Muhamed Đakmić wrote:Tomahawk11 wrote:tuzlak1212 wrote:Unazad 10 godina meni se cini da su se najbolje pokazali treneri koji tek pocinju taj posao i dokazuju se.. i to bas onaj trojac sto sam ih nabrojao Pep, Enrique i Zidane... Jel to nesto govori da treba Xavija zvat na klupu

Par godina da peče zanat u mlađim kategorijama, onda na klupu prvog tima.
Meni se sviđa Solari na klupi Reala. Nema garancije da će on nešto napraviti, međutim uspio je vratiti zdravu atmosferu u ekipu. Teško da bi se to desilo da su doveli neko dokazano ime.
Solari po mom mišljenju neće napraviti ništa značajno jer on je iz plejade trenera koji nemaju do kraja definisan stil igre. Sve nešto između, od utakmice do utakmice. Možda griješim jer nisam previše gledao Real Madrid ove sezone, ali čini mi se da je bilo situacija gdje je Betis držao recimo protiv njegovog tima loptu 70% u svom posjedu.
To veliki treneri sebi jednostavno ne dopuštaju, bar ovi moderni. Oni kojima je to išlo, poput Mourinha ili Capella, djeluju kao da su ispuhali totalno.
Vidiš, nešto je naučio iz te utakmice sa Betisom. Dobro, bilo je tad dosta povrijeđenih igrača, pa je i postava bila malo čudna. Od Betisa, Solarijev Real ima posjed lopte na nekih 60 % u odnosu na protivnika. Jedino je sa Barsom bilo 43 - 57.
Nije Solari pokušao kopirati neke defanzivne trenere zato što on želi tako igrati. Zaredalo se bilo loših rezultata, bilo povreda, i onda je on to vidio kao način da prekine loš niz, da dođe do pobjede. Ishod je bio pozitivan, uz određenu dozu sreće. Recimo, sad za vikend je rotirao ekipu protiv Girone u ligi i to mu se osvetilo, očito je pretjerao.
Rano je još za bilo šta reći u smislu da će biti uspješan, međutim svidjelo mi se kako je povratio zdravu atmosferu u ekipu koja je bila prilično otrovna.
Ako mu Perez dopusti da radi i iduće sezone, onda će sve biti dosta jasnije.