Ako je raj, onda je raj za sve, ne samo za muskarceHZArnel wrote: ma moze sa 4 ne sa 2.
Haha, dobar si.HZArnel wrote: pa zar se cini logicnim,muz umre zena mora provest cijeli zivot sama?![]()
ako je tako,nedo bog da ja umrem,prije zene
Ako je raj, onda je raj za sve, ne samo za muskarceHZArnel wrote: ma moze sa 4 ne sa 2.
Haha, dobar si.HZArnel wrote: pa zar se cini logicnim,muz umre zena mora provest cijeli zivot sama?![]()
ako je tako,nedo bog da ja umrem,prije zene
pa ako bih mogao da joj se pojavim,kako,sigurno bih joj rek'o da se uda,da nezivi sama,mene ionako vise ne bi bilotheTruePath wrote:ako je tako,nedo bog da ja umrem,prije zene
bas si fin muz,pred smrt ces joj reci "draga nakon 4 mjeseca i 10 dana se odmah udaj ponovo!"
ma koda ce kome sex bit na pameti.A usput,sad mi pade na pamet,ako i bude gor seksa da li ce to znaciti i radjanje djece?mig wrote:Ako je raj, onda je raj za sve, ne samo za muskarce![]()
![]()
pa kazes joj na smrtnoj postelj,ne u snu(to se dogadja samo na Seherzadi kad se Ahmed pojavi i kaze joj udaj se za OnuraHZArnel wrote:pa ako bih mogao da joj se pojavim,kako,sigurno bih joj rek'o da se uda,da nezivi sama,mene ionako vise ne bi bilotheTruePath wrote:ako je tako,nedo bog da ja umrem,prije zene
bas si fin muz,pred smrt ces joj reci "draga nakon 4 mjeseca i 10 dana se odmah udaj ponovo!"![]()
a jedno je spavat sa nekim a drugo je voljeti nekog,bar za mene
kakva crna seherzadatheTruePath wrote:pa kazes joj na smrtnoj postelj,ne u snu(to se dogadja samo na Seherzadi kad se Ahmed pojavi i kaze joj udaj se za Onura)
HZArnel wrote:kakva crna seherzadatheTruePath wrote:pa kazes joj na smrtnoj postelj,ne u snu(to se dogadja samo na Seherzadi kad se Ahmed pojavi i kaze joj udaj se za Onura)
![]()
sta god ti je to,negledam,necitam,nepratim![]()
a sta si navalio,nikud ja ne idem prije 70-te,jook
ahaaa...ma ja sam reko misljenje,nek se uda,a dotad kapaktheTruePath wrote:HZArnel wrote:kakva crna seherzadatheTruePath wrote:pa kazes joj na smrtnoj postelj,ne u snu(to se dogadja samo na Seherzadi kad se Ahmed pojavi i kaze joj udaj se za Onura)
![]()
sta god ti je to,negledam,necitam,nepratim![]()
a sta si navalio,nikud ja ne idem prije 70-te,jook
ne zna se jarane nikad,ne trebas biti vjernik da to shvatis
pa cuj serija ona,kad ono ona nece onura ni za zivu glavu pa joj se mrtvi muz u snu pojavi i rece udaj se(i ona odluci da se uda)
![]()
![]()
@di wrote:Vidi ... otvori kur'an i sve ti piše unutra! Uradi uslugu sebi i svima ostalima (a ovo vrijedi za sve vas šupljatore na ovakvim temama) pročitajte jednom u životu naše/vaše svete knjige da bi samim time stekli 5% prava, da možete uopšte raspravljati oko toga!theTruePath wrote:@di wrote:Koja dosadna tema ... dragi Allahu ... daj "truePath" pameti, da zna koristiti Google i da nađe te informacije na mjestima, gdje se o tome mnogo više diskutuje, a ne da na ovom forumu pegla ljude sa temama, koje vuku na radikalizam islama i samim time šteti i tvojoj zapovjedi. A svakako je dijasporski šupljator, pa se pali na sve što je iz Bosne i Hercegovine a da to radi u rodnoj grudi, ne pada mu napamet, jer ipak tamo su dolari i sve ...
