UEFA Europa League 2012–13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baltazar_khan

#226 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Baltazar_khan »

mjesec dana je fudbalski klub sarajevo bio glavna top tema u svim mogućim bosansko - hercegovačkim medijima, večina države je sinoć tugovala zbog ispadanja sarajeva jer je to bio jedini klub koji je branio čast domaćeg fudbala. nažalost, klub nije uspio od prevelike želje igrači su izgorili na isti fazon kao reprezentacija. tuga neviđena, ja bi recimo bio među prvima u busevima za eindhoven. bem ti prokleti mentalitet bosanskog naroda :( podcijenili đetiće ko vugdalić slovence na obn-u.

@manijak klub je dosta zaradio i od prodaje ulaznica u 3 domaće utakmice, i nije kažnjen sa skoro 60 hiljada maraka radi pirotehnike.

@buhtlenzi nebuloze govoriš, normalno da će ljudi izaći na ulice da slave poslije svih onih poniženja i uvreda na račun genocida u srebrenici, i dizanja parola o arkanu i ratku u sofiji od domaćih navijača. utakmica protiv levskog je bila više od utakmice, jer se i politika umiješala, na kraju je ono bila baš slatka osveta za sve one gnusne provokacije. šerif i taj klub kojeg spominješ što je ispao od maribora nema nikakve veze s ovim.

p.s.

previše sam tužan zbog ispadanja od zete, međutim sve u svemu bilo je lijepo biti u evropi ovih mjesec dana, fantastične horde zla, koje su napravile do sad najveću navijačku invaziju ikad iz naše države u neku stranu zemlju. bilo je lijepo biti navijač sarajeva u ovih mjesec dana i pored gorke završnice, a sada ide povratak u realnost i patnja zvana bh telecom premijer liga...

p.p.s. ispadanje sarajeva istim žarom slave na sokocu i na grbavici :roll:
ultima_palabra

#227 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by ultima_palabra »

Baltazare, mojne mi sad tu plakanja... ispali od seoskog kluba, obrukali se, nije vam ni prvi ni zadnji put :D Srediće Irfan i dogodine Evropu... ako ga ne otjerate naravno :-D

A vjerujem da je većina države sinoć jastuke natapala suzama... inače ste jako popularni van sarajevskog kantona :mrgreen:
Mračajski proto

#228 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Mračajski proto »

Šta bi vi bez Sarajeva i Hordi, često se zapitam. :wink:
BHF_Manijak

#229 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by BHF_Manijak »

Baltazar_khan wrote: p.p.s. ispadanje sarajeva istim žarom slave na sokocu i na grbavici :roll:

Moj Baltazare isto ko i titula Leotara, sramota! :roll: :(

Nebitno...

Sto se vas tice, majkemi mile, ali najozbiljnije, ne mogud a vjerujem kakvih vi mentola imate! Doduse bilo je i kod nas slicnih, ja sam prvi se nahorozio nakon ispadanja od Maribora, no kod vas je to cini mi se radikalnije! Pa jebote prije 2 sedmice Jovic je bio Alex Ferguson, Suljic Di Maria a Husejinovic u najmanju ruku besmrtan, a sad citam pojedinci, kojih je mnogo, nesto bi jebali, tjerali, palili, zarili i slicno! Halo ba...Kakav skok u pm! :roll: Ne kazem, realno jeste sramota ispasti od onakve Zete, posebno nakon one dvije odlicne predstave protiv Levskog, ali tako radiklano je nidje veze majkemi. Pa u te iste likove su se 99% kleli a sad lafo odjednom ti isti igraci ne znaju, letve su, lopate i slicno...

Kazem i ja sam slicno mozda reagovao nakon Maribora, no ne bi mi palo napamet da mijenjamo Amara, ili da posumnjam u kvalitet odredjenih igraca u kadru. Losija predstava da, ali reci da ne znaju, da su kar'ne i slicno eh to je nidje veze. Previse ste "ili ili "u izjavama majkemi.
Nije da se posebno brinem, no kad vec diskutujemo onda da kazem koju.

