Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

vaca

#26 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by vaca »

Pandaa wrote:Kada vec ima toliko udruzenja koje nose Titovo ime, kada vec ima toliko pristalica tih udruzenja, i kada su svi oni vec toliko nabijeni emocijama i idejama 'vakim 'nakim, zasto jednostavno ne osnuju novu komunisticku partiju? Zasto se kriju iza JBT nevladinih udruzenja?

U Srbiji postoji KP, zasto se ne osnuje i kod nas, pa da se bar jasno vidi ko je gdje i za sta?
u BiH postoji radničko-komunistička partija
tender

#27 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by tender »

Pandaa wrote:Kada vec ima toliko udruzenja koje nose Titovo ime, kada vec ima toliko pristalica tih udruzenja, i kada su svi oni vec toliko nabijeni emocijama i idejama 'vakim 'nakim, zasto jednostavno ne osnuju novu komunisticku partiju? Zasto se kriju iza JBT nevladinih udruzenja?

U Srbiji postoji KP, zasto se ne osnuje i kod nas, pa da se bar jasno vidi ko je gdje i za sta?
Ne sikiraj se jarane. Svi smo mi Walter!!
michio

#28 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by michio »

Nepostojanje KP je dosta čudno jer zapravo ovo vrijeme je najbolje za KP.
Pandaa

#29 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Pandaa »

Image
Komunisticka Partija BiH :D :-)
Pandaa

#30 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Pandaa »

Molim sve one koji sebe smatraju komunistima da nam ukratko obrazloze sta je to za sta bi se oni borili i zalagali?? Sta vi ustvari hocete??
NIN

#31 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by NIN »

Pandaa wrote:Molim sve one koji sebe smatraju komunistima da nam ukratko obrazloze sta je to za sta bi se oni borili i zalagali?? Sta vi ustvari hocete??
Nafur'o se lik da je dos'o na komunisticki forum. :lol: :lol: :lol:

Nego feudalac, de ti nama reci sta djeca znaju o komunizmu? :D
nellington

#32 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by nellington »

vaca wrote:

u BiH postoji radničko-komunistička partija
Izumrli su izgleda, propao im i onaj džabni sajt što su imali :(
felipe kajetano

#33 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by felipe kajetano »

nellington wrote:
Predsjednik im otisao na baustelu u Italiju
nellington

#34 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by nellington »

Neka, neka, vratiće se Valter,
zamješati im malter :lol:
vaca

#35 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by vaca »

felipe kajetano wrote:
nellington wrote:
Predsjednik im otisao na baustelu u Italiju
nije ba. eno ga predaje na fakultetu političkih nauka, mislim, na Palama :D , ustavno pravo :D
felipe kajetano

#36 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by felipe kajetano »

vaca wrote: nije ba. eno ga predaje na fakultetu političkih nauka, mislim, na Palama :D , ustavno pravo :D
Tu je to...u pet deka sto bi se reklo :D

Bez zeze...bio je prije par godina lik koji se na tv-u predstavljao kao predsjednik te partije, onako imao izgled old school rokera, ja sam ubijedjen da je zavrsio na bausteli u Italiji jer je to specificno za kraj iz kojeg dolazi 8-)
HORN1

#37 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by HORN1 »

Imamopobjednika wrote:
Pandaa wrote:Pa ako vec misle da imaju rjesenja i da sadasnje stanje treba mijenjati, pa neka se registruju kao KP i hajmo na izbore. Od bulaznjenja i pametovaanja preko mikrofona kroz JBT udruzenja nema nista.
Pa i sami su svjesni da ni za hiljadu godina izborni prag ne bi prosli. Ni u MZ.
Grdno se varaš ja nisam bio komunista nikad ali u sadašnjoj situaciji sa ovim strankama u zemlji nova komunistička stranka bi vjerovatno osvojila brzo trećinu glasačkog tijela a to bi joj vjerovatno bilo dovoljno da bude vodeća stranka u zemlji.
Komunizam koji je zamišljen nekad je bio nemoguć, danas je još uvijek nemoguć, međutim u budućnosti kad roboti budu obavljali skoro sve poslove komunizam će biti neminovnost ili će propasti civilizacija, može se to nazivati i socijalni kapitalizam ili bilo kako ali države će morati stvoriti takve postavke koje su najsličnije opisu komunizma.
libero95

