Udri je jace...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dječak sa šibicama

#1 Udri je jace...

Post by dječak sa šibicama »

Multietnicko Sarajevo...
Pecorin

#2 Re: Udri je jace...

Post by Pecorin »

Big shit od drzave i ljudi, neće li biti rata da se izgine ili pobjegne iz ovog đubreluka.
Norm

#3 Re: Udri je jace...

Post by Norm »

...problem je sto nijedan akter ovoga nije iz Sarajeva...jbg dosli divlji istjerali pitome...
Bradafilozof

#4 Re: Udri je jace...

Post by Bradafilozof »

dječak sa šibicama wrote:

Multietnicko Sarajevo...
more li jedna iz multietničkog stoca?
Pecorin

#5 Re: Udri je jace...

Post by Pecorin »

Klasični primjer međureligijskog dijaloga. :lol:
condy

#6 Re: Udri je jace...

Post by condy »

Šta se ima krstiti u tramvaju ? :?

Vjera i molitva je privatna stvar svake osobe, i to čini kući ili u vjerskim objektima namjenjenim za to a ne na javnom mjestu, na ulici u tramvaju u školi, na poslu...šta te ja moram gledat ili slušati kad se krstiš ili kad učiš neke Kuranske ajete...eno ti crkva ili dzamija i idi tamo, tami i tako najviše idu zatucani, čast normalnim.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Udri je jace...

Post by Truba »

ja sam se krstio kad krenem na ispit iz tramvaja pored svake crkve... a bilo ih je 2 do faxa :D
sumirprimus

#8 Re: Udri je jace...

Post by sumirprimus »

condy wrote:Šta se ima krstiti u tramvaju ? :?

Vjera i molitva je privatna stvar svake osobe, i to čini kući ili u vjerskim objektima namjenjenim za to a ne na javnom mjestu, na ulici u tramvaju u školi, na poslu...šta te ja moram gledat ili slušati kad se krstiš ili kad učiš neke Kuranske ajete...eno ti crkva ili dzamija i idi tamo, tami i tako najviše idu zatucani, čast normalnim.
nije bas to taj rang,to isto ko kad cujes na ulici ljude jes alaha mi, tobejarabi, i sl.sto bi reko u onoj reklami enis boze me oprosti :D
costacurta

#9 Re: Udri je jace...

Post by costacurta »

Zamisljam scenu samo u ZETovom tramvaju u Zagrebu, gdje bosanka nesto sere o prakticiranju vjere i tekbira pred tramvajem. Da li bi passandjeri bili mirni kao i ovi ovdje? :mrgreen:
Ne znamo kaj je pozadina tj. sta je uzrok polemike o nacinu ispoljavanja vjere i na kraju marisane, ali opet zajebancija u tramvaju "torbicom je!" :izet: :lol:
ferratilis

#10 Re: Udri je jace...

Post by ferratilis »

Po zakonu ne smijes nekome zabraniti da ispoljava svoju vjeru, kao ni onima sto su klanjale u supermarketu, tako ni ovo u tramvaju. To se smatra narusavanjem osnovnih ljudskih prava. Zvuci glupo, ali tako je

Bolje pitanje je npr. sta ce na Filozofskom fakultetu u Tuzli mesdzid pored glavnog amfiteatra? Ako smo vec postali islamska republika, hajde da to i ozvanicimo, ovako ne znamo na cemu smo
Last edited by ferratilis on 26/08/2016 11:39, edited 1 time in total.
splinter

#11 Re: Udri je jace...

Post by splinter »

Ja kontam neka marisana pa otvorih, ee na šta potroših minutu i po života. Dvije guske laprdaju i krekeću uznemiravajući ostale putnike.
Ne zna se koja je veća primitvika, a šlag na tortu je urlikanje tipa JA se ne stidim svoje vjere, a Boga pitaj oko čega se svađaju i šta je uzrok. Ti si vjernica ko što je Lisa Ann junferica.
Nego fino prekršajni nalog i jednoj i drugoj i nazad u vukojebine ako se ne znate ponašati u vozilima javnog prevoza. :thumbup:
Truba

#12 Re: Udri je jace...

