u BiH postoji radničko-komunistička partijaPandaa wrote:Kada vec ima toliko udruzenja koje nose Titovo ime, kada vec ima toliko pristalica tih udruzenja, i kada su svi oni vec toliko nabijeni emocijama i idejama 'vakim 'nakim, zasto jednostavno ne osnuju novu komunisticku partiju? Zasto se kriju iza JBT nevladinih udruzenja?
U Srbiji postoji KP, zasto se ne osnuje i kod nas, pa da se bar jasno vidi ko je gdje i za sta?
Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
- vaca
#26 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
-
tender
#27 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Ne sikiraj se jarane. Svi smo mi Walter!!Pandaa wrote:Kada vec ima toliko udruzenja koje nose Titovo ime, kada vec ima toliko pristalica tih udruzenja, i kada su svi oni vec toliko nabijeni emocijama i idejama 'vakim 'nakim, zasto jednostavno ne osnuju novu komunisticku partiju? Zasto se kriju iza JBT nevladinih udruzenja?
U Srbiji postoji KP, zasto se ne osnuje i kod nas, pa da se bar jasno vidi ko je gdje i za sta?
-
michio
#28 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Nepostojanje KP je dosta čudno jer zapravo ovo vrijeme je najbolje za KP.
- Pandaa
#29 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Komunisticka Partija BiH
- Pandaa
#30 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Molim sve one koji sebe smatraju komunistima da nam ukratko obrazloze sta je to za sta bi se oni borili i zalagali?? Sta vi ustvari hocete??
- NIN
#31 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Nafur'o se lik da je dos'o na komunisticki forum.Pandaa wrote:Molim sve one koji sebe smatraju komunistima da nam ukratko obrazloze sta je to za sta bi se oni borili i zalagali?? Sta vi ustvari hocete??
Nego feudalac, de ti nama reci sta djeca znaju o komunizmu?
- nellington
#32 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Izumrli su izgleda, propao im i onaj džabni sajt što su imalivaca wrote:u BiH postoji radničko-komunistička partijaPandaa wrote:Kada vec ima toliko udruzenja koje nose Titovo ime, kada vec ima toliko pristalica tih udruzenja, i kada su svi oni vec toliko nabijeni emocijama i idejama 'vakim 'nakim, zasto jednostavno ne osnuju novu komunisticku partiju? Zasto se kriju iza JBT nevladinih udruzenja?
- felipe kajetano
#33 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Predsjednik im otisao na baustelu u Italijunellington wrote:
Izumrli su izgleda, propao im i onaj džabni sajt što su imali
- nellington
#34 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Neka, neka, vratiće se Valter,
zamješati im malter
zamješati im malter
- vaca
#35 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
nije ba. eno ga predaje na fakultetu političkih nauka, mislim, na Palamafelipe kajetano wrote:Predsjednik im otisao na baustelu u Italijunellington wrote:
Izumrli su izgleda, propao im i onaj džabni sajt što su imali
- felipe kajetano
#36 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Tu je to...u pet deka sto bi se reklovaca wrote: nije ba. eno ga predaje na fakultetu političkih nauka, mislim, na Palama, ustavno pravo
Bez zeze...bio je prije par godina lik koji se na tv-u predstavljao kao predsjednik te partije, onako imao izgled old school rokera, ja sam ubijedjen da je zavrsio na bausteli u Italiji jer je to specificno za kraj iz kojeg dolazi
-
HORN1
#37 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Grdno se varaš ja nisam bio komunista nikad ali u sadašnjoj situaciji sa ovim strankama u zemlji nova komunistička stranka bi vjerovatno osvojila brzo trećinu glasačkog tijela a to bi joj vjerovatno bilo dovoljno da bude vodeća stranka u zemlji.Imamopobjednika wrote:Pa i sami su svjesni da ni za hiljadu godina izborni prag ne bi prosli. Ni u MZ.Pandaa wrote:Pa ako vec misle da imaju rjesenja i da sadasnje stanje treba mijenjati, pa neka se registruju kao KP i hajmo na izbore. Od bulaznjenja i pametovaanja preko mikrofona kroz JBT udruzenja nema nista.
