UfuraninEvropljani
-
ovo_mi_je_nick
#51 Re: UfuraninEvropljani
Kad častiš i daješ ne očekuješ ništa zauzvrat. Niko nije dužan da časti ko je častio. A sve ponuđeno se naravno uzima. Ko prigovara na dato bolje da nije ni davao.
Ne samo evropljani nego svi čuvaju svoje novce a gdje god ima šta sa strane a da se ne krade uzima se, sasvim logično.
Ne samo evropljani nego svi čuvaju svoje novce a gdje god ima šta sa strane a da se ne krade uzima se, sasvim logično.
-
Fudo387
#52 Re: UfuraninEvropljani
Ma nije to ufuranost, jednostavno su takvi...jebat ih.
Vjerovatno smo i mi njima pomalo cudni sa svojim obicajima, nacinom zivota.
Od citavog komsiluka znam dva lika. Sa jednim sam dobar, nalocemo se skupa i drobimo o svemu. Frajer je pisac, pise neke budalastine, dao mi je dvije tri svoje knjizurine, ima pet godina kako me vazda priupita jesam li ih procitao...neka bolan, ima vremena.
Drugi lik je penzioner, posljednji primjerci onih finih deda. Ima nakav buldozercic i jedva ceka da padne snijeg pa da ga ganja okolo. Ocisti i meni ulaz, al’ prvo pita moze li, je li ok...cisti ljudino, kakva su to pitanja, evo ti piva zagrij se.
Ostale znam samo tako sto jedni drugima mahnemo rukom, haj-haj i to je sve. Uglavnom, podnosljiv mentalitet.
Od citavog komsiluka znam dva lika. Sa jednim sam dobar, nalocemo se skupa i drobimo o svemu. Frajer je pisac, pise neke budalastine, dao mi je dvije tri svoje knjizurine, ima pet godina kako me vazda priupita jesam li ih procitao...neka bolan, ima vremena.
Drugi lik je penzioner, posljednji primjerci onih finih deda. Ima nakav buldozercic i jedva ceka da padne snijeg pa da ga ganja okolo. Ocisti i meni ulaz, al’ prvo pita moze li, je li ok...cisti ljudino, kakva su to pitanja, evo ti piva zagrij se.
Ostale znam samo tako sto jedni drugima mahnemo rukom, haj-haj i to je sve. Uglavnom, podnosljiv mentalitet.
-
jefferson
#53 Re: UfuraninEvropljani
U tome je poenta. Sto an zapadu ih mozes drzati na odstojanju i svi sretni.Fudo387 wrote:Ma nije to ufuranost, jednostavno su takvi...jebat ih.
- HAVANA
#54 Re: UfuraninEvropljani
Ma dobro ima i kod njih razlika kao i svuda.Meni je nekako u belgiji bilo cudno sto su ili mahniti za moj pojam,rasisti,ljuti,prljavi,skrti,slampavi...ili predivni ljudi sa kojim mogu sve.Koji su apsolutno neoptereceni,nemaju ni nadmen stav,ni podcjenjivacki...kad si slabijeg imovinskog stanja, a isto tako nemaju ni zavidan,ljut...stav kad si istog ili veceg imovinskog stanja od njih.Zajednicko im je da mrze neradnike a cijene radnike.Sa ovim drugim je i jako lako poslovati kad se bolje upoznate.Uopste nisu ni skrti,vrlo brzo nauce i zvati ture i pojedu mi svu zeljanicu i pecenje.
U pocetku se cude,joj kako vi jedete,puno nesta svega,daj pica,mesa,hrane svakakve...Kad probaju,pojedose boga oca.I popise.
Jako dobrih prijatelja imam, sa kojima sam i danas u kontaktu,sto privatno,sto poslovno.Svi smo mi na svoju ruku,sto bi rekli.Sa manama i vrlinama.Ja licno sam mnogo dobrih stvari naucio od njih ,a zadrzao one koje smatram da su bolje kod nas.I to mi je poprilicno pomoglo u zivotu.Covjek uci dok je ziv.Kupi i upija,ko sundjer.Upoznavati druge ljude,nacine zivota,putovati...je veliko bogatstvo i skola.Fakultet.!
