UEFA Europa League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#851 Re: UEFA Europa League 2011/12
Žao mi je Bilbao-a
za njih sam navijao ove sezone - ali Atletico Madrid je bolji tim , nema šta....ludi Cholo Simeone je preporodio ovu ekipu, Falcao stroj za golove, uz njega Diago, Turan, Adrian i ostala družina....sasvim zasluženo su uzeli titulu EL ove godine 
- skenderija04
#852 Re: UEFA Europa League 2011/12
Naravno, ali to ce biti jedini izlaz za ovu vrstu ekipa, Valencia,Aletico... Nema druge. Pa oni su na Agueru zaradili fine pare ali kako su bili duzni nisu mogli platiti kompletan transfer.ultima_palabra wrote:Ne znam zašto FIFA ne zabrani takve stvari, po meni je to protiv fudbala.skenderija04 wrote:Zasluzeno. Konkretniji , znali sta hoce u svakom trenutku utakmice. Falcao je nevjerovatan. Kako je vlasnistvo Atletika i lednog investicionog fonda po 50% , ovog ljeta ce biti glavna igracka prelaznog roka. Atletiko ima sansu da otkupi ovih 50% ali oni te pare nemaju.
Vidjeh samo kraj, žao mi Athletica jbg, igrali su srcem cijelo takmičenje ali su ih ovi nadmudrili... svi plaču jbt, koja emocija u ovo vrijeme preplaćenih zvijezdaAtletico je osvojio trofej zasluženo, ali ja ću pamtiti ovo takmičenje po Athleticu i pogotovo pobjedi na Old Traffordu.
Utakmica od prve do zadnje minute kontrolisana od strane Atletica iz Madrida. Bilbao mi je djelovao uplaseno, i kao da je ovim momcima sve ovo bio preveliki pritisak. Iskustvo je prevagnulo. I slazem se s tobom, ova UEFA ce se pamtiti po Ath. Bilbau. Klasicna situacija kada je utisak veci od titule.
- cyprus
#853 Re: UEFA Europa League 2011/12
Meni nešto i nije žao Athletica
Atletico
Atletico
- ultima_palabra
#854 Re: UEFA Europa League 2011/12
Ima li i jedna situacija da ti nisi mimo cijelog svijetacyprus wrote:Meni nešto i nije žao Athletica![]()
Atletico
-
todd_smith
#855 Re: UEFA Europa League 2011/12
da nisi ubacio to slovo "H", post bi ti bio na nivou onog u vezi Mancesteracyprus wrote:Meni nešto i nije žao Athletica![]()
Atletico
- cyprus
#856 Re: UEFA Europa League 2011/12
Ne, dobro se zna ko je Athletic, a ko Atleticotodd_smith wrote:da nisi ubacio to slovo "H", post bi ti bio na nivou onog u vezi Mancesteracyprus wrote:Meni nešto i nije žao Athletica![]()
Atletico
Vidiš, to se i ja pitam za svijet: kad će se jednom složit sa mnom?ultima_palabra wrote:Ima li i jedna situacija da ti nisi mimo cijelog svijeta
- ultima_palabra
#857 Re: UEFA Europa League 2011/12
Ja ipak mislim da ti to namjerno
Otvaram temu od zadnjeg posta i vidim nickname... unaprijed znam da će biti neka kontra.
Otvaram temu od zadnjeg posta i vidim nickname... unaprijed znam da će biti neka kontra.
- Riddle
#858 Re: UEFA Europa League 2011/12
cyprus wrote:Meni nešto i nije žao Athletica![]()
Atletico
Nije ni meni, iako sam zelio da pobijede. Ove reakcije su pretjerivanje. A i dvostruki standardi. Naprimjer Ronaldo je plakao nakon finala Eura 2004, pa su mu se svi smijali. Necije suze izgleda manje vrijede.
Solidna utakmica i vrlo dobar Atletico, posebno Falcao. Onaj drugi gol je bio sjajan. Strasno me podsjeca na Van Nistelrooya. U EL ima ovu zacuđujucu statistiku isto kao sto je Ruud imao u LP. Konacno se pojavio jedan napadac koji se moze s Ruudom mjeriti kad je u pitanju igra u sesnaestercu. Diego me je iznenadio pristojnom igrom i finim golom, iako je ipak u nekoliko navrata podsjetio na sebe i bezumno slao lopte... nikome.
- cyprus
#859 Re: UEFA Europa League 2011/12
A možda je to zato što izbjegavam pisat na temama gdje se moje mišljenje poklapa sa većinskim... Nekako mi nema smislaultima_palabra wrote:Ja ipak mislim da ti to namjerno![]()
A za Atheltic fakat... ne znam čemu tolike simpatije prema klubu koji gaji takvu rigidnu nacionalističku politiku... Atletico mi je daleko simpatičniji...
-
todd_smith
#860 Re: UEFA Europa League 2011/12
svako ko nakanta crveni Mancester ima moju ljubavcyprus wrote:A možda je to zato što izbjegavam pisat na temama gdje se moje mišljenje poklapa sa većinskim... Nekako mi nema smislaultima_palabra wrote:Ja ipak mislim da ti to namjerno![]()
Otvaram temu od zadnjeg posta i vidim nickname... unaprijed znam da će biti neka kontra.![]()
A za Atheltic fakat... ne znam čemu tolike simpatije prema klubu koji gaji takvu rigidnu nacionalističku politiku... Atletico mi je daleko simpatičniji...