Komunizam koji je zamišljen nekad je bio nemoguć, danas je još uvijek nemoguć, međutim u budućnosti kad roboti budu obavljali skoro sve poslove komunizam će biti neminovnost ili će propasti civilizacija, može se to nazivati i socijalni kapitalizam ili bilo kako ali države će morati stvoriti takve postavke koje su najsličnije opisu komunizma.
-
libero95
#38 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
I novi film se sprema. Valter napada Sarajevo.nellington wrote:Neka, neka, vratiće se Valter,
zamješati im malter
-
HORN1
#39 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Da nije bilo golog otoka imali bi rat pedesetih pa šezdesetih, sedamdesetih i tako redom dok nam ne bi došli stranci sudbinu krojiti.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ceka se da to prvo ucini Hrvatska, pa da se udruze sa njihovom. Hebiga, kod njih je Goli otok.
Za ubice i koljače malo je i jedan goli otok.
-
HORN1
#40 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Za ubice i koljače malo je i jedan goli otok. Da nije bilo Golog Otoka imali bi ratove pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih .... sve dok nam ne dođu stranci krojiti sudbinu i određivati pravila. Za neke je Goli Otok neminovnost inače se povampire.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ceka se da to prvo ucini Hrvatska, pa da se udruze sa njihovom. Hebiga, kod njih je Goli otok.
-
HORN1
#41 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Ako ste pravi od mene i više od glasa.all star wrote:imate moj glasatko wrote:Ima dvije godine kako ja sa haverom pregovaram da osnujemo KPBiH ...strpite se jos malo
![]()
-
HORN1
#42 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Tad nije bilo uslova za prtavi komunizam pa ga nije ni moglo biti, budućnost će neminovno donjeti takav razvoj tehnologije koji će neminovno voditi nekoj vrsti komunizma i ogromna većina populacije će biti zadovoljna takvim sistemom. Biće nekih nezadovoljnih ali malobrojni.Imamopobjednika wrote:Hoce KP a ni ovaj SDP im nije ozbiljna i konkurentna politicka stranka. Ali valjda to potvrdjuje ono pravilo da sto je jedna grupa manja, to se vise radikalizira.Kapitalizam je, u svakom pogledu i sa svim svojim manama, svjetlosne godine ispred komunizma. Rodjen prije njega i nadzivio ga je. Komunizam, uz nacizam, ostaje crna mrlja covjecanstva. Srecom i jedni i drugi su nasli svoje mjesto u historiji. U buducnosti ih nema ni na mapi.
-
HORN1
#43 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Šta je loše u komunizmu, nemojmo o pokvarenjacima koji su zloupotrebljavali sistem.Sarajmen wrote:Udruženja koja njeguju antifašističku tradiciju su poželjna i potrebna ovom društvu. Nisu to samo aktivnosti organizacije odlaska na spomen mjesta od značaja NOR-a ...
Biti član nekog od tih Udruženja ne bi se trebalo gledati istovremeno i kao pripadnost političkoj partiji koja baštini te tekovine. Ima dosta stvari iz te ''baštine '' koje su itekako potrebne ovom i ovakvom društvu.
Naravno, ideologija je nešto sasvim drugo i na njoj ne treba insistirati.Samo na dobrim elementima- stvarima iz tako zamišljenog društvenog uređenja.
Molim navesti loše stvari iz zamišljenog komunizma koji još uvijek nije moguć.
- agnostic_front
#44 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Ako smijem da pitam, na osnovu čega si zaključio da je onaj sistem beton?nosara wrote:Sistem je bio beton u odnosu na ovo sto imamo danas... Trebalo ga je modifikovat, a ne razjebat...sumirprimus wrote:Ejh sad odosmo u marxa duboko,...nosara wrote: U kojoj drzavi je "bio" komunizam...?
Kapitalizam je najobicnije sranje... Kula od karata...
Znas na sta sam mislio,da su valjali napravili bi sistem koji bi nadzivio njih...
Isti su ko i kapitalisti..
Ali kriticna masa biraca je na prvim "demokratskim" izborima dala povjerenje kriminalcima...
Doduse, treba bit posten, nekome je i ovaj "sistem" beton...
To što nam niko nije napravio autoput, il' je bitnije što je svako mog'o zaspat' u parku bez da mu iko išta uradi?