Amin
amin na sta??![]()
sta je radikalno u temi bogati ,normalno pitanje
I tebi theTruePath ... rat bio ... ženama ginuli muževi ... šta misliš, šta su jadne žene uradile? Aj uklopi malo mozak? Štaaaaa suuuu ženeeeee uradileeeeee?
a.) Ponovo se udale za nekog Muju, Igora, Hamu, Darka, ...
b.) Ipak je ljubav to bila i neće se više udavati
c.) Bile neko vrijeme same i ipak shvatile, da trebaju "prijatelja" u životu
ili
a.) Brat od poginutog uzeo je sebi i oženio ženu od brata taka da je sad njegova žena
b.) Žena se zamotala i nikad više nije izašla iz stana a roditelji njeni su ugovorili brak sa Mujom, Igorom, Hamom, Darkom, ...
c.) Pošto je ostala bez muža, našla je prijatelja ali su to u mahali kvalificirali kao blud/kurvanje pa su je kamenovali
Evo, šta misliš na koje odgovore bi se dalo/bi se moglo odgovoriti u BOSNI I HERCEGOVINI?
I da ... mislim da furaš radikalizam. Pogledaj malo tvoje teme. Pogledaj malo tvoju inspiraciju otvaranja tema. Ma to ti je neka furka, da pitaš soluda pitanja a GARANT znaš kakva je okolina i kakvo je prihvatanje vjere u toj okolini. Islam se u Bosni i Hercegovini praktiruje na poseban način, u Saudiji ponovo na drugi ... pa samim time, drušvo, kultura neke zemlje ostavi trag na samoj religiji.
A da se vratim na temu, udovice jadne u Bosni, ostale bez muževa i tako onako njih 'jel posmatrajući, kontaš šta se sa njima dešava po islamu? Tako sam makar ja shvatio tu temu.
Amin .. na šta?
Ma da ti da bog više znanja a manje šupljiranja. Eto na šta amin!
theTruePath wrote:Sta islam veli jel pohvalno da udovica ostane neudata nakon smrti muza? a sta je s onim svijetom,dal ce biti s prvim muzem ili drugim(ako se ev. uda)??? ili ce moci birati koga zeli?
mnoge poslanikove a.s zene su bile udovice znam
Moze neki citat?moonlight7 wrote: i istina...žena koja je postala udovicom na ovom svijetu i nakon toga se udala, na onom svijetu će imati priliku da bira...
mig wrote:Moze neki citat?moonlight7 wrote: i istina...žena koja je postala udovicom na ovom svijetu i nakon toga se udala, na onom svijetu će imati priliku da bira...
Koliko samo u ovoj rečenici ima neljudskostitheTruePath wrote:Hehe pa valjda im je lakse "podnjeti" da im zenu dobije vlastit brat nego neki skroz drugi lik
ako ti tako kazes onda nema druge ... pogotovo ovako bez dokaza ...Great Cornholio wrote:Koliko samo u ovoj rečenici ima neljudskostitheTruePath wrote:Hehe pa valjda im je lakse "podnjeti" da im zenu dobije vlastit brat nego neki skroz drugi likPa nije žena stvar da se može dodijeljivati nekome, valjda bi se i nju nešto trebalo pitati. Koliko se god mnogi trudili da dokažu su u Islamu žena i muškarac ravnopravni to im neće poći za rukom, jer to jednostavno nije tako
Hvala na odgovoru, jedino sto ja nisam muslimanka pa ne znam sta konkretno znaci Taberanijev Mu'džem. Da li je to deo Kurana ili neki drugi verski zapis?moonlight7 wrote: U Taberanijevom Mu'džemu se navodi da se Ummu Seleme jednom prilikom obratila Poslaniku Muhammedu s.a.v.s. pa ga je upitala: „Božiji Poslaniče, ima žena koje budu dva, tri, pa i četiri puta udavane, pa umru, uđu u Džennet, a za njima uđu i njihovi muževi, pa kojem će mužu pripasti?“
