UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#27001 Re: UEFA Champions League

Post by BHF_Manijak »

Rekoh i nakon prve utakmice. Rezultat je zavarao stvari utisak na terenu prema prikazanoj igri.

Barceloni je tad skoro sve uslo, Liverpoolu nista, bukvalno nista. Veceras se okrenulo i malo je srece bilo tj. izuzetno dobro Alissona.
I u ovakvoj Barceloni, Messi i dalje prava prevaga, iako ovo spada u njegove "slabije" partije. Tacno covjek vuce ekipu naprijed. Jedva cekam da zavrsi karijeru konacno :mrgreen: :skoljka: Barcelona ce tada zivotom garantujem 30% slabija biti, bez obzira na ostala imena. Niko onog ne moze zamijeniti. Niko. Iako ga ne volim sekunde.

Pool poimenicno slabiji za nijansu, ali kao ekipa cvrsi i kompaktniji, iako bez dva najbitnija igraca veceras. Onaj pressing sto su odigrali je nestvaran.
Valverde je ziheras i kao takav ne mzoe dugorocno biti trener Barcelone. Cak i u La Ligi da je Real bio ozbiljnija konkurencija i Atletico, upitno je bi li i tu titulu uzeo.
Logovan

#27002 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Romanista 101% wrote:Era Messia i Ronalda je zavrsena. Mogu zajedno u penziju. Sto su osvajali LP, osvajali su.
Pa ne bih ja baš rekao, ima tu još nade za njih dvojicu.
House

#27003 Re: UEFA Champions League

Post by House »

smiješna barca
p206

#27004 Re: UEFA Champions League

Post by p206 »

Logovan wrote:
Romanista 101% wrote:Era Messia i Ronalda je zavrsena. Mogu zajedno u penziju. Sto su osvajali LP, osvajali su.
Pa ne bih ja baš rekao, ima tu još nade za njih dvojicu.
uz Alegrija i Valverdea teško
nemaju oni to u sebi
xoklix

#27005 Re: UEFA Champions League

Post by xoklix »

Gdje su oni što zanijekaše dobru igru Liverpoola u prvoj tekmi? Ljudi u obje utakmice bolji bili,ali u obje.
tuzlak1212

#27006 Re: UEFA Champions League

Post by tuzlak1212 »

p206 wrote:
uz Alegrija i Valverdea teško
nemaju oni to u sebi
Tačno tako :thumbup: :thumbup:
House

#27007 Re: UEFA Champions League

Post by House »

messi je morao zabiti 'ono' u prvom poluvremenu. kakav fail
tuzlak1212

#27008 Re: UEFA Champions League

Post by tuzlak1212 »

Kao navijaču Barce žao mi što je ispala, ali kao ljubitelju fudbala kad vidim ko je ostao u trki za klempu, ko god uzme titulu slavit ću ko da su mi rod rođeni. Neka je svježine malo u ovim vodama fudbalskim :D :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#27009 Re: UEFA Champions League

Post by plain vanilla »

Svi mrzak Suarez, a bome ispunio obecanje, nije slavio :oops:
GandalfSivi

#27010 Re: UEFA Champions League

Post by GandalfSivi »

Znaci duboki naklon. Mene vazda pitaju kako mi, kao simpatizeru Uniteda, Liverpool moze biti drag, ali gdje ovakav tim da ti ne bude drag. Ratnici pravi, ponekad se i sjete da znaju igrati lopte. Ne bih puno o onim pickicama sto za Barcelonu igraju...
omar little

#27011 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

BHF_Manijak wrote:.

hos da navijam za liverpool u finalu? :D :D
BlueBlood

#27012 Re: UEFA Champions League

Post by BlueBlood »

E ko je otisao na teraviju ne zna sta je fulio
Lakat Jebić

#27013 Re: UEFA Champions League

Post by Lakat Jebić »

Muhamed Đakmić wrote:
omar little wrote:
Muhamed Đakmić wrote:.
jesi promijenio misljenje o ajaxu i tottenhamu?
Jesam, mada ostaje sutra da vidimo šta može Son uraditi, nije igrao prvu :D

