UEFA Nations League 2018/19

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dječak sa šibicama

#176 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by dječak sa šibicama »

Pitaj Spance bi li mijenjali pobjedu od sinoc za finale SP, i tu je sva filozofija :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#177 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by Tomahawk11 »

dječak sa šibicama wrote:Pitaj Spance bi li mijenjali pobjedu od sinoc za finale SP, i tu je sva filozofija :D
Sigurno da bi.
No, ovo je sad drugi aspekt, drugo takmičenje i ne mijenja činjenicu da je velika pobjeda.
Brujalo bi i da su ovako fasovali Englezi, Nijemci.
cyprus

#178 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by cyprus »

Fun fact - jedine još uvijek neporažene evropske reprezentacije u ovoj godini su:

Ukrajina
Rumunija
Makedonija
Andora

:mrgreen:
Last edited by cyprus on 12/09/2018 13:23, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#179 Re: UEFA Nations League 2018/19

Ne sporim, samo mi je malo bezveze prica kako ce nekakve poluprijateljske utakmice ove jeseni pokazati snagu.

Hrvatska igra bez pola prvog tima, sinoc dok je Vrsaljko bio na terenu cak su bili bolji, promasili dva zicera. Uz sve to Modric, Rakitic i Brozovic su odigrali revijalno, po meni uzasno. Ali sve u svemu nebitna utakmica, ruzno zvuci i jeste blamaza dobiti 6 golova ali sreca pa je ovo takmicenje u sustini nevazno. Da su kvalifikacije pocele, tu bi se vec trebali zapitati sta dalje.
dječak sa šibicama

#180 Re: UEFA Nations League 2018/19

cyprus wrote:Fun fact - jedine još uvijek neporažene evropske reprezentacije u ovoj godini su:

Ukrajina
Rumunija
Makedonija
Andora

Nesto kontam za ove Rumune, U-21 na pragu plasmana na EP, Seniori dobro igraju, nije li ovo konacna renesansa njihovog nogometa ili ja samo mastam.

Posto sam obozavao onu ekipu Petrescu, Popescu, Belodedic, Munteanu, Raducioiu, Moldovan, Galca i veliki Maradona sa Karpata Dzordze Hagi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#181 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by Tomahawk11 »

dječak sa šibicama wrote:Ne sporim, samo mi je malo bezveze prica kako ce nekakve poluprijateljske utakmice ove jeseni pokazati snagu.

Hrvatska igra bez pola prvog tima, sinoc dok je Vrsaljko bio na terenu cak su bili bolji, promasili dva zicera. Uz sve to Modric, Rakitic i Brozovic su odigrali revijalno, po meni uzasno. Ali sve u svemu nebitna utakmica, ruzno zvuci i jeste blamaza dobiti 6 golova ali sreca pa je ovo takmicenje u sustini nevazno. Da su kvalifikacije pocele, tu bi se vec trebali zapitati sta dalje.
Čekaj, igrali su u prijateljskoj 1-1 sa Portugalom, a u ''poluprijateljskoj'' :mrgreen: 6-0 zijan od Španije.
Hrvatska ne igra bez pola tima, dosta onih koji su falili su se zahvalili i oprostili, dakle na njih se više ne može računati.
Da si rekao, Hrvatska vrši smjenu generacija, ok.
Takmičenje baš i nije nevažno, ove godine igraš sa Španijom, Engleskom, Portugalom, Njemačkom, dogodine S. Irska, Austrija, pa a odeš li u C ligu, e onda igraš sa još većom boranijom....a ima i neke love, tako da nije baš nevažno.
Neće biti nevažno i ako bude karta za odlazak na EP u slučaju da kvalifikacije ne prođu kako treba.
Tomahawk11
Globalni moderator

#182 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by Tomahawk11 »

dječak sa šibicama wrote:
cyprus wrote:Fun fact - jedine još uvijek neporažene evropske reprezentacije u ovoj godini su:

Ukrajina
Rumunija
Makedonija
Andora

Nesto kontam za ove Rumune, U-21 na pragu plasmana na EP, Seniori dobro igraju, nije li ovo konacna renesansa njihovog nogometa ili ja samo mastam.

Posto sam obozavao onu ekipu Petrescu, Popescu, Belodedic, Munteanu, Raducioiu, Moldovan, Galca i veliki Maradona sa Karpata Dzordze Hagi.
Ova mlada ekipa ima potencijala, onaj bi golman mogao biti pravi, a ima materijala i u zadnjoj liniji. Ne znam kakvi su im ovi što su crvendaće dobili, izgleda da su to ponajbolji igrači, osim toga ima Hagi i onaj napadač.

