Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zna li neko sta vise o ovom dogadjaju. Cini mi se da je kazna pravo teska kako za klub tako i za osobe ukljucene u namjestanje. Cini mi se da je UEFA ovo iskoristila kao primjer ostalima. Zna li neko kakve su dokaze imali.
Sta mislite kako ce ovo odjeknuti u PL BiH
Makedonska Pobeda van iz evropskih takmičenja Makedonski klub iz Prilepa, FK Pobedu, Evropska nogometna federacija (UEFA) izbacila je iz svih evropskih takmičenja na osam godina zbog skandala s namještanjem utakmice.
U dvoboju pretkola Lige prvaka iz 2004. godine prilepski sastav se susreo s armenskim Pjunikom. Prvu su utakmicu Makedonci na svom terenu izgubili 3-1, nakon što su na poluvremenu zaostajali 3-0. U uzvratu su odigrali 1-1.
Višečlani UEFA-in panel koji je u Nyonu u petak zasjedao sedam sati zaključio je da su predsjednik Pobede Aleksandar Zabrčanec i bivši kapetan Nikolče Zdravevski režirali poraz zloupotrijebivši dvoboj u kladiteljske svrhe.
Obojica su doživotno izbačeni iz nogometa u svim takmičenjima pod ingerencijom UEFA-e, što znači da se nogometom profesionalno mogu eventualno baviti izvan Evrope.
U PL BH nece da odjekne, al u Evropi hoce, ovo je prvi puta da je UEFA napravila nesto slicno... sad ce se i drugi malo zamisliti prije nego krenu namjestati utakmice raznih pretkola Kupa UEFA i LŠ, a svake godine bude takvih meceva gdje se "iz aviona" vidi da je namjesteno, a posebno su "mastoviti" klubovi sa Balkana i ovi iz ex-SSSR-a
Dado dijasporitus wrote:Zna li neko sta vise o ovom dogadjaju. Cini mi se da je kazna pravo teska kako za klub tako i za osobe ukljucene u namjestanje. Cini mi se da je UEFA ovo iskoristila kao primjer ostalima. Zna li neko kakve su dokaze imali.
Sta mislite kako ce ovo odjeknuti u PL BiH
Makedonska Pobeda van iz evropskih takmičenja Makedonski klub iz Prilepa, FK Pobedu, Evropska nogometna federacija (UEFA) izbacila je iz svih evropskih takmičenja na osam godina zbog skandala s namještanjem utakmice.
U dvoboju pretkola Lige prvaka iz 2004. godine prilepski sastav se susreo s armenskim Pjunikom. Prvu su utakmicu Makedonci na svom terenu izgubili 3-1, nakon što su na poluvremenu zaostajali 3-0. U uzvratu su odigrali 1-1.
Višečlani UEFA-in panel koji je u Nyonu u petak zasjedao sedam sati zaključio je da su predsjednik Pobede Aleksandar Zabrčanec i bivši kapetan Nikolče Zdravevski režirali poraz zloupotrijebivši dvoboj u kladiteljske svrhe.
Obojica su doživotno izbačeni iz nogometa u svim takmičenjima pod ingerencijom UEFA-e, što znači da se nogometom profesionalno mogu eventualno baviti izvan Evrope.
Eto jedina Pobeda izgleda namješta tekme na starom kontinentu
Ocekivano, ali vala logicnije bi bilo da to bude Italija jer su Ukrajina i Poljska odnijele pobjedu ispred Italije. Ali eto, nama Njemacka jos bolja, vise ce nas bit