Sto se utakmice tice, imao sam diskusiju prije neke 2-3 sedmice sa Northom ( :thumbup: ) i ja mu fino rekoh ovo me apsolutno podsjeca na nasu proslogodinsnju utakmicu sa Sherifom, aon me ubjedjuje ma nije to tako. :) Na kraju se ispostavilo da ipak jeste.
Sjecam se Serif favorit, kompleksi terena, pare, ovo ono i mi hop izbacimo ih, ljudi se u 180 minuta nisu vidjeli! Bukvalno. Naravno onda kao nosioc izvuces one mrtve supke i lagano ispadnes, no to je vec druga tema. Mislio sam vise da su slicne utakmice bile Levski Sa i Zeljo Serif. Oba protivnika favoriti, a nase ekipe u obdje utakmice pokazu odlicnu partiju.
Takodjer rekoh da je tad Seirf bio totalno nedefinisan, od sve te sile koju su najavljivali, ja ne vidjeh NISTA. Tako i sa Levskim! Ne umanjujem vas prolaz ili odlicnu pruzenu partiju(e), vec hocu reci da su mi utakmice cuvdne bile, lafo faovirt nije se vidio u mecevima.
Onda dodje Zeta i dobije vas nekako, gdje nestade onda igra od Levskog? Ne zante ni sami...Mislim da je pored vase odlicne partije kumvalo i to da u Levskom, kao onomad i u Serifu, ne stima dosta stvari, ali jebaji ih.

Opet se vracam na ono, da nam j e fudbal fakat u qrcu totalnom, svidjelo se to nekome ili ne. Da li ce biti napretka, da li cemo konacno i mi stati na zelenu granu? Da Bog da... :roll: Sad ove ostale ekipe medju "superiska protivnicima" pored ekipa iz Lihtenstajna, San Marina, Malte itd dodaju i nase ime. :roll:

Ia da dodam na kraju za neke sto spominjase da je trece kolo svim ostalim imaginarna stvar, pa mi smo ga prosle godine isto igrali! :oops:

PS Sad kad se oni furaju, onda ide prica " ne mozete vi bez FKS i hordi", a kad se ovdje danima trunilo o jebenom Mariboru, bruci, Amaru i ostalim, onda je to bilo "heheh zajebancija", ma opusteno samo! Sve se vraca...Samo jos cekam da neko pokrene temu "kompleksi". Zajebavali ste, bicete zajebavani, to je tako! Isto tako se moze reci poslije Maribora "ma ne mozete vi bez Zelje i Manijaka"! :oops:
sistematski pregled

#230 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by sistematski pregled »

ultima_palabra wrote::lol:
Inter, Liverpool, Atletico i ostali su večeras odahnuli... puno im je lakši put do finala :)
Možeš samo misliti kako su odahnuli favoriti za osvajanje lige prvaka kada ste vi ispali.
Kako ono ide "Naša priča ovdje kreće do finala stati neće"?
Mračajski proto

#231 Re: UEFA Europa League 2012–13

Mene fakat zanima kako vi izgledate lajv? Allaha mi mog dragog, pa vi ne silazite sa foruma, morate li na svaki post odgovoriti? Kol'ko sam ja puta milion gluposti i nebuloza pisao, al' mi mrsko sa svakim diskutovati. Alija, što nas ne baci niz livadu?
ganjeta

#232 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by ganjeta »

Sarajevo_Grad wrote:Mene fakat zanima kako vi izgledate lajv? Allaha mi mog dragog, pa vi ne silazite sa foruma, morate li na svaki post odgovoriti? Kol'ko sam ja puta milion gluposti i nebuloza pisao, al' mi mrsko sa svakim diskutovati. Alija, što nas ne baci niz livadu?
Pošto će i ova tema biti očigledno zaključana, reko da se uključim :D .

Ono fakat, a ti za 4.mjeseca nabio 800 postova :lol: :oops: .

I uvjek ista priča, a godinama se slave Željini neuspjesi, od Videotona pa do Maibora :lol: . I vi uvjek žrtve u pm.
Mračajski proto

#233 Re: UEFA Europa League 2012–13

Ja, ja, ti si onaj na kojeg sam mislio u prethodnom postu. Napisao bi' i tebi nešto, al' odoh spavati. Manjače, ganjete, strunjače, lakače :wink:
ganjeta

#234 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by ganjeta »

Večeras svi u tom tonu odgovaraju :lol: .Idi probaj zaspati nemoj besposličariti na forumu kao mi i mnogi bi spavali, ali neće san na oči :oops: .