On reče: „O Umme Selemo, ona će birati i izabrati onoga koji bude najboljeg morala i reći će: „O Gospodaru, ovaj se najbolje odnosio prema meni, pa mi ga opet podari.“ O Umme Selemo, lijep moral je pobjednik i ovog i onog svijeta.“
nadam se da si zadovoljna...![]()
knjiga sa izrekama Muhameda a.s.mig wrote:Hvala na odgovoru, jedino sto ja nisam muslimanka pa ne znam sta konkretno znaci Taberanijev Mu'džem. Da li je to deo Kurana ili neki drugi verski zapis?moonlight7 wrote: U Taberanijevom Mu'džemu se navodi da se Ummu Seleme jednom prilikom obratila Poslaniku Muhammedu s.a.v.s. pa ga je upitala: „Božiji Poslaniče, ima žena koje budu dva, tri, pa i četiri puta udavane, pa umru, uđu u Džennet, a za njima uđu i njihovi muževi, pa kojem će mužu pripasti?“
On reče: „O Umme Selemo, ona će birati i izabrati onoga koji bude najboljeg morala i reći će: „O Gospodaru, ovaj se najbolje odnosio prema meni, pa mi ga opet podari.“ O Umme Selemo, lijep moral je pobjednik i ovog i onog svijeta.“
nadam se da si zadovoljna...![]()
Muškarcu je dozvoljeno da ima više žena, a ženi nije dopušteno da ima više mušlkaraca, je li to ravnopravnostarte.fakt wrote:ako ti tako kazes onda nema druge ... pogotovo ovako bez dokaza ...Great Cornholio wrote:Koliko samo u ovoj rečenici ima neljudskostitheTruePath wrote:Hehe pa valjda im je lakse "podnjeti" da im zenu dobije vlastit brat nego neki skroz drugi likPa nije žena stvar da se može dodijeljivati nekome, valjda bi se i nju nešto trebalo pitati. Koliko se god mnogi trudili da dokažu su u Islamu žena i muškarac ravnopravni to im neće poći za rukom, jer to jednostavno nije tako
Hvala.arte.fakt wrote:knjiga sa izrekama Muhameda a.s.
jasta , vidis to je baska nepravedno ... de malo bolje prostudiraj sta si napisao pa ces vidjeti sta je i kako je ...Great Cornholio wrote:Muškarcu je dozvoljeno da ima više žena, a ženi nije dopušteno da ima više mušlkaraca, je li to ravnopravnostarte.fakt wrote:
ako ti tako kazes onda nema druge ... pogotovo ovako bez dokaza ...Ili, da li je ravnopravnost da ti svjedok može biti jedan muškarac ili dvije žene, zato što ako jedna zaboravi da je druga napomene
De mi ti rastumači, ti si bolji poznavalac islama.arte.fakt wrote:jasta , vidis to je baska nepravedno ... de malo bolje prostudiraj sta si napisao pa ces vidjeti sta je i kako je ...Great Cornholio wrote:Muškarcu je dozvoljeno da ima više žena, a ženi nije dopušteno da ima više mušlkaraca, je li to ravnopravnostarte.fakt wrote:
ako ti tako kazes onda nema druge ... pogotovo ovako bez dokaza ...Ili, da li je ravnopravnost da ti svjedok može biti jedan muškarac ili dvije žene, zato što ako jedna zaboravi da je druga napomene
rado , ali ako mi odgovoris na jedno pitanje ... sa koliko si ti zena imao odnos do sada ??Great Cornholio wrote:De mi ti rastumači, ti si bolji poznavalac islama.arte.fakt wrote:jasta , vidis to je baska nepravedno ... de malo bolje prostudiraj sta si napisao pa ces vidjeti sta je i kako je ...Great Cornholio wrote: Muškarcu je dozvoljeno da ima više žena, a ženi nije dopušteno da ima više mušlkaraca, je li to ravnopravnostIli, da li je ravnopravnost da ti svjedok može biti jedan muškarac ili dvije žene, zato što ako jedna zaboravi da je druga napomene