- muha_sa
#55 Re: UfuraninEvropljani
HAVANA wrote:Ma dobro ima i kod njih razlika kao i svuda.Meni je nekako u belgiji bilo cudno sto su ili mahniti za moj pojam,rasisti,ljuti,prljavi,skrti,slampavi...ili predivni ljudi sa kojim mogu sve.Koji su apsolutno neoptereceni,nemaju ni nadmen stav,ni podcjenjivacki...kad si slabijeg imovinskog stanja, a isto tako nemaju ni zavidan,ljut...stav kad si istog ili veceg imovinskog stanja od njih.Zajednicko im je da mrze neradnike a cijene radnike.Sa ovim drugim je i jako lako poslovati kad se bolje upoznate.Uopste nisu ni skrti,vrlo brzo nauce i zvati ture i pojedu mi svu zeljanicu i pecenje.U pocetku se cude,joj kako vi jedete,puno nesta svega,daj pica,mesa,hrane svakakve...Kad probaju,pojedose boga oca.I popise.
Jako dobrih prijatelja imam, sa kojima sam i danas u kontaktu,sto privatno,sto poslovno.Svi smo mi na svoju ruku,sto bi rekli.Sa manama i vrlinama.Ja licno sam mnogo dobrih stvari naucio od njih ,a zadrzao one koje smatram da su bolje kod nas.I to mi je poprilicno pomoglo u zivotu.Covjek uci dok je ziv.Kupi i upija,ko sundjer.Upoznavati druge ljude,nacine zivota,putovati...je veliko bogatstvo i skola.Fakultet.!
sve paze na liniju a kad mu iznešeš tepsiju teletine sjedi i gledaj kako pase
- Dope_Man
#56 Re: UfuraninEvropljani
Ma svi koji nisu mi su ufurani i debili teski bez kulture i normalnog obicaja. Sreca mi nismo takvi. Ne volimo se hvaliti, al sto smo skromni to nema nigdje, a tek kako smo kulturni i pametni, rodi nas majka. Da je bar vise ovakvih kao mi... eh kakvo bi mjesto bio ovaj svijet. 
- kmirsad
#57 Re: UfuraninEvropljani
De ba... nisu ni ovi ovi naši puno bolji... ja jednom, da mu ime ne pominjem, znaš ga... iznio teglu sode bikarbone... da uzme kašičicu dvije... a on... u đepove stavlja, pola pije, pola Šarcu daje...muha_sa wrote:HAVANA wrote:Ma dobro ima i kod njih razlika kao i svuda.Meni je nekako u belgiji bilo cudno sto su ili mahniti za moj pojam,rasisti,ljuti,prljavi,skrti,slampavi...ili predivni ljudi sa kojim mogu sve.Koji su apsolutno neoptereceni,nemaju ni nadmen stav,ni podcjenjivacki...kad si slabijeg imovinskog stanja, a isto tako nemaju ni zavidan,ljut...stav kad si istog ili veceg imovinskog stanja od njih.Zajednicko im je da mrze neradnike a cijene radnike.Sa ovim drugim je i jako lako poslovati kad se bolje upoznate.Uopste nisu ni skrti,vrlo brzo nauce i zvati ture i pojedu mi svu zeljanicu i pecenje.U pocetku se cude,joj kako vi jedete,puno nesta svega,daj pica,mesa,hrane svakakve...Kad probaju,pojedose boga oca.I popise.
![]()
![]()
- muha_sa
#58 Re: UfuraninEvropljani
kmirsad wrote:De ba... nisu ni ovi ovi naši puno bolji... ja jednom, da mu ime ne pominjem, znaš ga... iznio teglu sode bikarbone... da uzme kašičicu dvije... a on... u đepove stavlja, pola pije, pola Šarcu daje...muha_sa wrote:HAVANA wrote:Ma dobro ima i kod njih razlika kao i svuda.Meni je nekako u belgiji bilo cudno sto su ili mahniti za moj pojam,rasisti,ljuti,prljavi,skrti,slampavi...ili predivni ljudi sa kojim mogu sve.Koji su apsolutno neoptereceni,nemaju ni nadmen stav,ni podcjenjivacki...kad si slabijeg imovinskog stanja, a isto tako nemaju ni zavidan,ljut...stav kad si istog ili veceg imovinskog stanja od njih.Zajednicko im je da mrze neradnike a cijene radnike.Sa ovim drugim je i jako lako poslovati kad se bolje upoznate.Uopste nisu ni skrti,vrlo brzo nauce i zvati ture i pojedu mi svu zeljanicu i pecenje.U pocetku se cude,joj kako vi jedete,puno nesta svega,daj pica,mesa,hrane svakakve...Kad probaju,pojedose boga oca.I popise.
![]()
![]()
- kmirsad
#59 Re: UfuraninEvropljani
U čarape tura... nedo Bog da sam mu kostiju od telečih rebara iznio... drobi kosti šarplaninac... ferode ko da ima u čeljustima...