Seniori su tanki, mada i tu ima nekih mladih igrača koji bi mogli napredovati. Sa Srbima su bili inferiorni, napadali su tek kad su gubili i prošlo im je sve, jer su Srbi nazad šuplji.
dječak sa šibicama

#183 Re: UEFA Nations League 2018/19

Vrsaljko (nije igrao veci dio utakmice) Rebic, Kramaric, Lovren + Mandzukic i Subasic, vise od pola prvog tima mislim u odnosu na SP.

Smjena generacija je floskula, igraci se mijenjaju vremenom jer nisu svi isto godiste, i Srna je otisao dosao je Vrsaljko. Danas sutra doci ce ovi iz u-21 koja je kod Hrvata prepuna vec sad odlicnih igraca iz dobrih europskih klubova.
Sve ce to biti dobro, posrtanja i ustajanja su dio sporta.
cyprus

#184 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by cyprus »

dječak sa šibicama wrote:

Ukrajina
Rumunija
Makedonija
Andora

Za U-21 nisam siguran kakvi su, ali A tim im je bezveze... Za ne povjerovati je da država od 20 miliona ljudi i vrlo solidnom fudbalskom tradicijom, pa i ne tako davnim dobrim rezultatima, spadne na to da im prosječan poznavalac fudbala ne zna nabrojat nijednog reprezentativca... Ne znam, može biti da su im ovi omladinci neko novo buđenje... Ali A tim, pravo da ti kažem, ne znam kako su naredali ovih nekoliko solidnih rezultata u prijateljskim... U LN imaju dva iksa...
Last edited by cyprus on 12/09/2018 13:36, edited 1 time in total.
Bazinga1234

#185 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by Bazinga1234 »

dječak sa šibicama

#186 Re: UEFA Nations League 2018/19

Kaze da je htio probati Roga na desnom boku :D valjda i Jedvaj bio ozljedjen.

To je cijena malog kadra i male zemlje, ostanes bez jednog dva igraca i nemas koga zvati.

Realno, drzave nase velicine, tesko se mogu nositi sa ovim zemljama koje imaju po nekoliko desetina miliona stanovnika. Koliko god isla ona prica "onda bi Kina trebala biti najbolja na svijetu" nije ni to, Kineze uglavnom nogomet ne zanima, oni svi sutaju ping ponga. Nego mislim na drzave sa nekakvom tradicijom u odredjenim sportovima, Englezi, Nijemci, Spanci imaju infrastrukturu, odlicne lige, puno para, kvalitetne trening centre. Kod nas ako ti UEFA plati teren, i imaces ga u svom selu.
Svicarci, Belgijanci prakticno kupuju rezultate jer ulazu ogromne pare, kod nas na Balkanu se na kraju sve svodi na puki talenat i nesto malo rada.

Tu negdje su i uzroci Rumunskog i Bugarskog posrtanja mada obje zemlje u sustini imale su po jednu sjajnu generaciju devedesetih i to je to. Prije i poslije toga tankosava.
animals

#187 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by animals »

Mislim da je Dalic izgubio finale zbog pogresne taktike..
ne mozes ti ici u presing protiv Francuske ili Spanije..
traje to 15 min, i onda te razvale..
jel on dobar trener, ne bih rekao..
i Vida i Plivaric su sinoc plivali cijelu utakmicu, a on ne reaguje, vec uvodi
napadace..pa ako vec nemas odbrane, onda se igra zatvorenije, a ne bezglavo jurisa..
Vida je nikakav odbrambeni igrac, i Pivaric isto..
pa jebote, sramota bilo gledati kako ih Spanci valjaju..
svaki napad sto postotna sansa za gol..
Tomahawk11
Globalni moderator

#188 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by Tomahawk11 »

Ma dobro, nije to toliko sramota, španska reprezentacija je sastavljena od top klase igrača, pa njihova klupa izgleda beton, da ne govorimo o prvoj postavi.
animals

#189 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by animals »

Tomahawk11 wrote:Ma dobro, nije to toliko sramota, španska reprezentacija je sastavljena od top klase igrača, pa njihova klupa izgleda beton, da ne govorimo o prvoj postavi.
Pa Cacic nije nikad izgubio sa tolikim rezultatom,,
doduse Bilic jeste, iako je on za mene isti tip trenera kao Dalic..
jeste sramota, kako nije..
pa onakav presing sa pocetka se igra zadnji 5 min, ako gubis 1 razlike,
pa hoces izjednaciti..a presing prvi 10 min, pa te Spanci razvuku ko kravu..
animals

#190 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by animals »

I Na SP sam rekao da Vida nije za reprezentacije,
niti ce ikad biti..Lovren koji jeisto kiks igrac je za njega Bog..
Pivarica forsiraju ne bi li ga prodali, ali nece ga niko..
Tomahawk11
Globalni moderator

