UFC 105 - "Couture vs. Vera"

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The Realist

#1 UFC 105 - "Couture vs. Vera"

Post by The Realist »

Vera mi stoji na putu za šesti UFC naslov!

Ljubitelji slobodne borbe jedva čekaju ovu subotu, jer u Europu nakon osam godina stiže legendarni peterostruki UFC prvak Randy Couture. Nova TV i Dnevnik.hr izravno će prenositi cijeli program UFC 105 priredbe iz Men Arene u Manchesteru na kojem će glavna borba biti ona između Couturea i Brandona Vere u poluteškoj kategoriji.

Couture se vraća u polutešku kategoriju kako bi i po treći put postao prvak, a još tri naslov ima u teškoj kategoriji. 'Želim taj naslov. Poluteška kategorija jako je interesantna. Nakon nekoliko godina opet ću ja biti taj veliki čovjek u kavezu, no i Vera je velik i jak. On mi prvi stoji na putu prema naslovu.'

Couture je za svog subotnjeg protivnika rekao kako je brz i dobar u 'stand up' borbi. Ističe kako Vera ima strpljenja u meču i zna iskoristiti svaku pogrešku. Također, Couture kaže kako dobro zna da Brandon Vera može biti odličan i u hrvanju na parteru.

S druge strane, Amerikanac filipinskog podrijetla u životnoj je formi. Kaže kako je spreman uzeti skalp UFC legendi. 'Bit će to velika čast za mene. Couture je netko kome sam se divio, a sada se imam priliku dokazati upravo protiv njega.'
Loulou

#2 Re: UFC 105 - "Couture vs. Vera"

Post by Loulou »

Vera s neskrivenim poštovanjem priča o Coutureu.

U jednom je intervjuu izjavio: " Walking into the octagon against a living legend like Randy Couture, one of my idols, is one of the things that keep me up at night. I want him to know that he is the reason why I was here, he is the reason why I started and he is the reason why I'm moving forward so hard".

Zanimljivo je i kako je odgovorio na pitanje novinara (s obzirom na to da Couture iza sebe ima dva poraza u nizu), vidi li možda sebe kao čovjeka koji će okončati karijeru Randyja Couturea (min. 1:38)

A još zanimljivije da se samo 6 dana kasnije bore njihove žene; dobro, jednom od njih praktično bivša žena :D : Kim Couture i Kerry Vera.
The Realist

#3 Re: UFC 105 - "Couture vs. Vera"

Post by The Realist »

Couture je po meni više legenda kao pojava, a ne kao borac. Svaka njemu čast na svemu što je napravio, ali činjenica da kada je on bio prvak teške kategorije UFC-a, oni su bili jako, jako loši, tada je PRIDE harao. Njegov skor isto nije impresivan, tako da ni po tom segmentu nemože biti legenda. No, doima se kao dosta OK čovjek, ne pravi skandale, nije prepotentan i tako gledajući bude čovjeku drag, ali objektivno gledajući on nije svjetska klasa, jeste možda i iznad nekog prosjeka, ali sam vrh nije.
Loulou

#4 Re: UFC 105 - "Couture vs. Vera"

Post by Loulou »

To stoji. Samo, malo ko od nas je objektivan kad su u pitanju naši idoli, pa tako i Vera... Ako ništa drugo, living legend je upravo zato što je bio najveći u vrijeme kad je cijela ta priča bila tek u povojima...
Loulou

#5 Re: UFC 105 - "Couture vs. Vera"

Post by Loulou »

Ovo, nažalost, neću moći gledati... Svi gledaju bloody nogomet... :roll:
The Realist

#6 Re: UFC 105 - "Couture vs. Vera"

Post by The Realist »

Couture je bio prvak UFC teške kategorije kada je ona bila teško s*anje, da se tako izrazim, ništa više. Istina, imao je on dobrih borbi sa Liddell-om, Ortizom, mada ga je Liddell dva puta od 3 dobijao, ali eto opet kažem da je možda iznadprosječan borac, ali ne svjetska klasa.

