Smanji gas života ti. Ponašaš se ko da ti ja vedrim i oblačim u životu. Branim policiju pa tako i bilo koga za ono što nije kriv ili kriva. Žalosno je što je došlo vrijeme da se uopšte mora tražiti da krivac odgovara, da svak radi svoj posao itd. Iznad policije ima bruka nivoa koji tom policijom upravljaju. Kad dođe na red policija onda smo na konju. Ovi tipovi iz stranaka su glavni problem. Oni su toliko bezobrazni da je to van pameti. Sebi daju za pravo da rade šta hoće, da traže od policije da radi i ne radi svoj posao i svašta nešto. Masa situacija je da policajac ne može uradit prijavu za neke tipove jer ovi navedeni fino dođu na više nivoe i to se završi i policajac najebe. Jel kontate vi to?itekako wrote:kada ta policija koju branis, bude dostojna svog posla, pa na svaki pokusaj npr. vozaca da ih podmiti, osim kazne za pocinjeni prkrsaj u saobracaju pocne pisati i kazne za pokusaj podmicivanja, onda ce oni u mojim ocima biti policija a u narodu ce doci do katarze pa nece vise to raditi jer znaju da ce biti duplo sankcionisani.
a sve dok smrdo na parkingu ili raskrsnici koristi radar ili prekrsajni nalog za punjenje svog racuna u lokalnoj kladionica, ili za punjenje svog debelog stomaka u lokalnoj burekdzinici niti ce oni u mojim ocim abiti policajci niti ce ova drzava ici naprijed.
to tada, moja podrska moze ici samo malobrojnim policajcima koji svoj posao obavljaju casno i posteno.
drugih cc 80% bi poslao na biro pa neka traze posao portira u zastitarskim agencijama.
UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
- nadžak
#176 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
- Tercius
#177 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
Samo ovako i nikako drugacije.
- fortaleza
#178 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
Misliš na građanske zakone? Gdje stoji da su građanski zakoni bitniji od ustava i osnovnih ljudskih prava?pedeset wrote:Ma ko to danas može pljuvati policiju majke vam? Dobro čovjek kaže da su to one klasične kafanske priče kad se puno lupeta. Niko nije i ne smije biti iznad zakona, to vam mora biti jasno. A naša policija je sposobna i hrabra, samo fali da im se vrati pendrek pa ćete onda vidjeti ljepote u gradu.
Pa čak i da postoji građanski zakon koji ograničava boravak i snimanje javnih površina (a takvog nema) policajac i drugo službeno lice može koristiti silu prema grđanima samo u slučaju ugrožavanja sigurnosti i prava od strane tog istog građanina.
Last edited by fortaleza on 07/10/2015 14:12, edited 1 time in total.
- nadžak
#179 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
Stvarno si bezobrazan a usto i iznosiš neistine. Fujitekako wrote:Tomahawk11 wrote:itekako wrote: ne moze mi debeli i nespremni korumpirani smrad sa 4 razreda srednje skole biti autoritet ni primjer. ni u cemu.
-
itekako
#180 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
.
Last edited by itekako on 07/10/2015 14:28, edited 1 time in total.