Pozdrav.
-
Risto Kuglarić
- vaca
#46 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
agnostic_front wrote:Ako smijem da pitam, na osnovu čega si zaključio da je onaj sistem beton?nosara wrote:
Sistem je bio beton u odnosu na ovo sto imamo danas... Trebalo ga je modifikovat, a ne razjebat...
Ali kriticna masa biraca je na prvim "demokratskim" izborima dala povjerenje kriminalcima...
To što nam niko nije napravio autoput, il' je bitnije što je svako mog'o zaspat' u parku bez da mu iko išta uradi?Pozdrav.
važno je i ovo prvo, ali po meni ipak bitnija sigurnost građana jedne države od autoputa!
- vaca
#47 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
onda definitivno ne pričamo o istom čovjeku. zadnja informacija koju sam imala je da je na čelu ove partije Marković....nešto. nije se taj sa rockom sreo u životu, po meni potpuno pogrešan čovjek za ovu stvar...felipe kajetano wrote:Tu je to...u pet deka sto bi se reklovaca wrote: nije ba. eno ga predaje na fakultetu političkih nauka, mislim, na Palama, ustavno pravo
Bez zeze...bio je prije par godina lik koji se na tv-u predstavljao kao predsjednik te partije, onako imao izgled old school rokera, ja sam ubijedjen da je zavrsio na bausteli u Italiji jer je to specificno za kraj iz kojeg dolazi
- agnostic_front
#48 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
vaca wrote:agnostic_front wrote:Ako smijem da pitam, na osnovu čega si zaključio da je onaj sistem beton?nosara wrote:
Sistem je bio beton u odnosu na ovo sto imamo danas... Trebalo ga je modifikovat, a ne razjebat...
To što nam niko nije napravio autoput, il' je bitnije što je svako mog'o zaspat' u parku bez da mu iko išta uradi?Pozdrav.
važno je i ovo prvo, ali po meni ipak bitnija sigurnost građana jedne države od autoputa!
Pošteno, samo sam ja mišljenja da je glavni uzrok te nesigurnosti i socijalnih nemira, jel, upravo ekonomska (ne)stabilnost, a opet autoput je osnova neke infrastrukture potreban za ekonomski razvoj.
-
HORN1
#49 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
Sistem je bio beton u odnosu na ovo sto imamo danas... Trebalo ga je modifikovat, a ne razjebat...agnostic_front wrote:Ejh sad odosmo u marxa duboko,...nosara wrote: U kojoj drzavi je "bio" komunizam...?
Kapitalizam je najobicnije sranje... Kula od karata...
Znas na sta sam mislio,da su valjali napravili bi sistem koji bi nadzivio njih...
Isti su ko i kapitalisti..
Ako smijem da pitam, na osnovu čega si zaključio da je onaj sistem beton?
To što nam niko nije napravio autoput, il' je bitnije što je svako mog'o zaspat' u parku bez da mu iko išta uradi?
Pozdrav.[/quote]
Važnije je da je svak mogao zaspat u parku... Autoputeve na ovakav način može gradit svatko, otmeš narodu lovu putem nameta onda gradiš a lijepo se utališ i super ti je a narodu kako bude, što negrade autoputeve svojim parama pa nek naplaćivaju putarinu, ovako našim parama izgrade autoputeve i onda nam naplaćuju vožnju njima.
Ako uzmu i koji kredit za izgradnju opet mi to plaćamo.
- Pandaa
#50 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija
-Pa ako je taj sistem bio beton, sto se raspao kao grudva kreca?nosara wrote:
-Ako je taj sistem trebalo samo modifikovati, zasto su komunisti razvalili taj sistem i tu drzavu? Koja partija je imala najvise uticaja u toj drzavi? Ko je rekao -Jugoslavija vise ne postoji?
-Kada su komunisti odlucili da razvale drzavu i sistem i da preko noci nabiju kokarde, koji su to izbor imali nasi demokratski izabrani "kriminalci" osim da se drzava vojno brani od agresije??
P.S. Ako vas je vec toliko puno, ako ste puni ideja, zasto ne stisnete i ne kandidujete se na izborima kao KP??