Dobro si za prenos, jer ovaj ide u po nas "normalno" vrijeme, pa će se poklopiti sa utakmicom. Ništa, saznat ćemo rezultate na netu :D

UFC 105: Izjave top šest boraca sa konferencije za novinare prije borbe

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... i&Itemid=7
The Realist

#7 Re: UFC 105 - "Couture vs. Vera"

Post by The Realist »

UFC 105: Obavljeno vaganje

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... a&Itemid=7

Nijedan teškaš, nisam to ni znao.
Loulou

#8 Re: UFC 105 - "Couture vs. Vera"

Post by Loulou »

Vera pogađao, suci 'poklonili' pobjedu Coutureu

Legendarni Randy Couture nije se proslavio u svojoj prvoj borbi u poluteškoj kategoriji nakon tri godine. Couture se vratio po novi UFC naslov, no umalo je poražen već u prvoj borbi. Vera je ušao u meč s legendom bez respekta napavši ga nakon prve sekunde. No, Couture je odmah smirio borbu i čvrsto držao Veru u klinču na ogradi otkogona. U tom smo položaju gledali borce kroz dvije runde, a Couture je tek s nekoliko ne baš čistih udaraca ostvario prednost.

Htio je iscrpiti Veru, no nije uspio u naumu pa se Vera vraća u meč s jednim high-kickom te middle-kickom koji pogađa Couturea direktno u tijelo. Legendu je to prilično zaboljelo pa je Vera krenuo u totalni napad. Srušio je protivnika na tlo i tu je mogao završiti borbu, no očito se prepao pobjede, a ni Couturea se ne može dokrajčiti samo tako.

U trećoj rundi Vera je još jednom pogodio Couturea nogom u tijelo te mu zadao nekoliko udaraca u glavu šakom, dok je The Natural pokušavao guranjem na ogradu doći do prilike za završetak borbe. Suci su jednoglasnom odlukom na kraju Couturea proglasili pobjednikom što je šokiralo Veru, ali i dobar dio gledališta. Dojam je kako je Vera sa svojim čistim pogocima ipak zaslužio pobjedu u ovom dvoboju, ali suci su mislili drukčije.
:?
The Realist

#9 Re: UFC 105 - "Couture vs. Vera" - S*P*O*I*L*E*R

Post by The Realist »

Održan UFC 105: “Couture vs. Vera”

Iskreno, nisam gledao i trebam prvo pogledati, ali po izvještajima drugim bi se dalo naslutiti da je Couture nezasluženo slavio.
awekenings

#10 Re: UFC 105 - "Couture vs. Vera" - S*P*O*I*L*E*R

Post by awekenings »

The Realist wrote:Održan UFC 105: “Couture vs. Vera”

Iskreno, nisam gledao i trebam prvo pogledati, ali po izvještajima drugim bi se dalo naslutiti da je Couture nezasluženo slavio.
Pogledao fajt ... iskreno jedan od gorih ... 80 % vremena bili u klinchu na mrezi (stojeci polozaj) ... nijedan niej zasluzio da pobjedi ... 2-3 puta im publika pocela zvizdati ...po meni, prva izjednachena, druga veri a treca coutureu ... nish specijalno ...
Loulou

#11 Re: UFC 105 - "Couture vs. Vera"

Post by Loulou »

Ima snimak na dnevnik (točka)hr
clinch, clinch, clinch... :zjev:
The Realist

#12 Re: UFC 105 - "Couture vs. Vera"

Post by The Realist »

Pogledam sutra, a.B.d., ova bolest me muči baš (nije H1N1 :D) i samo u krevet vuče. Ma nisam ja puno od te borbe ni očekivao, ali barem je dosta nokauta bilo, ako ništa drugo.
Post Reply