Hapoel - Dudelange očekujem moćnu tekmu, da vidim ove što se kofrče jadnim Austrijancima.
just principe

#235 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by just principe »

Kazem i ja sam slicno mozda reagovao nakon Maribora, no ne bi mi palo napamet da mijenjamo Amara, ili da posumnjam u kvalitet odredjenih igraca u kadru.
eki sad to :lol: Cini mi se da si ti od svih najburniji nema gdje nisi pojedince tjerao. Normalno sad hladne glave mislis drugacije.

Uzmi u obzir vruce glave, nije to nista cudno. I navijaci evropskih klubova bi tjerali Ronalda, Rooneya, Robbena itd.
Evo uzmi u obzir slucaj Robben lik je promasio sve kljucne penale za Bayern i dodje sa svojom Niskozemsom u Minhen na prijateljska to salve zvizduka na svaki dodir :D Ne znam sta se ti ibretis :roll: sto mi mijenjamo misljenje iz sedmice u sedmicu. Pa to je normalno, jebes konstantno jednoumlje. Normalno da ces igraca hvaliti kad je dobar, a kad je los da ces ga slati u pm.

I dokad ces ti pominjati jebeni serif :lol: Mi kakav god uspjeh napravimo ti onu "pa i mi smo Sheriff". Nema napretka dok je Sherif najveci uspjeh :D Sreca vasa pa Sarajevo ne udje u pretkolo 4 bila bi vam to neuspjesna sezona, ovako imate Sheriff da uporedjujete :D Naravno Sarajevo bi bilo naguzeno od PSV-a mozda bi i neki igraci se prodali, ovako ipak je bolje. Jest sramotno ali je bolje, pretkolo gore-dolje jebaji ga :D Jest da bi leglo Milion najmanje ali jebaji ga. Prodati Comu i eto ga pola miliona :D

I jos jedna stvar. Nije isto 2 i 6 utakmica, ne moze biti isto kad si 1 sedmicu u Evropi i 1 utakmicu kuci naspram mjesec u Evropi i 3 meca na domacem terenu i dozivljaj na njemu 8-) Ne moze biti isto da ga jebes. Ako cemo o parama jebo njih nije sve u njima za nas navijace :D

i mojnete laznog moralisanja sad :D

I jos jedna stvar i vi bi da ste izndadili Maribor kao mi Levskog imali NENORMALNU sansu sa Dudelangeom. I da ste ispali tu imali bi Play off Euro lige, a sa pobjedom GRUPNU FAZU Europa LIge.

Pa ti sad razmisli ko je imao bolju sansu :-)
BHF_Manijak

#236 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by BHF_Manijak »

Zasto da ne spominjem Serif, pa mi smo otkako je Amar tu tek 3 godine u Evropi, da tako kazem. Nije bilo Evrope 7 godina tako da ne znam zasto se cudis. Prva godina je bila na foru i ispusismo od izraelaca, druga godina je taj Serif i evo sad Maribor koji je realno trebao biti izbacen, ali o tom po tom.
Sto se mene tice, ja sam samo u jednom postu grubo reagovao i "tjerao sve" kako ti kazes, mozes i provjerit ako vec zelis. Naravno da sam bio ogorcen ispadanjem, ali nikada ne bih tjerao Amara ili igrace!

Kad je Robben u pitanju, realno i ja bih ga otjerao, lik je sjebo sezonu, tako da mi je iz oka ispao otjero bih ga! :mrgreen: :lol:

I na kraju, vjeruj mi da je meni samo u ovom kokuzluku od lige i drzave samo i samo lova bitna, majkemi mile, bez ikakve lazne skromnosti! Sve je to super, euforija, Levski ovo ono, ali meni je draze nasih 330.000 eura + ulaznice, prenos, reklame - kazna, nego li vasih 6 utakmica. Sve je to divno krasno, mjesec dana Evropa ha hu, no buraz danas se sve vrti oko love, to je tako.
Pa evo da ikako ima opcija da drugo mjesto (uzet cu primjer eto ligu) dobija xxx hiljada eura ili maraka, a sampion nista, hladno bih svake godine izabrao drugo mjesto! :wink: Naravno da je navijacima bitno da im klub sto duze u Evropi, ko da ja ne bi sad volio da smo Maribora prosli, no Bogami kad ti iz godine u godinu neku lovu skupljas, pa uzmes finih sredstava kroz 2-3 godine, onda mozes racunati i da se duze u Evropi zadrzis. Ovako svake godine rasprodavati po 5-6 igraca, igrati 2-3 pretkola, jebo to, daj neki konkretan vise uspjeh. A mi smo ove godine sansu generacije imali, to sto je nismo iskoristili sami smo krivi.
Dead Man Walking