Post by Truba »

ovo isto ono kad sam vidio da se tri jadne ženice na ilidzi svađaju oko mjesta na trotoaru gdje će postaviti svoje povrće
kaže ova ovoj nije tvoja općina a sve tri sa neke tromeće crne gore srbije i kosova :|
julisiz es grant

#13 Re: Udri je jace...

Post by julisiz es grant »

Multietnicko Sarajevo...
Koliko vidim, ova "tvoja" je prva fizički nasrnula na ovu drugu...do tada je sve bilo obično alapačko preseravanje od strane obje.
Truba

#14 Re: Udri je jace...

Post by Truba »

problem na balkanu je što vjera = nacija
pa često vjerski sukobi nisu vjerrski nego nacionalni :D

ali to već znate
:D
Ljakan

#15 Re: Udri je jace...

Post by Ljakan »

Ovaj matori krkan je dobar,sjedi i kaze izadji dok te nisam nogom nabio a cjelo vrijeme dok se raspravljaju suti ko mis :lol:
animals

#16 Re: Udri je jace...

Post by animals »

costacurta wrote:Zamisljam scenu samo u ZETovom tramvaju u Zagrebu, gdje bosanka nesto sere o prakticiranju vjere i tekbira pred tramvajem. Da li bi passandjeri bili mirni kao i ovi ovdje? :mrgreen:
Ne znamo kaj je pozadina tj. sta je uzrok polemike o nacinu ispoljavanja vjere i na kraju marisane, ali opet zajebancija u tramvaju "torbicom je!" :izet: :lol:
Ovo su dvije Bosanke u Bosni,ako ti nije jasno..
kakav crni Zagreb :-)
Ljakan

#17 Re: Udri je jace...

Post by Ljakan »

Jesi gledo video?Crna kaze da nije iz Bosne.
Eggsy

#18 Re: Udri je jace...

Post by Eggsy »

:lol: cuj ovih likova..tipicni chicken shit..gadni i jadni..i uvijek im se odvratni jezik razveze kad je vec proslo..
animals

#19 Re: Udri je jace...

Post by animals »

Ljakan wrote:Jesi gledo video?Crna kaze da nije iz Bosne.
Nisam primjetio..
ali sam primjetio crtu primitizma u cijelom tramvaju..
vješalica

#20 Re: Udri je jace...

Post by vješalica »

Multietnicko Sarajevo...
naslov videa otkida
tuča u tramvaju,a ono se tuku na ulici
i jednu i drugu treba pošarati u stanici na betonu za smirenje
broj dva

#21 Re: Udri je jace...

Post by broj dva »

Bradafilozof wrote:

Multietnicko Sarajevo...
more li jedna iz multietničkog stoca?
---
E da i ovo dozivim. Jedan veliki :thumbup: za bradonju.
condy

#22 Re: Udri je jace...

Post by condy »

sumirprimus wrote:

nije bas to taj rang,to isto ko kad cujes na ulici ljude jes alaha mi, tobejarabi, i sl.sto bi reko u onoj reklami enis boze me oprosti :D
Okey, ko to čini nesvjesno iz navike.

To nije problem al ima ih koji to namjerno rade, da bi došli u centar pažnje
dulekrele

#23 Re: Udri je jace...

Post by dulekrele »

Obadvije klasicne primitivuse a nisu ni dobre glave. Krstenje u tramvaju kao i bilo koji drugi vid vjerskog izrazavanja ne odobravama i smatram klasicnom provokacijom i namjernim izazivanjem drugih. Za to su crkve, dzamije i sl.
Last edited by dulekrele on 26/08/2016 12:04, edited 1 time in total.
elk

#24 Re: Udri je jace...

Post by elk »

ja loša fajta, stid me samo ovoga(ostalo je normala)....slabo se generalno danas raja zna da maklja.imaš krajnost od ovih nabildanih i naoružanih i onih koji ne znaju ruke da dignu.prije ko djeca odemo u kumrovec, dok ne naučimo da ponovimo sve što smo vidjeli u novom karate filmu, nema kući.i svako krvav dođe :D e tito moj
Nepass

#25 Re: Udri je jace...

Post by Nepass »

[quote="Norm"]...problem je sto nijedan akter ovoga nije iz Sarajeva...jbg dosli divlji istjerali pitome...[/q]
Hoce li se ista u Sarajevu desiti da dosle nisu krive?
Locked