UEFA Europa League 2012–13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#201 Re: UEFA Europa League 2012–13
Interesantno je da je koeficijent na pobjedu Hajduka rastao cak do 19
Nije ofirno
gdje bi bilo. Al hajd, prazni dzepovi i jednima i drugima, pa da se malo napune. I naravno, nikom nece ovo biti cudno, ali zato ispituju sto su oni Albanci zijanili 5-0.
- fortaleza
- ultima_palabra
#203 Re: UEFA Europa League 2012–13
Haha, kakav ćorak 
- fortaleza
-
sorted
#205 Re: UEFA Europa League 2012–13
Nakon blama u Golubovcima odjednom na sceni socioloske analize, ekonomsko-politicki kriticari i raznorazne expertize o krizi bh drustva opcenito. Zasto poslije Levskog niko nije pricao o situaciji u drzavi, losem fudbalu itd...(doduse jesu neki poslije Maribora)
, nego smo slusali iste te "experte" koji sad pljuju sve od Predsjednistva drzave do fudbalera na klupi, kako nam pripovjedaju o naakim divovima.
Nego, jel istina da su se na Bascarsiji pojavili divovski golubovi?

Nego, jel istina da su se na Bascarsiji pojavili divovski golubovi?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#206 Re: UEFA Europa League 2012–13
Dive, kako je Celik prosao u Evropi ove godine?sorted wrote:Nakon blama u Golubovcima odjednom na sceni socioloske analize, ekonomsko-politicki kriticari i raznorazne expertize o krizi bh drustva opcenito. Zasto poslije Levskog niko nije pricao o situaciji u drzavi, losem fudbalu itd...(doduse jesu neki poslije Maribora), nego smo slusali iste te "experte" koji sad pljuju sve od Predsjednistva drzave do fudbalera na klupi, kako nam pripovjedaju o naakim divovima.
![]()
Nego, jel istina da su se na Bascarsiji pojavili divovski golubovi?![]()
- fortaleza
#207 Re: UEFA Europa League 2012–13
Izbacio Borca...Tomahawk11 wrote:Dive, kako je Celik prosao u Evropi ove godine?sorted wrote:Nakon blama u Golubovcima odjednom na sceni socioloske analize, ekonomsko-politicki kriticari i raznorazne expertize o krizi bh drustva opcenito. Zasto poslije Levskog niko nije pricao o situaciji u drzavi, losem fudbalu itd...(doduse jesu neki poslije Maribora), nego smo slusali iste te "experte" koji sad pljuju sve od Predsjednistva drzave do fudbalera na klupi, kako nam pripovjedaju o naakim divovima.
![]()
Nego, jel istina da su se na Bascarsiji pojavili divovski golubovi?![]()
- BlueBlood
#208 Re: UEFA Europa League 2012–13
zna li neko gdje je ovo?

- BlueBlood
- ultima_palabra
#210 Re: UEFA Europa League 2012–13

Izvukli PSV Eindhoven...
- cyprus
#211 Re: UEFA Europa League 2012–13
Ta bi konstatacija imala smisla da Sarajevo nije prošlo drugo pretkolo, a da Željo i Široki nisu na njemu otpali... Za Sarajevo prolazak Levskog je prilično veliki uspjeh, kojeg smo istina skoro i anulirali ispadanjem od Zete, ali opet ostaje činjenica da smo mi uradili nešto, a ostali ništa...Plavih_11 wrote:Tacno tako, sve si u pravu! S tim sto su Željo i Široki preskocili prvo pretkolo i automatski nisu imali priliku da igraju protiv nekih autsajdera sa Farskih otoka, Malte i slicno.Tomahawk11 wrote:A da budemo malo realni? Jedino je Sarajevo nesto napravilo u Evropi ove godine. Sramota jeste ispasti od Zete iz Golubovaca, ali je jedino Sarajevo odigralo 6 utakmica u Evropi![]()
- just principe
#212 Re: UEFA Europa League 2012–13
cyprus wrote:
Ta bi konstatacija imala smisla da Sarajevo nije prošlo drugo pretkolo, a da Željo i Široki nisu na njemu otpali... Za Sarajevo prolazak Levskog je prilično veliki uspjeh, kojeg smo istina skoro i anulirali ispadanjem od Zete, ali opet ostaje činjenica da smo mi uradili nešto, a ostali ništa...
nije velik uspjeh i ne bi imala smisla.. Ovaj odgovor ocekuj
- ultima_palabra
#213 Re: UEFA Europa League 2012–13
Zeta će dobiti fasung od PSV-a, Mura od Lazia, džafte kurafte od Žirondinaca... Dinamo i Maribor će se pofajtati za Ligu prvaka, poraženi ode u EL (da ih nije uparilo možda bi oba ispali) i to je to.