- Gojeni H
#60 Re: UfuraninEvropljani
Sta ce joj 4 koji klinac? Sto ne skuplja opuske i stikla?Edin H. wrote:Opasno se furaju na svoj dzep.![]()
Kod mene stazirala treba, muz joj menadzer u Sluzbi za Socijalnu zastitu, dobra plata.
Ogranicio joj da moze cetiri cigarete dnevno zapaliti, valja kucu otplacivati.
- Gojeni H
#61 Re: UfuraninEvropljani
Edin H. wrote:
Daj dokaze.
Ja cu fakat dobit' otkaz radi tebe.
- lotPi
#62 Re: UfuraninEvropljani
A nisi skonto da to ima veze sa kulturom i tradicijom od nekoliko stotina godina !?DZONPI wrote:Nakon skoro 20 kuka zivljenja,hodanja i svega po Evropi mogu samo jedno rec a to je da su Evropski muskarci jal decki strasno Ufurani,Ljubomorni i skrti.Primjera kolko hoces.Evo da nabrojim.Pocasti na poslu najobicnijom cokoladom,reakcija Au jest dobra,pocasti necim drugim Au jes ovo dobro,a sve guzovi se nabacili fol zdrava hrana al kad je djaba mirise pa da je govno,izlasci popije jednu dvije i eto price dosta je ovo ono,hajde ba zovnucu ja jos jednuA jesi navalio haj kad castis moze,nabijem i njih i njihove sendvice nigdje se nejede ko kod nas,ljubomorni sou,cim vide stranac trebe se ili kolegice primaju,odma ulijecu fol nesto hoce da izvedu,trubadur zesci,dovode zene iz Tajlanda da bi mogo sta naredit jer domacoj nema damu za to,dosadni nemaju homora neznaju vic ispricat,sva mu je prica Au jesam se naradio,a sta ces drugo jado kad ti je to sve u zivotu.Dakle kad sve sagledam jebote Saban pa mi smo za njih izmislili zivot.Idu oni na godisnji to je ok ali samo da se nazderu i napiju ko stoka.I onda nam dodje taj isti prosipa suplju kako bi mi mogli zajedno zivit a ovdje sve same grupe,niko niskim mislim podjeljeno.Znam ja da ima neko nekih prijatelja drukcijih boja i vjera ali zanemarivo.Neznam kako ostali ali gradzanstvo Evrope me uopste nije dojmilo,da nebi bilo zabune Evropa je super u sferi novac,organizovanost,skolstvo i ostalo,pricam o egu i ufuranosti samih gradjana te iste.
Ljudi navikli na takav zivot, to im je u genima i ne mora znaciti da je to lose ako se tebi ne svidja.
Kao sto ti gledas na njih tako i oni gledaju na nas i cude se jesmol' mi normalni i kakve obicaje imamo!
A i ti garant imas u raji Ceha, Albanaca, Nigerijaca i Tajlandana
-
mouton noir
#63 Re: UfuraninEvropljani
Meni prvo nije jasno o kome vi govorite kada kazete Evropljani??
Talijani? Poljaci? Svedi? Francuzi? svi imaju potpuno drugacije obicaje
A koliko znam, i mi smo evropljani.
A koliko znam, i mi smo evropljani.
- @mba
#64 Re: UfuraninEvropljani
insomnia78 wrote:Ja ne znam dje vi nalazite takve
80% zapadne evrope je tako, sada neznam kako stoje spanija portugal italija, za ostale 100% je istina to sto pise pokretac teme, ko ne vjeruje neka se raspita kod dijapostre iz raznih zemalja!
ako je dzaba ne moze da ne valja, nema sanse, ja na promjer sve sto kod kuce ne pojedemo odnesem u office, sve se pojede ama bas sve, da nest ne valja toga nema, ne bitno da li odnijeo mrkvu ili nesto slatko, do 9h ujutro je sve smahnuto!
nazalost smisao zivota zapadne evrope i jest samo posao posao i posao, a mi smo tu nekako izmedju i masemo glavama i ibretimo se!
- stakasa
#65 Re: UfuraninEvropljani
Nije DZONPI-jeva prica bezveze, jesu skrti. Nisu svi ali generalno za nase su pojmove skrti. S druge strane, o parama pricaju deset puta manje od nas.
S cim god da pocastis uzimaju. I dive se. A niko recepta ne trazi.
P.S.
Ocekivo sam od Talijana da su malo manje skrti... Ako nisu gori nisu bolji od ostalih iz Zapadne Evrope
P.S.