Ali Liverpool je ove sezone kad se sve sabere najbolja evropska ekipa, ako im bilo ko od ovog dvojca uspije parirati, ne znam onda :D

Mada, mislim da bi mi pametnije bilo da prestanem prognozirati :D :D

Jedna od rijetkih stvari koju sam dobro prognozirao je da Valverdeova frankenštajn ekipa ne može do kraja, jednostavno ne bi bilo fer prema fudbalu i idealu onoga što je Barcelona :D
rekoh ti da moze hladno bit 4:0. ono sto je i ludje od rezultata je da je liverpool bolje igrao u barceloni nego veceras.

i ne samo da su najbolja evropska ekipa. klop i ovaj liverpool su blagodet za fudbal. bio sam odustao od fudbala, pratio samo rezultate...grehota je sto nece osvojiti ligu, ali o ovoj ekipe ce se pricat za 20 godina, o cityu dabogda
kory_galaktikos

#27014 Re: UEFA Champions League

Post by kory_galaktikos »

Jel realno da takva ekipa kao sto je Barsa ima toliki problem sa uzasnim igrama u gostima. Strasno.
Ovi ih pojeli u dvomecu, veceras ono bas i neka su.
Gandalf

#27015 Re: UEFA Champions League

Post by Gandalf »

Cecs Fabregas : "Alexander-Arnold, ima 20 godina. Ljudi će mi reći da je ovo loša reakcija odbrane, a ja kažem da je ovo čista inteligencija i lucidnost".
Na Amiđinoj anketi Arnolda smo uvijek stavljali kao najgoreg igrača tima poslije svake utakmice, momak uvjerljivo vodio kao flop sezone u timu Liverpoola :oops: ja sam ga izblatio bar dvadesest puta :oops: a momak sada izrasta u igračinu na svojoj poziciji u vjerovatno najvažnijim trenucima novije klupske istorije - ko se iskali u ovakvim utakmicama, biće klasa i u 60-toj.
spinel_

#27016 Re: UEFA Champions League

Post by spinel_ »

BlueBlood wrote:E ko je otisao na teraviju ne zna sta je fulio

:mrgreen:
Nivelacija

#27017 Re: UEFA Champions League

Post by Nivelacija »

Ja mislim da se i sam Henderson sjebao kako je odigrao utakmicu.

Zidane najboljih dana :-)
Lakat Jebić

#27018 Re: UEFA Champions League

Post by Lakat Jebić »

Gandalf wrote:
Cecs Fabregas : "Alexander-Arnold, ima 20 godina. Ljudi će mi reći da je ovo loša reakcija odbrane, a ja kažem da je ovo čista inteligencija i lucidnost".
Na Amiđinoj anketi Arnolda smo uvijek stavljali kao najgoreg igrača tima poslije svake utakmice, momak uvjerljivo vodio kao flop sezone u timu Liverpoola :oops: ja sam ga izblatio bar dvadesest puta :oops: a momak sada izrasta u igračinu na svojoj poziciji u vjerovatno najvažnijim trenucima novije klupske istorije - ko se iskali u ovakvim utakmicama, biće klasa i u 60-toj.
izvukao je korner a onda ga i izveo koda je sa vratnika a fudbalske vjestine kalio na bajramskim turnirima :D
Gandalf

#27019 Re: UEFA Champions League

Post by Gandalf »

Nivelacija wrote:Ja mislim da se i sam Henderson sjebao kako je odigrao utakmicu.