#38 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by libero95 »

nellington wrote:Neka, neka, vratiće se Valter,
zamješati im malter :lol:
I novi film se sprema. Valter napada Sarajevo. ;)
HORN1

#39 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by HORN1 »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ceka se da to prvo ucini Hrvatska, pa da se udruze sa njihovom. Hebiga, kod njih je Goli otok. :oops:
Da nije bilo golog otoka imali bi rat pedesetih pa šezdesetih, sedamdesetih i tako redom dok nam ne bi došli stranci sudbinu krojiti.
Za ubice i koljače malo je i jedan goli otok.
HORN1

#40 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by HORN1 »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ceka se da to prvo ucini Hrvatska, pa da se udruze sa njihovom. Hebiga, kod njih je Goli otok. :oops:
Za ubice i koljače malo je i jedan goli otok. Da nije bilo Golog Otoka imali bi ratove pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih .... sve dok nam ne dođu stranci krojiti sudbinu i određivati pravila. Za neke je Goli Otok neminovnost inače se povampire.
HORN1

#41 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by HORN1 »

all star wrote:
atko wrote:Ima dvije godine kako ja sa haverom pregovaram da osnujemo KPBiH ... ;) strpite se jos malo :wink:

:D
imate moj glas :thumbup:
Ako ste pravi od mene i više od glasa.
HORN1

#42 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by HORN1 »

Imamopobjednika wrote:Hoce KP a ni ovaj SDP im nije ozbiljna i konkurentna politicka stranka. Ali valjda to potvrdjuje ono pravilo da sto je jedna grupa manja, to se vise radikalizira. :D Kapitalizam je, u svakom pogledu i sa svim svojim manama, svjetlosne godine ispred komunizma. Rodjen prije njega i nadzivio ga je. Komunizam, uz nacizam, ostaje crna mrlja covjecanstva. Srecom i jedni i drugi su nasli svoje mjesto u historiji. U buducnosti ih nema ni na mapi.
Tad nije bilo uslova za prtavi komunizam pa ga nije ni moglo biti, budućnost će neminovno donjeti takav razvoj tehnologije koji će neminovno voditi nekoj vrsti komunizma i ogromna većina populacije će biti zadovoljna takvim sistemom. Biće nekih nezadovoljnih ali malobrojni.
HORN1

#43 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by HORN1 »

Sarajmen wrote:Udruženja koja njeguju antifašističku tradiciju su poželjna i potrebna ovom društvu. Nisu to samo aktivnosti organizacije odlaska na spomen mjesta od značaja NOR-a ...

Biti član nekog od tih Udruženja ne bi se trebalo gledati istovremeno i kao pripadnost političkoj partiji koja baštini te tekovine. Ima dosta stvari iz te ''baštine '' koje su itekako potrebne ovom i ovakvom društvu.

Naravno, ideologija je nešto sasvim drugo i na njoj ne treba insistirati.Samo na dobrim elementima- stvarima iz tako zamišljenog društvenog uređenja.
Šta je loše u komunizmu, nemojmo o pokvarenjacima koji su zloupotrebljavali sistem.
Molim navesti loše stvari iz zamišljenog komunizma koji još uvijek nije moguć.
agnostic_front

#44 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by agnostic_front »

nosara wrote:
sumirprimus wrote:
nosara wrote: U kojoj drzavi je "bio" komunizam...?

Kapitalizam je najobicnije sranje... Kula od karata...
Ejh sad odosmo u marxa duboko,...
Znas na sta sam mislio,da su valjali napravili bi sistem koji bi nadzivio njih...
Isti su ko i kapitalisti..
Sistem je bio beton u odnosu na ovo sto imamo danas... Trebalo ga je modifikovat, a ne razjebat...

Ali kriticna masa biraca je na prvim "demokratskim" izborima dala povjerenje kriminalcima...