Ocekivo sam od Talijana da su malo manje skrti... Ako nisu gori nisu bolji od ostalih iz Zapadne Evrope
- supercali
#66 Re: UfuraninEvropljani
Jah inace mi ne uzimamo nista sto je dzabe
Jbt raja jedva ceka one degustacije otvaranja novij trznih centara samo da dobije sta dzabaluka pa makar to bio i platneni ceker
Sto ne mogu ove nase price
Jbt raja jedva ceka one degustacije otvaranja novij trznih centara samo da dobije sta dzabaluka pa makar to bio i platneni ceker
Sto ne mogu ove nase price
-
The 51st State
#67 Re: UfuraninEvropljani
mozda je to bio fake taxi.Connaisseur Karlin wrote:meni su i strani taksisti progledali kroz prste kao i balkanski taksissti , eto vidis, nemamo ista ikustvaEdin H. wrote:insomnia78 wrote:Eh srecom pa nasi ne vole
Nedavno ja uzeo taksi do Velesica, po taksimetru sedam maraka.
Dam mu petobu, kaze:"Nemam sitno!"
"Pa idi razmijeni"
Nece.![]()
"Imas li sta sitnije?"
Za dzep, jedno 3 i po marke.
Uze tu sicu i kaze: "U dure je, platices iduci put"![]()
I ode.
Pakistanac te ne bi pustio iz taksija deset penija da ne platis.
- lotPi
#68 Re: UfuraninEvropljani
Definiraj to "skrti"stakasa wrote:Nije DZONPI-jeva prica bezveze, jesu skrti. Nisu svi ali generalno za nase su pojmove skrti. S druge strane, o parama pricaju deset puta manje od nas.
P.S.
Ono: ne baca pare kroz prozor kao da ih je na drvetu nasao je skrtost.
Pusti ljude da rade sa svojom lovom sta hoce, ne traze da ih castis, niko te ne tjera
Isto tako ne ocekuj da ti neko nesto plati.
Ja kada castim ne ocekujem da mi neko kaze hvala. Radim to jer mi je cejf i hocu.
- stakasa
#69 Re: UfuraninEvropljani
Definise ti se evo trecu stranicu, jedino ta nacrtamlotPi wrote:Definiraj to "skrti"stakasa wrote:Nije DZONPI-jeva prica bezveze, jesu skrti. Nisu svi ali generalno za nase su pojmove skrti. S druge strane, o parama pricaju deset puta manje od nas.
P.S.
Pusti ljude da rade sa svojom lovom sta hoce, ne traze da ih castis, niko te ne tjera
Ja kada castim ne ocekujem da mi neko kaze hvala. Radim to jer mi je cejf i hocu.
- lotPi
#70 Re: UfuraninEvropljani
E pa vidis to je tvoj/ vas problem jer kontas sta neko radi sa svojom lovom 
Niko ti nije duzan nista placati.
Ako ti je raja placaju i caste i oni k'o i nasi.
A sada sto nisu ludi da caste cijelu kafanu ili bacaju lovu kroz prozor je meni sasvim OK.
Zato i imaju koliko imaju.
A sada sto nisu ludi da caste cijelu kafanu ili bacaju lovu kroz prozor je meni sasvim OK.
- stakasa
#71 Re: UfuraninEvropljani
lotPi wrote:E pa vidis to je tvoj/ vas problem jer kontas sta neko radi sa svojom lovom
Ovo mi je najsladje
-
moonca
#72 Re: UfuraninEvropljani
Kod nas valada veliki disparitet- jako puno 'grebatora' se pojavilo- moglo bi se to nazvati epidemija.lotPi wrote:Definiraj to "skrti"stakasa wrote:Nije DZONPI-jeva prica bezveze, jesu skrti. Nisu svi ali generalno za nase su pojmove skrti. S druge strane, o parama pricaju deset puta manje od nas.
P.S.
Tacno,ako castis ne ocekivati ,moze se naglasiti -ja placam ovaj put,tako da dajes do znanja da u buduce ne ocekuje.
- madner
#73 Re: UfuraninEvropljani
Ova ljubav_aha je razlog zasto je zabranjeno kloniranje. Ima anacodi manje dave. 
- lotPi
#75 Re: UfuraninEvropljani
Slatko ili gorko, njihova stvar.stakasa wrote:lotPi wrote:E pa vidis to je tvoj/ vas problem jer kontas sta neko radi sa svojom lovom
Zato i imaju koliko imaju.![]()
Ovo mi je najsladje
Bosancu najsladje definirati druge