#237 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Dead Man Walking »

A liga prvaka i UEFA liga su isto? I vidim ovdje se neki ponose i sto su krenuli od zadnjeg pretkola pa imaju i te 2 utakmice. :-) Sta onda reci za ekipe iz liga petice, oni vecinom jos nisu ni startali u Evropi. Levatine. :roll: Sve i jedna nasa ekipa se obrukala. Sarajevo jeste izbacilo konobare uz prilicnu dozu ofiraze, i Levski kojeg su mnogi digli u nebesa samo na osnovu imena, a u stvari su Maltezani pokazali duplo vise od njih. Kar'na od ekipe koja u zadnje vrijeme izlijece iz Evrope odmah na startu, a ni u Bugarskoj nisu vise u samom vrhu. Ispadanje od Zete stvarno ne treba ni komentarisati, nikad ni jedna nasa ekipa nije ispala od losijeg tima (nisam gledao Borac i Celik iz Niksica, pa eto mozda da ipak jeste Borac). Crno nam se pise u buducnosti.
Charuga
Globalni moderator

#238 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Charuga »

Drugovi i drugarice, ako ih ima, mislim da je dosta izdrkavanja po raznoraznim temama o nasim klubovima u Evropi. Nema ih vise, svi su ispali, pomirite se sa tim i ostavite teme da sluze svrsi. Ne prestaje Evropa Liga sa ispadanjem nasih klubova, nemojte da se bezveze saljemo na odmor!
hary

#239 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by hary »

U skladu s posljednjom recenicom Plavog, da nastavimo... :D
Danas se igra prva utakmica play-offa Evropa Lige, i to duel dva nasa reprezentativca, i to ne bilo kakva : Vedo vs Miske (Stuttgart vs Dinamo Moskva). Sretno obojici, bez povreda uz njihove dobre partije. Moskva je u pravoj krizi, pa mislim da bi to Vedo & Co. mogli iskoristiti.
Naravno, promaseni slucajevi u sportskim redakcijama nasih emitera, koji, usput receno, od ove sezone imaju ekskluzivna fakin prava za prenose ovog takmicenja, i nemaju pojma da nasi vazni igraci danas igraju, tako da im se odreda svima sjetim familije (puta 3).
Utakmica je u 18:15 na Kabel 1.
ultima_palabra

#240 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by ultima_palabra »

Šutina :mrgreen: Hernanesa u Murskoj Soboti :thumbup:

Partizan se nastavio blamirati, sad su izgubili i od Tromsa.
karanana

#241 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by karanana »

zasto lulic ne igra? jeli na klupi ili da nije povrijedjen?
jeli ovo nagovjestaj da bi ove sezone mogao cesce grijati klupu?
Mračajski proto

#242 Re: UEFA Europa League 2012–13

Mislim da nije povrijeđen, prije će biti to da nema mjesta za njega u prvoj postavi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#243 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Velkoski »

Na klupi je.
just principe

#244 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by just principe »

karanana wrote:zasto lulic ne igra? jeli na klupi ili da nije povrijedjen?
jeli ovo nagovjestaj da bi ove sezone mogao cesce grijati klupu?

pogledaj ko je trener Lazia pa se vrati na temu
BHF_Manijak

#245 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by BHF_Manijak »

Ja vam logike, prosle sezone jedan od ponajboljih u timu i sad da lafo nema mjesta za njega u ekipi! :roll: A mozda je na klupi zato sto Italijani ovom takmicenju i ne pridaju toliku vaznost a Seria A pocinje za vikend?
just principe

#246 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by just principe »

BHF_Manijak wrote:Ja vam logike, prosle sezone jedan od ponajboljih u timu i sad da lafo nema mjesta za njega u ekipi! :roll: A mozda je na klupi zato sto Italijani ovom takmicenju i ne pridaju toliku vaznost a Seria A pocinje za vikend?