Zidane najboljih dana :-)
Hendersona je malo zajebao Klopp jer ga je udaljio previše od gola, nije on nikada bio loš igrač, više je žrtva taktike, Henderson bliže golu kada igra, počesto uputi pravo opasnu loptu pred gol, uz to trči k'o navijen 90 minuta
Muhamed Đakmić

#27020 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

Lakat Jebić wrote:
i ne samo da su najbolja evropska ekipa. klop i ovaj liverpool su blagodet za fudbal. bio sam odustao od fudbala, pratio samo rezultate...grehota je sto nece osvojiti ligu, ali o ovoj ekipe ce se pricat za 20 godina, o cityu dabogda
Melem za oči poslije Šabanadžovića jel :D :D Dobro si prognozirao, što jest' jest' :D

Nevjerovatno je da je uspio stvoriti potpuno drugačiju ekipu od Dortmunda na sličnim postulatima i biti još uspješniji, bar kada je Evropa u pitanju :D

A s obzirom na to kakve timove bira, recimo da bi u Španiji trebao malo podići Valenciju, u Italiji da nešto napravi sa Fiorentinom/Romom/Laziom :D :D
p206

#27021 Re: UEFA Champions League

Post by p206 »

kory_galaktikos wrote:Jel realno da takva ekipa kao sto je Barsa ima toliki problem sa uzasnim igrama u gostima. Strasno.
Ovi ih pojeli u dvomecu, veceras ono bas i neka su.
čisto nezalaganje, i psihološki patuljci.. . tu pomaže samo trener koji je jak motivator
nesreća Reala je što se ovi uhljupi, jedino protiv njih nalože kad igraju u gostima.. inače nijednu jaču ekipu nisu dobili u gostima od kad je ovaj trener
BHF_Manijak

#27022 Re: UEFA Champions League

Post by BHF_Manijak »

omar little wrote:
BHF_Manijak wrote:.

hos da navijam za liverpool u finalu? :D :D
Nemoj ociju ti, nemoj Toronta ti i Montreala! :mrgreen: :mrgreen:
LSD

#27023 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

Ja što ovaj Đakmić može pametovati a ništa ne reci, cudo jedno

:angry:
channel10

#27024 Re: UEFA Champions League

Post by channel10 »

House wrote:messi je morao zabiti 'ono' u prvom poluvremenu. kakav fail
Morao je, baš kao što smo ze za.ebavali kad je onaj parmak Dembele fulao one dvije prilike kući. Mogli su tada završiti priču oko polufinala, ali eto tačku na i stavi Liverpool. Svaka im čast i s kim god da budu igrali u finalu, rastavit će ih, bas kao sto bi to Barsa uradila da je prošla.
Barsa mi je vecerasnju tekmom ogadila fudbal. Prvo ono prošle godine i ispadanje od ispodprosjecne Rome i sad ovo sa Liverpulom me je dotuklo :cry:
Messi sto je osvajao lige prvaka, osvajao ih je. Ako je pametan, već večeras će potpisati za neki drugi klub.

Nadam se da je i Valverde već bivši trener i da više klub neće kupovati odbrambene igrače svjetske klase jer isto igraju i sa njima i sa nekim levatima. Sve ono treba rasprodati( barem pola ekipe) i kupiti najjače vezne i napadace.

Gerri duboki naklon :D :thumbup:
Last edited by channel10 on 08/05/2019 00:11, edited 1 time in total.
Lakat Jebić

#27025 Re: UEFA Champions League

Post by Lakat Jebić »

Muhamed Đakmić wrote:
Lakat Jebić wrote:
Melem za oči poslije Šabanadžovića jel :D :D Dobro si prognozirao, što jest' jest' :D

Nevjerovatno je da je uspio stvoriti potpuno drugačiju ekipu od Dortmunda na sličnim postulatima i biti još uspješniji, bar kada je Evropa u pitanju :D

A s obzirom na to kakve timove bira, recimo da bi u Španiji trebao malo podići Valenciju, u Italiji da nešto napravi sa Fiorentinom/Romom/Laziom :D :D
ma sabanadzovic je jos uvijek nus pojava taktika iz kartoteke slavke petrovica :lol:
tacno. ako se sjecas kad je uzimao liverpool pricali smo i o tome tradicija plus blagi underdog. mada on i liverpool su se ubili jedno za drugo. donijet ce ligu sigurno kad-tad. ove sezone su nevjerovatni pehovi. 97 bodova a nece osvojit, kako sad stvari stoje. ali on ostaje u liverpoolu i kad zavrsi trenersku karijeru
Post Reply