- shbc
#182 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
Ma ja. A kad ne stignes ove onda udari prvog koji je pao pod ruku (poput momka sa snimke)... I onda se ljudi pitaju sto policija vise nije postovana kao nekad. Kako ce i biti kad su olosu sa ulice dali uniformu. Zali boze onih normalnih ljudi koji posteno i casno rade taj posao.Tercius wrote:
Nije ni cudo sto su prije par godina otjerali sve stare policajce, oni ne bi dopustili da se kreteni igraju sa ugledom profesije.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#183 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
kakve veze imaju stranke sa primjenom najosnovnijeg pravila kad uhapsis nekoga ko je sumnjiv. Otprilike je ovo izgledalo ovako.....krhaju se dvije bande i policija uhvati nekoga iz jedne bande i preda ga drugoj. Samo policija moze da hapsi, privodi pa ako je potreba i fizicki reaguje u skladu sa pravilima sluzbe. Dosta vas ode negdje daleko ali ovo je jednostavno do bola i nepismenom...TOTALNO KRSENJE PRAVILA SLUZBE!!!I nema puno filozofije samo drakonska kazna za policajca jer je covjek dobio batine, nogu u glavu, polomljene cvike, pretrpljeni strah od kabadahija iz Game. majmuni koji su ga tukli kazne za nanosenje ozljeda, ugrozavanje zivota, nepostivanje zakona, primjenu bespotrebne i neopravdane sile, primjenu sile na mjestu gdje im to nije dozvoljeno zakonom.....direktoru agencije zaestoka novcana kazna da ga ona zuta glava zaboli. sve je jasno ko dan pustite vise filozofiranje....ima snimak...sve se vidi osim kvalitetno lica izvrsilaca ali polako i ona ce izaci na vidjelo.nadžak wrote:Smanji gas života ti. Ponašaš se ko da ti ja vedrim i oblačim u životu. Branim policiju pa tako i bilo koga za ono što nije kriv ili kriva. Žalosno je što je došlo vrijeme da se uopšte mora tražiti da krivac odgovara, da svak radi svoj posao itd. Iznad policije ima bruka nivoa koji tom policijom upravljaju. Kad dođe na red policija onda smo na konju. Ovi tipovi iz stranaka su glavni problem. Oni su toliko bezobrazni da je to van pameti. Sebi daju za pravo da rade šta hoće, da traže od policije da radi i ne radi svoj posao i svašta nešto. Masa situacija je da policajac ne može uradit prijavu za neke tipove jer ovi navedeni fino dođu na više nivoe i to se završi i policajac najebe. Jel kontate vi to?itekako wrote:kada ta policija koju branis, bude dostojna svog posla, pa na svaki pokusaj npr. vozaca da ih podmiti, osim kazne za pocinjeni prkrsaj u saobracaju pocne pisati i kazne za pokusaj podmicivanja, onda ce oni u mojim ocima biti policija a u narodu ce doci do katarze pa nece vise to raditi jer znaju da ce biti duplo sankcionisani.
a sve dok smrdo na parkingu ili raskrsnici koristi radar ili prekrsajni nalog za punjenje svog racuna u lokalnoj kladionica, ili za punjenje svog debelog stomaka u lokalnoj burekdzinici niti ce oni u mojim ocim abiti policajci niti ce ova drzava ici naprijed.
to tada, moja podrska moze ici samo malobrojnim policajcima koji svoj posao obavljaju casno i posteno.
drugih cc 80% bi poslao na biro pa neka traze posao portira u zastitarskim agencijama.
- nadžak
#184 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
@hrasno38
Vidio si dobro u kom kontekstu sam pisao to gdje sam spomenuo stranke. Nisi ni mlad ni neiskusan, znaš o čemu govorim.
Vidio si dobro u kom kontekstu sam pisao to gdje sam spomenuo stranke. Nisi ni mlad ni neiskusan, znaš o čemu govorim.
- hrasno38
#185 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
ma znam prijatelju ali stvarno bilo kakvo opravdanje i policajca i ovih skotova nema jednostavno nikakvog ama bas nikakvog smisla jer imali su za njih nesrecu da je sve neko snimio.nadžak wrote:@hrasno38
-
ActionWoman
#186 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
I ovaj je snimao.
https://www.facebook.com/68375909842612 ... nref=story
Mala paralela, i nije vazno na kojoj je lokaciji snimljeno, cak je uzasnije ovo u Sarajevu, u smislu opravdanosti nezakonitog djelovanja, obzirom da nismo pod zastitarskom ili policijskom okupacijom. Da li policajci ikako imaju neki redovan trening u kojem se uce kako da vladaju emocijama i da kontrolisu adrenalin? Necu pominjati mozak.