Fudbal u regionu je sve gori... koliko para toliko muzike.
- just principe
#214 Re: UEFA Europa League 2012–13
ultima_palabra wrote:Zeta će dobiti fasung od PSV-a, Mura od Lazia, džafte kurafte od Žirondinaca... Dinamo i Maribor će se pofajtati za Ligu prvaka, poraženi ode u EL (da ih nije uparilo možda bi oba ispali) i to je to.
Fudbal u regionu jeste sve gori ali njihove ekipe se barem ne brukaju po Evropi za razliku od nasih.
Pogledaj koliko je samo sinoc tih klubova proslo i pobjedilo pa ce ti biti jasno.
Nego mi gledamo samo na svoj klub, pa ako ne ide onda su svi propali. Jesu ali malo morgen, drugacije bi svi pricali da nasa dva kluba docekaju kraj avgusta ali nema, bez ispaljenog metka se ispada jos u julu
- ultima_palabra
#215 Re: UEFA Europa League 2012–13
Ima i toga, ali malo sam gledao ove tekme... Partizan, Zvezda i Hajduk ne znam da su ikada bili gori.just principe wrote:ultima_palabra wrote:Zeta će dobiti fasung od PSV-a, Mura od Lazia, džafte kurafte od Žirondinaca... Dinamo i Maribor će se pofajtati za Ligu prvaka, poraženi ode u EL (da ih nije uparilo možda bi oba ispali) i to je to.
Fudbal u regionu jeste sve gori ali njihove ekipe se barem ne brukaju po Evropi za razliku od nasih.
Pogledaj koliko je samo sinoc tih klubova proslo i pobjedilo pa ce ti biti jasno.
Nego mi gledamo samo na svoj klub, pa ako ne ide onda su svi propali. Jesu ali malo morgen, drugacije bi svi pricali da nasa dva kluba docekaju kraj avgusta ali nema, bez ispaljenog metka se ispada jos u julu
Mada je Vojvodina recimo zaslužila prolaz, sudija ih pokrao... oni su nekakva čudna ekipa, znaju izgubiti od amatera a dobiti jače ekipe od sebe.
Last edited by ultima_palabra on 10/08/2012 14:56, edited 1 time in total.
- just principe
#216 Re: UEFA Europa League 2012–13
Mislim da je ovo bila jedinstvena prilika za nase klubove da napravimo veliki iskorak. Vi da ste "iznenadili" Maribor isli bi na Luxemburzane i taman da ste tu izgubili imali bi najmanje play off Europa lige.
S druge mi iako smo iznenadili Levski, obrukali smo se protiv Zete.
Samim tim prolazom bi olaksali protivnike u Evropi za slijedece sezone ali nema bice sve teze i teze.
Ovakva prilika nam se vise nikada nece ukazati
Samim tim prolazom bi olaksali protivnike u Evropi za slijedece sezone ali nema bice sve teze i teze.
- ultima_palabra
#217 Re: UEFA Europa League 2012–13
Istina da je bila dobra prilika za popravak koeficijenta... mi smo vrlo lako mogli zaigrati i u grupama EL, ali jbg.just principe wrote:Mislim da je ovo bila jedinstvena prilika za nase klubove da napravimo veliki iskorak. Vi da ste "iznenadili" Maribor isli bi na Luxemburzane i taman da ste tu izgubili imali bi najmanje play off Europa lige.
A šanse će se ukazati, samo moraš biti pravi da ih iskoristiš. Kad bi napucali državni koeficijent da naše ekipe budu nosioci u 2.pretkolu LP i LE, sve bi bilo puno lakše.
-
vryzas
#218 Re: UEFA Europa League 2012–13
just principe wrote:Mislim da je ovo bila jedinstvena prilika za nase klubove da napravimo veliki iskorak. Vi da ste "iznenadili" Maribor isli bi na Luxemburzane i taman da ste tu izgubili imali bi najmanje play off Europa lige.
Cinjenica je da se dosta toga treba "poklopiti" da bi se napravio iskorak, a pod iskorakom svi mislimo (nadam se
Ove godine je FKS rezultatski napravilo najvise ali to nije dovoljno dobro...ni za navijace, ni za klub, za grad, drzavu itd.
Zelje su jedno, a realnost nesto sasvim drugo!
-
am2804
#219 Re: UEFA Europa League 2012–13
Ma sve dok ljudi općenito ne shvate da se trebaju uraditi stadioni, prvenstveno Grbavica i koševo, nema od nas fajde u europi. Pa sramota bi bila da je Sarajevo kojim slučajem prošlo, i ugostilo evo PSV.