Doduse, treba bit posten, nekome je i ovaj "sistem" beton... :wink:
Ako smijem da pitam, na osnovu čega si zaključio da je onaj sistem beton?
To što nam niko nije napravio autoput, il' je bitnije što je svako mog'o zaspat' u parku bez da mu iko išta uradi?
Pozdrav.
vaca

#46 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by vaca »

agnostic_front wrote:
nosara wrote:
Sistem je bio beton u odnosu na ovo sto imamo danas... Trebalo ga je modifikovat, a ne razjebat...

Ali kriticna masa biraca je na prvim "demokratskim" izborima dala povjerenje kriminalcima...

To što nam niko nije napravio autoput, il' je bitnije što je svako mog'o zaspat' u parku bez da mu iko išta uradi?Pozdrav.

važno je i ovo prvo, ali po meni ipak bitnija sigurnost građana jedne države od autoputa!
vaca

#47 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by vaca »

felipe kajetano wrote:
vaca wrote: nije ba. eno ga predaje na fakultetu političkih nauka, mislim, na Palama :D , ustavno pravo :D
Tu je to...u pet deka sto bi se reklo :D

Bez zeze...bio je prije par godina lik koji se na tv-u predstavljao kao predsjednik te partije, onako imao izgled old school rokera, ja sam ubijedjen da je zavrsio na bausteli u Italiji jer je to specificno za kraj iz kojeg dolazi 8-)
onda definitivno ne pričamo o istom čovjeku. zadnja informacija koju sam imala je da je na čelu ove partije Marković....nešto. nije se taj sa rockom sreo u životu, po meni potpuno pogrešan čovjek za ovu stvar...
agnostic_front

#48 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by agnostic_front »

vaca wrote:
agnostic_front wrote:
nosara wrote:

To što nam niko nije napravio autoput, il' je bitnije što je svako mog'o zaspat' u parku bez da mu iko išta uradi?Pozdrav.

važno je i ovo prvo, ali po meni ipak bitnija sigurnost građana jedne države od autoputa!

Pošteno, samo sam ja mišljenja da je glavni uzrok te nesigurnosti i socijalnih nemira, jel, upravo ekonomska (ne)stabilnost, a opet autoput je osnova neke infrastrukture potreban za ekonomski razvoj.
HORN1

#49 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by HORN1 »

agnostic_front wrote:
nosara wrote: U kojoj drzavi je "bio" komunizam...?

Kapitalizam je najobicnije sranje... Kula od karata...
Ejh sad odosmo u marxa duboko,...
Znas na sta sam mislio,da su valjali napravili bi sistem koji bi nadzivio njih...
Isti su ko i kapitalisti..

Doduse, treba bit posten, nekome je i ovaj "sistem" beton... :wink:[/quote]

To što nam niko nije napravio autoput, il' je bitnije što je svako mog'o zaspat' u parku bez da mu iko išta uradi?
Pozdrav.[/quote]
Važnije je da je svak mogao zaspat u parku... Autoputeve na ovakav način može gradit svatko, otmeš narodu lovu putem nameta onda gradiš a lijepo se utališ i super ti je a narodu kako bude, što negrade autoputeve svojim parama pa nek naplaćivaju putarinu, ovako našim parama izgrade autoputeve i onda nam naplaćuju vožnju njima.
Ako uzmu i koji kredit za izgradnju opet mi to plaćamo.
Pandaa

#50 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Pandaa »

nosara wrote:

-Pa ako je taj sistem bio beton, sto se raspao kao grudva kreca?

-Ako je taj sistem trebalo samo modifikovati, zasto su komunisti razvalili taj sistem i tu drzavu? Koja partija je imala najvise uticaja u toj drzavi? Ko je rekao -Jugoslavija vise ne postoji?

-Kada su komunisti odlucili da razvale drzavu i sistem i da preko noci nabiju kokarde, koji su to izbor imali nasi demokratski izabrani "kriminalci" osim da se drzava vojno brani od agresije??

P.S. Ako vas je vec toliko puno, ako ste puni ideja, zasto ne stisnete i ne kandidujete se na izborima kao KP??
Post Reply