i sličnim inicijativama...
Trenutno sam ograničen sa vremenom, no nadam se da ću pomoći vaš rad koliko je to moguće u raznim aspektima.
Thnx @ Alica što me pozvala ovdje...
:kiss:
Alica

#29 Re: Pozdrav svima

Post by Alica »

Bandido wrote:S obzirom da sam novi na forumu, želim sve da vas pozdravim i čestitam na ovakvoj i sličnim inicijativama...
Trenutno sam ograničen sa vremenom, no nadam se da ću pomoći vaš rad koliko je to moguće u raznim aspektima.
Thnx @ Alica što me pozvala ovdje...
Jutro Bandido, drago mi je da si nams e pridruzio i hvala unaprijed na pomoci koju ces na proziti:)))))

DOBRO DOSAOOOOOOO:))))))))))))))
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

from UG SOS <[email protected]> hide details 11:33 am (33 minutes ago)
to mIRCerka mIRCiCh <[email protected]>
date Sep 21, 2007 11:33 AM
subject Bjelko
mailed-by bih.net.ba
Bjelko je lose iako je pojeo po malo suhog grožđa, mrkve i kukuruza. Probali smo ga dici na noge no ne ide. Zaceo mu se i dekubitus na strani na kojoj je lezao pa smo ga okrenuli.
vp

:(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Image
obuca

Post by obuca »

gdje se nalazite? ja bih rado dosla i donijela nesto za konju ali mi treba adresa. da li se sutra moze doci.
mirci kad beremo jabuke :)
VeljaPas

Post by VeljaPas »

Velja wrote:
Mozes uplatiti na racun UG SOS kod Raiffa 1610000022670075 sa naznakom za Bjelka (i obavijesti me mailom ili preko ovoga foruma da se zna) ili u birou udruzenja gdje ces dobiti priznanicu.
Zeljka Juric iz Banja Luke preko Raiffa poslala 100 KM a Uzoriti iz Amsterdama preko WU EUR 100
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Velja wrote:
Velja wrote:
Zeljka Juric iz Banja Luke preko Raiffa poslala 100 KM a Uzoriti iz Amsterdama preko WU EUR 100
Svaka im cast oboma :faraon1: A uzoritom klimoglav i jedan Image
Svileni

Post by Svileni »

Sto bi rekla Fahreta Jahic Spanac:"Mirci, lutko, ljubi, ljubi al' glavu ne gubi!!!" :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Svileni wrote:Sto bi rekla Fahreta Jahic Spanac:"Mirci, lutko, ljubi, ljubi al' glavu ne gubi!!!" :D
Alica

Post by Alica »

Dragi moji,

Cuvajmo palceve nasem bjelku...jucer smo ga malo cistili, mazili, hranili...da nije mogao ustati ali bice on dobro, borac je on...

Veljo, danas sam u 4,15 kod tebe, kao i jucer i idemo kod Bjelka. Ima li jos dobrovoljaca da idu sa nama?
atko

Post by atko »

Bajko wrote:jao pa ovog konja vec sedmicama vidjam ispred zgrada na dobrinji :(
i razmišljam kako mu se može pomoći :(
u subotu sam ga vidjela zadnji put i napadoh onog čiču što ga drži .. kaže da je konj star 32 godine :shock: al da je zdrav :x

ja sam svakako spremna odvojiti mjesecno novac za njegov smjestaj ...

tako mi je drago da je spašen :)
nadam se da će jadničak doživjeti još koju sretnu godinu u životu :(
I ja sam ga vidio prije izvjesnog vremena na dobrinji :(
Drago mi je da je spasen...

Sto kaze Balas ...zao mi konja... :(

Ako stignem otici cu da ga obidjem ili bar do SOS=a da naleti mda dam neki prilog :(

offtopic:
Sinoc smo ja i djevojka pred haustorom nasli mache jedva da je prohodalo :(
Unjeli smo ga ustan nahranili ali je nas macak bukvalno pludio tako da smo ga morali iznjeti vani ponovo, jutros ga nije bilo nadam se da ga je neko udomio. A sinoc u 23:30 nisam znao kuda sa njim, koga da zovem u pola noci... ima li kakvav dezurni telefon da se nekome covjek obrati u takvim slucajevima?
bauhaus