Mala paralela, i nije vazno na kojoj je lokaciji snimljeno, cak je uzasnije ovo u Sarajevu, u smislu opravdanosti nezakonitog djelovanja, obzirom da nismo pod zastitarskom ili policijskom okupacijom. Da li policajci ikako imaju neki redovan trening u kojem se uce kako da vladaju emocijama i da kontrolisu adrenalin? Necu pominjati mozak.
- hrasno38
#187 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
Ovdje nisu policajci tuki momka i ne treba im prisivati ono sto nisu uradili ali su predali momka u ruke onih Gama lesinara.ActionWoman wrote:I ovaj je snimao.
- supercali
#188 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
ako se vrati pendrek pola ovih zastitara bi bilo u centralnom takodjerpedeset wrote:Ma ko to danas može pljuvati policiju majke vam? Dobro čovjek kaže da su to one klasične kafanske priče kad se puno lupeta. Niko nije i ne smije biti iznad zakona, to vam mora biti jasno. A naša policija je sposobna i hrabra, samo fali da im se vrati pendrek pa ćete onda vidjeti ljepote u gradu.
-
ActionWoman
#189 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
Hvala na komentaru. Korigujem citirano pitanje koje ce sada da glasi:hrasno38 wrote:Ovdje nisu policajci tuki momka i ne treba im prisivati ono sto nisu uradili ali su predali momka u ruke onih Gama lesinara.ActionWoman wrote:I ovaj je snimao.
Da li policajci i zastitari, ikako i ako, kako, imaju neki redovan trening u kojem se uce kako da vladaju emocijama i da kontrolisu adrenalin?
- hrasno38
#190 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
citas mi misli:)!!!!! da je pola bilo bi dobro!!!supercali wrote:ako se vrati pendrek pola ovih zastitara bi bilo u centralnom takodjerpedeset wrote:Ma ko to danas može pljuvati policiju majke vam? Dobro čovjek kaže da su to one klasične kafanske priče kad se puno lupeta. Niko nije i ne smije biti iznad zakona, to vam mora biti jasno. A naša policija je sposobna i hrabra, samo fali da im se vrati pendrek pa ćete onda vidjeti ljepote u gradu.
- supercali
#191 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
pa bilo je i hrakanja policajca doslovno a da pljuvaca ne kazne za tonadžak wrote:@Tomahawk11
Ok, onda ako se može normalno pričat da dam i ja svoj prilog temi.
Dakle, ta situacija sa pljuvanjem policajca je jako širok pojam. Bilo je toga i na žalost biće. U onom postu koji me malo izbacio je jasno pisalo da neko hrače policajca i udara specijalca nogom u guzicu. (Ponavljam se, izvinite vi koji čitate). Onako kako je napisano ispada da je taj policajac predmet šprdnje i da ga ljudi onako usput kako je kome čejf napucaju i pljunu kad naiđu. Malo sutra da je to svakodnevica. Dakle tip pljune-hrakne policajca: po zakonu je to prekršaj i ide novčana kazna. Tvoje kao policajca je da otrpiš i gledaš kako se kreten ponaša i da to dokumentuješ i predaš na dalje postupanje. Divno. Prekršaj-omalovažavanje službenog lica ili eventualno naročito drsko ponašanje i to je to. Ako ima para plati i nastavi po svom. Zašto? Zato što mu zakon to omogućava i zato što je taj neko dovoljan kreten da mu to može stat u obraz.
Kad se već toliko fatate za zakon i priželjkujete poštivanje istog hajde zamislite onako malo detaljnije kako bi se mi uklopili u to sve? Nemojte mislit da podržavam ja ovo sad bezakonje koje vlada. Nered je totalni i svi to vidimo. Ono što hoću da kažem je da smo gotovo svi licemjeri. Kad nam paše onda se fatamo za tu ofucanu frazu poštujte zakon bla bla a kad mi taj isti zakon prekršimo po automatizmu ide drska rasprava i priča sa policijom u smislu što mene zajebavate a ovuda vam voze 150 na sat? I ti si uvaženi forumašu isto napisao u svom prošlom postu da te peglaju kad voziš 62 na mjestu gdje dozvoljeno 50. Znači i ti si ga prekršio i tražiš amnestiju zbog "opšte situacije". Meni neki dan dođe čestitka. Vozio 12 preko ograničenja, kao i ti, mobilni radar me slikno i šta sad? Kriva mi država. Plati polai reci super pa može i tako. OVo ostalo što si pisao, ove primjere davao za vožnje i svašta nešto, nastavićemo...
