Udruzenje za zastitu potrosaca

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Puf

#51 Re: Udruzenje za zastitu potrosaca

Post by Puf »

drndalo wrote: 05/03/2020 18:34 Nama se u principu ne da citati posebno zakone.

Koliko se ja sjecam, u zakonu pise da mora biti garancija 24 mjeseca, cak iako neko daje samo 12 mjeseci...

Sam fiskalni racun bi trebao biti dovoljan za pozvat se na to. Moj drug je kod jedne firme za instalaterski materijal za grijanje dosao s reklamacijom gorionika nakon 14 mjeseci. Kazu ne moze, 12 mjeseci garancija... A jel? Opomena pred tuzbu, ne samo da moraju ispostovati 24 mjeseca, nego nece zamjenski gorionik u inat, nego povrat para. I to su progutali na kraju...

Probajte nazvati "Nasa prava", i konsultovati se s njima, oni cesto vole te strucnjake nauciti sta pise u zakonima.
A da nam ostavis broj ili link kakav da imamo i taj info?
drndalo

#52 Re: Udruzenje za zastitu potrosaca

Post by drndalo »

https://vasaprava.org/

Vasa, nasa, .... :razz:
hopi

#53 Re: Udruzenje za zastitu potrosaca

Post by hopi »

sjetih se, je li forumaš uspio šta god srediti za taj samsung, baš me zanima?
lacrima

#54 Re: Udruzenje za zastitu potrosaca

Post by lacrima »

Gledam neki video o lijepoj nasoj :bih:
https://youtu.be/L-nGFGWXe1U

Na 5:30 se vidi kako se na ulazu u Vodopad Kravica naplacuje u kunama, vracaju se euri kao kusur, jedan opsti haos.
Moje pitanje je gdje prijavit ovo? Jer je iz videa ocito sta se desava. Pa nek ih bar malo puknu po dzepu kad ne smiju otic dole i kontrolisat to.
hopi

#55 Re: Udruzenje za zastitu potrosaca

Post by hopi »

hoće kako da ne
pa jesi bio kada u međugorju na šta to liči
bio sam jednom prilikom, nas par otišlo ima godina tome, pričam kakva je tada situacija bila ne znam kako je danas je li se šta promjenilo nisam bio.
Plaćalo se u kojoj valuti stigneš, nema računa, nema istaknutih cijena. Taxi vožnja od parkinga pa do tih mjesta gdje se već ide:
proizvoljna cijena -mada je sasvim fer cijena bila, valjda što mo iz bih
plaćanje u čemu stigneš
i čitavo vrijeme vozač (valjda je čuo, skontao prema govoru odakle smo, tj iz SA), jebe državu, on i niko tu ne priznaje ništa ovu državu, rekao je da auto što koristi za taxiranje (stara 124-ka) nije niti registrovan, a ne moram niti reći da nema tih licenci i šta već.

e sada zamisli na šta bi ličilo kada bi država htjela to početi uvoditi red, na kravicama, međugorju itd, odmah bi problemi nastali.
To je bilo ima već dosta vremena, kažem ne znam je li danas drugačije, nisam dugo bio, ali ovo je moj doživljaj bio iz prve ruke.
lacrima

#56 Re: Udruzenje za zastitu potrosaca

Post by lacrima »

hopi wrote: 12/03/2020 20:50 hoće kako da ne
bio sam jednom prilikom, nas par otišlo ima godina tome, pričam kakva je tada situacija bila ne znam kako je danas je li se šta promjenilo nisam bio.
Plaćalo se u kojoj valuti stigneš, nema računa, nema istaknutih cijena. Taxi vožnja od parkinga pa do tih mjesta gdje se već ide:
plaćanje u čemu stigneš
i čitavo vrijeme vozač (valjda je čuo, skontao prema govoru odakle smo, tj iz SA), jebe državu, on i niko tu ne priznaje ništa ovu državu, rekao je da auto što koristi za taxiranje (stara 124-ka) nije niti registrovan, a ne moram niti reći da nema tih licenci i šta već.

e sada zamisli na šta bi ličilo kada bi država htjela to početi uvoditi red, na kravicama, međugorju itd, odmah bi problemi nastali.
To je bilo ima već dosta vremena, kažem ne znam je li danas drugačije, nisam dugo bio, ali ovo je moj doživljaj bio iz prve ruke.
Nisam bio ali stvarno nevjerovatno. Drzava u drzavi. Uglavnom ako ima neki mail ili nesto da se ovo posalje ja bih poslao. Da budem ja miran radi sebe.
zrakomlat

#58 Re: Udruzenje za zastitu potrosaca

Post by zrakomlat »

lacrima wrote: 12/03/2020 21:58
hopi wrote: 12/03/2020 20:50 hoće kako da ne
plaćanje u čemu stigneš

Nisam bio ali stvarno nevjerovatno. Drzava u drzavi. Uglavnom ako ima neki mail ili nesto da se ovo posalje ja bih poslao. Da budem ja miran radi sebe.
Nedavno sam bio u Neumu, trgovina e novine prodaje strancima nešto, pita prodavačica jel marke, kaže strankinja no, kunas. Ova joj obračuna u kunama, strankinja plati i ode. Meni cigare naplati u markama i dade fiskalni i još se požali na strance :D

A usput i u Mostaru će ti primiti i eure i kune u starom gradu. To samo kod nas ima. Kune su im najdraža valuta, tu najbolje opletu strance na kursnoj razlici.
Zorge

#59 Re: Udruzenje za zastitu potrosaca

Post by Zorge »

Pozdrav
Kome se obratiti
Uređaj je uredno plaćen a nije isporučen
Pare ne vraćaju , prave se blesavi.
problemnatravunu

#60 Re: Udruzenje za zastitu potrosaca

Post by problemnatravunu »

Ko je u pitanju ?
.
.
.
Ja bih prvo njih kontaktirao, usmeno, telefonski , i diskretno pomenuo , inspekciju, MUP, sud ....
Post Reply