Post by bauhaus »

sta kaze veterinar,kakva je dijagnoza i kako da se pomogne izmucenom konju, veterinsarki mislim? zasto mu se stanje tako pogorsalo?
Alica

Post by Alica »

Stanje mus e pogorsalo usljed neuhranjenosti, bez njege, pretucen, izmrcvaren...i eto...

veterinar mu je jucer dao vitaminske inekcije, vjerovatno danas i infuziju ce ukljuciti..vidjecemo..nadajmo se najboljem, nadajmos e da cemo ga izvuci...

update o njegovom stanju ce biti svaki dan jer mi svaki dan obilazimo
VeljaPas

Post by VeljaPas »

bauhaus wrote:sta kaze veterinar,kakva je dijagnoza i kako da se pomogne izmucenom konju, veterinsarki mislim? zasto mu se stanje tako pogorsalo?
jedva je stajao na nogama kada smo ga preuzeli. krv je data na analizu i u redu je. sad sam razgovarao sa veterinarom. dao mu je infuziju i potrebne vitamine. pred vecer ce opet to uraditi. on pretpostavlja da se opustio.
obezbijedili smo mu da ima sve najbolje sto mu mogu ponuditi u uslovima u kojima funkcionise taj koniicki klub
bauhaus

Post by bauhaus »

dolazim u sarajevo poslovno a i privatno, pa cu posjetiti bjelka a nadam se i njegove spasitelje i njegovatelje upoznati.javim se!
obuca

Post by obuca »

bili kod konje. bolje je nego jucer, ali i dalje lezi.
Alica

Post by Alica »

Dobro vece dragi forumasi...

Prvo da se zahvalim onima koji su dali svoj doprinos, da se zahvalim onima koji su danas dosli u veliki park i sastancili sa nama - NIKO - NITI JEDAN FORUMAS, da se zahvalima svima onima koji su posjetili naseg Bjelka i onima koji to nisu niti jedan put!!!!

Ja sam jutros bila kod Bijelka, bio je dobro, zivnuo, jeo, cistila ga, hranila ga, mazila ga, rane mu mazala kremom...ali to su izgleda bili njegovi zadnji dani puni ljubavi...

NASEG BIJELKA VISE NEMA!!! Danas smo nas par - tacnije receno 3, otisli nakon udomljavanja kod naseg Bijelka...ali on vise nije bio ziv... suze su krenule, srce nas je zaboljelo..ali tjesi nas jedna cinjenica...NJEGOVI ZADNJI DAN SU BILI ISPUNJENI LJUBAVLJU I PAZNJOM...

Osoblje sa Konjusarnice pobrinuli su se da naseg Bijelka zakopamo na mirno mjesto...

Eto, toliko od mene! Bar smo mu olaksali njegove zadnje dane... Slike ce postaviti Veljo, kad mogne, kad malo tuga prodje...
obuca

Post by obuca »

:( :( :( :( :( a ja se ponadala da ce biti OK. bas mi je zao
tinchy

Post by tinchy »

Ja danas bila u Velikom Parku ali morala otici oko 14:15.. Stvarno mi je Zao Bjelka.. Ponadala sam se da ce da zivi, napokon, kad se izvukao iz zivota u kome su se na njemu izivljavali. Mislila sam da ce kad malo ojaca(nadala sam se tome) i da ce naci topli dom i ljubav. Izgleda da je ovako moralo biti.. Zao mi je :(:( Maloprije sam ovo isto citala na forumu SOS-a i rasplakala sam se..Ponekad je zivot previse bolan.. BJELKO NADAM SE DA CES NACI MIR. I DA CES OTICI NA BOLJE MJESTO OD OVOGA. :kiss:
Alica

Post by Alica »

a eto, svi smo:(((((

nadali smo se, borili se, davali mu punu paznju, njegu...

ali bar je u svojim zadnjim danima osjetio paznju, uginuo je medju konjima...

ma sta ja znam, mnogo sam tuzna i srce mi je danas stalo kad smo dosli i vidjeli da se ne mice...

imam zelju da nadjem tog jebenog cigana (mIRCerka sorry na bad language ali bijesna sam) i j... mu mater za sva vremena, namlatiti ga da crkne gore nego Bjelkan...a za te pare koje je dobio za njega vjerovatno je vec kupio novog konja koji ce zavrsiti na isti nacin...e to ne mogu da podnesem, ta me misao izjeda cijeli dan i imam zelju da ga nadjem i tog jadnika spasim ove patnje..ali pitanje je gdje ga smjestiti..

