nadžak wrote:Tomahawk11 wrote:Alkoholoziran wrote:kod mene lokalni kriminalci oni malo jači HRAKNU drota kada ih zaustavi a da ne pričam kako narko dileri nabijaju nogom u guzicu porezne inspekcije i specijalce policije, jeboo vam ja mater svima iz sda, hdz, sdp i ostalih stranaka.
Ali zato mogu tuci neduzne gradjane da iskale svoj bijes i nemoc, to je to.
Što bi rekli, odvadi malo.
Pričate nešto što veze nema. Kakvo hrakanje a pogotovo nogom u guzicu specijalaca

Evo moram ti se nasmijat ono grohotom.
Istina je da ima policajaca koji izbjegavaju da imaju posla sa određenim tipovima ali da je ovo ovako kako je gore rečeno je klasična laž i prepričavanje one kafanske i klošarske priče. De barem istinu pričajte ! Evo, sad se priča o ovom događaju koji je nakaradan i to je to. Čak ni tipovi "sa onu stranu zakona" takve gluposti ne pišu. Te stvari drugačije funkcionišu tetke jedne glupe....
Sto bi rekli, smiri, strina, malo.
Hoces reci da nije istina da zakon uglavnom vazi za postene gradjane i da se cesce na njima trenira strogoca nego na krimosima, tatinim sinovima i ostalom ''elitom''?!
Ako si policajac, onda te razumijem zasto branis. Nazalost, u policiji ima svega. Ima postenih policajaca, ali ima puno vise onih koji gledaju i neku svoju korist i onda obicno deblji kraj izvuku posteni gradjani. Ako jesi, onda si veoma bezobrazan sto branis taj nakaradni sistem.
Koliko je samo u ovoj godini bilo stravicnih saobracajnih nesreca u kojima imamo smrtni ishod, pregazene pjesake, vozace smotane oko bandere? A policija pise kazne zbog prekoracenja brzine od 10 km/h

a isti ti trkaci se smiju u facu policajcima kad ih zaustave i traze dokumente (koje uglavnom nemaju). Al se zato vrsi otvoreni reket na dzep postenih gradjana, pazi ovu situaciju, na Otoci zaustavlja policajac kolegu u jutarnjim satima, kaze moram ti nesto pisati, pa nisam nikakav prekrsaj napravio, kaze moramo, zbog budzeta, jutros naplacujemo, pa eto, pisacemo pojas, to je najmanje

pa onda sakrivanje saobracajnog znaka iza ledja pred onima koje ne smiju zaustavljati.....
Hoces i reci da nema policajaca koji su direktno upleteni u poslove sa drogom, kradjom auta i ostalim malverzacijama? Ohladi malo, nisu to nikakve kafanske i klosarske price, to je realnost. Itekako su tu veliki talovi.
Nije covjek fulio ni ovo s poreznom inspekcijom. Licno sam cuo kad kaze ovaj iz porezne: ne smijem uci u onaj lokal, moglo bi biti svasta.
Moj ti, bajke su negdje drugo, ovdje ti ovako funkcionise. Nakaradno je sve, ne samo slucaj sa premlacivanjem ovog momka.