- cyprus
#861 Re: UEFA Europa League 2011/12
Naravno, stoji i to 
- ultima_palabra
#862 Re: UEFA Europa League 2011/12
Pa nije toliko nacionalistička... ne moraš biti Baskijac, ako si prošao omladinsku školu kluba. Dosta ima klasičnih španskih prezimena u timu, kao i Amorebieta iz Venecuele.
- cyprus
#863 Re: UEFA Europa League 2011/12
Ali Amorebieta je koliko znam porijeklom Baskultima_palabra wrote:Pa nije toliko nacionalistička... ne moraš biti Baskijac, ako si prošao omladinsku školu kluba. Dosta ima klasičnih španskih prezimena u timu, kao i Amorebieta iz Venecuele.
- skenderija04
#864 Re: UEFA Europa League 2011/12
Llorente nije Baskijac, Amorebieta je rodjen u Venecueli ali se sa dvije godine vratio u Bilbao. E sad, iz porodice je koja je bliska pokretu za nezavisnost. Kada je bio pozvan a igra za Spaniju ciji je drzavljanin, sjetio se da je rodjen u Venecueli 
- Jack Be Nimble
#865 Re: UEFA Europa League 2011/12
Nije mi toliko krivo iako sam zelio da Bilbao uzme, jer dok su cekali da izadju na travu vidjelo im se na licima/u ocima da ih je uhvatila nervoza i da im nece biti lako.
- East_side
#866 Re: UEFA Europa League 2011/12
Da ne ponavljam sve već rečeno... uglavnom, i meni je žao Bilbao-a
Što se tiče finansija, koliko ja znam, oni uopšte nisu siromašan klub. Čak štaviše, kao ponos Baskije 'pogurani' su od strane svih Baskijskih (pa i Španskih) sponzora, gradskih i 'pokrajinskih' (mal' ne rekoh kantonalnih i entitetskih
)vlasti i td. a o odanosti navijača i "običnih smrtnika" iz te oblasti nema potrebe ni govoriti.
Šta hoću da kažem, kada bi se odrekli ove hiper-konzervativne politike zbog koje je "spuštena rampa" kluba svim strancima, tj. kada bi na ovaj potencijal kojeg imaju sa trenutnim kadrom dodali još nekoliko inostranih pojačanja, mogli bi napraviti jednu izvanrednu ekipu svjetskih razmjera.
Već sada to osjetim jer oni imaju ono nešto što
90% današnjih klubova nažalost nema...
Ovako će im uvijek faliti malo ili mnogo... ali teško da će ikada napraviti nešto više na ovakav način. Eto i ovo finale večeras nisu izgubili što su "slabiji" od Atletica već što Atletico ima jednog Falcao-a (kakva igračina!
) dok Athletic i ne pomišlja na to da bi "možda" i njima dovođenje nekog "Falcaa" donijelo tu razliku na terenu kad je najpotrebnije...
Što se tiče finansija, koliko ja znam, oni uopšte nisu siromašan klub. Čak štaviše, kao ponos Baskije 'pogurani' su od strane svih Baskijskih (pa i Španskih) sponzora, gradskih i 'pokrajinskih' (mal' ne rekoh kantonalnih i entitetskih
Šta hoću da kažem, kada bi se odrekli ove hiper-konzervativne politike zbog koje je "spuštena rampa" kluba svim strancima, tj. kada bi na ovaj potencijal kojeg imaju sa trenutnim kadrom dodali još nekoliko inostranih pojačanja, mogli bi napraviti jednu izvanrednu ekipu svjetskih razmjera.
90% današnjih klubova nažalost nema...
Ovako će im uvijek faliti malo ili mnogo... ali teško da će ikada napraviti nešto više na ovakav način. Eto i ovo finale večeras nisu izgubili što su "slabiji" od Atletica već što Atletico ima jednog Falcao-a (kakva igračina!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#867 Re: UEFA Europa League 2011/12
Bilbao jest bio zastitni znak ovogodisnje EL, ali Atletico zasluzeno osvojio. Falcao je nevjerovatan igrac.
Tako je to u finalu, uvijek se jedni raduju, drugi placu. Za Bilbao je ovo ipak vise bolno, jer su se bas bili unijeli u EL.
Ostaje im jos jedno finale, ali tesko da ce tu do trofeja.
Tako je to u finalu, uvijek se jedni raduju, drugi placu. Za Bilbao je ovo ipak vise bolno, jer su se bas bili unijeli u EL.
Ostaje im jos jedno finale, ali tesko da ce tu do trofeja.
- perfect_guy
#868 Re: UEFA Europa League 2011/12
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/se ... index.html
može biti zanimljivo, pošto je u drugom pretkolu jedan od mogućih protivnika za Široki (a nadati se i za Sarajevo i Borac) i Anži, kao peti kod rusa
može biti zanimljivo, pošto je u drugom pretkolu jedan od mogućih protivnika za Široki (a nadati se i za Sarajevo i Borac) i Anži, kao peti kod rusa
- Ajatolah_
#869 Re: UEFA Europa League 2011/12
Nije moguće, jer se formiraju regionalne grupe za prva dva pretkola. Zapravo, moguće je, ali teško.
- Basler
#870 Re: UEFA Europa League 2011/12
Nije mi jasno da je ova tema jos otvorena dok je topic CL zamandarena.