E ZATO NAM JE POTREBAN FOND (odgovor na prozivku mene sto ''trazim samo novac''-ne mogu se sjetiti ko je to napisao)..e vi svi koji niste upoznati sa radom UDruzenja, pa malo se raspitajte, dodjite i vidite azil, saznajte u kakvim uslovima radi udruzenje, koliki su troskovi bili za bjelkana, koliki su troskovi za svaku spasenu zivotinju...lako je pricati ovdje, ja bi ovo i ono...PA GDJE STE DANAS? OBAVEZE? PA I JA SAM IMALA OBAVEZA PA SAM SE POJAVILA U PARKU PA KOD BJELKANA...

Fond, potreban je, mnogo je zivotinja, azil se treba novi otvoriti, zemljiste, pa sterilizacija pa svasta nesto...nisu samo pare za fond!

Evo price od danas. U park je dosla jedna stara gospodja, sa Alipasina je dosla samo da vidi udomljavanje, stara i ne bas dobrog zdravalja ali je ipak dosla...penzioner (mala penzija)...kupila dvije salame, litar mlijeka i u fond dala 20 KM, plakala je, mazila zivotinje, pricala sa nama, pitala sta jos moze uraditi...e pa eto sada...vi vidite koliko je njeno srce... TO JE FOND! TO JE LJUBAV I ZELJA DA POMOGNE.... NISU SAMO PARE - FOND JE PRVO DOBRA VOLJA, SRCE, ZELJA I DJELA, FOND JE HRANA, PARE, POMOĆ I SVE OSTALO STO MOZE POMOCI UDRUZENJU DA POMOGNE ONIMA KOJIMA SAMO MALO TREBA LJUBAVI I PAZNJE...PA DA LI JE TO PROBLEM!!!!!

Necu vise nista da kazem...jako me boli i ljuta sam, ljuta sam na vas koji pricate ali djela nema...vi bi ovo i ono...(svaka cast pojedincima koji su pomogli, dali priloge, bili tamo) ali svi ostali...PA NEMOJTE VISE PRICATI, URADITE...Vrata Udruzenja su vam svima otvorena, samo treba zeljeti i URADITI a ne samo pricati!!!!...svi vi koji zelite sa price prijeci na djela - PA IZVOLITE...

Bijelko vise nije sa nama, ali ima jos mnogo zivotinja kojima treba pomoc..PA IZVOLITE!
Alica

Post by Alica »

cijelo vrijeme razmisljam i nikako mi ne ide u glavu kako neko moze biti toliko okrutan da ucini ovakvo nesto jednoj zivotinji, zibotinji koja mu je sluzila za prezivljavanje...toliki me bijes hvata...bijes jer sam sigurna da je vec sebi nabavio drugog konja, kojeg je vjorvatno kupio od onih sa fijakerima na ilidzi...bijes jer znam da ce i toj jadnoj zivotinji doci glave i da ce jadan uginuti jos gore nego nas bjelkan...

i sta sad da se radi...hocemo li opet tako gledati tu drugu zivotinju po dobrinji i pisati kako smo ga jadnicka vijdeli a nista necemo uraditi, ili mozda hocemo kad vec bude kasno, bas kao i za bijelka?

Jednostavno me toliko ovo sve zabolilo. Pa jutros je bio ziv, jutros sam ga hranila, cistila, mazila, on usima mrdao, zelio da ustane ali jadan nije mogao, zvackao mrkvicu i rzao...

neka mi niko ne zamjeri, ali toliki me bijes i tuga hvataju u isto vrijeme...bijes sto se nista nije moglo vise uraditi, tuga sto nije izdrazo a nadali smo se, pokusavali smo mu prenijeti nasu snagu, volju za zivot da se bori..i borio se ali cigan, taj jebeni cigan mu je dusu ubio, ubio mu je volju...taj nas BJelkan je dusom vec bio mrtav samo je jos tijelo ostalo...
Alica

Post by Alica »

ovo su slike od jucer..dok je jos bio ziv...

imali smo jednog deckica koji je imao veliku zelju da vidi bjelkana, pricao u skoli o njemu, njegovu tuznu istoriju, ali mu je i on sa njegovom majkom dao malo ljubavi i mrkvice i mazenja:)

Image

Image
Locked