to za noga u guzicu specijalca je vec malo nevjerovatno bar u sarajevu mozda je alkoholiziran iz manjeg mjesta gdje se i to desava
- hrasno38
#192 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
Vidi policija naravno ima mentalne treninge ili bi trebala da ima ali funkcionisanje policije je u biti veoma jednostavno i bazira se na pravilima sluzbe isto kao i vojska. Sve ti neko napise...ti to nabubas i po tome se ponasas. Znaci isto kao sto pise u zakonu da recimo ti i ja kada nam lopov upadne u kucu ne smijemo da ga olesimo od batina tako i njima pise da je primjena sile neophodan samo u tim i tim slucajevima kao i koristenje oruzja. Medjutim ne treba ni prirucnik ni ucenje pravila niti ista osim minamlno koristenje mozga da skontas da ne smijes lice koje su uhapsio predati nikome drugom osim svojim kolegama ili ga osloboditi.ActionWoman wrote:Hvala na komentaru. Korigujem citirano pitanje koje ce sada da glasi:hrasno38 wrote:Ovdje nisu policajci tuki momka i ne treba im prisivati ono sto nisu uradili ali su predali momka u ruke onih Gama lesinara.ActionWoman wrote:I ovaj je snimao.
Da li policajci i zastitari, ikako i ako, kako, imaju neki redovan trening u kojem se uce kako da vladaju emocijama i da kontrolisu adrenalin?
-
ActionWoman
#193 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
Ima li ko da zna kakav je taj mentalni trening, koliko cesto se sprovodi, kako se zna da je neko shvatio to sto je radio na treningu ili je vazno samo prisustvovanje? Takav trening nije samo za dobro gradjana vec itekako za dobro policajaca i zastitara. Znam da se svasta prima u policiju i zastitarske agencije, kao i na svako radno mjesto, izuzev mozda radnog mjesta programera ili pak radnog mjesta Amela Tuke, te da se primaju ljudi koji imaju i devijacije u ponasanju, psihijatrijski slucajevi, opasne osobe. Kada takve osobe odvali adrenalin onda one moraju da se pretvore u pecinskog covjeka ili borbenog psa i tako se udalje od onog ljudskog u sebi. Jah. I onda kad se policija ili zastitarska agencija brani lazima onda je normalno da javnost poludi i sve kolektivno strpa u isti kos. Znaci do policije i zastitarske agencije je.
Mala digresija. Kaze meni jedan stranac, kod vas u Bosni ljudi nisu vrijedni ko kod nas. Kazem ja njemu "Ti ljudi koje si ti upoznao kroz suradnju sa organizacijama i kompanijama u BiH su zaposleni zato sto su familija, poznanici onih koji vec rade u toj organizaciji, vode tu organizaciju i slicno. Ima puno sposobnih i izuzetno vrijednih ljudi kojima ni Svabo ne moze prismrdit po poslovnosti, ali nisu familija sto rezultira da su na mnogim radnim mjestima ljudi koji ne vole taj posao, nemaju znanje niti volju da ga rade dobro, jedino vole pare koje nosi taj posao. Onda rezultati rada ispastaju." Slozio se. Kada se regrutovanju policajaca od strane MUP-a i regrutovanju zastitara od strane zastitarske agencije pristupi sistematski i strateski onda ce biti manje sanse da imaju uposlenika koji ne zna kontrolisati svoj izljev bijesa i kanalisati ga ka boljem izvrsavanju zadataka, a ne namicanju sudskih tuzbi protiv poslodavca, te ce nam svima biti,svaki dan, ko da nam je jopet došo Papa.
