Udruzenje

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
jesenjin
Posts: 182
Joined: 22/06/2009 12:55

Udruzenje

Post by jesenjin » 16/12/2011 17:37

Evo vec nekoliko dana unazad razmisljam o tome kako bi mozda bilo fino osnovati jedno udruzenje ciji bi osnovni cilj bio prikupljanje novcanih sredstava koji bi potom bili podjeljeni u dobrotvorne svrhe.

Npr:Kao registrovano udruzenje( ciji bi osnovni cilj bio pomaganje ljudima , socijalno ugrozenim , bolesnim i svima onima kojima je pomoc neophodna),novac bi prikupljali na sljedeci nacin:

- od pomoci humanih gradjana
- privrednih subjekata
- kao registrovano udruzenje mozda bi se mogao dobiti i odredjeni novac iz budjeta.
- odrzavanje razmih manifestacija u cilju zarade novca a sve u dobrotvorne svrhe itd itd itd...

Ideja je recimo da se u svakom trenutku na racunu udruzenja nalazi odredjeni novac koji bi u hitnim slucajevima bio preusmjeren na racune osoba kojima je pomoc zaista neophodna. Ovo bi vjerovatno dovelo do brzeg i efikasnijeg rijesavanja zdravstvenih , socijalnih i slicnih problema. Imamo dosta primjera gdje su mnogi nasi sugradjani rahmetli samo zbog toga sto se nije djelovalo efikasnije....

Ne znam sta vi mislite o svemu ovome? Zaista bi mi bilo drago da zajednickim snagama pomognemo jedni drugima. Ljudima je pomoc neophodna , sutra to mozete biti vi! Sutra to mogu biti ja!


User avatar
Pasiflora
Posts: 3910
Joined: 30/03/2007 20:41
Location: Bolje bi bilo da je malo dalje

Re: Udruzenje

Post by Pasiflora » 18/12/2011 06:44

Ideja je odlicna, ali ne ide kod nas to tako :-) Salim se.
Mislim da bi trebao konsultirati nekog advokata da ti objasni pravnu stranu svega.
Jesi li spreman na borbu sa vjetrenjacama? Jesi li spreman kad te (vrlo brzo) pocnu prozivati za kradju doniranog novca i namjestanja prioriteta i sl, izboriti se sa onima koji te napadaju?
Lijepa ti je ideja, ne zelim te obeshrabriti, ali bojim se da neces prezivjeti ni porodjajne muke, a kamo li ono sto slijedi iza toga...

Post Reply