Udri brate!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sarayman

#1 Udri brate!

Post by Sarayman »

Prvo Gluha Bukovica a evo danas i Trebinje. Zajedenicko su lokalne vjerske zajednice sa svojim vjernicima kao napadaci na novinare.
Zasto su bas vjernici ti koji tuku, mlave, marishu? Zasto su tako agresivni?
Zar ne bi trebali biti primjer onima koji nisu vjernici?
BHF_Manijak

#2 Re: Udri brate!

Post by BHF_Manijak »

Mozda zbog same cinjenice da je tu velika vecina neobrazovanih,bilo koje nacionalnosti da su....neobrazovanost i nepismenost je gora od icega,nisu shvatili sustinu islama,nikad nece na tebe drug nasrnuti lupam Bugari il neko tog kalibra il neki doktor koji je vijernik,ma sta mu ti reko il uradio, ali ovo....
nadam se da me razmuijes sta hocu reci ;)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Udri brate!

Post by dr.gog »

Premješteno na Razne diskusije jer sa Religijom veze nema :D
slavkoimamodilera

#4 Re: Udri brate!

Post by slavkoimamodilera »

Ima, ima dr.gog, ima itekako... samo ne sa samom religijom kao takvom, vec (zlo)upotrebom i tumacenjem iste... ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju

#5 Re: Udri brate!

Post by Truba »

Sarayman

#6 Re: Udri brate!

Post by Sarayman »

I ja mislim da je temi mjesto bas u podforumu Religija. Prije postavljanja sam razmisljao o tome, ipak se radi o ljudima pripadnicima dvije najvece religije u BiH. Oni su i prozvani i cekam jos odgovora..
harač

#7 Re: Udri brate!

Post by harač »

pa ne-vjernici Mao i Staljin (a sad se nešti i Tito spominje, zamisli) pobili su više ljudi nego vjernik Hitler... al, opet oni su "Rusi" i "Kinezi", njima je agresivnost u genima :roll: :-)
nineinchnails

#8 Re: Udri brate!

Post by nineinchnails »

harač wrote:pa ne-vjernici Mao i Staljin (a sad se nešti i Tito spominje, zamisli) pobili su više ljudi nego vjernik Hitler... al, opet oni su "Rusi" i "Kinezi", njima je agresivnost u genima :roll: :-)
Evo jedan klasican primjerak neo-antikomuniste :lol
uvjek dobar gost

#9 Re: Udri brate!

Post by uvjek dobar gost »

...... SVe oko nas Gluha je Bukovica, gluha, Nijema i Nepokretna.....
Truba

#10 Re: Udri brate!

Post by Truba »

harač wrote:pa ne-vjernici Mao i Staljin (a sad se nešti i Tito spominje, zamisli) pobili su više ljudi nego vjernik Hitler... al, opet oni su "Rusi" i "Kinezi", njima je agresivnost u genima :roll: :-)

:roll: :roll: :roll: :roll: koliko puta treba crtat da je brkati frajko bio paganista sa svim svojim svečanostima i da je bio vjernik ko staljin... dakle big NO NO
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#11 Re: Udri brate!

Post by Latina »

Bla, bla, bla.

Primitivci mogu biti 'vjernici' i nevjernici, bijeli, crni i zuti. Ponekad mislim da su u vecini, ni na forumima ih ne manjka. Daj tim osobama da zive kao ljudi, daj im dobre poslove i plate, pa ce vrlo brzo nauciti da rjesavaju probleme na drugi nacin, bez saketanja. Ali bolje je supljirati i praviti mas-generalizaciju od 2 incidenta zatucanih morona.

Samo nek' je ( mala ) mahala sretna.
slavkoimamodilera

#12 Re: Udri brate!

Latina wrote:Bla, bla, bla.

Primitivci mogu biti 'vjernici' i nevjernici, bijeli, crni i zuti. Ponekad mislim da su u vecini, ni na forumima ih ne manjka. Daj tim osobama da zive kao ljudi, daj im dobre poslove i plate, pa ce vrlo brzo nauciti da rjesavaju probleme na drugi nacin, bez saketanja. Ali bolje je supljirati i praviti mas-generalizaciju od 2 incidenta zatucanih morona.

Ja se nesto ne sjecam zadnjeg incidenta u kojem su organizirani ateisti napravili masovno sranje u ovoj drzavi.... mozes li se ti sjetiti?
uvjek dobar gost

#13 Re: Udri brate!

Post by uvjek dobar gost »

Dodaj napad na q Festival kao treći...
Zox

#14 Re: Udri brate!

Post by Zox »

Pa da, i Zabarima, sta ih je samo Cezar pobio.
A da se malo okrenemo na DANAS, SAD, TU OKO NAS? Nesto sto, recimo, DIREKTNO utice na nas
Ako ti je Mao Tse izgovor, onda ziv ti meni bio!
veljaca

#15 Re: Udri brate!

Post by veljaca »

slavkoimamodilera wrote:

Ja se nesto ne sjecam zadnjeg incidenta u kojem su organizirani ateisti napravili masovno sranje u ovoj drzavi.... mozes li se ti sjetiti?
Eto za pocetak: incident zvani Prudski sporazum, pa incident zvani Ustavni amandman za Brcko ........
Borej

#16 Re: Udri brate!