Mala digresija. Kaze meni jedan stranac, kod vas u Bosni ljudi nisu vrijedni ko kod nas. Kazem ja njemu "Ti ljudi koje si ti upoznao kroz suradnju sa organizacijama i kompanijama u BiH su zaposleni zato sto su familija, poznanici onih koji vec rade u toj organizaciji, vode tu organizaciju i slicno. Ima puno sposobnih i izuzetno vrijednih ljudi kojima ni Svabo ne moze prismrdit po poslovnosti, ali nisu familija sto rezultira da su na mnogim radnim mjestima ljudi koji ne vole taj posao, nemaju znanje niti volju da ga rade dobro, jedino vole pare koje nosi taj posao. Onda rezultati rada ispastaju." Slozio se. Kada se regrutovanju policajaca od strane MUP-a i regrutovanju zastitara od strane zastitarske agencije pristupi sistematski i strateski onda ce biti manje sanse da imaju uposlenika koji ne zna kontrolisati svoj izljev bijesa i kanalisati ga ka boljem izvrsavanju zadataka, a ne namicanju sudskih tuzbi protiv poslodavca, te ce nam svima biti,svaki dan, ko da nam je jopet došo Papa.
- supercali
#194 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
ovdje je odgovoran i policajac koji je predao momka zastitarima i okrenuo ledjahrasno38 wrote:Ovdje nisu policajci tuki momka i ne treba im prisivati ono sto nisu uradili ali su predali momka u ruke onih Gama lesinara.ActionWoman wrote:I ovaj je snimao.
- hrasno38
#195 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
naravno da je kriv ali ja sam samo ispravio navod da je policija tukla momka.supercali wrote:ovdje je odgovoran i policajac koji je predao momka zastitarima i okrenuo ledjahrasno38 wrote:Ovdje nisu policajci tuki momka i ne treba im prisivati ono sto nisu uradili ali su predali momka u ruke onih Gama lesinara.ActionWoman wrote:I ovaj je snimao.
- nadžak
#196 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
Zamolio bih autora ove teme da promjeni njen naziv, neukusan je i neprimjeren. Jeste ova tema široka ali ne treba ovo...
-
Akibh
#197 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
Haha, spinuje li se sta?Tercius wrote:
Zelen si ti za ovog, daj nesto konkretno: Hoce li protiv policajca biti pokrenut postupak zbog krsenja zakona?
- supercali
#198 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
udri ga kolega forumas po sred bubrega kad vidis gama zastitara
- supercali
#199 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
ma ovog treba ignorisati samoAkibh wrote:Haha, spinuje li se sta?Tercius wrote:
Zelen si ti za ovog, daj nesto konkretno: Hoce li protiv policajca biti pokrenut postupak zbog krsenja zakona?
vidis da skrece s teme 180%
- supercali
#200 Re: UDRI GA KOLEGA POSRED BUBREGA
stranac je upravu ljudi nisu vrijedni kao kod njih da jesu borili bi se protiv rodjaka amidzica dajdzica i ostalih u tim firmamaActionWoman wrote:Ima li ko da zna kakav je taj mentalni trening, koliko cesto se sprovodi, kako se zna da je neko shvatio to sto je radio na treningu ili je vazno samo prisustvovanje? Takav trening nije samo za dobro gradjana vec itekako za dobro policajaca i zastitara. Znam da se svasta prima u policiju i zastitarske agencije, kao i na svako radno mjesto, izuzev mozda radnog mjesta programera ili pak radnog mjesta Amela Tuke, te da se primaju ljudi koji imaju i devijacije u ponasanju, psihijatrijski slucajevi, opasne osobe. Kada takve osobe odvali adrenalin onda one moraju da se pretvore u pecinskog covjeka ili borbenog psa i tako se udalje od onog ljudskog u sebi. Jah. I onda kad se policija ili zastitarska agencija brani lazima onda je normalno da javnost poludi i sve kolektivno strpa u isti kos. Znaci do policije i zastitarske agencije je.
kad to bude doslo do izrazaja onda cemo biti vrijedni do tada pojedinci ne znace nista