a ko kaze da nema mjesta :roll: Jel to jedna utakmica nevaznog takmicenja protiv smijesne ekipe znaci da nece igrati u prvih 11. Uostalom bio je i prva zamjena koja je usla. I ti pogledaj ko je trener Lazia pa se vrati na temu
BHF_Manijak

#247 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by BHF_Manijak »

wannabe_ultra wrote: :lol: :lol: k'o da je lazio chelsea, a europa league carling cup :lol:
a pored juventusa, milana, intera i rome nece docekati skudeto ni za 20 godina :)
Pogledaj nastupe Italijana u ovim takmicenjima pa se onda javi! I ne radi se tu o scudetu vec je likovima generalno liga vaznija od EL, jebote ko da samo ekipe koje scudeto ganjaju odmaraju i cuvaju igrace, nevjerovatan si zaista! :roll: Jednostavno Italijanima je ovo takmicenje za qrac i apsolutno mu nikakvu vaznost ne pridaju, pa ga smjesti u koji rang hoces, svejedno curling cup ili koji vec drugi kup...
just principe wrote: a ko kaze da nema mjesta :roll: Jel to jedna utakmica nevaznog takmicenja protiv smijesne ekipe znaci da nece igrati u prvih 11. Uostalom bio je i prva zamjena koja je usla. I ti pogledaj ko je trener Lazia pa se vrati na temu
Cuj ko je reko, pa evo ovaj tvoj drug reko, nisam ja :oops: :roll:
Sarajevo_Grad wrote:Mislim da nije povrijeđen, prije će biti to da nema mjesta za njega u prvoj postavi.
Trener je Petkovic i, sta sad? To je razlog sto je Lulic na klupi? Ne kontam majkemi sta hoces s tim trenerom da kazes... :roll:

Govori onima koji smatraju da Lulic ne igra jer nema mjesta u prvih 11 "ko je trener" a ne meni koji potvrdjuje upravo ovo sto i ti govoris, da nije igro jer je utakmica nebitna a prvenstvo pocinje za vikend!!! :roll:
Mračajski proto

#248 Re: UEFA Europa League 2012–13

Al' pojedini forumaši useru svaku temu i na svaki post moraju reći svoju neku pametnu. Daviš vala, daviš.
ultima_palabra

#249 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by ultima_palabra »

Petković je trenirao Lulića u YB... ako kod njega ne bude imao veću minutažu nego kod Reje, neće imati ni manju. Pogotovo što se nisu nešto ni pojačali.
just principe

#250 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by just principe »

BHF_Manijak wrote:
Trener je Petkovic i, sta sad? To je razlog sto je Lulic na klupi? Ne kontam majkemi sta hoces s tim trenerom da kazes... :roll:

Govori onima koji smatraju da Lulic ne igra jer nema mjesta u prvih 11 "ko je trener" a ne meni koji potvrdjuje upravo ovo sto i ti govoris, da nije igro jer je utakmica nebitna a prvenstvo pocinje za vikend!!! :roll:
pa evo sta hocu da kazem:

Code: Select all

Nažalost, Senad nije u najboljoj formi. Ima malo problema sa dijeljenjem pasova, ali ja ga dobro poznajem i znam da će to sve biti u redu. Moramo čekati da dostigne svoju najbolju formu
, ali on sigurno ostaje u prvom sastavu" rekao je Petković

Dakle, nema teorije da ce ga Petkovic maltretirati i drzati na klupi. Uostalom
Rođeni Sarajlija i nekadašnji fudbaler FK Sarajevo, najzaslužniji je što bh. reprezentacija ima dragulja Senada Lulića. Podsjetimo, Petković je otkrio Lulića kada je vodio Bellinzonu, a potom ga je sa sobom doveo u Young Boyse. Sudbina je htjela da se dva Bosanca ponovo sretnu u Laziju, a iskusni bh. stručnjak nada se kako bi ovoga ljeta mogao pojačati tim sa "nekim novim Lulićem".

"Tržište je otvoreno i nadam se da ću biti u prilici dovesti neko novo iznenađenje, kao što je to Lulić", kratko je prokomentarisao Petković.
Post Reply