Post by Borej »

slavkoimamodilera wrote:

ja nisam siguran da takvi postoje, mislim organizirani, a iako postoje onda ih je malo i nisu koncentrisani u nekom selu ili mahali kao sto je to cesto slucaj s vjernicima i mislim da ovo nema potrebe dalje objasanjavat!!!
manipulacija tim grupama pogotovo u rarualnim dijeovima je kao sto se vidi lagana pogotovo za vjerske poglavare koji su u tim malim mjestima cesto i jedini autortiteti.
religija se moze zloupotrijebit isto kao sto je to slucaj elektricnom ili nukleranom energijom, malo znanja i ambicije...
slavkoimamodilera

#17 Re: Udri brate!

U prudskom sporazumu koliko se sjecam ucestvovali redom: Sule Tihic (mumin van taki), Milojko Dodik (tri prsta i krst mu drazi od matere) i Dragi Covic (lize oltar svake nedjelje)...
Opet ponavljam: navedi mi primjer gdje su ateisti, organizirani u protestu protiv necega, kao takvi (dakle ateisti) ucestvovali u nasilju?
Truba

#18 Re: Udri brate!

Post by Truba »

kto zna šta oni sve pričaju... čini mi se da u saudijskoj arabiji ne smiju pričat šta žele... neki vid kontorle postoji kao pripremljena propovijed na papiru pa neko to prije pročita... jedino kod nas svak može palamudit šta oće

pa u centru sarajeva je hođa prićo da je bolje da, umjesto sto protestvujemo u slučaju denisa mrnjavca, sadimo voćke...

i to u februaru :? :? :?

a šta po selima pričaju...
slavkoimamodilera

#19 Re: Udri brate!

Borej wrote:manipulacija tim grupama pogotovo u rarualnim dijeovima je kao sto se vidi lagana pogotovo za vjerske poglavare koji su u tim malim mjestima cesto i jedini autortiteti.
religija se moze zloupotrijebit isto kao sto je to slucaj elektricnom ili nukleranom energijom, malo znanja i ambicije...
Upravo tako... ;-) al treba malo skinut mrenu s ociju, malo upotrijebit zakrzljale sive stanice, pa prokontat o cemu se radi... al jok, kod nas odmah k'o upaljeni kutnjaci...
Fordas

#20 Re: Udri brate!

Post by Fordas »

slavkoimamodilera wrote: Ja se nesto ne sjecam zadnjeg incidenta u kojem su organizirani ateisti napravili masovno sranje u ovoj drzavi.... mozes li se ti sjetiti?
zato ste najglasniji u laprdanjima po forumima - cast izuzecima
Zox

#21 Re: Udri brate!

Post by Zox »

Fordas wrote:
slavkoimamodilera wrote: Ja se nesto ne sjecam zadnjeg incidenta u kojem su organizirani ateisti napravili masovno sranje u ovoj drzavi.... mozes li se ti sjetiti?
zato ste najglasniji u laprdanjima po forumima - cast izuzecima
Eno ti pun podforum religija... laprdanja ;)
madner

#22 Re: Udri brate!

Post by madner »

Vjerske zajednice (sa pravom, jer one to ovdje i jesu) sebe smatraju iznad zakona i tako se ponasaju.
Latina

#23 Re: Udri brate!

Post by Latina »

slavkoimamodilera wrote:

Generalizacije tog tipa ne donose nista dobro nikome. Ne mozes ljude djeliti na osnovu pripadnosti vjeri ili odsustvu iste. Svaki covjek je prica za sebe, ili se radja fasizam, koji automatski deklarise xy osobu kao ( ovdje stavi predrasudu o nekome ko se deklarise ovako ili onako ). Isti smo vidjeli na djelu ne tako davno.

Toliko o zakrzljalim sivim celijama.
Latina

#24 Re: Udri brate!

Post by Latina »

uvjek dobar gost wrote:
Dodaj napad na q Festival kao treći...
Dodala sam. Ja sam bila protiv te manifestacije gluposti isto koliko i ti.

p.s. Nije ni taj novinar ( izvjestac o oslobadjanju Srebrenice od muslimana ) cvjecka btw. A o jaranima iz Gluhe Bukovice mislim - sve najgore.
slavkoimamodilera

#25 Re: Udri brate!

Latina wrote:Generalizacije tog tipa ne donose nista dobro nikome. Ne mozes ljude djeliti na osnovu pripadnosti vjeri ili odsustvu iste.
Kako bi se na temu odgovorilo kvalitetno, potrebno je procitati sve komentare od pocetka do kraja. Tebi je ocito mrsko, pa lupas prvo sto ti padne na pamet...
Latina wrote:p.s. Nije ni taj novinar ( izvjestac o oslobadjanju Srebrenice od muslimana ) cvjecka btw. A o jaranima iz Gluhe Bukovice mislim - sve najgore.
Kakvo nepotrebno "pranje"...
Post Reply