Udruzenje Gradjana AKC!JA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Akcija

#1 Udruzenje Gradjana AKC!JA

Post by Akcija »

Pozdrav svima željni akcije :D
AKC!JA: Poziva vas

Poštovani, pozivam sve mlade zainteresovane ljude čista srca i ruku na udruživanje snage, volje i znanja radi formiranja udruzenja gradjanja AKC!JA na nivou drzave BiH.

Iznijeću vam par svojih vizija u vezi ove inicijative:

Ovim udruženjem želim zajedno sa vama boriti se protiv svakodnevne nepravde nanošene neukim građanima od strane institucija vlasti i njihovih poslušnika/podanika.
Boriti se protiv korupcije i lopovluka državnih firmi i njihovih namjesnika.
Boriti se protiv korupcije, nerada, lopovluka i laži u školstvu, zdravstvu, sudstvu...
Boriti se da mladi ljudi u BiH imaju svoje JA i da se to poštuje i uvažava od strane Vlasti.
Glavno oružje u borbi protiv gore navedenog i onoga što će biti uskoro navedeno treba da budu javne peticije po našim lijepim gradovima., koje će se upućivati na adrese mjerodavnih domaćih i stranih institucija u Bosni i Hercegovini.

U koliko se ne uvaže naše peticije, može se pristupiti radikalnijim potezima, organizovanjem javnih okupljanja u vidu mirnih demonstracija, a dalje tko zna, to ostavljam budućem članstvu i aktivistima za sada Online Udruženja Građanja AKC!JA

Prijave za besplatno članstvo, sugestije, itd., slati na [email protected]
Vaš eMail ce se koristiti isključivo za uspostavljenje kontakta i koordinaciju rada.
http://akcija.blogger.ba
Toozla

Post by Toozla »

...trebate mjenjat' ime......REAKC!JA..... :D :D :D
Akcija

Post by Akcija »

reakcija ide na akciju, a mi smo ti koji treba da cine nesto tj akciju... u obrnutom slucaju ako oni cine akciju a mi sjedimo i cekamo, bojim se da necemo puno toga uraditi. :(
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

:)

Naravno svaki oblik organizovanja u svrhu promjene ove katastrofalne situacije treba pozdraviti.

Ali na zalost mi smo u zivom blatu do vrata i na zalost nemamo vremena za peticije i mirne ili nemirne proteste, koji ionako nece dati nikave rezultate. :(

Jedina prava akcija je uvjeriti sve one koji na dan izbora ostaju kod kuce i tako neglasanjem pecate i nasu a i svoju sudbinu da promijene odluku.

Samo se tako moze nesto uciniti.

Ako vec imas volje i snage da pokusas promijeniti situaciju u kojoj se nalazimo usmjeri svoje djelovanje u gore navedenom pravcu.

Ne samo ti, nego svi mi moramo dati doprinos svako prema svojim mogucnostima !

Jer uskoro ce zivo blato preci i preko glave :(
Akcija

Post by Akcija »

meni vec ispod jezika
mostarac

Post by mostarac »

Ovo AKC!JA mi tako zaudara na jednu "demokratsku" i "reformatorsku" snagu u BiH da nije normalno. Mozda grijsim, ali ja odmah imam averziju, tacnije izaspem se.
SD-6

Post by SD-6 »

...ja sam uvijek sprema na akciju :D ma nije otu prezobraznici :oops:
Akcija

Post by Akcija »

umro je mostar wrote:Ovo AKC!JA mi tako zaudara na jednu "demokratsku" i "reformatorsku" snagu u BiH da nije normalno. Mozda grijsim, ali ja odmah imam averziju, tacnije izaspem se.
mozda Ima razlike izmedju akcija i AKC!JA, drugo inicijator se zove Nikola :), trece dosada prijavljeni tj oni sto zele promjene na bolje su nevezani za bilo koju politicku stranku, cetvrto imam prijave i iz Mostara i sjevernog i juznog :roll: i peto mi se polako "organizujemo" ne po nacionalnosti i vjeroispovjesti, vec po zelji da uticemo i izazovemo promjene ka boljem i sigurnijem zivotu, mladih ljudi. Za starce nas nije toliko sada briga, jer kakvo su sjeme sijali takvo zito beru... :roll: :(
Akcija

Post by Akcija »

umro je mostar wrote:Ovo AKC!JA mi tako zaudara na jednu "demokratsku" i "reformatorsku" snagu u BiH da nije normalno. Mozda grijsim, ali ja odmah imam averziju, tacnije izaspem se.
Moram primjetiti da i meni zaudara svaka stranka u BiH koja u svom nazivu ima Demokratsko , Socijalno i Nacionalno obiljezje, nijedna od njih nije demokratska, socijalna, i nacionalna, sve su one lopovske....

vec sam se osuo po licu, bore se pojavljuju i prva sijeda.
Post Reply