#191 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by Tomahawk11 »

animals wrote:
Tomahawk11 wrote:Ma dobro, nije to toliko sramota, španska reprezentacija je sastavljena od top klase igrača, pa njihova klupa izgleda beton, da ne govorimo o prvoj postavi.
Pa Cacic nije nikad izgubio sa tolikim rezultatom,,
doduse Bilic jeste, iako je on za mene isti tip trenera kao Dalic..
jeste sramota, kako nije..
pa onakav presing sa pocetka se igra zadnji 5 min, ako gubis 1 razlike,
pa hoces izjednaciti..a presing prvi 10 min, pa te Spanci razvuku ko kravu..
Al Čačić nikad nije igrao finale SP.
Realno, nije to ista ekipa kao ona sa SP, vidi se koliko nedostaju neki igrači.
Adekvatnih zamjena nema.
Pa ti sad ne bi drvlje i kamenje na Vidu, jer se ti neki njegovi nedostaci ne bi toliko vidjeli.

To sa presingom jeste greška, tu Špancima skoro niko ne može parirati.
Logovan

#192 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by Logovan »

Gdje ba nije tolika sramota. :-) Pa nisu Hrvati nivo Albanije. A finale su igrali nedavno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#193 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:
Pa nisu Hrvati nivo Albanije. A finale su igrali nedavno.
Mislio sam u kontekstu to da ih Španci valjaju, kao tehnički potkovana ekipa, kao individualci jedni naspram drugih.
Fasovali smo i mi onomad od Portugala u baražu. Bili ljudi bolji, nadtrčali nas, našibali iz svih uglova golovima.
To jeste sramota, ali kad se pogleda utakmica i nije. Ubili brašno u nama.
Tako su i Španci u Hrvatima. I šta sad, što neko reče, naučiti nešto iz toga i ideš dalje.
dječak sa šibicama

#194 Re: UEFA Nations League 2018/19

Vida je na SP bio jedan od boljih stopera.

Ne mozes reci da ne valja. Nije klasa Ramos i slicno ali dovoljno dobar. Fizicki. To sto je malo poglup, ne moze promijeniti.

Dolaze mladji, mozda bolji, Caleta Car, Pongracic, Benkovic, Katic ne znam dalje imena ima ih valja jos, mozda ga istisnu iz prve ekipe.
AmiĐa_Idriz

#195 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by AmiĐa_Idriz »

Meni je bez veze ovo kao nacio šukanje, uputiš kritiku na trenutnu situaciju kad eto ti ga odma odma po defaultu
_________ (pick an option to fill the gap: uživajte, doprvaci svijeta, pitaj špance šta bi oni, uživajte, patite se sa Austrijom, uživajte.)
SSemir

#196 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by SSemir »

dječak sa šibicama wrote:Tu negdje su i uzroci Rumunskog i Bugarskog posrtanja mada obje zemlje u sustini imale su po jednu sjajnu generaciju devedesetih i to je to. Prije i poslije toga tankosava.
Eh to je to. Zato mi je zao sto u brazilu nismo bolje prosli. Da iskoristimo tu dobru generaciju i ostavimo traga nekog
dječak sa šibicama

#197 Re: UEFA Nations League 2018/19

Kaze lik koji je jedva docekao da baci :lol: smajli.
animals

#198 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by animals »

dječak sa šibicama wrote:Vida je na SP bio jedan od boljih stopera.

Ne mozes reci da ne valja. Nije klasa Ramos i slicno ali dovoljno dobar. Fizicki. To sto je malo poglup, ne moze promijeniti.

Dolaze mladji, mozda bolji, Caleta Car, Pongracic, Benkovic, Katic ne znam dalje imena ima ih valja jos, mozda ga istisnu iz prve ekipe.
Ma dobro, ali kritikovati se mora..
ide mi na klinac ako kazes da je pogrijesio Dalic odmah te proglase
komunjarom i Jugoslovenom..
pa nije on svetac, radis dok imas rezultate, kad nemas letis, u svakoj normalnoj zemlji..
ne radi on djabe iz domoljublja, vec dobija dobru lovu za svoj posao..
ma ok je drugo mjesto na SP jeste uspjeh, ali Finale je izgubljeno losom
taktikom, Dalicevom, a i sinoc isto taktika nula..
sreca pa bila prijateljska..
i nek mi neko kaze, uvijek su u ovo vrijeme pocinjale kvalifikacije za EP, a sada ih nema..
sto to..
animals

#199 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by animals »

lesko wrote:Ovaj Dalic je kita od trenera što ćemo se svi uvjeriti u nastavku njegove karijere :run: liku se posrecilo na SP drama,pucao na kartu domoljublja i Mulaliceve "idemo poginuti taktike....prosralo ga :skoljka:
I ja sam toga misljenja..
AmiĐa_Idriz

#200 Re: UEFA Nations League 2018/19

Post by AmiĐa_Idriz »

dječak sa šibicama wrote:Kaze lik koji je jedva docekao da baci :lol: smajli.
Mmm?
Post Reply