Ne treba Europi niti jedan tim koji nespunjava one minimalne uvjete za odigravanje takvih utakmica.
I da se neko ne bi hvatao ove fete - Zete kao primjera - Sarajevo je glavni grad i trebao bi imati prikladne stadione.
Nisam iz Sarajeva, niti sam navijač tima sa koševa, čak naprotiv, samo plava boja, al sam spreman izdvojiti novac makar za stolicu na zapadu koševa, ukoliko bi se pojavila akcija putem medija ili slično. Možemo mi glumiti patriotizam i nešto slično, al zar nas nije stid više.
Ne treba Europi niti jedan tim koji nespunjava one minimalne uvjete za odigravanje takvih utakmica.
I da se neko ne bi hvatao ove fete - Zete kao primjera - Sarajevo je glavni grad i trebao bi imati prikladne stadione.
Nisam iz Sarajeva, niti sam navijač tima sa koševa, čak naprotiv, samo plava boja, al sam spreman izdvojiti novac makar za stolicu na zapadu koševa, ukoliko bi se pojavila akcija putem medija ili slično. Možemo mi glumiti patriotizam i nešto slično, al zar nas nije stid više.
- Romanista 101%
- Baltazar_khan
- ultima_palabra
#222 Re: UEFA Europa League 2012–13
Neko 2 hefte, neko 50 
-
Buhtlenzi
#223 Re: UEFA Europa League 2012–13
Baltazar_khan wrote:
Danas draga djeco učimo šta je KOMPLEKS!
Željezničar i Sarajevo su ovog ljeta osvojili isti broj bodova u Evropi (po 1 http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient ). Dok je velikan bh. fudbala to protumačio sa tugom, manji sarajevski klu
b je slavio na ulicama grada! To Vam je djeco kompleks prema većem klubu, to je bahatost, zavist, šta li je... Ali ja ih ipak razumijem, jer gledati kako trofeji neprestano dolaze na Grbavicu sigurno nije lahko, pa daj šta daš, slavit ćemo i nebitan prolaz kojeg je Željo ostvario prošle sezone (Šerif)...
Do sljedećeg ljeta, uživajte u novim trofejima koji će doći na Grbavicu!
-
brkoters
#224 Re: UEFA Europa League 2012–13
Buhtlenzi wrote:Baltazar_khan wrote:
Danas draga djeco učimo šta je KOMPLEKS!
Željezničar i Sarajevo su ovog ljeta osvojili isti broj bodova u Evropi (po 1 http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient ). Dok je velikan bh. fudbala to protumačio sa tugom, manji sarajevski klu
b je slavio na ulicama grada! To Vam je djeco kompleks prema većem klubu, to je bahatost, zavist, šta li je... Ali ja ih ipak razumijem, jer gledati kako trofeji neprestano dolaze na Grbavicu sigurno nije lahko, pa daj šta daš, slavit ćemo i nebitan prolaz kojeg je Željo ostvario prošle sezone (Šerif)...
Do sljedećeg ljeta, uživajte u novim trofejima koji će doći na Grbavicu!
Ne mozes ti to objasniti divovima .... eto popusise zetu .....
Doduse oni su ispali u EL a pokusavaju to porediti sa LP ..... uvijek pobrkaju osnovne stvari ....
LP .nije jednako. EL ----- nekima je ovo tesko shvatiti ....
Last edited by brkoters on 10/08/2012 23:49, edited 1 time in total.
- BHF_Manijak
#225 Re: UEFA Europa League 2012–13
Isto je poceti od drugog pretkola u kojem ti mogu doci ala one raznorazne kar'ne sa Malte, iz San Marina, Lihtenstajna itd i to nazvati uspjehom (mislim na prolazak tog kola) i krenuti od drugog pretkola u kojem ti dolaze sampioni drzava i u kojem te mogu zapasti ekipe poput BATE-a, Basela, Limassola itd? Strasno...wannabe_ultra wrote:6 utakmica u evropi poredite sa 2 ?
Jebote ha 6 ha 2 isto ti ga dodje, kad opet vise i sa te 2 zaradimo od vas!
No nebitno, i mi prosle godine prodjsmo Serifa, koji je nosioc bio i jaci od nas, pa ste opet nesto pokusavali furati "aa levati ovo ono". To sto je nama odmah u sljedecoj rundi onaj izraelski supacki tim dosao iako smo nosiocii bili to je druga stvar. Vi ste nenormalnu sansu sa ovom Zetom imali, ali je niste iskoristili!